27/1/11

Τουρκική φρεγάτα -πάλι- στην Εύβοια!

Νέα τουρκική πρόκληση! Φρεγάτα του τουρκικού στόλου έφθασε μέχρι την Εύβοια! Το "ειδύλιο" του Ερζερούμ, ξεθύμανε γρήγορα.Η νέα τουρκική πρόκληση έρχεται ένα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις του Wikileaks σύμφωνα με τις οποίες ο κ.Ερντογάν έλεγε το 2004 ότι "δεν μπορεί να ελέγξει τους στρατηγούς του".Φαίνεται ότι δεν ελέγχει ούτε τους ναυάρχους. Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ "η Τουρκική Φρεγάτα ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως Λήμνου σε Διεθνή Ύδατα.
Στη συνέχεια, ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων  μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας και στη συνέχεια κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε Διεθνή Ύδατα, προς περιοχή νότιου Αιγαίου".http://www.onalert.gr

12 σχόλια:

  1. ... - Θέλωμε μια χειρονομία θέλησης.
    Να ’βγεί ο «καραγκιόζ μπερντές» ή απ’ εκεί ή απ’ εδώ!
    Έχω -παλαιότερα- προτείνει πώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι ο στρατός της Τουρκίας δεν ελέγχεται από το υπουργείο εθνικής αμύνης ή από κανέναν πολιτικό οργανισμό.

    Είναι απόλυτα ανεξάρτητος, αποφασίζουν μόνοι τους για τις εισαγωγές στις σχολές και τις προαγωγές των αξιωματικών, πληρώνονται από το μετοχικό τους ταμείο, το οποίο είναι ανεξάρτητο και έχει ανεξάρτητους πόρους οι οποίοι δεν εγγράφονται καν στον προϋπολογισμό του κράτους.

    Μάλιστα, η αυτονομία τους φτάνει στο βαθμό ακόμα και σε επίπεδο λόχου, η τροφοδοσία (τρόφιμα) και ο ατοιμκός οπλισμός να ελέγχονται από τον λοχαγό, ο οποίος αγοράζει τρόφιμα και πυρομαχικά για τους στρατιώτες του και πληρώνεται από το μετοχικό ταμείο στρατού.

    Τα παραπάνω περιγράφει σε ένα άρθρο που είχα διαβάσει παλαιότερα ένας βετεράνος τούρκος που πολεμούσε στο κουρδιστάν και έγραφε πώς ο λοχαγός τους τους τάιζε σκουπίδια και έβγαζε έτσι λεφτά.

    Δεν ξέρω κατά πόσο συνέβαινε, αν συνεχίζεται (το άρθρο ήταν από τη δεκαετία του 80) και σε τι έκταση φτάνει αυτό. Για παράδειγμα άρματα, πλοία και αεροπλάνα τα αγοράζει το μετοχικό ταμείο στρατού με τους δικούς του πόρους (και επομένως εμφανίζονται ως "εξαγωγές" της τουρκίας) ή παραμένουν στην ιδιοκτησία του κράτους;

    Θα ήθελα ένα άρθρο πάνω σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΄Αμα νοήματι(εν ριπή οφθαλμού).

    Παρατηρώ(παρατηράω),=βλέπω κάτι εκ τού σύνεγγυς(σύν+εγγύς,από κοντά),μέ προσοχή εποπτεύω,εξετάζω απλά,ενεδρεύω,περιμένω τήν ευκαιρία,επιτηρώ μέ κακές προθέσεις,προσέχω μέ προσοχή κάτι,φυλάσσω,διακρίνω,έχω αντίληψιν ,εξ ου:παρατήρησις,παρατήρημα,παρατηρητής,παρατηρητέον.

    Παρατηρητής,αυτός πού εξετάζει,διερευνά,ο επόπτης,ο οπλίτης ο οποίος εκ τού παρατηρητηρίου,αεροπλάνου,πλοίου...κ.τλ.παρακολουθεί τίς κινήσεις τόυ εχθρού...μέ εντολή κάποιο,-ων,αυτός πού παρακολουθεί τήν κίνησιν καί δράσιν σώματος ή κάποιου ιδρύματος χωρίς ενεργή συμμετοχή π.χ.:οι παρά τή Κοινωνία τών Εθνών Αμερικανοί Παρατηρητές.

    Παρατηρητήριο,φυσικό ή ειδικά παρασκευασμενη θέσις η οποία χρησιμεύει,εις τήν εκτέλεσιν τών παρατηρήσεων,από τήν οποία (θέση)είναι δυνατή η κατόπτευσις τών κινήσεων τού...εχθρού,-ών...αντιπάλων....!
    Μάς παρακολουθούν οι Ηγεμόνες-Δεσπότες,μέσα από τά παρατήριά τους,μέ ειδικά εκπαιδευμένους,καλοπληρωμένους στρατιώτες-επόπτες!!!

    Γι'αυτό,νά'χουμε τό Ν ο ύ μας!
    Τόν λογισμό,τήν αντίληψη,τήν
    Σκέψιν .
    "τών νέες ωκείαι,ως εί πτερόν ηέ νόημα"Οδ.Η 36(...σάν τό φτερό καί Σκέψι).
    Μή χάσουμε τά μυαλά μας...
    "Αυτάρ εμοί Ζεύς αυτός ενί φρεσίν ώδε νόημα ποίησε"Οδ.Η 36

    AFTER(ΑΥΤΑΡ)=μετά...ελληνική λέξη!

    ΝΑ ΝΟΓΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΟΓΑΣ
    ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ!!!
    ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10:16 Προχώρησε σε μια αναζήτηση στο εδώ Ιστολόγιο με τον όρο - Γραφείου Ειδικού Πολέμου- .Ιαπετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουρκική φρεγάτα -πάλι- στην Εύβοια!

    Τό σωστό ειναι Τουρκικες φρεγάτες για πάντα στήν Ευβοια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...στέλνουμε συνεχώς μηνύματα φόβου και υποχωρητικότητας στους Τούρκους κάτι που είναι πολύ επικύνδυνο για την ειρήνη στην περιοχή μας...ας προσέχουν οι υπεύθυνοι εκτός αν είναι προδότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είπαμε οι άνθρωποι ζητούν τα ίδια, αναδρομικά δικαιώματα που διεκδικούν και οι απόγονοι των πρότερων υποτελών κοτζαμπάσηδων συνεργατών τους, και καταπιεστών σήμερα και Ελληνικού λαού, που σήμερα είναι λουφαδιαμένοι σ΄ όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες της πολιτείας (πολιτική νομοθετική κι εκτελεστική εξουσία) και συντηρούν τη διαφθορά με την διαπλοκή τους στα του Δημόσιου Βίου, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟΥ της πολιτείας.

    Και μάλιστα έχουν κι ένα λόγω ακόμα παραπάνω να πλησιάζουν την Σκύρο καθότι πάντα υπήρξε δοριάλωτη και δεν έχει αποκόψει την συμφωνία της με την Τουρκία ως συνεχιστή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

    Κι έτσι όποιος θέλει στο κενό αυτό με ένα πλασματικό συμβόλαιο μπορεί να πουλήσει όχι μόνον και τα πέριξ νησιά της αλλά και την Ιστορία της, να γίνει ένα με την Ιστορία των Τούρκων στην Τροία!

    Ίσως κάποτε να βρεθεί και κανένας ΕΥΣΤΡΟΦΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ συνταγματολόγος να τους κόψει το βήχα, για νάχει και πάτημα στη συνέχεια κι ο ΚΑΘΕ υπουργός Εθνικής Άμυνας

    4) Οι διαπλεκόμενοι πολιτικομίκτες πολιτικοεραστές, επικαλούμενοι τα πλαστά τους συμβόλαια περί «χορτονομής», δίνουν και μέσω δικονομικών δικαστικών αποφάσεων, νομικά «αερίσματα» στους Τούρκους, να επικαλούνται ιδία δικαιώματα «αερονομής», όταν παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο.


    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html

    Γιατί αν περιμένεις από την δικαιοσύνη

    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    ποτέ δεν μάθεις ποιος πλήρωσε ένα γραμμάτιο και για πιο σκοπό, ΑΛΛΑ και ποιος το ΚΑΡΠΩΘΗΚΕ

    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και γιατί μας κάνει εντύπωση που βγήκε στην Ευβοια ; Τι έχουμε κάνει ως κράτος για να μη πλησιάζουν τα σύνορα μας ;

    Ποιος πολιτικός ή στρατιωτικός αντέδρασε πέραν της χαρτούρας που αποστέλλονται με διαβήματα και τρίχες κατσαρές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ούτε κάνουμε εμείς "αβλαβείς διελεύσεις"(αντίποινα) ούτε απαντάμε δυναμικά στις δικές τους.
    Κανένα τουρκικό ναυτικό δεν δρα αυτόνομα. Οι εντολές που εκτελούν είναι από πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχουν "καλοί" Τούρκοι πολιτικοί και "κακοί" Τούρκοι στρατιωτικοί. Ο Τούρκος είναι μπαμπέσης και βάρβαρος. Ανέκαθεν.
    Τους αφήνουμε κάθε φορά και αλλωνίζουν το Αιγαίο και εμείς λέει παρακολουθούμε με "στρατηγική ψυχραιμία". Κολοκύθια!
    Στο κάτω κάτω ένα σωρό εμπορικά έχουμε...ας ρίξουν ένα πάνω στη φρεγάτα, μέσα σε ένα ναυτικό πέρασμα, να τελειώνουμε. Ατύχημα. Ας βουλιάξουν ένα υποβρύχιο στο βυθό, ας κάνουμε κάτι επιτέλους. Μπαίνουν στο σαλόνι του σπιτιού μας κι εμείς κοιτάμε σαν μ@λ!
    Περνάνε δίπλα από το ένα νησί, από το άλλο, κάνουν σίγουρα ηλεκτρονικές υποκλοπές με τους αισθητήρες του πλοίου κι εμείς τίποτα. Δεν στέλνουμε τα κατάλληλα "μηνύματα" και τους ανοίγει συνεχώς η όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. //...Στο κάτω κάτω ένα σωρό εμπορικά έχουμε...ας ρίξουν ένα πάνω στη φρεγάτα, μέσα σε ένα ναυτικό πέρασμα, να τελειώνουμε...//
    -----
    Πάλι τα ίδια κύριε γεωπόνε με το φορτηγό που θα τους ρίξουμε επάνω σε φρεγάτα;
    Μήπως να είναι φορτωμένο και με ...λιπάσματα που θα εκραγούν;

    Σαν να μου λες ότι θα είσαι εσύ με τζετ-σκι και εγώ με βάρκα με κουπιά και θα καταφέρω να σε στριμώξω ...
    Αν και δεν το αποκλείω αυτό με σένα ...
    Το αντίθετο πάντως, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γίνει !!!
    Ρε πού έχουμε μπλέξει με τους ναυάρχους της ..φακής !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τζίμη,

    Πάρε μια ηρεμιστική (σε στικ όπως αυτή που δίνουν οι νοσοκόμοι στους τραυματίες στο πεδίο της μάχης) και μερικά αγγούρια που σου αρέσουν(κατά δήλωση σου) και μετά αφού μάθεις να μιλάς όμορφα κάνουμε διάλογο σε κόσμιο επίπεδο και με χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων.
    Αν εσύ θέλεις να μετατρέψεις ξανά σε ρινγκ το μπλογκ δεν θα σου κάνω τη χάρη. Μία φορά έβγαλα τα νεύρα μου σαν άνθρωπος επειδή μου κολλάς τόσο καιρό από την αρχή, δεν θα το ξανακάνω επειδή γουστάρω πολύ αυτό το blog. Επιπλέον ποιος ασχολείται με έναν Τζίμη.
    Ας αποφασίσουν πρώτα να δράσουν αποφασιστικά οι πολιτικοί ώστε να σταλεί το κατάλληλο μήνυμα και μη στεναχωριέσαι και ατυχήματα μπορεί το ΠΝ να στήσει και υποβρύχιο μπορεί να βουλιάξει και απ' όλα.
    Όταν λέω να ρίξουν ένα εμπορικό πλοίο στη φρεγάτα εξαρτάται σε ποιο σημείο θα στηνόταν ένα τέτοιο ατύχημα. Ναυτικό πέρασμα μεταξύ δύο νήσων, ίσως? Να συνδυαστεί και με μαζική οργανωμένη επιχείρηση SAR από την πλευρά μας?
    (2 σε 1 δηλ).
    Δεν θα κάνει το εμπορικό καταδίωξη πίσω από τη φρεγάτα έλεος δηλ...διότι σε κόμβους υστερεί το εμπορικό και επιπλέον η ταχύτητα ενός πλοίου δίαφέρει ακόμα και από άλλο της ίδιας κατηγορίας...παίζει ρόλο η ηλικία του, η γενικότερη του κατάσταση κ.α. Όπως και να χει στο ΓΕΝ ως οι πλέον ειδικοί επί του θέματος θα τη βρουν την άκρη αρκεί να τους αφήσουν μια φορά, μην "κλαίς".
    Κι εγώ δηλ μπορώ να δώσω λύση δραστική σε αυτόν που μου κολλάει με ειρωνείες από την αρχή εδώ μέσα αλλά σιγά μην ασχοληθώ μαζί του. Αξία θα του έδινα και θα ξόδευα και τον χρόνο μου με ένα παράσιτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι ο σωστός τίτλος είναι
    "τουρκική φρεγάτα πάλι στη Σκύρο"

    Σήμερα δίπλα στο στόλο μας
    και στο κέντρο της αεράμυνάς μας

    Τί θα γίνει με τους μειοδότες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.