26/4/11

Έλλειμμα ηγεσίας στην πατρίδα μας, πολιτικής και στρατιωτικής!

Σχόλιο του ταξιάρχου ε.α. κ. Δημήτρη Καρατζίδη στην επιστολή των επτά επιτίμων αρχηγών ΓΕΝ προς τον κ. πρωθυπουργό
Με μεγάλη απορία λύπη και αγανάκτηση διάβασα ανήμερα της Λαμπρής την επιστολή των επτά Επίτιμων Αρχηγών του ενδόξου Πολεμικού Ναυτικού μας προς τον κύριο Πρωθυπουργό της χώρας μας. Η επιστολή αυτή ενισχύει τη θεωρία μου, σύμφωνα με την οποία στην εποχή μας έχουμε έλλειμμα ηγεσίας στην πατρίδα μας, πολιτικής και στρατιωτικής.
Στον πολιτικό στίβο, λόγω των αμείλικτων σκοπιμοτήτων και της αδιαφανούς λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, ενδεχομένως να είναι ως ένα βαθμό «δικαιολογημένο» αυτό το έλλειμμα. Στις Ένοπλες Δυνάμεις όμως εκτιμώ ότι είναι παντελώς αδικαιολόγητο, αλλά και εξαιρετικά επιζήμιο και καταστροφικό.
Την εν λόγω επιστολή την θεωρώ ως μια σαφή στήριξη του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος της «εθνοκτόνου κομματοκρατίας». Ένα σύστημα το οποίο οδήγησε τη πατρίδα μας στα πρόθυρα της διαφαινόμενης οικονομικής καταστροφής που όλοι απευχόμαστε και σε άλλου είδους περιπέτειες. Ένα σύστημα που οι κύριοι Ναύαρχοι υπηρέτησαν αδιαμαρτύρητα με όλες τους τις δυνάμεις και το οποίο, προς επιβράβευση των προσπαθειών τους, τους απένειμε τον εξόχως τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Α/ΓΕΝ.
Για να επιλύσω ορισμένες απορίες μου, θα ήθελα να απευθύνω στους αξιότιμους κύριους Ναυάρχους τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Η απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησε πρόσφατα, με την υπογραφή του μνημονίου; Αν όχι τότε γιατί δεν υποβάλατε τις ανησυχίες σας ηχηρά, εγγράφως και προφανώς στους προϊσταμένους σας όταν είσαστε εν ενεργεία;
2. Στην επιστολή σας παραδέχεστε ότι «συνεπεία κακής διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων επί σειράν ετών» βρισκόμαστε εδώ. Σε αυτό όμως το μεγάλο χρονικό διάστημα εσείς τι κάνατε ενόσω μάλιστα διαδραματίζατε «διαχειριστικό» ρόλο;
3. Γιατί δεν αποστείλατε την επιστολή σας στην σημερινή ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να την αφυπνίσετε και βοηθήσετε στο έργο της; Πώς αντιδρά η σημερινή Ιεραρχία των ΕΔ όταν «παράγοντες της κοινωνίας μας, ακόμη και πολιτικοί, μέσα στο βαρύ κλίμα της σημερινής οικονομικής δυσπραγίας, ο καθείς με τον δικό του τρόπο και για τους δικούς του λόγους, λειτουργούν κατά τρόπο απαξιωτικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις»; Πρέπει να σιωπούν ή οφείλουν στα πλαίσια της συνταγματικής νομιμότητας να ενεργούν και στηρίζουν τις σοβαρές κι υλοποιήσιμες προτάσεις τους προς στην πολιτική ηγεσία;
4. Παραδέχεστε ευθαρσώς ότι αργά συνειδητοποιήσατε τα προβλήματα. Γιατί όμως τόσο αργά; Μήπως δεν είχατε την ικανότητα; Γιατί εκατοντάδες άλλοι ικανότατοι Αξκοί συνειδητοποίησαν αρκετά ενωρίτερα τα προβλήματα αυτά και είτε αποστρατεύθηκαν «πρώιμα» με τις ετήσιες τακτικές και έκτακτες κρίσεις, είτε οδηγήθηκαν σε μια έντιμη αποστρατεία τη αιτήσει;
5. Που ήσασταν μετά τα γεγονότα των Ιμίων, με τα οποία επλήγη καταφανώς η εθνική μας κυριαρχία, τη στιγμή μάλιστα που είχαμε στο Αιγαίο τη στρατιωτική υπεροπλία, καθώς και το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας; Ποιες ήταν οι ενέργειές σας;
6. Ορθά αναφέρεστε στην υψίστη σημασία του «ηθικού του στρατεύματος, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μαχητικής του ικανότητος». Δεν αποτελεί όμως πρώτιστο καθήκον της στρατιωτικής Ηγεσίας η διατήρηση του ηθικού στον ύψιστο βαθμό; Τι κάνατε επί των ημερών σας για τη διατήρηση ή και την περαιτέρω ανύψωση του ηθικού του έμψυχου δυναμικού του Πολεμικού μας Ναυτικού; Είναι δυνατόν ένα κομματοποιημένο στράτευμα, όπου η έλλειψη αξιοκρατίας αποτελεί τον κανόνα, να έχει υψηλό ηθικό;
7. Πριν αποφασίσετε να συντάξετε τη επιστολή σας σκεφτήκατε καθόλου την ιδέα μια σοβαρής αυτοκριτικής;

Χριστός Ανέστη
Δημήτριος Καρατζίδης
Ταξίαρχος (ε.α.)

15 σχόλια:

  1. Δέν έχουμε κανένα έλλειμα ηγεσίας. Έχουμε προδότες καί μασκαρεμένους αλλοφύλους καί αλλοδόξους νά αποφασίζουν καί νά ελέγχουν όλους τούς θεσμούς καί αρχές τής κοινωνίας μας.Συνεπώς όσοι χαρισματικοί υπάρχουν, σέ όλα τά επίπεδα, είτε θά βγούν εκτός Ελλάδος,είτε θά τούς φάει,ποικιλοτρόπως,η μαρμάγκα. Διότι τό σύστημα πού έχουν μέ πολύ κόπο, προπαγάνδα καί,πάνω από όλα,έξοδα, δημιουργήσει φροντίζει γιά αυτό ακριβώς:φαινομενική ανυπαρξία ηγετών,ώστε όλα νά φαντάζουν μάταια καί απελπιστικά.Ως γνωστόν η απελπισία γεννά υποταγή ή εθελούσια φυγή.Ξέρουν τί κάνουν. Αυτά.

    ο τρελλός τού χωριού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. An Istanbul university's language academy is organizing the only courses in Armenian at the post-secondary level as part of an effort to enhance regional dialogue between businesspeople and academics.

    “Turkey has become a major player in the region, socially, culturally, economically and politically. Thus we decided to teach regional languages rather than the classic foreign languages such as English or French,” said Serdar Dinler, director of Kadir Has University’s Center for Lifelong Learning, which will start teaching the courses in May at its Neighboring Languages Academy.

    The new courses aim to enable Turkish people of all ages and backgrounds to speak directly to their Armenian counterparts without resorting to a third language such as English, Dinler told the Hürriyet Daily News & Economic Review in a phone interview Monday.

    “We have plenty of businesspeople who trade with Armenia, as well as academics, journalists and the like who work with or on Armenia,” Dinler said, adding that relations could be boosted further if such people could directly speak in Armenian.

    The courses, which will be taught by a yet-to-be-hired Armenian doctoral student, will be the only of their kind at a Turkish university in Turkey, according to Dinler. The center already provides Greek and Russian courses and plans to start ones in other language as soon as funding is available

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη
    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξίαρχος (ε.α.)

    Xristos anesti o papas eeee xestei!

    na se kamoun stratigo na mas soseis me 6000$....eleos pleon...

    prepei na katastrafei i ellada kai na xanaanikodomi8ei!
    parte kai gay apo to agio oros kai stratologiste koproskylla, skatofloroi.
    shalom!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ και επαυξάνω!!! Τα λέει και πολύ ωραία μάλιστα! Αλλά όταν, μάλιστα, τα γαλόνια είναι αποτέλεσμα "κομματικού δοσιλογισμού" ή ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, αυτά να περιμένουμε!

    "ΕΚ ΚΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ... ΚΡΑ !!!"

    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε στον κ. Ταξίαρχο. Και λίγα λέει. Τα αυτονοόητα που αναφέρονται στην επιστολή, εκτιμώ οτι πολλοί δεν τα καταλαβαίνουν. Για να έχεις αυτογνωσία, χρειάζονται πολλοί παράγοντες στις ανώτατες βαθμίδες: Παιδεία, γενική και στρατιωτική, αίσθημα ευθύνης, κρίση, ετοιμότητα παραδοχής της αξίας του άλλου, εμπειρία σε ελληνικό και νατοικό επίπεδο, δικαιοσύνη, φιλοπατρία, ταπεινότητα κ.λ.π. Έλάχιστοι αντιλαμβάνονται οτι ακριβώς η έλλειψη αυτών των προσόντων τους έφερε στην κορυφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστός Ανέστη!
    Το φως του Χριστού να ναι μαζί μας αδέλφια.

    Ο κύριος ταξίαρχος τα λέει πολύ καλά.
    Οι συγκεκριμένοι κύριοι ή τουλάχιστον κάποιοι εξ αυτών με τις ενέργειες τους είναι συνυπεύθυνοι των πολιτικών. Διότι αν τους ρωτήσεις "Γιατί δεν τα πες τότε?" θα σου απαντήσουν "Μα ήμουν εν ενεργεία" ή ένα ασαφές "Τα έλεγα αλλά όχι δημοσίως". Η πιο εξοργιστική απάντηση.
    Ο αξιωματικός κοιτάει μόνο την έννοια πατρίδα. Η αποστολή του είναι να μιλάει ασταμάτητα για τις ελλείψεις και όχι να ναι αρεστός. Πάνω απ' όλα χρήσιμος και μετά αν γίνεται να ναι και αρεστός. Πάνω απ' όλα όμως ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ. Να κάνει πλύση εγκεφάλου στον πολιτικό προϊστάμενο (μας λέιπει αυτό, μας λείπει εκείνο, θέλουμε τουλάχιστον 80 νέα μαχητικά, εκσυγχρονισμό στο σύστημα επιστράτευσης, αύξηση θητείας, θέλουμε κι άλλα πυρομαχικά για αναπληρώσεις, θέλουμε θέλουμε θέλουμε, "Δεν δέχομαι μείωση θητειας θα παραιτηθώ μαζί με όλο το επιτελείο μου και κόψτε τον λαιμό σας! Λυπάμει για σας κύριοι!") είναι να ανεβάζει συνεχώς το αξιόμαχο δηλ να πιέζει όσο δεν πάει στην εκπαίδευση και να πιέζει για εξοπλισμούς ειδικά όταν η απέναντι πλευρά προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
    Ειδικά οι εν ενεργεία αρχηγοί θα έπρεπε να κάνουν δημόσια αιχμηρή δήλωση για τις απαξιωτικές δηλώσεις κάποιων πολιτικών και να απειλούν ή και να προχωράνε σε παραιτήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Να μάθουν να σέβονται κάποιοι "παραγωγικοί" ιδεολογικοί μ@λ τις ΕΔ.
    Έχω την αίσθηση ότι σε αυτή τη χώρα δεν καταλαβαίνουμε τι πάει να πει μέτρο. Ή θα έχουμε πχ το 67-74 φασιστόμουτρα τύπου "Παρακαλώ!(παλαμάκια) Η χώραν διέρχετεν μίαν κρίσην"..."θα σπάσω κεφάλια!" κτλ ή θα έχουμε κάτι "ευνουχισμένους" όπως -από το 96 κυρίως και μετά- αρχηγούς που δεν είναι πιεστικοί στα επιχειρησιακά θέματα που είναι φυσικά και η μόνη τους αρμοδιότητα με βάση όσα ορίζει ρητώς το Σύνταγμα των Ελλήνων.
    Πάντως ακούγεται κατά καιρούς ότι υπάρχουν και κάποιοι που "κλωτσάνε" λίγο ή αρκετά και δεν είναι τόσο "υπάκουα και καλά παιδιά" βλέποντας τα χάλια. Ένα παράδειγμα ο κ.Γράψας.
    Ένα άλλο νομίζω ότι είναι ο σημερινός Α/ΓΕΣ.Είναι μια καλή επιλογή(αν και έχει κάνει λάθη) δεδομένου ότι απ' ότι ακούγεται δεν τα πάει καλά με τον Μπεγλίτη(που δεν τον χωνέυω καθόλου), δεύτερον είναι ικανότατος αξιωματικός και τρίτον και κυριότερο έχει άκρως επιχειρησιακή σκέψη. Επίσης, είναι ένας εξαιρετικός Τουρκομαθής και ξέρει καλά την σκέψη των Τούρκων. Αν "δεν γίνεις ένα" με τον αντίπαλο πως θα τον αντιμετωπίσεις αν χρειαστεί? Δεν ξέρω ίσως κάνω και λάθος. Πάντως ο Α/ΓΕΣ να κάνει μια δίαιτα. Να δωσει το παράδειγμα στα στελέχη. Είναι και ειδικοδυναμίτης. Μια φορά αρχηγέ ειδικοδυναμίτης, για πάντα ειδικοδυναμίτης. Γι' αυτό λοιπόν δίαιτα! Εξάλλου είναι ντροπή να χεις κιλάκια. Το καλό που σου θέλω τα κοψίδια κομμένα.
    Πάντως στο τέλος της επιστολή βλέπω και το όνομα του ναυάρχου Καραμαλίκη. Είναι να τρελαίνεσαι. Στον Βασιλικόπουλο μπορείς να αναγνωρίσεις χαρίσματα. Δεν ήταν ευκολοδιαχειρίσιμος και κατά την γνώμη μου ήταν ένας από τους καλύτερους που κάθησαν σε "ψηλές" καρέκλες από το 1980 και μετά αλλά ο Καραμαλίκης? Νομίζω ότι δεν έπρεπε καν να τολμίσει να υπογράψει ο Καραμαλίκης την επιστολή.
    Προσωπικά ως νεαρός Έλληνας πολίτης κρίνω την θητεία του Καραμαλίκη ως αρχηγού την χειρότερη των τελευταίων 20 ετών τουλάχιστον βλέποντας, ακούγοντας αλλά και επεξεργάζοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης, χαίρομαι που δεν υπέγραψε ο Λυμπέρης δεδομένου ότι κι αυτός είχε κάποια ευθύνη για τα Ίμια.
    Αναφέρω τα Ίμια επειδή ο κ. Ταξίαρχος κάνει μια αναφορά σε αυτά.
    Ο Σημίτης οκ δεν ήταν ανθεκτικός σε πιέσεις, είχε ιδελογικές εμμονές έναντι των στρατιωτικών κτλ αλλά ο Λυμπέρης όφειλε στις δύο αμφισβητούμενες νησίδες να έχει και στις δυο στρατιώτες. Ήταν αδιαπραγμάτευτο αυτό για έναν τυχόν άψογο από κάθε άποψη αξιωματικό. Στα επιχειρησιακά θέματα ο στρατιωτικός προτείνει και ο πολιτικός επιλέγει. όχι το αντίθετο. Στα στρατιωτικά χωράφια στρατιωτικοί και στα πολιτικά πολιτικοί. Απλό.
    Τυχόν φράσεις τύπου:
    "Μα υπήρχαν ένα σωρό νησίδες παραδίπλα που μπορούσαν να πάνε οι Τούρκοι και επιπλεον είχαμε γύρω γύρω πλοία" δεν είναι αποδεκτή διότι οι Τούρκοι μιλούσαν για τις Ίμια. Εκείνες είχαν στοχοποιήσει για να ξεκινήσουν τη γνωστή θεωρία τους. Το κέντρο βάρους στον χάρτη ήταν εκεί κι αλλού ήμασταν ήδη έτοιμοι να ξεράσουμε ατσάλι αν χρειαζόταν.
    Επιπλέον το γεγονός ότι στείλανε κάποιοι ΟΥΚ πάνω σε μια νησίδα αντί να στείλουν κάποιους λιγότερο επίλεκτους δείχνει κατά την ερασιτεχνική μου άποψη, επιχειρησιακή βλακεία δεδομένου ότι τους πραγματικά επίλεκτους άνδρες δεν τους στέλνεις στόχο για τυχόν ναυτικό ή αεροπορικό βομβαρδισμό ή στόχο για επίθεση πολυάριθμων εχθρικών ειδικών δυνάμεων. Την αφρόκρεμα την μοιράζεις στα κατάλληλα σημεία(κρατώντας και τους καλύτερους της αφρόκρεμας ως εφεδρεία για δυνατό πλήγμα εκεί που θα κρίνεις) ώστε να κάνουν καθαρά επιθετικές ενέργειες ένα δευτερόλεπτο αφού φύγει η πρώτη εχθρική σφαίρα και αρχίσει το "πάρτυ". Τους πιο "αναλώσιμους" πρέπει να στέλνεις σε συμβολικά καθήκοντα. Αφού έχει διπλα φρεγάτες και θα το τσακίσουν το νησάκι με δυο κανονιές!
    Αν οι τυχόν πιο "αναλώσιμοι"(αν ήταν άλλοι ειδικοδυναμίτες ή πεζικάριοι πλην ΟΥΚ και ΕΤΑ) δεν μπορούσαν να αποκρούσουν τυχόν επίθεση το πρόβλημα θα λυνόταν με αεροπορικό ή ναυτικό βομβαρδισμό.
    Οι επίλεκτοι είναι για επιθετικές επιχειρήσεις. Να πονέσει ο άλλος όσο δεν πάει.
    Επιπλέον η αποστολή ΟΥΚ πλην επιχειρησιακής βλακείας δείχνει κατά την άποψη μου και κλαδική στενόμυαλη αντίληψη αντί για ανπιχτόμυαλη-συνδυαστική-διακλαδική.
    Εκτός λοιπόν των κομματόσκυλων αξιωματικών οι "στενόμυαλοι κλαδικοί" είναι εξίσου επικίνδυνοι για το αξιόμαχο. Κι αυτό πληρώνεται με επιχειρησιακό έλλειμμα και κατά τη διάκρεια επιχειρήσεων με αίμα 20 χρονων(κυρίως) παιδιών.
    Το σύστημα μπάζει. Ο στρατός έχει ανάγκη από επιστημονικά μυαλά διαφόρων ειδικοτήτων για τον οργανώσουν από την αρχή αφού κόψουν ότι σάπιο υπάρχει.
    Με πάθος, όραμα, υπομονή και επιμονή.
    Μπορεί να μαστε σε οικονομική κρίση αλλά σαν ένα πρώτο βήμα ας αλλάξουμε νοοτροπία κάποιων μέσα στο στράτευμα. Αξιοκρατία και εκπαίδευση είναι το 50% του αξιόμαχου. Ας ανεβάσουμε κι άλλο λοιπόν αυτό το 50%. Να γίνει 50 στα 50. Όχι 25 στα 50. Δεν είναι μόνο οι εξοπλισμοί. Η λύση είναι συνδυαστική.

    Θεόφραστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριοι διαχειριστές

    Τον εμετό του 26 Απριλίου 2011 5:04 μ.μ. θα τον μαζέψει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν "δεν γίνεις ένα" με τον αντίπαλο πως θα τον αντιμετωπίσεις αν χρειαστεί?

    Αυτά γράφει και ο .... φίλος του Πάγκαλου κινέζος Σουν Τζου ....

    Μπορείτε να φανταστείτε έναν νεαρό Πάγκαλο, λεπτό και κομψό ;

    Έτσι ήταν το 1947!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με αφορμή το σχολιασμό της επιστολής των Ναυάρχων από τον κ. Ταξίαρχο ήθελα να σημειώσω πως βρίσκεται στην σωστή κατέυθυνση και επισημαίνει το ουσιαστικό πρόβλημα της χώρας.
    Όσοι σήμερα αποτελούν την ηγεσία της χώρας είναι οι ίδιοι που τα προηγούμενα χρόνια διαχειριζόντανε την κατάσταση της χώρας. Μια και είμαστε στις μέρες του πάσχα ,σημειώνω πως όλοι οι ηγέτες της χώρας ,πολιτικοί,στρατιωτικοί ,δικαστικοί , θρησκευτικοί, οικονομικοί σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας ανέβαιναν και ανεβαίνουν επ'ί σκηνής ως να μην είναι αυτοί που οδηγούσαν και οδηγούν την χώρα στο γκρεμό!
    Ευλογούνται όλοι απο τους χρυσοποίκιλτους ιερείς , σταυροκοπιούνται επιδεικτικά στα κανάλια,ψάλουν από κοινού, συνοδεύουν από κοινού τα ιερά θρησκευτικά σύμβολα στις περιφορές τους ανά τας οδούς και πλατείας των πόλεων.Σαν να μην συμβαίνει τίποτα!!! Σε ένα συμφωνούν. Στην αναγκαία βοήθεια του Θεού. Λες και ο Θεός δεν βλέπει τα λαμόγια αναμεσά τους!!!
    Λες και δεν είναι μεταξύ αυτών , των ηγετών,τα λαμόγια ή βλάκες και ανίκανοι φιλοτομαριστές ,που ανήλθαν στην εξουσία και καμαρώνουν αυτάρεσκα για τις θέσεις ποπυ κατέχουν.
    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας μιλάει για θυσίες και δεν αναλαμβάνει την διαπαιδαγωγική ευθύνη του για την πράξη δανεισμοιύ- κουκουλώματος της περίφημης υπόθεσης του "κωλόσπιτου" της Μιμής! Και μόνο γιαυτό ο κ. Πρόεδρος έπρεπε να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του. Μια τέτοια ενέργεια θα τον αναγόρευε σε πραγματικό ηγέτη.
    Η επιστολή των Ναυάρχων θα έπερνε άλλη διάσταση αν μαζί με αυτή καταθέτανε και τους τίτλους των επιτίμων. Τότε θα αναδεικνυόντανε σε πραγματικούς ηγέτες, φωτεινά παραδείγματα προς τους επόμενους!
    Οι πρώην Πρωθυπουργοί θα αναδεικνυόντανε σε πραγματικούς ηγέτες αν αναλαμβάνε τις ευθύνες τους και ζητούσανε ένα μεγάλο προσωπικό συγγνώμην από τον Ελληνικό Λαό! Όλοι συμφωνούν πως ο Σημίτης ή μάλλον επί Σημίτη γίνανε σημαντικά έργα! Από την στιγμή όμως που επί πρωθυππουργίας του η διαφθορά πήρε αυτές τις διαστάσεις , είναι υποχρεωμένος να ζητήσει συγγνώμην, να παραχωρήσει την ατομική του περιουσία στη πολιτεία και να αποσυρθεί στην σιωπή του! Αυτό θα τον έκανε μεγάλο ηγέτη. Το ίδιο ισχύει και για τον κ.Καραμανλή και για για τον κ.Μητσοτάκη.
    Η χώρα έχει ανάγκη από ηγέτες που αναλαμβάνουν την ευθύνη τους και ζητάνε συγγνώμην οι ίδιοι.
    Όσοι αναζητούν ευθύνες στους άλλους και οι ίδιοι κρύβονται πίσω από παραγραφές αδικημάτων ή πολιτικές αντιπαραθέσεις είναι κοινά ανθρωπάκια που απλά αναριχήθηκαν στην εξουσία μέσα σε ένα γραφειοκρατικό σύστημα που το χρησιμοποίησαν απκλειστικά για να πλουτίσουν. Ηγέτες θα αναγνωρισθούν αν τώρα , στις δύσκολες στιγμές της Πατρίδας για τις οποίες δεν είναι άμοιροι ευθυνών, παραχωρήσουν τηνατομική τους περιουσία και αποσυρθούν σε μια διαρκή συμβολική σιωπή!!!

    Γράφω μαλακίες έ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κότες και κουτορνίθια στην ενέργεια,με ιδρωμένα τα γεννητικά τους όργανα και οσφιοκαμπείς μπροστά στον κάθε παραπάνω,εμφανίζονται λαλίστατοι εκ του ασφαλούς και δήθεν με προσωπικότητα και ενδιαφέρον.
    Ρε δεν πάνε στο διάβολο,αυτοί βγάλαν μόνοι τους τα μάτια με τις οστεαπολιθωμένς απόψεις του 18 ου αιώνα, κυνηγήσαν το συνδικαλισμό μέχρι τις μέρες μας, πνίξαν κάθε ελεύθερη φωνή μέσα στις Ε.Δ. και έχουν μούτρα τώρα να είναι τιμητές της εθνικής άμυνας( άμυνας χωρίς ηθικό) που ουδέποτε ήταν μέλημά τους,25% με προσωπική διαταγή του Βενιζέλου μειώθηκαν τα μερίσματα του ΜΤΣ και αυτοί οι κερατάδες μούγκα στη στρούγκα ,για άλλα τιρβάζουν, καμιά επάνοδο με διπλό μισθό κλπ.
    37 χρόνια μεταπολίτευσης αυτά τα σκ@τ@ βγάλαμε με την βοήθεια φυσικά των πολιτικών θέσεις εξαργυρωμένες ,ο νεποτισμός στις δόξες του ,θυμίζει παλιά αυτοκρατορική Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Χρήστος Χατζησαββίδης είπε...

    ta paidia sou!!!
    kriti 2012!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά θα κάνουν κάποιοι να είναι κόσμιοι και να μην προκαλούν αναστάτωση εδώ μέσα ΕΙΔΙΚΑ τις Άγιες μέρες για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ διότι αναβοσβήνουν λαμπάκια στο emergency. Ο Κύριος είπε να δείχνουμε αγάπη αλλά ε μια μικρή αμαρτία επιτρέπεται μερικές φορές όταν κάποιοι ξερνάνε εδώ μέσα.
    Το ότι αφήνουν οι διαχειριστές να γράφουν τέτοια άτομα τέτοιους εμετούς, όπως δήλωσε πολύ σωστά ο κύριος Χρήστος Χατζησαββίδης, δεν σημαίνει ότι θα το ανεχθούν κάποιοι άλλοι που αγαπούν με πάθος αυτό τον ωραίο, πατριωτικό και δημοκρατικό χώρο. Η ψυχραιμία έχει όρια.
    Τέλος, προς γνώση και συμμόρφωση καλά θα κάνουν να μην ξαναστείλουν λογισμικό υποκλοπής όπως έπραξαν 4 φορές από δυο διαφορετικά Pc σε συγκεκριμένο στόχο-υπολογιστή γιατί θα γίνει της τρελής και δεν θα προλαβαίνουν να μετράνε τις ηλεκτρονικές φάπες!
    Θα τους φάει κι αυτούς το ηλεκτρονικό σκοτάδι αν δεν συμμορφωθούν.
    Κόσμια και σεμνά.

    Ζήτω το Έθνος!

    Μετά τιμής,
    Γ.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προ τον ανώνυμο>>> Ζήτω το έθνος Γ.Χ
    Δυο πράγματα πάίρνουν μπροστά τους το άπειρο (αϊνστάιν) το σύμπαν για το οποίο δεν είμαι σίγουρος...και η ανθρώπινη βλακεία.
    Μικρό ανθρωπάκι... τον επιβεβαιώνεις απόλυτα , σιγά μην ζητήσεις και πιστοποιητικά θρησκευτικών φρονημάτων
    (πράσινες και πέτσινες δημοκρατίες με τέτοια μυαλά)
    Πάντως ένα Εύγε στους διαχειριστές του Ινφογνώμωνα για τον πλουραλισμό και την ανεκτικότητα στην διαφοροποίηση, Φίλτατοι μπράβο σας εφαρμόζετε τις Βολταιρικές απόψεις περί λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ταξιαρχε Καρατζίδη,
    Σας συγχαιρω για τον θαρρος σας αλλα μηπως πεφτεται στην παγιδα του αποπροσανατολισμου? Με την καταρευση του κομμουνισμου και την εδραιωση της παγκοσμιοποιησης (9 Νοεμβριου του 1989) ο εθνικισμος, η ιστορια, η θρησκεια, η γλωσσα αποτελουν διχαστικους παραγοντες για την οικονομικη αναπτυξη περιοχων. Η ισχυς ενος προεδρου η προθυπουργου κρατους εχει υποβαθμιστει στο επιπεδο ισχυος ενος νομαρχου (Friedman, 2006). Οι παγκοσμιοι χρηματοπιστοτικοι οργανισμοι ειναι σε θεση να διοριζουν και να καταργουν κυβερνησεις μονο με μια δημοσιευση spread. Oι πολιτικες και στρατιωτικες ηγεσιες της Ελλαδος γνωριζουν καλως οτι ο ρολος των ενοπλων δυναμεων εχει μεταλλαχθει στον ιδιο ρολο οπως των σωματων ασφαλειας. Αντι λοιπον να αντιστεκομαστε στις επερχομενες αλλαγες ας γινουμε ενεργο μελος αυτων των αλλαγων. Δεν ειναι προς οφελος της Ελλαδος να ακολουθησει το παραδειγμα της Αλβανιας μετα τον Β Παγκοσμιο πολεμο και να απομονωθει απο τον διεθνη κοινωτητα για μικροσυμφεροντα μεμονομενων κοινωνικων και συντεχνιακων ομαδων. Αυτο ομως που πρεπει να μας απασχολει ολους σαν Ελληνες εστω και αν αυτην την περιοδο δεν εχουμε χρηματα να αγωρασουμε ψωμι για τα παιδια μας ειναι πως θα εξασφλισουμε διαφανεια, και ηθος απο τους κυβερνοντες, πωςθα επιστραφουν τα χρηματα οπου εκλαπησαν απο τον κρατικο προυπολογισμο ως προμηθειες, δωροδοκιες και αλλες ανορθοδοξες πηγες εισοδηματων απο πολιτικες παραταξεις, πολιτικους, και ιδιοτες. Σε αυτην την δυσκολη ωρα η Ελλαδα χρειαζεται ολους τους Ελληνες, απλους πολιτες και ενστολους διοτι ολοι αγωνιζομαστε να προστατευσουμε τις πλουτοπαραγωγικες πηγες του τοπου μας, και το μελλον των παιδιων μας απο την πλεονεξια τυχοδιοκτων και επιορκων δημοσιων λειτουργων.
    Μετα τιμης,
    Λεωνιδας Μ., Ελληνας εν ενεργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.