7/6/11

Αντί να ζητιανεύουμε την ελεημοσύνη της Γερμανίας και να ξεπουλάμε ΟΤΕ και λοιπά ασημικά, να απαιτήσουμε εδώ και τώρα τις αποζημιώσεις!

ΣΥΡΙΖΑ: Εθελοδούλως παραλείπουν να διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις
Το ζήτημα της ανάγκης διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων επαναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τη διαδήλωση Γερμανών πολιτών για το θέμα έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.
Σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει τα ακόλουθα:
Η διαδήλωση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου Γερμανοί πολίτες, μαζί με συγγενείς θυμάτων των Ναζί και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών έξω από τη Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, θέτει εκ νέου στην ημερήσια διάταξη το πελώριο εθνικό και ηθικό θέμα των Γερμανικών επανορθώσεων - αποζημιώσεων.

Την ίδια ώρα Ιταλικό Δικαστήριο, κάνει ότι απέρριψαν πραξικοπηματικά το ανώτατο όργανο της ελληνικής δικαιοσύνης και η ελληνική κυβέρνηση. Δεν δέχτηκε την αίτηση αναίρεσης της Γερμανίας και κρίνει ότι τα ακίνητα της χώρας αυτής, που βρίσκονται σε ιταλικό έδαφος, μπορούν να κατασχεθούν για να δοθούν αποζημιώσεις στα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας του Διστόμου.
Επειδή δεν είναι δυνατόν Γερμανοί πολίτες και η Ιταλική Δικαιοσύνη να πράττουν προς τιμήν τους ότι εθελόδουλα παραλείπουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι κορυφές της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1. Σκοπεύουν επιτέλους να διεκδικήσουν άμεσα ως κυβέρνηση την καταβολή των εύλογων Γερμανικών επανορθώσεων προς τη χώρα μας εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής;
2. Σκοπεύουν επιτέλους να διεκδικήσουν άμεσα το λεγόμενο κατοχικό δάνειο, το οποίο αναγκαστικά δόθηκε από την Ελλάδα την περίοδο της κατοχής προς τη Γερμανία;
3. Σκοπεύουν να κάνουν ουσιαστική την παρουσία της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου η Γερμανία διεκδικεί να αποφύγει τις αποζημιώσεις για τα θύματα των ναζί στην Ελλάδα;
4. Θα αναζητήσουν τρόπους ώστε η ελληνική Δικαιοσύνη να συμπαρασταθεί και να ενισχύσει τους συγγενείς των ελλήνων θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας.
Ναυτεμπορική

10 σχόλια:

  1. Μόνο εμένα ανυσηχεί το γεγονός ότι η πλειοφηφία εκφράζεται πλέον σχεδόν αποκλειστικά απο το ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όλα αυτα προσθέστε το γεγονός η τυχόν θετική απόφαση για την καθεαυτή αποζημίωση των κατοίκων του Διστόμου Θεωρείται αυτόματα δικαστικό προηγούμενο και για αποφάσεις που θα ακολουθήσουν( πάνω απο 100 ολοκαυτωματα μαρτυρικων πόλεων και χωριών) αλλά και γενικότερα για τα εγκλήματα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού.

    Ομως έχουμε επίσης
    - Τις γερμανικές επανορθώσεις που μας επιδίκασε τη Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδοχή της χώρας μας.

    - Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους.

    Δυστυχώς στις μέρες μας το αυτόνοητο τείνει να πάρει ηρωικό χαρακτήρα

    Εύγε λοιπόν όσοι πρωτοστατείτε σε αυτές τις ενέργειες και εκφράζεται την αγανάκτηση σας με αυτο τον τρόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα δεν ξερετε οτι εχουμε παραιτηθει απο την διεκδικηση.Ειναι ορος της συμβασης του δανειου.Δεν το γνωριζει αυτο το Συριζα;Δεν το γνωριζουν αυτο τα αλλα κομματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ και διαπραγματευτικό Υπερ-όπλο.
    Αν δεν το απαιτεί η Κυβέρνηση, το απαιτεί ο Ελληνικός Λαός που εξευτελίζεται Διεθνώς και τιμωρείται για την συνεχή ιστορική προσφορά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τις αποζημιώσεις να τις ζητήσουμε, αλλά αυτή η κουβέντα να μην γίνεται κάθε φορά που μπατιρίζουμε, αλλά και όταν έχουμε χλίδα. Και φυσικά να μην ζητηθούν από την συγκεκριμμένη πολιτική κυβερνοθολούρα γιατί αν τα πάρει (λέμε τώρα) κι αυτά θα τα φάει. Δεν ξέρει να κάνει και κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω παρατηρήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το φευγιό μεγάλης μερίδας εθνομηδενιστών (που πήγαν ζούπιτοι στον Φώτη), σκοράρει συνεχώς. Αποδεικνύεται τελικά ότι όλοι αυτοί λειτουργούσαν σαν βαρίδια και απέτρεπαν τον κόσμο να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ (εδώ είχαν βάλει βέτο να μην περιληφθεί στις εκλογικές λίστες τού 2009 ο γνωστός γελοιογράφος Στάθης, επειδή λέει ήταν "εθνίκι"!). Αν το συνειδητοποιήσουν και σουτάρουν και κάτι ψόφιες συνιστώσες που μόνο προβλήματα δημιουργούν (ως χρήσιμοι ηλίθιοι) και δεν προσφέρουν τίποτα, προβλέπω να εκτοξευτούν τα ποσοστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η δανειακή συμβαση ΔΕΝ εχει υπογραφει και γι αυτό βιάζονται (για υτό και η μπαρουφολογια περι συναινεσης)... Λενε δεν θα εχομε μισθούς και συνταξεις. Πολυ αμφιβαλω διοτι καθε μερα παω για δουλειά. Λεφτα για τους τοκογλυφους δεν υπαρχουν.
    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδω οι προοδευτικα αριστερο-πρασινοι Εθνομηδενιστες, που ψηφιζαν και παντα υπερ του φασιστικου σχεδιου Αναν, τα βρηκαν τωρα ξαφνικα να τα βαλουν με τους Γερμανους;

    Η ξευτιλα δεν εχει ορια!

    - Τ. Μιχας, "Το γεωγραφικό λάθος"
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7242

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο σέρ Β. Μαρκεζίνης, πρότεινε το ίδιο πράγμα. Δηλ. "είναι καιρός να υπενθυμίσουμε και εμείς στη Γερμανία, το θέμα των αποζημιώσεων".
    Η μέχρι τώρα εμπειρία μας, μας έδειξε ότι όταν χαρίζεσαι, ο άλλος όχι μόνο δεν σε εκτιμάει, αλλά σε περνάει για κορόιδο και ζητάει παραπάνω.
    Το γελοίο dealing με τον ΟΤΕ, ήδη το δείχνει! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.