7/6/11

Ιστορική κοινή αεροπορική άσκηση ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ξεκίνησαν σήμερα την πρώτη στην ιστορία κοινή άσκηση, σε μία συνεργασία με σκοπό να αποτραπούν επιθέσεις παρόμοιες με αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου.


«Η πρωτοφανής αυτή άσκηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί με την αναχώρηση ενός πολωνικού αεροσκάφους CASA 295M από την Κρακοβία», το οποίο αναπαριστά ένα πολιτικό αεροσκάφος που έχει πέσει θύμα αεροπειρατείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Πολωνίας, Waldemar Krzyzanowski.

Δύο πολωνικά F-16 από την αεροπορική βάση κοντά στο Poznan της κεντρικής Πολωνίας, θα αναχαιτίσουν το αεροσκάφος και μετά θα δώσουν τη σκυτάλη της αποστολής σε δύο ρωσικά μαχητικά Sukhoi που θα οδηγήσουν το αεροπλάνο στην πόλη Malbork.

Τα αεροσκάφη συμμετέχουν στην τετραήμερη κοινή άσκηση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία «Vigilant Skies 2011». Αύριο Τετάρτη, τρία τουρκικά F-16 και δύο ρωσικά Sukhoi θα αναχαιτίσουν αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Σημειώνεται ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη δεν έχουν λάβει ποτέ μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Η πρωτοβουλία έχει σκοπό να βελτιώσει την ασφάλεια για χιλιάδες επιβάτες που χρησιμοποιούν τις διεθνείς πτήσεις μεταξύ του εναέριου χώρου χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας καθημερινά.

Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Σε φιλμ από την άσκηση, που είδα, φαίνεται πως οι Πολωνοί συμμετείχαν με F16 ενώ οι ρώσσοι με Su27.
    Γιατί άραγε οι Ρώσσοι δεν έστειλαν τα Su35 που είναι νεώτερης γενιάς.
    Τι σημαίνει αυτό;
    Υπάρχει πίσω από το γεγονός πολιτικη, ή στρατιωτική σκοπιμότητα;
    Υπάρχει κάποιος που να έχει άποψη για το γεγονός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.