7/6/11

Στρατιωτικοί στασίασαν στην πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ της Συρίας

Η αντιπολίτευση στη Συρία ανακοίνωσε σήμερα ότι στρατιωτικοί στασίασαν στην πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ και σε αυτό οφείλονται τα εκτεταμένα επεισόδια βίας με πάνω από 120 νεκρούς.Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ανακοίνωσε ότι ένοπλες ομάδες επιτέθηκαν σε άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας κι ένα φυλάκιο και πυρπόλησαν κυβερνητικά κτήρια την Δευτέρα, αφήνοντας πίσω τους έως και 123 αστυνομικούς νεκρούς.

Ωστόσο εξόριστα στελέχη της αντιπολίτευσης που βοηθούν να μεταφερθούν τραυματισμένοι άμαχοι από την επαρχία Ιντλίμπ στην Τουρκία είπαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν διότι αρνήθηκαν να ανοίξουν πυρ εναντίον άοπλων πολιτών στην πόλη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera μετέδωσε ένα βίντεο με έναν ένστολο στρατιώτη. Σε αυτό, λέει ότι λιποτάκτησε και καλεί άλλα μέλη των ενόπλων δυνάμεων να τον μιμηθούν.

Ο συριακός στρατός επιτίθεται στην πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ από την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της καταστολής της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πάνω από 1.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασαν οι ταραχές τον Μάρτιο, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε πολλές πόλεις όπου έγιναν διαδηλώσεις αργά χθες βράδυ, οι συμμετέχοντες κρατούσαν κλαδιά ελιάς και φώναζαν συνθήματα για την Τζισρ αλ Σούγουρ. «Ο συριακός λαός είναι ενωμένος», ήταν ένα από τα συνθήματά τους, σύμφωνα με την τοπική Επιτροπή Συντονισμού των αντικαθεστωτικών.
http://www.protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. Γιατί η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για την Συρία;

    Οι αραβόφωνοι κάτοικοι της Συρίας δεν έχουν καμία σχέση με τους Άραβες. Η Συρία ήταν κέντρο Ελληνισμού-Χριστιανισμού-Ρωμιοσύνης, οι κάτοικοι του οποίου εξισλαμίστηκαν από τους Άραβες κατακτητές, και που έως και σήμερα υπάρχει αξιόλογη μειονότητα Ρωμιών-Ορθόδοξων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.