16/6/11

Άραγε πόσο ακόμα θα συνεχιστεί η κατρακύλα;

της Ρίκας Κ.
Ο Γ. Λιάνης είπε : «Νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους Έλληνες και τους συμπατριώτες μου. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
Ο Εκ. Νασιώκας είπε : «θέλω να απευθυνθώ από καρδιάς σε όλους … ενώ η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνο δρόμο και το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο, οι πολιτικές ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων συνεχίζουν να πορεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα».
Ο Γ. Φλωρίδης είπε : « .... επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων» ΑΛΛΑ «Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του ..

Εμείς τι να πούμε ;;; Πως τολμάνε να μιλάνε για συγγνώμη, μαύρο μέλλον και ταπείνωση, προφάσεις και υστερόβουλους υπολογισμούς ;;
Που βρίσκονταν αυτοί οι «κύριοι» τον τελευταίο 1,5 χρόνο που συντελείται η μεγίστη ΠΡΟΔΟΣΙΑ εις βάρος μας, για να μην πούμε για τις τελευταίες 3 δεκαετίες που άρχισε να μετρά ανάποδα ο χρόνος για την Ελλάδα ;;;;
Μέσα στο κόλπο δεν ήταν ;;;
Όλοι τους !
Αν είχαν την απειροελάχιστη τσίπα που ίσως απαιτείται και από τον μεγαλύτερο εγκληματία, θα έφευγαν σιωπηλά. Ένα παραιτούμαι σκέτο θα ήταν αρκετό. Όλα τα άλλα είναι περιττά και ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ! Δεν έχουν καταλάβει τίποτα, συνεχίζουν να βιάζουν τις λέξεις και να αποδεικνύουν ότι ήταν ΑΞΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ, απλά τώρα φοβήθηκαν, και καλά κάνουν, και προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα πλέον.
Και ποιον «αγώνα» τιμά ο Φλωρίδης, τον αγώνα της κατρακύλας και της κατάντιας της Ζωής αυτής της χώρας, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο το πολιτικό και οικονομικό. Ο οικονομικός θάνατος ήταν αναπόφευκτος, και απ’ ότι φαίνεται, καλά σχεδιασμένος.
Θα μας πει, ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΙΜΑ ;;;;
Για ποιο πράγμα είναι εντάξει με τον εαυτό του, ως ενεργότατο μέλος του συστήματος ;;;
Για την τζουλιοποίηση της κοινωνίας, το πρότυπο του μάγκα αρπακτικού, του θαμώνα των «πολιτιστικών κέντρων», το πρότυπο του έξυπνου τεμπέλη που μπήκε στο Δημόσιο, το πρότυπο του γύπα μεγαλοδημοσιογράφου, του κομπλεξικού στερημένου ανδρείκελου που έπρεπε οπωσδήποτε να κυκλοφορεί με Μερσεντές και δέκα καημένες δίμετρες δίπλα του για να είναι άντρας; Το πρότυπο της χαζής ξανθιάς που «τραγουδάει» ωραία, με αποκορύφωμα τις «μητέρες» που έτρεχαν τα κοριτσάκια τους να πάρουν αυτόγραφο από την κυρα – τζούλια (!!!!).
Σκότωσαν την Παιδεία, την ζωή των Πανεπιστημίων, γέμισαν οι έδρες με ανθρώπους ύποπτων ή ανύπαρκτων ακαδημαϊκών προσόντων με απαραίτητο προσόν το ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ και τον ατελείωτο «ανθρωπισμό» προς τους λαθρομετανάστες, ταύτισαν με την ΜΜΕ – ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ότι ΕΘΝΙΚΟ με γραφικότητες, ρατσισμούς και τις συναφείς συκοφαντίες. Να και οι κουκούλες, αυτές που ρεζιλεύτηκαν εχθές, να και τα άσυλα παρακρατικών ανιάτων που τα ονόμαζαν ΙΔΕΕΣ. Από εκεί ξεκίνησε το ΚΑΚΟ. Και αυτό εξέθρεψαν.
Επειδή όμως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ πάντα ήξερε την ΑΛΗΘΕΙΑ, το «βάρος» των προγόνων» και οι πνευματικοί και εμπόλεμοι αγώνες τους, έχει και θετικές προεκτάσεις, είναι ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΈΝΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. Αυτό κατάλαβαν και τρέμουν πια.
Και το θράσος συνεχίζεται για τον άξιο πασόκο Φλωρίδη : «Ιδιαίτερα οξύς εμφανίζεται και για τη Νέα Δημοκρατία για την οποία αναφέρει ότι «με πρωτοφανείς για την φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας, επιλογές, και ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας».
Η ΝΔ φταίει ή η κυβέρνηση για την φθορά της; Η έννοια της ευθύνης πήγε περίπατο. Ποιος φταίει για την φθορά κάποιου, ο ίδιος ή όποιος μπορεί να «επενδύσει» σε αυτήν; Απλή η απάντηση, μάλλον όχι για τον κύριο φλωρίδη. Δεν είναι αποτυχία η αποτυχία της συγκυβέρνησης. Ο Σαμαράς πράττει σωστά το τελευταίο διάστημα, προς έκπληξη πολλών, χαιρόμαστε να ακούμε το ένα ΟΧΙ μετά το άλλο, αυτήν την παραμελημένη λέξη που σε πολλά επίπεδα ευθύνεται για την σημερινή ύπαρξη της Ελλάδας - παρότι έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ να καθαρίσει εντός της ΝΔ και πάρα πολλά να ΕΞΗΓΗΣΕΙ εκτός αυτής. Και να αρνηθεί να ξανασυναντήσει αυτόν τον άνθρωπο. Και να βρει τον τρόπο να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. Και να κατεβάσει το έστω τρύπιο κόμμα του με καθαρά, αλέκιαστα ψηφοδέλτια.
Πως να συμπράξει με αυτό το ον που παριστάνει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και επιμένει να παίζει σκοτεινά, άσχημα και καταστροφικά παιχνίδια με την νοημοσύνη, την αξιοπρέπεια, την Ζωή μας την ίδια !
Πώς να συγκυβερνήσει με κάποιον, που πραγματικά ελπίζω και απαιτώ να οδηγηθεί μια μέρα σε ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για ΠΡΟΔΟΣΙΑ ;;;
Αυτό το ον είναι πλέον βέβαιο ότι δεν έχει καμία, απολύτως καμία επίγνωση της πραγματικότητας, ΕΊΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ακόμα και τώρα αρνείται να φύγει, προσπαθώντας να κρατηθεί από ΤΙ επιτέλους ;;;
Και είναι βέβαιο ότι και οι συμβουλάτορές του τον μισούν, αλλιώς θα τον προέτρεπαν να φύγει. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, αυτός που έχει μίσος το έλκει κιόλας, και στην συγκεκριμένη περίπτωση ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ. Και τον περιμένει σκληρή τιμωρία. Να το καταλάβει καλά αυτό. Και όσοι τον στήριξαν, άμεσα ή έμμεσα, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι αντίστοιχοι δημοσιογράφοι. Δεν θα τελειώσει εύκολα για αυτούς αυτό το σήριαλ.
Όσες επιστολές υποστήριξης κι αν έχει από τους καταστροφείς της Παιδείας καθηγητές «πανεπιστημιακούς», όση φανερή και κρυφή υποστήριξη κι αν έχει από το ξεμπροστιασμένο πια ΛΑΟΣ και το άλλο μόρφωμα που δύει πριν προλάβει να ανατείλει, η ΤΙΜΩΡΙΑ είναι πλέον ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ! Η αγανάκτηση έγινε ορατή, αλλά δεν έχει εκφραστεί ακόμα. Από αυτούς εξαρτάται πόσο σφοδρή θα είναι, όσα λαγούμια κι αν ξεσκάψουν στα έγκατα του κτιρίου του Κοινοβουλίου, πάνω στην Γη θα παραμείνουν. Ξεχνούν ότι υπάρχει πληθυσμιακά άλλη μια ΕΛΛΑΔΑ στο εξωτερικό, ανήσυχη και εξευτελισμένη από την παρούσα «κυβέρνηση», επίτηδες αφημένη χωρίς δικαίωμα ψήφου, ξεχνούν ότι πολλοί από αυτούς μόνο με εθελοντικό κατ’ οίκον περιορισμό θα γλυτώσουν την φυλάκιση. Ξεχνούν ότι αυτήν την φορά ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ. Ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε.

13 σχόλια:

  1. Να ζήσεις κυρά μου έχεις ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ

    http://greek-square.blogspot.com/2011/06/greek-square_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἐδῶ καράβια χάνονται βαρκοῦλες ἀρμενίζουνε.
    Ἡ χώρα χάνεται κι αὐτοὶ τὸν χαβά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομιζω οτι καποιοι πρεπει να αρχισουν να μετακινουν την ξιφολογχη και να την τοποθετουν εκει που ανηκει.Ισως αυτο ητανε και το ζητουμενο.Μονο που οι μετακινησεις τους θα γινουν με ρεφενε τσονταρισμα για καυσιμα και αυτο θα ειναι ακομα μια παγκοσμια πρωτοτυπια του Ελληνισμου.Τους εχουμε ολους συνηθισει σε εκπληξεις,ας παρουν ακομα μια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος είδε κράτος λιγοστό
    σ’ όλη τη γη μοναδικό,
    εκατό να εξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;

    Να τρέφει όλους τους αργούς,
    νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξης τόσα μνήματα;

    Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
    και να σε κλέβουν φανερά,
    κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
    τον κλέφτη να γυρεύουνε;

    Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
    ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
    οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
    δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

    Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
    κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
    Κι από προσπάππου κι από παππού
    συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

    Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
    να παριστάνει τον ευρωπαίο.
    Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
    στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

    Και ψωμοτύρι και για καφέ
    το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
    Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
    σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

    Δυστυχία σου, Ελλάς,
    με τα τέκνα που γεννάς!
    Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
    τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    "Ανθολογία της Οικονομίας"
    Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

    Ανατριχιαστικά επίκαιρο...
    Βικτωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη ο αντωνάκης , μήπως ήταν υπουργός του χοντρού;
    Μήπως κυβέρνησε κι αυτός με άλλους αστέρες όπως παυλόπουλος;
    μήπως μας πήγε λίγο κοντύτερα στην οικονομική ξεφτίλα ή πρόκειται άλλο πρόσωπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΟΥΙΖ

    Πόσες ομοιότητες βρίσκεται μεταξύ της κατάστασης της Ελλάδας τώρα και της Κύπρου κατά την περίοδο του Δημοψηφίσματος για το σχέδιο ΑΝΑΝ.

    Πρόσωπα
    Απειλές
    Διλήματα
    Παρεμβατισμός ξένων χωρών
    Διακύβευμα


    Τρομακτικό,δεν νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πραγματκή απελπισία το σε ποιούς ανθρώπους έχουν αφεθεί οι τύχες μας. Αυτοί που φύγανε το έκαναν για να γλυτώσουν από τις ευθύνες και τις δυσκολότερες καταστάσεις που έρχονται, αυτοί που μένουνε το κάνουν γιατί απλά δεν μπορούν να νοηματοδοτήσουν την ύπαρξή τους πέρα από την προσκόλληση στο κόμμα. Και επικεφαλής ένας πρωθυπουργός ο οποίος μας επέδειξε ότι δεν επιθυμεί να κυβερνήσει, αλλά ότι κάποιοι άλλοι τον διατάζουν να το κάνει και τελικά το κάνει.

    Και όλα πλέον καταδεικνύουν ότι στη χώρα έχουν έλθει κάποιοι για να εκτελέσουν μία συγκεκριμένη αποστολή.

    Μάλλον δεν ήλθε η ώρα για να φύγουν. Πρέπει να ολοκληρώσουν την ερήμωση και μετά να φύγουν. Υπομονή. Καμιά φορά τους προλαβαίνουν οι εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νά ‘σαι καλά jean ! Και όλοι μας, κι ας είναι ρημαγμένη και πληγωμένη η Ψυχή μας σήμερα. Όσο κατρακυλούν αυτοί, τόσο θα ανορθωνόμαστε εμείς.
    Χρήστο αυτό ακριβώς που αναφέρεις σκεφτόμουν νωρίτερα όταν άκουγα τις «ανησυχίες» και απειλές των Ευρωπαίων. Σύμφωνα με τις τότε «προβλέψεις» τους για την Κύπρο, ο Κυπριακός Λαός δεν θα έπρεπε να υπάρχει σήμερα. Όμως ... ξέρουμε τις εξελίξεις όταν ανέλαβε τα ηνία ένας αφυπνισμένος λαός, με την καθοριστική συνδρομή ενός Πατριώτη ηγέτη. Θυμάμαι τα δάκρυα του Τάσσου Παπαδόπουλου στο διάγγελμα που είχε απευθύνει τότε στον Λαό του. Ας μας δείξει ο Α. Σαμαράς αν μπορεί να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, αν... θα δούμε. Το σίγουρο είναι ότι κατά έναν περίεργα έμμεσο αλλά και άμεσο τρόπο, ο Κ. Καραμανλής έχει τεράστια ευθύνη για αυτό που ζούμε σήμερα, αν δεν είχε προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές μετά τα δράματα που ζούσαμε με την ομάδα του, αλλά και την απερίγραπτη αδράνειά του, δεν θα ζούσαμε σήμερα αυτόν τον εφιάλτη (ούτε όμως θα είχαμε καταλάβει πόσο άθλια Ζωή ζούσαμε). Ελπίζω να μην μιλήσει ποτέ και να μην λάβει θέση πολιτική ξανά, κι ας τον πληρώνουμε να κάθεται στα έδρανα της Βουλής. Προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Άραγε πόσο ακόμα θα συνεχιστεί η κατρακύλα;"

    Πολύ φοβάμαι μέχρι να ψηφιστεί το μνημόνιο ΙΙ που το λένε και μεσοπρόθεσμο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μακροπρόθεσμο (και για την ακρίβεια μακρυπρόθεσμο, XXXL ένα πράμα). Σήμερα ανακοίνωσε ότι θα κάνει ανασχηματισμό και πολλοί "αγανακτισμένοι" τής Κ.Ο. τού ΠΑΣΟΚ μάζεψαν άρον - άρον τον τραχανά που είχαν απλώσει ("ρε, μήπως βιάστηκα; λες να μού δώσει καμμιά θεσούλα και μένα;").

    Οι άλλοι απ' έξω έχουν δώσει παραγγελιά: "Άκου να δεις μικρέ, θα σε στηρίξουμε όσο δεν παίρνει, θα τα χώνουμε και στον άλλο που δεν συναινεί, αλλά κόψε τον κwλο σου και πέρασέ το το γμημένο, πάρε τσόντα κι από αλλού, θα μιλήσουμε κι εμείς σ' αυτούς που πρέπει". Και το πιο πιθανό είναι να κυλήσει κάπως έτσι το πράγμα. Εδώ βγήκανε τα αρχιλαμόγια τής τρόικας, και ενώ το παίζανε δύσκολοι (και καλά) ότι "θα δούμε αν θα εκταμιεύσουμε την επόμενη δόση" κλπ και εκβιάζανε για συναίνεση, μόλις είδανε ότι δεν έπιασε η μπλόφα, τώρα σχεδόν μάς πιέζουνε να πάρουμε και περισσότερα! Τι παιδιά είν' αυτά ρε;

    Και το χειρότερο είναι ότι καίγεται και ο μελαχροινός απ' την Ουάσιγκτον. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχει ξανοιχτεί και η σχεδόν κρατικοποιημένη πια AIG (American International Group) κι έχει πουλήσει τα κέρατά της σε CDS. Κι άμα βαρέσουμε τώρα χρεωκοπία, θα πρέπει να πληρώνει τα πολλαπλάσια στούς στοιχηματζήδες που τα αγόρασαν. Επομένως, σιγά μη μάς αφήσουνε να χρεωκοπήσουμε (τουλάχιστον όχι τώρα). Θα βάλουνε λυτούς και δεμένους για να περάσει το μεσοπρόθεσμο. Εκτός πια κι αν οι εσωτερικές εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες που τούς ξεπεράσουν. Από 'κεί κι έπειτα όλα παίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρά το γεγονός ότι θεωρώ, ότι χάνω πολύτιμη φαιά ουσία και μόνο που αναφέρομαι σε άτομα που φύση και θέση είναι καρεκλοκένταυροι όπως οι πολιτικοί πέρα από αδηφάγες ύαινες που χρόνια τώρα κατατρώνε την Ελλάδα
    Παρά το γεγονός ότι κανείς μας δεν γενικεύει, λέγοντας ότι και οι 300 είναι προδότες, όλοι πάντα αφήνουν και ένα παραθυράκι λέγοντας ‘’υπάρχουν και κάποιες πιθανόν εξαιρέσεις’’.
    Θα τολμήσω να πω, απευθυνόμενη και σε μένα:
    Πολύ σωστά αντιδρούμε τώρα , όσοι το κάνουν, που ήμασταν όμως όλοι εμείς που τώρα διαρρηγνύουμε τα ιμάτια μας περί προδοσίας , του έθνους της ιστορίας , περί κατασπατάλησης των ταμείων, των εισφορών, όλα αυτά τα χρόνια.
    Τι κάναμε εκτός από το να βολευόμαστε , έως και πρόσφατα ,πίσω από τη λογική του ‘’δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα, δεν αλλάζει το σύστημα ,
    άσε καλά είμαστε και έτσι , να βολευτούμε εμείς και δε πάει να πνιγεί ο άλλος’’;
    Μακάρι η κρίση να ήταν μόνο οικονομική η λύση θα βρισκόταν ευκολότερα.
    Δυστυχώς είναι ηθική και αξιών και εκεί είναι θέμα γενικότερης νοοτροπίας του λαού για να λυθεί.
    Ακόμα και αν αύριο με κάποιο μαγικό τρόπο βρίσκαμε άλλους να βάλουμε στην βουλή, με τα μυαλά που έχουμε ακόμα και σήμερα , την νοοτροπία που κουβαλάμε γενεές γενεών, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να μη ξαναβρεθούμε στο ίδιο σημείο.
    Είμαστε ένας λαός καταδικασμένος εκ των προτέρων από τον ίδιο του τον εαυτό.
    Είμαστε στην πλατεία και αντιδρούμε, δικαίως φωνάζουμε και αντιστεκόμαστε στα αντιλαϊκά μέτρα , την ίδια στιγμή που κάποιοι από εμάς , ακόμα και σήμερα (τον λαό εννοώ) διορίζουν τα παιδιά τους στο δημόσιο, κλέβουν από την εφορία, χτίζουν παράνομα σύμφωνα με την λογική αφού το έκανε ο Χ βουλευτής, πολιτευτής ,πολεοδόμος, εφοριακός, γιατί όχι και γω, .
    Που είναι όλοι οι Έλληνες που αντιδρούν όταν την ίδια ώρα δουλεύουν σε οργανισμούς που δεν έχουν λόγο ύπαρξης; Που είναι οι υπάλληλοι που πληρώνονται ακόμα έξτρα για τις επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν.
    Που είναι η δικαιοσύνη , η ανεξάρτητη , να καταδικάσει και να μηνύσει αυτεπαγγέλτως όλες και όλους τους αξιωματούχους που ακόμα και χτες έκλεβαν τον λαό , ή τις πολυεθνικές που δεν πληρώνουν το ΦΠΑ και όχι μόνο;
    Είμαστε ο ίδιο λαός που φωνάζουμε για την οικονομική ανέχεια, που βρισκόμαστε χωρίς να φταίμε (θεωρητικά), αλλά δεν φωνάζουμε για τους νόμους του μεταναστευτικού οι οποίοι σε συνδυασμό με τα νέα οικονομικά μέτρα δεν θα μας επιτρέψουν να βγούμε από το βούρκο της φτώχιας.
    Θα πει κανείς καλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε .
    Σαφώς , ας ξεκινήσουμε από αυτό που ήδη υφίσταται, αλλά ας πάψουμε να νοικιάζουμε τα σπίτια σε λαθραίους, ας πάψουμε να δίνουμε δουλειά σε ταλαιπωρημένους πλην όμως λαθραίους
    Το σχέδιο είναι πολύ μεγαλύτερο από τα σύνορα της Ελλάδος ας μη το μικραίνουμε μόνο χτυπώντας εκεί που θέλουν οι άλλοι να χτυπήσουμε, αποδυναμώνοντας καίρια κομμάτια για την ύπαρξη και το μέλλον αυτού του έθνους .
    Ακόμα και σήμερα ‘’η πλατεία δεν είναι μία….η πλατεία είναι πολλές’’, οι άνθρωποι της πλατείας δεν ενώνονται σε έναν , τα πηγαδάκια είναι πολλά και μέσα στα πολλά θα παρεισφρήσουν, αν δεν έχει γίνει ακόμα, άτομα ή χειρότερα ‘’απόψεις’’ η οποίες θα διασπάσουν το αποτέλεσμα.
    Οι πολιτικοί είναι το μόρφωμα , καρκίνωμα, της δικής μας ζωής σκέψης και νοοτροπίας και κανενός άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πιγκουΐνε ο κόσμος είναι μια στάλα, παίζει ο γαπ με το νεροπίστολό του και βρέχονται οι Ευρωπαίοι, δεν είναι η μοίρα μας τόσο αποκομμένη από την δική τους, μάλλον αρχίζουν να το καταλαβαίνουν. Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κοσμοπολίτης Πρωθυπουργός της Μητέρας του Πολιτισμού αποδείχθηκε τόσο μικρός που ούτε με τον μεγενθυντικό φακό του Σέρλοκ Χολμς δεν φαίνεται. Και τόσο αποκρουστικός που η γκιλοτίνα θα έβγαζε εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

    Χριστίνα έχεις δίκιο στις διαπιστώσεις σου. Αναρωτιέμαι, δικαιούμαστε να μας έχουμε πίστη ; Ας το δοκιμάσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Να μας συγχωρήσουμε για να μπορέσουμε να τιμωρήσουμε εκείνους. Απαραίτητη προϋπόθεση αυτού του δικαιώματός μας, αν δεν θέλουμε να γίνουμε ένα με το τέρας που αντικρύζουμε πλέον κατάματα, η αυτοκριτική και η ΑΛΛΑΓΗ μας, όσο επώδυνη κι αν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρίκα Κ. (3:01πμ): "Αναρωτιέμαι, δικαιούμαστε να μας έχουμε πίστη ; Ας το δοκιμάσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή."

    Τα είπες όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.