23/6/11

Συνελήφθη σύμμαχος του Αχμαντινετζάν

Οι δικαστικές αρχές του Ιράν συνέλαβαν έναν σύμμαχο του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ με κατηγορίες που δεν διευκρινίστηκαν, δήλωσε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί στο ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.«Ο Μοχαμάντ Σαρίφ Μαλεκζαντέχ συνελήφθη πριν από λίγες ώρες», μετέδωσε το Fars. Ο Μαλεκζαντέχ παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών την Τρίτη.


Η παραίτησή του ήρθε μετά τις πιέσεις που του ασκούσαν σκληροπυρηνικοί πολιτικοί, οι οποίοι τον κατηγορούσαν ότι ανήκει σε ένα «αποκλίνον ρεύμα» το οποίο προσπαθεί να υπονομεύσει το ρόλο των κληρικών του Ιράν, οι οποίοι έχουν μεγάλη επιρροή στη χώρα.

Ορισμένοι βουλευτές κατηγορούσαν επίσης τον Μαλεκζαντέχ για οικονομική διαφθορά, το οποίο ο ίδιος αρνείτο.

Ο Μαλεκζαντέχ είναι σύμμαχος του αμφιλεγόμενου επιτελάρχη του ιρανού προέδρου Εσφαντιάρ Ραχίμ Μασαϊέ, ο οποίος κατηγορείται από τους σκληροπυρηνικούς ότι ηγείται του «αποκλίνοντος ρεύματος».

Εξάλλου βουλευτές είχαν προειδοποιήσει τον υπουργό Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί ότι αν δεν διώξει τον αναπληρωτή υπουργό του θα αποπεμφθεί ο ίδιος.http://www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.