24/6/11

Η Τουρκία θα φιλοξενήσει τις χερσαίες δυνάμεις του ΝΑΤΟ για επιχειρήσεις στη Συρία.

Global Research 
Η Τουρκία έχει συμφωνήσει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να μετατρέψει την αεροπορική βάση του στην Τουρκία σε βάση για  χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία. 
Η χώρα θα αποτελέσει την κύρια βάση στην περιοχή για τις χερσαίες δυνάμεις της στρατιωτικής συμμαχίας υπό αμερικανική ηγεσία. 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι η συμμαχία θα μεταφέρει τον κύριο όγκο των δυνάμεων εδάφους της από τη στρατιωτική βάση της Χαϊδελβέργης στη νοτιοδυτική Γερμανία. 
Άλλα στρατεύματα θα φτάνουν από την Ισπανία για να εγκατασταθούν στην Αεροπορική  Βάση της Σμύρνης στη δυτική Τουρκία, η οποία τώρα θα γίνει το κέντρο για στρατεύματα ξηράς. 
Η Τουρκία σκλήρυνε πρόσφατα τη στάση της με τη γειτονική Συρία, όπου μια πολιτική αναταραχή άνευ προηγουμένου έχει οδηγήσει στο θάνατο πολλούς ανθρώπους. 
Η Άγκυρα έχει ήδη δημιουργήσει τις δικές της στρατιωτικές βάσεις κοντά στα κοινά σύνορα με τη Συρία.
Η παρούσα ανάρτηση συμπληρώνει μια προηγούμενη ανάρτηση για το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Σμύρνης.

2 σχόλια:

  1. Η Τουρκία μοιάζει με τον ποντικό, που εγκαταλείπει το καράβι που βουλιάζει και πολύ καλά κάνει. Ο Άσσαντ επενέδυσε πολλά σε έναν αφερέγγυο σύμμαχο και μάλιστα έκανε την θαλάσσια σύνδεση Ταρτούς-Αμμόχωστος. Αυτός θα φύγει, αλλά η γραμμή θα μείνει.

    Η Τουρκία, όμως, εξακολουθεί να στηρίζει τον Καντάφι, χωρίς να αρνείται ότι πρέπει να φύγει. Με δύο λόγια, παραδίδει μαθήματα διπλωματίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσους πόσους ἔχει πιὰ αὐτὸ τὸ ΝΑΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.