25/6/11

ΗΠΑ: «Πολιτικά κίνητρα» πίσω από τη δική της Τιμοσένκο

Πολιτικά κίνητρα βλέπουν οι ΗΠΑ πίσω από την προσαγωγή στη δικαιοσύνη της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμόσενκο, η δίκη της οποίας άρχισε την Παρασκευή στο Κίεβο.

«Η δίκη της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο άρχισε. Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να επισημάνω για μία ακόμα φορά την ανησυχία των ΗΠΑ όσον αφορά τις δικαστικές διώξεις σε βάρος πολλών στελεχών της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας, πίσω από τις οποίες βρίσκονται πολιτικά κίνητρα», δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.

«Οταν η επικεφαλής ενός κόμματος της αντιπολίτευσης αποτελεί στόχο δικαστικής δίωξης μαζί με άλλους πολιτικούς, δημιουργείται η εντύπωση ότι τα κίνητρα είναι πολιτικά», τόνισε η Νούλαντ. 

Η Γιούλια Τιμόσενκο κινδυνεύει με ποινή δεκαετούς κάθειρξης για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας στην υπόθεση υπογραφής συμφωνιών με τη Ρωσία για την παροχή φυσικού αερίου, όταν ήταν πρωθυπουργός, το 2009. 

Η ίδια κατηγορεί με τη σειρά της τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι βρίσκεται πίσω από τις διώξεις που της ασκήθηκαν με στόχο να την αποκλείσει από τις βουλευτικές εκλογές του 2012 και από τις προεδρικές του 2015.
http://www.ant1online.gr

3 σχόλια:

  1. Έ, εντάξει τώρα, πήγαν να κάνουν οι Αμερικάνοι το κόλπο γκρόσσο κατευθείαν στο "μαλακό υπογάστριο" τής Ρωσσίας, και επειδή δεν τούς έκατσε κλαψουρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραβιαζονται τα ανθρωπινα δικαιωματα!!! Το State Dept. θα βγαλει οδηγια, θα ακολουθησουν κυρωσεις κλπ.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστείτε τι θα λένε όταν καταδικαστούν τα δικά μας/τους τσοπανόσκυλα,με μαύρο δάκρυ θα κλαίει ο Ομπάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.