11/6/11

CIA:Το Ιράκ θα ζητήσει από τον στρατό των ΗΠΑ να παραμείνει μετά το 2011

Ο απερχόμενος διοικητής της CIA και υποψήφιος νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Leon Panetta, δήλωσε το Ιράκ θα ζητήσει από τις ΗΠΑ να διατηρήσουν τα στρατεύματά τους στη χώρα και πέραν του τέλους του 2011 που είχε ορισθεί ως ημερομηνία αποχώρησης και πως «έχει κάθε εμπιστοσύνη ότι ένα αίτημα σαν και αυτό θα βρεις θετική ανταπόκριση».

Ο Panetta μιλούσε σε επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας ενόψει της υποψηφιότητάς του. Οι ΗΠΑ διατηρούν 47.000 στρατιώτες στο Ιράκ - σε μη μάχιμο ρόλο - και με την υφιστάμενη συμφωνία πρέπει να αποχωρήσουν ως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.


"Είναι ξεκάθαρο για μένα πως το Ιράκ εξετάζει την δυνατότητα να ζητήσει κάποιο είδος παραμονής μας στη χώρα" δήλωσε χθες στην Επιτροπή Στρατιωτικών Υπηρεσιών της Γερουσίας ο Panetta.

Το εάν αυτό θα συμβεί, εξαρτάται από το τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός του Ιράκ Nouri Maliki. Εάν όμως η Βαγδάτη υποβάλλει το σχετικό αίτημα, η απάντηση των ΗΠΑ θα είναι θετική, χωρίς να διευκρινίσει για πόσα στρατεύματα θα παραμείνουν και με τι θα απασχοληθούν.

Δήλωσε, δε, πως υπάρχουν ακόμη 1.000 μέλη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και πως η κατάσταση παραμένει 'εύθραυστη'. "Πιστεύω πως πρέπει να λάβουμε όσα μέτρα χρειάζονται προκειμένου να προστατέψουμε την όποια πρόοδο πετύχαμε μέχρι σήμερα" τόνισε.
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=283200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.