1/6/11

ΑΝΟΙΞΕ Η ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΥΛΗ SARP

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της συνοριακής πύλης Sarp, που εκσυγχρονίστηκε από την Γεωργία.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan και ο πρόεδρος της Γεωργίας Μηχαήλ Σαακασβίλι.Στην ομιλία που εκφώνησε ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων είπε τα εξής:


«Δεν θα αρκεστούμε μόνο στους εκσυγχρονισμούς των συνοριακών πυλών. Θα ξεκινήσουμε πολύ σύντομα την εφαρμογή κοινών πυλών, όπου δεν θα υπάρχουν αναμονές. Με αυτή την εφαρμογή θα μειωθούν στο ελάχιστο οι τυπικές διαδικασίες. Αυτή η εφαρμογή θα είναι αποτέλεσμα της φιλίας και της εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ της Τουρκίας και της Γεωργίας. Την ίδια εφαρμογή δηλαδή κοινή πύλη, ξεκινάμε και με τις χώρες Ιράν και Συρία. Πριν μερικούς μήνες ρίξαμε τα θεμέλια της κοινής πύλης Nusaybin, με την Συρία. Έχουμε υπογράψει και μια κοινή συμφωνία με το Ιράν».

Από την άλλη με το άνοιγμα της πύλης Sarp, ξεκίνησαν και επίσημα οι διαβάσεις χωρίς διαβατήρια μεταξύ των δύο χωρών.Από δω και στο εξής οι διαβάσεις θα πραγματοποιούνται μόνο με την ένδειξη ταυτότητας.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

5 σχόλια:

  1. OI MAL@A@ES ΟΙ Γεωργιανοί έχασαν την Οσετία και την Αμπχαζία, εδάφη που ιστορικά ήταν δικά τους. Οι Αμπχάζιοι και οι Οσέτιοι είναι μέτοικοι, δεν είναι γηγενής πληθυσμός, σε αντίθεση με τους Γεωργιανούς, τους αρχαίους Κόλχες. Αλλά όμως παρά το ότι ιστορικός λαός, είναι Μ@λ@κ@ς, γιατί έχουν πρόεδρο Αμερικανάκι.Σας θυμίζει κάτι;;Ίδιους συμβούλους είχε με τον ΓΑΠ, τον Αλεξ Ρόντος, και σήμερα η πατρίδα του είναι ακρωτηριασμένη.
    Μήπως πρέπει να διδασκόμαστε απο τα λάθη των άλλων;;;

    Οί Τούρκοι αιώνες είχαν εχθρική στάση απέναντι στους Γεωργιανούς, και μόνο όταν συμμάχησαν οι Γεωργιανοί με την Ρωσία μπόρεσαν να σταματήσουν τις επιθέσεις των Τούρκων. Σήμερα ο Αμερικανόβγαλτος πρόεδρος Σαακασβίλη ξεπουλά την Γεωργία στους Τούρκους.Σας θυμίζει κάτι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι οσετοι είναι οι μεσαιωνικοί αλάνοι για αυτό και η οσετία ονομάζεται και αλάνια , ο αρχων αυτής έφερε τον τίτλο βασιλεύς της αλανίας ,επίσης Οι Αμπχάζιοι αναφέρονται σε βυζαντινές πηγες του 10 αιώνα ,μάλιστα ο άρχων των Αμπχάζιwν αναφέρεται με τον τίτλο εξουσιαστής της Αβασγια επίσης ήταν σύμμαχοι τον βυζαντινών και προμήθευαν τον αυτοκρατορικό στρατό με ιππείς όπως και οι γεωργιανοί που στης βυζαντινές πηγες αναφέρονται ως ίβηρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ebola

    >αλάνια<

    Μεσαιωνικά αλάνια; :-)

    Αν εννοείς τους Αλανούς, το πράγμα διαφέρει.

    Στα ελληνικά, λαοί και χώρες γράφονται με κεφαλαίο. Εντελώς πληροφοριακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στους Αλανούς αναφέρομαι.
    επειδή γράφω σε Greeklish και χρησιμοποιώ πρόγραμμα μετατροπής σε ελληνικά ,πολλές λέξεις δεν της αναγνωρίζει και της μεταφράζει κατά προσέγγιση,συνήθως μετά ελέγχω το κείμενο πράγμα που σήμερα δεν έκανα μετά παραπάνω αποτελέσματα.
    Eπίσης είμαι δυσλεξικός και πάντα μου ξεφεύγουν ορθογραφικά h' συντακτικά λάθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Καυκάσιοι κατάγωνται από τον Ελληνισμό και την Ρωμιοσύνη. Και οι Μουσουλμάνοι-Τουρκόφωνοι της περιοχής είναι Καυκάσιοι εξισλαμισμένοι-εκτουρκισμένοι.

    Η Ελλάδα έχει χρέος να υπερασπιστεί τους Χριστιανούς του Καυκάσου, να υπενθυμίσει σε όλους τους κατοίκους την καταγωγή τους, να ανοίξει Ελληνικά σχολεία κι Εκκλησίες, να κάνει οικονομική συνεργασία με τις χώρες αυτές, και να τους επανελληνοποιήσει χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον είναι ή γίνει Ορθόδοξος και θέλει να επιστρέψει στον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.