11/5/12

Σχόλιο του Υδρόκερου στην ανάρτηση:

Νεολαϊκισμός: Η νέα ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα (1)

Ο Τσίπρας δεν μπορεί,( ακόμα και να το θέλει), σε καμιά περίπτωση να μιμηθεί ή να προσφέρει τις ίδιες λαϊκίστικες υποσχέσεις και παροχές με αυτές του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Παπανδρέου ήταν ένας ανέξοδος υποκριτής ,δημαγωγός και λαοπλάνος πολιτικός που δημαγωγούσε ακατάπαυστα κατά της κακιάς Δεξιάς προσπαθόντας να κλέψει τις ψήφους της αριστεράς προς οφελός του....Προσπάθησε να εκμεταλευτεί τον εθνικό διχασμό και τα αριστερά αποθημένα του εμφυλίου και κατάφερε για αρκετες δεκαετίες να κοροϊδεύει το αριστερό ακροατήριο... 
Είναι αυτός που οικοδόμισε το κομματικό πασοκικό κράτος βασιζόμενος στις πελατειακές σχέσεις ,στους διορισμούς στο δημόσιο και στην ανάπτυξη με δανεικά από τα λεφτά της Ευρώπης.
Πολέμισε όσο τίποτα την Ευρώπη και είναι αυτός και τα μέλη του κόμματός του ,που οφελήθηκαν όσο κανείς άλλος από τα πακέτα, τις επιχορηγήσεις και τις μίζες της Ευρώπης. ..
΄Εβαλε τις βάσεις για αυτό που κατάντησε σήμερα το ελληνικό κράτος ....
Ένα χρεοκοπημένο σκουπίδι στην περιφέρεια της Ευρώπης που σπάει το ένα μετά το άλλο ,όλα τα ρεκόρ της οικονομικής ύφεσης.
Γιατί ο Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει Παπανδρέας?
Πολύ απλό ! ...διότι τα ανέξοδα και εύκολα δανεικά τελειώσαν.... Το πανάκριβο -πελατειακό κομματικό κράτος δεν ενδιαφέρεται κανείς Ευρωπαίος πιά να το πληρώνει.....
Τα δανεικά είναι πλέον πολύ ακριβά....Η παγκόσμια οικονομία λειτουργεί βάσει των αγορών και όχι βάσει αποφάσεων κυβερνήσεων.
Ο Τσίπρας θέλει να διορίσει επιπλέον 100000 δημ. υπαλλήλους όπως έκανε στην εποχή του ο Παπανδρέας... Με τί λεφτά όμως θα τους πληρώνει? ...Αφού κανείς δεν δανείζει πιά μιά χρεοκοπημένη χώρα?
Το κράτος καταληστεύθηκε επί τρείς δεκαετίες από το παπανδρεϊκό σύστημα Πασόκ και τώρα δεν έχει μείνει τίποτα για τους επίδοξους αριστερούς τύπου Τσίπρα για να κάνουν ανέξοδες παροχές και να υποσχονται νέες θέσεις στο δημόσιο.
Πολύ απλά το σπάταλο ελληνικό δημόσιο έχει καταληστευθεί και βουλιάζει αργά και σταθερά στο περιβάλλον της παγκομιοποιήσης πολύ πρίν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία....
Όλες οι χώρες που έχουν οικονομική ανάπτυξη και ευημερία στηρίζονται στην ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας , στην ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα και στην σμύκρινση του δημοσιου τομέα.
Δυστηχώς για την ελληνική αριστερά έννοιες όπως ιδιωτική πρωτοβουλία και ανάπτυξη είναι δαιμονοποιημένες και αποδιοπομπαίες. Η ελληνική αριστερά και οι ιδεες Τσίπρα για την οικονομία είναι 80- 90 χρόνια πίσω από την εποχή μας και πιό πίσω ακόμα και απο την σημερινή κουμουνιστική Κίνα ή την Κούβα...
Η ελληνική αριστερά αδυνατεί να εκσυγχρονιστεί και να αναγνωρίσει τις νέες πραγματικότητες ....Δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει ούτε μιά νέα θέση εργασίας , ούτε να φέρει μιά νέα επένδυση στην χώρα..
Γιατί όλα αυτά έρχονται μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και ανάπτυξη.
Όσο πιό πολύ ο ελληνικός λαός στρέφεται αριστερά τόσο περισσότερο ανεργία και φτώχεια θα είναι το επακόλουθο.
Αν ακολουθηθούν πολιτικές Τσίπρα , η έξοδος από το Ευρώ και η οικονομική καταστροφή είναι βέβαιες.
Και να θέλει ο Τσίπρας να ακολουθίσει πολιτικές Παπανδρέα δεν μπορεί...Το ελληνικό δημόσιο είναι μιά λεμονόκουπα που έχουν προλάβει να την στήψουν άλλοι πρίν από αυτόν για αυτόν.

9 σχόλια:

  1. Ο Τσίπρας ήταν και συνεχίζει να είναι ένας καλυμένος ,ανώριμος κουμουνιστοαναρχικός.
    Πολύ πιό επικύνδινος από την Χρυσή Αυγή ή τους κουμουνιστές.
    Διότι οι κουμουνιστές πάντα περιφρουρούσαν τις διαδηλώσεις τους και είχαν συγκεκριμένη και ξεκάθαρη ιδεολογία .Το ίδιο και οι Χρυσαυγήτες. Ξέρεις τι να περιμένεις από αυτούς.
    Ενώ ο Τσίπρας ?..
    Λέει ότι δεν θέλει δήθεν να βγάλει την χώρα από το Ευρώ ενώ με αυτά που λέει και πράτει (αν αναλάβει εξουσία) οδηγεί την χώρα κατευθείαν στην χρεωκοπία και στην έξοδο από το Ευρώ.
    Ουδέποτε καταδίκασε τις επιθέσεις και τους βανδαλισμούς των αναρχικών στο Πολυτεχνείο και στα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας.
    Δεν βρήκε ούτε έναν λόγο συμπόνοιας για τα 4 θύματα
    ( μεταξύ αυτών και ενός αγέννητου παιδιού) που κατακάηκαν μέσα στην τράπεζα της Μαρφίν καλύπτοντας πολιτικά εγκληματικές πράξεις της άκρας αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας .
    Ενώ αντίθετα οι δικοί του ξεσήκωσαν τον κόσμο με την δολοφονία Γρηγορόπουλου.
    Αυτός και τα πλουσιόπαιδα του ΣΥΡΗΖΑ που ουδέποτε γνώρισαν στην ζωή τους τί θα πεί στέρηση και βιωτική ανάγκη κάλυπταν πάντα κάθε εγκληματική πράξη και ενέργεια από ακροαριστερούς δήθεν ανταρσίες.
    Ακροαριστεροί έχουν
    εγκαταστήσει εδώ και χρόνια ένα καθεστώς εκφοβισμού,εκβιασμού, τρόμου και αριστερίστικου φασισμού στα ελληνικά πανεπιστήμια ενώ ήταν οι πρωταίτιοι των γεγονότων της Υπατίας.
    Όλα τα ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας έχουν γίνει το αποχωρητήριο των σαπισμένων ιδεοληψιών τους.

    Ας κυβερνήσει λοιπόν ο Τσίπρας έστω και για ένα μήνα και θα δεί τότε ο ελληνικός λαός ποιανού το κόμμα θα φτάσει σε μονοψήφιο αριθμό με αρνητικό πρόσημο μπροστά. ...........Δυστηχώς ο ελληνικός λαός συνεχίζει να είναι οπαδός του λεφτά υπάρχουν και βρήκε άξιο διάδοχο αυτής της ουτοπικής φαντασιώσης τον Τσίπρα.
    Ο ελληνικός λαός αποδεικνύεται για μιά ακόμη φορά επιρρεπής στον ανέξοδο, εύκολο αλλά και επικύνδινο λαικισμό .
    Επιρρεπής στο όνειρο του παράδεισου με δανεικά που τόσες δεκαετίες είχε εθιστεί να ζεί από το Πασόκ.
    Μόνο που αυτή την φορά η στροφή στον αριστερίστικο και ανέξοδο λαϊκισμό θα πληρωθεί πολύ ακριβά.
    Διότι πιά οι δανειστές έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα , έχουν μάθει τί παραμύθη πουλά η Ελλάδα έξω , δεν συνχωρούν τις καθυστερήσεις ,θέλουν τα λεφτά τους πίσω και άν το αριστερίστικο κίνημα του Τσίπρα αρνηθεί να πληρώσει τότε θα αφήσουν τόσο το ανώριμο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας όσο και το ανώριμο ελληνικό λαό που τυχόν το εκλέξει στην τύχη του.
    Ευκαιρίες για έναν δεύτερο λαϊκιστή Παπανδρέα δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ydrokeros (6:32μμ): "...στην τράπεζα της Μαρφίν καλύπτοντας πολιτικά εγκληματικές πράξεις της άκρας αριστεράς..."

    Τούς ξέρεις; Τούς είδες; Περίεργο, γιατί όλοι τότε μιλούσαν (και καταδίκαζαν) για το παρακράτος που μπαίνει και διαλύει διαδηλώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι,απο τους Κομουνισταί πήγαμε στους Εθνικισταί,και τώρα καταλήξαμε στους λαικισταί.

    Οι ταμπέλες ανήκουν στο χθές,η προσαρμογή στα νέα δεδομένα αποτελεί μονόδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Πινγκουίνε
    Πρόσθεσε πως στην "μαύρη επέτειο" του εγκλήματος που έστειλε τον κόσμο πίσω στον καναπέ από τους δρόμους διαμαρτυρίας (αφού τον πρώτο λόγο πήραν δολοφόνοι εμπρηστές όχι Τραπεζών αλλά Ανθρώπων), ΟΙ ΑΡΧΕΣ ανακοίνωσαν την σύλληψη Υπόπτων οι οποίοι ουδέποτε ταυτίστηκαν και καταδικάστηκαν για το Ειδεχθές Έγκλημά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τι ακριβως δηλαδη επραξαν οι Προοδευτικοι Χουλιγκαν, για να μην καει η ο Κοσμος, Αθηνα, η Χωρα ?

    "(...) Προτιμώ να σταματήσω εδώ επισημαίνοντας ότι θα λειτουργήσετε πολιτικά μόνο αν έχετε χειραφετημένη και επιστημονικά θεμελιωμένη θέση και άποψη για τα πιο πάνω. Όταν έχετε πρόταση για την εθνική ανεξαρτησία (δηλαδή για την συλλογική ελευθερία του ελληνικού λαού), όταν έχετε άποψη για το περιεχόμενο της κοινωνικής δικαιοσύνης που εσείς θέλετε να έχουμε, όταν έχετε πολιτικό πρόγραμμα πολιτικής δράσης που θα διοχετεύσετε με πολιτικό τρόπο που αποκλείει την βία και όταν κατανοήσετε πως ένα συλλογικό ανθρώπινο οικοδόμημα δεν το κατεδαφίζεις ή το εκθεμελιώνεις, αλλά διαρκώς το κτίζεις ανθρωπολογικά, οικονομικά, πολιτισμικά, γλωσσικά και από κάθε άλλη άποψη. Ακόμη η συμμαχία σας με λάθρα εισηγμένα εγκληματικά στοιχεία για να λεηλατήσετε βιοπαλαιστές και οικογενειακές επιχειρήσεις, από τις οποίες εξαρτώνται χιλιάδες εργαζόμενοι, δεν βοηθά σε οτιδήποτε ούτε προωθεί την συμβίωσή μας με γειτονικά έθνη, υπό συνθήκες αλληλοσεβασμού της εκατέρωθεν πολιτισμικής ετερότητας.
    Οι παιδαριώδεις ενθουσιασμοί σας συγκροτούν έναν παραλογισμό, ο οποίος εκτός του ότι μας οπισθοδρομεί στην βαρβαρότητα, υπονομεύει και το δικό σας μέλλον. Κάποια στιγμή θα μεγαλώσετε και θα το καταλάβετε, αλλά θα είναι αργά. Υπάρχει περίπτωση, βεβαίως, να μην το καταλάβετε ποτέ και να σας καταπιεί, όπως πολλούς άλλους, μια μαύρη τρύπα. Είναι η μαύρη τρύπα που δημιουργείται όταν κατεδαφιστεί η πολιτεία μιας κοινωνίας. Διαβάστε Θουκυδίδη (για το τι έπαθαν οι Κερκυραίοι όταν καταλύθηκε η Πολιτεία τους) και Αριστοτέλη (για το τι είναι Πολιτεία), αντί να φωνασκείτε στους δρόμους ασυνάρτητα, βάζοντας φωτιές.
    Σας χαιρετώ, με την ελπίδα ότι θα σκεφτείτε τα πιο πάνω. Σκεφτείτε ιδίως την πιο φοβερή κατηγορία που διατυπώνω. Ότι η πολιτική σκέψη σας είναι γερασμένη, τουλάχιστον 10.000 χρονών, διότι καταργεί την πολιτική και μας οπισθοδρομεί στην εποχή της βαρβαρότητας. Συμφωνώ, τέλος, ότι κάτι τρίζει κάτω από τα πόδια μας. Τρίζει το έδαφος κάτω από τα δικά σας πόδια, δηλαδή το έδαφος του μέλλοντός σας. Γιατί αυτό το έδαφος τα θεμέλια του οποίου θέλετε να καταστρέψετε είναι κυρίως δικό σας. Καταστρέφοντας τα θεμέλιά του δεν θα μπορείτε να κτίσετε το μέλλον του. Θα αποτελείτε ένα έρμαιο, όπως δυστυχώς είσαστε και σήμερα, χωρίς όπως φαίνεται να το αντιλαμβάνεστε.(...)"

    (Παναγιώτης Ήφαιστος, 20.12.2008)

    - Π. Ηφαιστος,"20.12.2008. Απάντηση στον ακταρμά σκέψεων και απόψεων της "elenis", "Βαρβαρότητες του Δεκεμβρίου 2008 και το νεοελληνικό κράτος και "η εξέγερση των παραχαϊδεμένων παιδιών ενάντια στους ευνουχισμένους γονείς" (Κονδύλης)",
    http://www.ifestos.edu.gr/90BarbarianDec08Gr.htm


    Ειμαστε αξιοι των επιλογων μας!

    "O Tσίπρας στο CNBC. (ΒΙΝΤΕΟ)
    Αναγκάζεται να μιλήσει λίγο αγγλικά."
    http://www.lifo.gr/now/politics/9884

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναί Georgia, αυτό όλοι το αναγνωρίζουν. Οταν όμως έρθει η ώρα να το ξεκινήσουν, αρχίζει ο σκυλοκαβγάς.
    Κι΄αυτό γιατί δυστυχώς, καμία κοινωνία δεν είναι τόσο επιρρεπής σε διχασμούς όσο η δική μας.
    Και παρ΄όλο που το έχουμε πληρώσει και το πληρώνουμε πανάκριβα και τώρα, δεν φαίνεται να αναπτύσσεται η δέουσα ωριμότητα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.