20/5/12

Η Αρμένισσα Kim Kardashian στο εξώφυλλο της τουρκικής έκδοσης του Cosmopolitan θα αναθερμάνει μήπως η συζήτηση για τη γενοκτονία των Αρμενίων;

Η προβολή της Kim Kardashian στο εξώφυλλο του Cosmopolitan και της τουρκικής έκδοσης του ερεθίζει τις αρχές. 
Ορισμένα μέλη της τουρκικής τηλεόρασης Scarpe αγανακτούν με την απόφαση του Cosmopilitan να προβάλει την Kim Kardashian στο εξώφυλλο, κατηγορώντας το ότι προκαλεί τον κόσμο και την Τουρκία να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Αρμενίων. 

«Η φωτογραφία της Kardashian στο μηνιαίο περιοδικό μας υπενθυμίζει τους Αρμένιους και ερεθίζει τους Τούρκους εθνικιστές σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων του 1915 », δήλωσε ένας Τούρκος δημοσιογράφος της τηλεόρασης Scarpe. 

Αλλά η εκπρόσωπος τύπου του Cosmopolitan επιμένει: «Κατανοούμε τις επιπτώσεις στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα από τις αναγνώστριες μας, αλλά η εκδότρια του Cosmopolitan δεν θα αλλάξει την απόφασή της να παρουσιάσει την Kardashian στο εξώφυλλο της τουρκικής έκδοσης. Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουμε την επίλυση αυτού του ακανθώδους ζητήματος (σχέσεις Αρμενίας-Τουρκίας). 
Ελπίζουμε ότι με την τοποθέτηση της φωτογραφίας της Kim Kardashian στο εξώφυλλο, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα και να προχωρήσουμε μπροστά».

Η  Sarah Piper, μια κριτικός τύπου της τηλεόρασης Scarpe εκτιμά ότι το εξώφυλλο του Cosmopolitan θα μπορούσε να οδηγήσει σε συζήτηση με την Kim Kardashian η οποία είναι «μία από τις πλέον καταλληλότερες προσωπικότητες αρμενικής καταγωγής για αυτές τις συζητήσεις».
Krikor Amirzayan


4 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι νομίζω ότι βάλανε το σουργελο την Καρτάσιαν σαν εξώφυλλο για να περιφρονήσουν τους Αρμένιους και την διασπορά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Stelios
    Σεβαστή η άποψη σου αλλά δες τη πηγή του άρθρου. Το ιστολόγιο αυτό δεν φημίζεται για επιπολαιότητα η διαφθορά.
    Η ανάρτηση μπορεί να μην έχει πολύ επιστημονική αξία. Ήθελα απλώς να προβάλω τον πολύπλευρη χαρακτήρα του αρμενικού άγονα για την αναγνώριση της γενοκτονίας, με ορίζοντα το 2015 (100 χρόνια).
    Κατά τη γνώμη μου δεν αφήνουν τίποτα στην άκρη, και ένα ωραίο μοντέλο μπορεί να κάνει ζημιά στη τουρκική κοινωνία, κάπως όπως τα τουρκικά σήριαλ του Mega(;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε μεγάλε εσύ το έβαλες? Ούτε που το είδα, στο λέω γιατί θα νομίσεις ότι έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου η’ ότι τρολλαρω. Δεν υποστηρίζω το αντίθετο από αυτό που λες για το ιστολογιο.

    Εγώ το έγραψα αυτό γιατί γνώρισα αρκετούς Αρμενίους από το 2005 που μπήκα στα φόρουμ στο ίντερνετ και έχω 3-4 Αρμενίους φίλους σε ΗΠΑ και Γαλλία και εδώ στην Κύπρο, έχω ακούσει αρνητικά σχόλια για την εικόνα που δίνει για την διασπορά και συμφωνώ μαζί τους.

    Την είδηση καλά έκανες και την έβαλες, αν δεν το έβαζες εσύ δεν θα το μάθαινα αλλά πιστεύω ότι σαν άτομο είναι για τα πανηγύρια. Αυτο που λεω για αυτην ομως δεν εχει να κανει με το ιστολογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Stelios
    Φίλτατε, δεν έχω πρόβλημα μαζί σου ούτε μου πέρασε από το μυαλό ότι τρολάρεις.
    Πολύ καλά κάνεις και εκφράζεις τη γνώμη σου.
    Αυτό που ήθελα να σου πω είναι ότι ο ιστοτόπος του περιοδικού Armenews και η γαλλική έκδοση του http://www.armenews.com/ , πηγή της ανάρτησης μου, είναι από τους πιο μαχητικούς στο θέμα της προώθησης της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Τουρκία.
    Βέβαια έχω υπόψη την αντεπίθεση της τουρκικής κυβέρνησης (Νταβούτογκλου) που προσπαθεί να διεισδύσει στην αρμενική διασπορά και ψάχνει για συμμάχους, μάλιστα με δελεαστικές υλικές προσφορές… Έχω αναρτήσει αρκετά άρθρα για αυτό το θέμα, πάλι με πηγή το προαναφερόμενο ιστοτόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.