26/8/12

"Περί Ξενίου Διός" (2): Να μη χτυπάμε μόνο το "σαμάρι"

Του Σάββα Καλεντερίδη
Δεχτήκαμε ορισμένες καλόπιστες παρατηρήσεις για το άρθρο μας με τίτλο "Περί Ξενίου Διός"της 10ης Αυγούστου, επειδή δεν κάναμε αναφορές σε όλους τους παράγοντες που συμβάλλουν στην «άνθηση» του φαινομένου της λαθρομετανάστευσδης, με την επισήμανση ότι -όπως γίνεται πάντα- και στην προκειμένη περίπτωση την πληρώνουν οι αδύναμοι, δηλαδή τα θύματα της υπόθεσης, που είναι οι μετανάστες που εισήλθαν και παραμένουν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ οι κάθε είδους εκμεταλλευτές τους παραμένουν στο απυρόβλητο.
Δεν θα ανφερθούμε στους εξωτερικούς παράγοντες και θα περιοριστούμε στους εσωτερικούς, γιατί αυτοί κάλλιστα θα μπορούσαν να  συμπεριληφθούν στο Σχέδιο Επιχειρήσεων «Ξένιος Ζεύς», το οποίο αν περιοριστεί στη σύλληψη των παράνομων μεταναστών, θα είναι σαν να «χτυπάμε το σαμάρι και όχι το γαϊδούρι», που στην προκειμένη περίπτωση είναι τα κάθε είδους κυκλώματα που παρασιτοζωούν από την λαθρομετανάστευση.
Ας ξεκινήσουμε από τα κυκλώματα διακίνησης, που είναι ίσως ο μόνος τομέας που η ελληνοτουρκική συνεργασία έχει φθάσει σε ...υψηλά επίπεδα, μόνο που στην περίπτωση των Τούρκων που είναι μέλη των συγκεκριμένων κυκλωμάτων, αυτοί εξυπηρετούν ταυτόχρονα το εθνικό σχέδιο της χώρας τους, που είναι η δημιουργία πολυάριθμων μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα, οι οποίες είναι εν δυνάμει νησίδες άσκησης τουρκικής επιρροής και αποσταθεροποίησης της χώρας μας όταν χρειαστεί, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν μια βραδυφλεγή δημογραφική βόμβα στα ήδη ευάλωτα και σαθρά δημογραφικά θεμέλια του γηρασμένου ελληνικού έθνους.
Οι Έλληνες με τη σειρά τους που συμμετέχουν στα κυκλώματα αυτά, μπορεί να εξοικονομούν μερικές χιλιάδες δολάρια  από κάθε «φουρνιά» μεταναστών που φέρνουν στην Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, όμως, γίνονται συνεργοί σε ένα εθνικό έγκλημα και ανάλογη θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση και η τιμωρία τους από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές. Προς το παρόν, δεν γίναμε κοινωνοί ανάλογης και παράλληλης ενασχόλησης των διωκτικών αρχών στο ζήτημα αυτό, πάντα στα πλαίσια της Επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».
Ένας άλλος κρίκος της αλυσίδας είναι οι ιδιοκτήτες σπιτιών και παραπηγμάτων, που εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των παράνομων μεταναστών να βρουν ένα μέρος να βάλουν το κεφάλι τους, εισπράττουν παρανόμως δυσθεώρητα για την αξία των ακινήτων τους ενοίκια, συμβάλλοντας, όμως, με τον τρόπο αυτόν, στην διαιώνιση και την αύξηση του φαινομένου. Το ίδιο ισχύει και με όσους απασχολούν παρανόμως στις επιχειρήσεις τους μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα. Η επιβολή σκληρών ποινών σε όσους εκμεταλλεύονται με τον πιο απάνθρωπο τρόπο τους ανθρώπους αυτούς, συμβάλλοντας όμως στη διαιώνιση του φαινομένου, που επαναλαμβάνουμε τείνει να αναχθεί σε πρώτης προτεραιότητας εθνικό ζήτημα, είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη. Αν και διαβάζουμε για «136 έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών», δεν είδαμε να λαμβάνονται εξειδικευμένα μέτρα εναντίον ιδιοκτητών που γίνονται συνεργοί σε ένα ανθρωπιστικό και ταυτόχρονα εθνικό έγκλημα. Τουναντίον, είδαμε επιτέλους μόλις στις 21 Αυγούστου δυο επιχειρήσεις στην Πάρο να κλείνουν για ένα διάστημα με εντολή του υπουργού Εργασίας, επειδή απασχολούσαν αλλοδαπούς εργαζομένους που δεν διέθεταν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.
Υπάρχουν και τα κυκλώματα του παραεμπορίου, που χρησιμοποιούν παράνομους αλλοδαπούς για να διακινήσουν λαθραία προϊόντα δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο (διαβάσαμε ότι είναι σε εξέλιξη σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για δημιουργία συντονιστικού κέντρου κατά του παραεμπορίου), όπως και κυκλώματα νομιμοποίησης λαθρομεταναστών, στα οποία συμμετέχουν έναντι αδράς αμοιβής πολιτικοί, δικηγόροι, αστυνομικοί και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, τα οποία δεν τα έχει αγγίξει ακόμα το «βαρύ χέρι» του Ξενίου Διός.
Μόνον όταν επεκταθεί ή διασυνδεθεί με όλους τους παραπάνω τομείς ο «Ξένιος Ζευς», θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου στο εσωτερικό, παράλληλα φυσικά με τα μέτρα θωράκισης των συνόρων.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, λοιπόν, που έλεγαν και οι ...φιλόξενοι πρόγονοί μας!
To άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

47 σχόλια:

  1. Ξέχασες τους "χρήσιμους ηλίθιους", τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές", τους φωνασκούντες "κάτω τα σύνορα για ταξικά μας αδέλφια" και άλλα φαιδρά και επικίνδυνα.

    Όλοι δαύτοι δουλεύουν εν γνώση ή εν αγνοία των για το κεφάλαιο, τους Τούρκους και την ΝΤΠ. Αυτούς δεν πρέπει να τους πάρει η "σκούπα";

    Οι μετανάστες είναι θύματα, συμφωνώ. Οι άλλοι είναι τα πραγματικά σκουπίδια, διαφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέντε μόλις μέρες ήταν η ποινή στο ξενοδοχείο που απασχολούσε παράνομα τον πακιστανό στη Πάρο!
    Αυτό δηλαδή είναι ποινή που αποτρέπει κάποιον να κάνει το ίδιο;;;
    Και πότε άραγε θα εκτελεστεί η ποινή;; Μήπως τον Νοέμβριο που ούτως ή άλλως θα ήταν κλειστό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερικοί έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και της ντροπής. Δεν ξέρω αν ο Παυλόπουλος είναι η ενσάρκωση της εκσυγχρονισμένης "Δεξιάς" (Loulis's rules), αυτό που βλέπω είναι ότι ακόμη προσπαθεί να την βγει στον ΣΥΡΙΖΑ από αριστερά (από Κ.Ο.Κ. μηδέν) και να χαϊδέψει αυτιά ψηφοφόρων (από πολιτικό αισθητήριον, ωσαύτως μηδέν!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον να αναθεωρεί τις λάθος απόψεις του . Συμφωνώ μαζί σας κ Καλεντερίδη ότι δεν πρέπει να χτυπάμε το σαμάρι και η ουσιαστικότερη κίνηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να προσφύγουμε στους διεθνείς οργανισμούς για συγκρότηση ειδικής ομάδας και θεσμού που θα ασχλείται αποκλειστικά με των εντοπισμό των κυκλωμάτων δουλεμπόρων.
    Όσον αφορά τα άλλα μέτρα θα διαφωνήσω ριζικά.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ (αν δεν πρόκειται για λάθος), Ανθρωποι, Έλληνες , Χριστιανοί να αποδέχονται, να επικροτούν και να συνεισφέρουν στα καθιερωμένα γεύματα και λοιπές βοήθειες (παροχή κουβερτών , ειδών πρώτης ανάγκης) της Εκκλησίας και ευαισθητοποιημένων ΜΚΟ καθώς και της παροχής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης , με το ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ότι αν δε τους βοηθήσουμε θα τους σπρώξουμε στην παρανομία .
    Και απο την άλλη να ζητάμε να διωχθούν όσοι τους παρέχουν εργασία και κατάλυμα για να μείνουν , να κυνηγηθεί το μικροεμπόριο στο οποίο καταφευγουν για να μην ξεπέσουν στην παρανομία .

    Δεν βλέπετε ότι υπάρχει αντίφαση , δεν βλέπετε ότι συγκρούονται οι δύο λογικές?

    Και σας ρωτάω ξεκάθαρα :
    είστε υπέρ της διάθεσης συσσιτίων στους μετανάστες απο την εκκλησία και ΜΚΟ ?
    είστε υπέρ της διμονής και παροχής εργασίας σε μετανάστες ?

    Είμαι σίγουρος ότι όταν δείτε πιο ψύχραιμα και ολοκληρωμένα θα καταλήξετε και εσείς στην ΜΟΝΗ σωστή λύση.

    ΒΟΗΘΑΜΕ ΜΕ ΚΆΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥς ΜΕΤΑΝΑΣΤΕς και με τα γεύματα της εκκλησίας και των ΜΚΟ και δουλειά στον κάθε μετανάστη και μια στέγη για την διαμονή τους .

    Πάγια και αμετακίνητη θέση της Αριστεράς είναι η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στους μετανάστες γιατι εμείς οι Έλληνες ξέρουμε από ξενιτιά.
    Προσοχή μην στο να μην υιοθετούμε αλόγιστα ακραίες θέσεις φασιστών.

    Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί που βοηθούν τους ανήμπορους, όποιοι κι αν είναι αυτοί, κινούμενοι μόνο από ανθρπωιστικά κίνητρα, είναι αξιέπαινοι.
    Όσοι το κάνουν για να εκμεταλλευτούν τον οποιονδήποτε, είναι συνένοχοι σε ένα ανθρωπιστικό και εθνικό έγκλημα.
    Και αυτούς πρέπει να τσιμπήσει η τσιμπίδα του νόμου και το Κράτος Δικαίου.
    Ξεκάθαρα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >>Αυτοί που βοηθούν τους ανήμπορους, όποιοι κι αν είναι αυτοί, κινούμενοι μόνο από ανθρπωιστικά κίνητρα, είναι αξιέπαινοι<<

    Χαίρομαι που επιβραβεύετε την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλουν οι διάφορες ΜΚΟ,που στόχο έχουν να βοηθήσουν ανήμπορους μετανάστες αλλά και την βοήθεια που στέλνουν σε υπανάπτυκτες χώρες.Όλοι συμφωνούμε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η χορηγία στις ΜΚΟ για το έργο που παράγουν.

    >>Όσοι το κάνουν για να εκμεταλλευτούν τον οποιονδήποτε, είναι συνένοχοι σε ένα ανθρωπιστικό και εθνικό έγκλημα.<<

    Αν εδώ εννοείται τα διάφορα κυκλώματα δουλεμπόρων θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας και θα σας συγχαρώ για την επανατοποθέτησή σας,
    Αν όμως εννοείται ότι εκμεταλλεύονται τον οποιονδήποτε όσοι παρέχουν εργασία σε μετανάστες θα σας θυμίσω ότι όταν η Αριστερά μιλάει για ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ του εργάτη από το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία οι φασίστες το αμφισβητούν?

    Τελικά η "εργασία" θεωρείται εκμετάλλευση είτε είναι σε Έλληνα είτε σε μετανάστη ?
    Είναι ρατσιστικό και ενισχυει τις διακρίσεις όταν ο χαρακτηρισμός της εργασίας εξαρτάται από την φυλή του απασχολούμενου.

    ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ , ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι γνωρίζουμε ότι με το που εισέρχονται οι λαθρομετανάστες σε Ελληνικό έδαφος καταστρέφουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα για να μην μπορούμε να τους απελάσουμε άμεσα. Η Τουρκία είναι άκρως αντίθετη στο να τους πάρει πίσω και άρα εκ των πραγμάτων μας έχουν μείνει αμανάτι.

    Έστω ότι το κράτος επιβάλει τόσο αυστηρές ποινές που κανένας δεν διαθέτει το σπίτι του για να διαμένουν, κανείς δεν τους δίνει εργασία και κανείς δεν τους ταΐζει. Τα κυκλώματα διακίνησής στο εσωτερικό της χώρας διαλύονται. Το ότι το κράτος αυτήν την στιγμή που μιλάμε δεν έχει καμία υποδομή που να μπορεί να απορροφήσει όλον αυτό τον όγκο των μεταναστών είναι δεδομένο.

    Το ερώτημα που θέτω προς τον κ. Καλεντερίδη αλλά και προς όλους τους αναγνώστες είναι
    Α. Ποιες είναι αυτές οι ενέργειες που μπορεί κάνει το Ελληνικό κράτος όσον αφορά την προσδιορισμό της ταυτότητας των μεταναστών?
    Β. αυτοί οι άνθρωποι μη έχοντας που να μείνουν, μη έχοντας τι να φάνε και αδυνατώντας το κράτος να τους επαναπατρίσει (μη έχοντας ταξιδιωτικά έγραφα) τι θα κάνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η άποψη μου για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

    Οι λαθρομετανάστες,απο τα πρώτα κύματα ακόμη που δεχτήκαμε απο την Αλβανία μέχρι τις μέρες μας,έβρισκαν σχετικά ευνοϊκές συνθήκες στην Ελλάδα.

    Λοιπόν,αν οι λαθρομετανάστες ΔΕΝ βρούνε εργασία,τόπο διαμονής κλπ,είναι θέμα χρόνου να εγκαταλείψουν τη χώρα μας.

    Πρός την Ευρώπη ΔΕΝ μπορούν να πάνε,είναι σχεδόν αδύνατον,αλλά ακόμη και αν το καταφέρουν τους επιστρέφουν.

    Με ορισμένες έξυπνες κινήσεις,πιστεύω ότι μπορούμε είτε να αντιστρέψουμε το μεταναστευτικό ρεύμα πρός την (αναπτυσόμενη μουσουλμανική)Τουρκία,είτε να το εκτρέψουμε προς τα Βαλκάνια,κατά προτίμηση προς χώρες φιλικές προς την Τουρκία.

    ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα να απελαθούν όλοι αυτοί,μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό και δεν τους δέχεται σχεδόν κανείς.

    Οι λαθρομετανάστες αν δεν μπορούν να βρούνε κατοικία και εργασία είναι θέμα χρόνου να εγκαταλείψουν τη χώρα μας,με δική τους πρωτοβουλία και με ίδια μέσα.

    Μπορούμε να το μετατρέψουμε σε πρόβλημα της Τουρκίας,να την ρίξουμε στο λάκο που έσκαψε η ίδια για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ GeorgeTS Ptol

    α) Ο προσδιορισμός της ταυτότητος γίνεται κυρίως γλωσσολογικά. Ακόμη κι αν είναι Άραβας, μπορεί να αναγνωρισθεί η καταγωγή του. Η ΕΛΑΣ έχει δικούς της αραβόφωνους, που είναι σε θέση να το κάνουν αυτό. Διαφορετικά, ο καθένας έχει την γλώσσα του. Όταν συλληφθούν, όλοι έχουν δασκαλευτεί να λένε ότι είναι Παλαιστίνιοι και ζητούν πολιτικό άσυλο. Όποιος συλλαμβάνεται μετά από την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα, εφ' όσον δεν προσήλθε οικειοθελώς στις αρχές, δεν δικαιούται πολιτικού ασύλου και (όφειλε/οφείλει να) απελαύνεται τάχιστα.

    β) Όταν ταυτοποιηθεί, καλείται η διπλωματική αντιπροσωπεία του κράτους του να τον αναλάβει. Απαξάπαντες έχουν διπλωματική εκπροσώπηση, άμεση ή έμμεση, στην Ελλάδα. Αν όχι, καλείται από την πλησιέστερη χώρα.

    Στην απίθανη περίπτωση που δεν βρεθεί κάποια διπλωματική εκπροσώπηση, υπάρχει όργανο του ΟΗΕ, που καλείται (δεν θυμάμαι το όνομά του αυτή την στιγμή).

    Χρήστο,

    Το είχες ξαναπεί αυτό με την Τουρκία και σου είπα ότι δεν γίνεται, επειδή η Τουρκία δεν μασά. Συμφωνώ ότι τώρα είναι δύσκολο να μετακινηθούν ~ 3,5 - 4.000.000 λαθρομεταναστών, αλλά όλα θα γίνονταν, αν υπήρχε πολιτική βούληση. Όπως αποδεικνύεται, δεν υπάρχει, δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nativist,διαφωνώ ότι δεν γίνεται.Τι θα κάνει η Τουρκία όταν θα περνάνε τα σύνορα της; Αδέλφια τους αποκαλεί,ας δει και ο υπόλοιπος κόσμος,και ειδικά οι ομόθρησκοι τους,τι εστί Τουρκία.

    Όπως περάσανε τα Ελληνικά σύνορα έτσι θα περάσουν και τα τουρκικά,και απο εκεί και πέρα είναι δικό τους πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nόμιζα ότι θα κατέληγες "Tο σαμάρι και όχι το Σαμαρά"(γιατί είναι κι αυτό..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά απο κάθε κρίση/καταστροφή που πέρασε η Ελλάδα,μειωνόταν και ο αριθμός των αλλοεθνών,με αποτέλεσμα τον μέχρι πριν λίγα χρόνια αξιοζήλευτα συμπαγή εθνοτικά πληθυσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. >Όπως περάσανε τα Ελληνικά σύνορα έτσι θα περάσουν και τα τουρκικά<

    Αυτό ακριβώς δεν καταλαβαίνεις. Αν μπορούσαν να το κάνουν, θα το έκαναν πριν έλθουν στην Ελλάδα. Δεν έχω γράψει κατ' επανάληψη ότι είναι περίεργο το πώς διέρχονται μέσω Τουρκίας μέχρι τα μικρασιατικά παράλια, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην ίδια, λες και περνούν από ένα αόρατο τούνελ;

    Δεν θυμάμαι να αποκάλεσε κανέναν αδελφό, αλλά είναι και παντελώς αδιάφορο. Όπως αδιάφορο είναι και μέχρι σήμερα στους πάντες, ότι δεν χορηγεί ούτε καν πολιτικό άσυλο. Βρήκες χώρα που θα την πειράξει τι θα σκεφτούν οι άλλοι.

    Οι ομόθρησκοί τους εγκρίνουν ό,τι κάνει η μουσουλμανική Τουρκία. Αλλά δεν βλέπω το λόγο να συζητάμε σε υποθετικές βάσεις σχέδια μακρόπνοα και πολύπλοκα, αφού δεν είμαστε σε θέση να διώξουμε, παρά κάτι λίγους από τον κέντρο της Αθήνας, μετατοπίζοντας το βάρος στην επαρχία.

    Τσάμπα μιλάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Χρήστος Χατζησαββίδης

    >>Μετά απο κάθε κρίση/καταστροφή που πέρασε η Ελλάδα,μειωνόταν και ο αριθμός των αλλοεθνών<<

    Αυτό οφείλονταν στις εθνοκάθάρσεις και γενοκτονίες που πραγματοποίησαν φασίστες προδότες συνεργάτες των Γερμανών όπως ο Ζέρβας στην Ήπειρο.
    Αν ελπίζεις ότι η Αριστερά θα επιτρέψει στον χώρο της Ελλάδας να γίνουν τέτοιες εκκαθαρίσεις από φασιστικά , νεοναζιστικά στοιχεία είσαι γελασμένος.
    Η Αριστερά θα είναι μπροστά στον αγώνα και πάλι.

    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕς ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ¨Αυτό οφείλονταν στις εθνοκάθάρσεις και γενοκτονίες που πραγματοποίησαν φασίστες προδότες συνεργάτες των Γερμανών όπως ο Ζέρβας στην Ήπειρο.¨


    Μπορείς να μας παρουσίασης ποιο αναλυτικά τα παραπάνω γεγονότα που επικαλείσαι .
    Επίσης παρακαλώ πολύ να διαγραφή το πρώτο μήνυμα που ανάρτησα .
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Noμίζω ότι πρέπει νά αφαιρεθεί τό σχόλιο εκείνου πού θέλει νά κρεμάσει τούς μισούς Έλληνες. Τό πολύ τό κάπα κάπα κάνει τό παιδί ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι διάφοροι κοπρίτες, (κατά τον πάγκαλο αυτοί που χρηματοδοτούνται εν μέρει η αποκλειστικά από το κράτος), των ΜΚΟ, δεν βοηθάνε τους μετανάστες αλλά την «ελίτ» των τραπεζιτών να υλοποιήσει τα σχέδια της για την δημιουργία ενός «παγκόσμιου χωριού».
    Αν οι εν λόγο κοπρίτες ήθελαν στα αλήθεια να βοηθήσουν θα πήγαιναν στις χώρες από τις οποίες οι προέρχονται αυτοί οι άνθρωποι για να τους βοηθήσουν να επιβιώσουν στον τόπο τους.

    Ρατσιστές είμαστε όλοι λίγο πολύ, κάποιος γιατί δεν του αρέσουν οι ξανθές γκόμενες, κάποιος άλλος γιατί δεν του αρέσουν οι μαύρες, κάποιος άλλος γιατί δεν του αρέσουν οι beetles. Γνωρίζω και κάποιον που δεν του αρέσουν οι τηγανητές πατάτες αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό η αριστερά το θεωρεί ρατσιστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Nativist
    Το ότι προσδιορίστηκε η καταγωγή των λαθρομεταναστών γλωσσολογικά δεν σημαίνει ότι ταυτοποιήθηκε και το πρόσωπο. Για να απελαθεί δεν πρέπει να έχει ταξιδιωτικά έγραφα? Άρα φαντάζομαι, θα πρέπει λόγω χάριν να τους πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της χώρας καταγωγής, να τους δοθούν τα κατάλληλα αποδεικτικά, αυτοί να επικοινωνήσουν με τις χώρες τους, να ψάξουν να βρουν που ποιος πότε (..και όλοι ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται κράτη όπως Πακιστάν Αφγανιστάν Ιράκ κτλ.) να δώσουν το ΟΚ, να τους ξαναμαζέψει η αστυνομία από τους δρόμους και να τους στείλουν πίσω. Έτσι φαντάζομαι ότι γίνετε (γι’ αυτό άλλωστε έκανα και την ερώτηση βέβαια μη γνωρίζοντας την διαδικασία). Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτό θα πάρει μήνες. Αυτοί οι άνθρωποι τι θα κάνουν όλο αυτό το διάστημα χωρίς φαγητό, στέγη και εργασία? Μοιραία λοιπόν δεν θα στραφούν στην εγκληματικότητα? Μήπως το Ελληνικό κράτος πρέπει να πάρει κάποια άλλα μέτρα τα οποία θα μειώσουν ή και θα σταματήσουν την εισροή μεταναστών στην Ελλάδα

    Για τους πανταχόθεν Αριστερούς, ΜΚΟ και κοινωνικά ευαίσθητους εγώ έχω να πω μόνο ότι δεν είναι ούτε ρατσισμός ούτε σκληροκαρδία να απελάσεις τους παράνομους μετανάστες. Ίσα ίσα είναι κοινωνική ευαισθησία όταν βλέπεις εκατομμύρια ανθρώπους να εκμεταλλεύονται και να ταλαιπωρούνται σε ένα κράτος το οποίο δεν έχει την δυνατότητα να τους απορροφήσει. Εμείς οι Έλληνες, οι απλοί ενεργοί πολίτες, πολιτικά ανεξάρτητοι λέμε το εξής απλό. Το Ελληνικό κράτος να κάνει μη γενικευμένη μελέτη για το εργατικό δυναμικό της χώρας. Που υπάρχουν ελλείψεις, σε ποιες ειδικότητες και σε ποια σημεία της Ελλάδος. Αν λόγου χάριν χρειάζεται η Πελοπόννησος 10.000 εργάτες οι οποίοι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα για να μαζεύουν ελιές, να βγάλει μία ωραία ανακοίνωση και να καλεί μετανάστες για την κάλυψη των θέσεων αυτών. Να έρθουν οικογένειες να ζήσουν αρμονικά με τους Έλληνες. Αν θέλετε να καλύψουμε απόλυτα και την Ελλάδα το καλύτερο είναι να βγει και να πει, θέλω 1.000 από Ρουμανία, 2.000 από Βουλγαρία 3.000 από το Πακιστάν κτλ οι οποίοι θα διαμένουν εκεί που έχουν δημιουργηθεί και οι θέσεις εργασίας και να μην περιφέρονται ασκόπως δεξιά και αριστερά. Ούτε ρατσισμός ούτε ξενοφοβία όπως μας κατηγορούν ιστορικά άσχετοι και αγράμματοι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα ούτε τι γράφουν ούτε και τι λένε. Πρώτα έρχεται το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά φαίνετε πως ορισμένοι για να κρύψουν την προβατική συμπεριφορά τους θέλουν σαν παραπέτασμα καπνού τους μετανάστες. Εκεί φτάσαμε και όχι μονό εκεί αλλά να μας κατηγορούν για ρατσισμό την στιγμή που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ρατσισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μίλησα εγώ για εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες; Με αποκαλείς και φασίστα;

    Σε άφησαν ή τους ξέφυγες;

    Πολύ απλά,σε περιόδους κρίσης ή καταστροφής,οι ξένοι κυρίως εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

    Εγώ θα δεχόμουν να ψηφιστεί Νόμος,ο οποίος θα έδινε το δικαίωμα σε ανθρώπους όπως εσύ να φιλοξενούν λαθρομετανάστες στο σπίτι τους,με τον όρο ότι θα είναι υπεύθυνοι έναντι του Νόμου για τις πράξεις των φιλοξενούμενων τους.

    Το να προσπαθείς να επιβάλεις με το στανιό πολυπολιτισμό είναι φασισμός.

    Δημοκρατία έχουμε,και έχεις υποχρέωση να σέβεσαι την άποψη των πολλών,αντί να επιβάλεις φασιστικά την άποψη της μειοψηφίας στην οποία ανήκεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κ Καλεντερίδη ,

    Για πιο λόγο στην ανάρτηση του ιστολογίου σας "Ανάπηροι και ομοφυλόφιλοι στο στόχαστρο της Χρυσής..." αφαιρέθηκε το εξής μύνημα :

    ""
    Τα ΘΕΡΜΑ μου ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στον Ακρίτα για αυτή του την ανάρτηση.
    Έτσι μπράβο εμείς οι Αριστεροί οφείλουμε να ανακαλύπτουμε και να αναδεικνύουμε τους κινδύνους που προκύπτουν μακροπρόθεσμα από τον εκφασισμό της κοινωνίας.Πρέπει ο κόσμος να συνδυάσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι συνώνυμο του συντηρητισμού, της βίας ,της οπισθοδρόμησης ενάντια στις βασικές αρχές Χριστιανισμού. Πρέπει ο κόσμος κάθε φορά που ακούει για Χρυσή Αυγή να θυμάται τον Χίτλερ, στρατόπεδα συγκέντρωσης , ευγονικές, ευθανασίες και όλα αυτά . Μιχαλολιάκος=Χίτλερ, Χρυσή Αυγή= Ναζί κτλ
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και πάλι είσαι άριστος γνώστης της ψυχολογίας της μάζας.


    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ

    *Gay Pride και στην Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη,
    Gay Pride σε κάθε γειτονιά

    Όχι στην καταπίεση των σεξουαλικών επιλογών όπως λεέι και ο Φρόυντ.

    Κατάργηση παρωχημένων θρησκευτικών αντιλήψεων (αντι για γάμο συμβίωση) ή υπέρβολή αυτών (γάμο με σύντροφο ίδιου φύλου) ΚΛΠ

    Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ""

    Ποιό κανόνα από αυτούς που είχατε θέσει παραβίασα ? Αν είναι να επανορθώσω δημόσια
    έχω ζητήσει εγώ να λογοκριθεί οποιοδήποτε σχόλιο ή ανάρτηση ?

    Μπορείτε να μου εξηγήσετε ?
    Η Αριστερά έχει δώσει αγώνες για την ελευθερία έκφρασης , την διακίνηση ιδεών και ενάντια στον φασισμό της φίμωσης .
    Θα ήθελα μια απάντηση ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ GeorgeTS Ptol

    Είχα γράψει μία διεξοδική απάντηση, αλλά χάθηκε δυστυχώς. Έκανα το λάθος να την γράψω κατ' ευθείαν και χωρίς να έχω συνδεθεί.

    Συνοπτικά λοιπόν.

    1) Δεν χρειάζονται χαρτιά για την απέλαση. Αν χρειαστεί κάτι το κράτος υποδοχής, αυτό είναι δουλειά της πρεσβείας.

    2) Όταν λέω ότι η ταυτοποίηση γίνεται με την γλώσσα, ασφαλώς εννοώ ότι έτσι αρχίζει. Ποια πρεσβεία να καλέσεις διαφορετικά; Γράφω τα βήματα παραπάνω.

    3) Δεν υπάρχει θέμα ξαναμαζέματος, διότι οι προς απέλαση δεν κυκλοφορούν ελεύθεροι. Έχει κόστος σημαντικό για μάς, αλλά πώς να γίνει διαφορετικά, αφού δεν το κάναμε ευθύς εξ αρχής;

    4) Ασφαλώς πρέπει να παρθούν παράπλευρα μέτρα για την εισροή, διαφορετικά ματαιοπονούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "...στην Ήπειρο"

    Φίλε εξ ευωνύμων,

    Στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου, κι επειδή ανέφερες την Ήπειρο, την οποία υπεραγαπώ(για ποιο/ους λόγο/ους δεν έχει σημασία) θα σου ζητούσα αν θες κι εσύ, να μου πεις σχετικά με το ποια/ποιες Εθνοκαθάρση/εις-γενοκτονία/ες ακριβώς στην Ήπειρο αναφέρεσαι κι εναντίον ποιών θυμάτων ακριβώς.
    Για το ποιοι ήταν οι θύτες δεν σε ρωτάω διότι το ξεκαθάρισες κι είπες τη γνώμη σου για τον Ζέρβα και την ομάδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ εξ ευωνύμων
    Με τα προηγούμενα σου σχόλια γέλασα για ακόμη μία φορά. Εκτός από Ιστορικά άσχετος, με έλλειμμα Δημοκρατικής και Εθνικής συνείδησης (για Έλληνας, τώρα αν είσαι κάτι άλλο είσαι μια χαρά) είσαι και άσχετος με τον Χριστιανισμό. Και επειδή όσα είπα τα τεκμηρίωσα μέχρι τώρα, εν αντιθέσει με σένα που πετάς αυτά που πιστεύεις έτσι (δικαίωμά σου, δημοκρατία έχουμε), για το σχόλιό σου «…Πρέπει ο κόσμος να συνδυάσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι συνώνυμο του συντηρητισμού, της βίας ,της οπισθοδρόμησης ενάντια στις βασικές αρχές Χριστιανισμού…» συνδυασμένο με την ομοφυλοφιλία (φαντάζομαι ότι έχεις την ομοφυλοφιλία σαν προοδευτισμό που συνάδει με τον Χριστιανισμό) λάβε και την απάντηση όχι από μένα αλλά από τον Απόστολο Παύλο: Προς Ρωμαίους επιστολή 1.26-28. Φαντάζομαι έχεις την Αγία Γραφή μιας και κάνεις αναφορές στον Χριστιανισμό και επικαλείσαι τις αρχές αυτού. Αν τώρα δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνουν τα νούμερα πες μου και θα σου εξηγήσω. Αν δεν έχεις πάλι την Αγία γραφή να μου το πεις ώστε να σου γράψω το απόσπασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Χρήστος Χατζησαββίδης

    δεν θα έλεγα φασίστα ένα ΠΑΣΟΚτζή για άλλον ήταν

    @ Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    οι Τσάμηδες-Σουλιώτες έχουν τις ρίζαε τους στην ήπειρο πριν από το '21 ,όποιον ΓΝΗΣΙΟ Αριστερό και να ρωτήσεις θα σου πει για την γενοκτονία των γηγενών Τσάμηδων στην Ηπειρο και τον βίαιο εκτοπισμό τους . Γνώστή σε όλους τους Αριστερούς ιστορία.

    προς το παρόν όσο και να εθελοτυφλούμε δεν γίνεται να αποφύγουμε τις διεκδικήσεις των τσάμηδων στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Ο/Η GeorgeTS Ptol,

    Σιγά μην και ο Απόστολος Παύλος απαντάει σε μένα,να μη σε βάζω σε κόπο,

    26 Γι’ αυτό τους παράδωσε ο Θεός σε ατιμωτικά πάθη: γιατί και τα θηλυκά τους μετάλλαξαν τη φυσική χρήση του σώματός τους στην αφύσικη, 27 κι όμοια και οι αρσενικοί, αφού άφησαν τη φυσική χρήση του θηλυκού, κατακάηκαν από την όρεξή τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς, ενώ κατεργάζονταν άσχημες πράξεις και λάβαιναν στους εαυτούς τους το μισθό που τους έπρεπε της πλάνης τους.

    28 Και καθώς δε δοκίμασαν για να έχουν το Θεό με επίγνωση, τους παράδωσε ο Θεός σε κίβδηλο νου, ώστε να κάνουν όσα δεν πρέπει.

    αλλά εσύ δεν ξέρεις ότι κάθε ένας που θέλει να λέγεται ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ θέλει την πληρη ανεξαρτητοποίηση εκκλησίας-κράτους?
    η θρησκεία είνια το όπιο του λαού δεν θα καθορίζει τις σχέσεις του λαού και πως αυτός θα ικανοποιείται (θα το έλεγα αλλιώς αλλά φοβάμαι ότι θα λογοκριθώ)
    έχεις δει κανένα ΓΝΗΣΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ να ορκίζεται ? Η ηγεσία μας δείχνει το παράδειγμα δεν ορκιζόμαστε στην Αγία Γραφή , δεν φιλάμε χέρια γενειοφόρων ούτε σύμβολα .
    Δεν είναι η θρησκεία πάνω από όλα.
    Ο γάμος είναι ξεπερασμένο τελετουργικό , ναι στα σύμφωνα συμβίωσης , ναι στους γάμους μεταξύ ενήλικων του ίδιου φύλλου, ναι στην άμμεση δημιουργία χώρων αποτέφρωσης
    Ναι στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό όχι στην εκμετάλλευση του ανθρώπου.
    ΑΡΙΣΤΕΡΑ σημαίνει προοδευτική αντίληψη, ρήξη με τον συντηρητισμό του παρελθόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αριστερός με «σφραγίδα» γνησιότητας! Τι πρόοδος!
    Πως μπορώ όμως εγώ να ξέρω αν ένας αριστερός είναι γνήσιος;
    Που σας την βάζουνε την σφραγίδα;
    Έχετε κάποια ταυτότητα;
    Αυτό για την αποτέφρωση δεν είναι κακό.
    Είσαι όμως πολύ άτυχος.
    Αν ο Χιτλερ ήταν εν ζωή θα είχατε εξασφαλίσει δωρεάν αποτέφρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μήνυμα της αριστεράς και της «προόδου»:
    Ο γάμος, τα σύνορα, το έθνος, όλα έχουν πλέον ξεπεραστεί ήρθε επιτέλους η ώρα της αριστεράς ήρθε η ώρα για ένα άλμα στην πρόοδο, μπορείτε και εσείς, τολμήστε το, γίνεται ένα με εμάς:«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ εξ ευωνύμων
    Αν δεν κάνω λάθος επικαλέστηκες τα Χριστιανικά ήθη. Ο Απόστολος Παύλος απαντάει όχι μόνο σε μένα και σε σένα αλλά σε όλον τον πλανήτη. Σε όλους μαζί αλλά και σε κάθε έναν ξεχωριστά. Αλλά, δεν κατάλαβα τι προσπαθείς να πεις. Από την μία για να δείξεις το προοδευτικό του λόγου σου κάνεις αναφορές στα Χριστιανικά ήθη. Μόλις όμως σου αποδεικνύω ότι ο Χριστιανισμός δεν έχει καμία σχέση με τα λεγόμενα σου ευθείς αμέσως αναφέρεις ότι ο Χριστιανισμός αντιτάσσεται στην πρόοδο «…Ο γάμος είναι ξεπερασμένο τελετουργικό , ναι στα σύμφωνα συμβίωσης , ναι στους γάμους μεταξύ ενήλικων του ίδιου φύλλου…». Τελικά θέλετε τα Χριστιανικά ήθη ή μόνο αυτά τα βαρύγδουπα που λέτε? Και αυτά είναι πακέτο ξέρεις, όπως η δημοκρατία. Δεν μπορείς να είσαι επιλεκτικός, γιατί τότε δεν λέγονται Χριστιανικά αλλά αιρετικά.
    Και κάτι ακόμη. Αν δεν κάνω λάθος είσαστε υπέρ των 3 εκατομμυρίων μεταναστών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Και μάλιστα καλέσατε και άλλους τόσους. Αυτοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι.
    Ερώτηση : Γνωρίζεις με ποια ποινή τιμωρείτε η ομοφυλοφιλία από το κοράνι? Η μοιχεία? Η κλοπή?
    Προσπαθείτε να φτιάξετε μία προοδευτική κοινωνία εισάγοντας εκατομμύρια μουσουλμάνους? Ποια μουσουλμανική κοινωνία αποδέχεται την πρόοδο? Έχουν οι γυναίκες δικαιώματα ( το καλό που σου θέλω είναι να είσαι άνδρας, γιατί αν είσαι γυναίκα και τα λες αυτά…..)?Ακούτε αυτά που λέτε?????

    Τώρα όσον αφορά τον διαχωρισμό
    εκκλησίας-κράτους είμαι υπέρ αρκεί να επιστραφεί στην εκκλησία η κατασχεμένη περιουσία της με τους τόκους μείον τους μισθούς των ιερέων που έχει δώσει το κράτος. Παραθέτω και τεκμηριωμένα στοιχεία : http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/perius1.htm.

    Υ.Γ.
    Ποιος είπε ότι θέλει κανείς να γίνει Αριστερός (…με κεφαλαίο Α) και δει γνήσιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Έτσι και γινόταν ένα δημοψήφισμα θα έπερνε 80% υπερ της απέλασης. Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν πρόβλημα αν κάποιοι φτωχοί αναζητήσουν την τύχη τους στην Ελλάδα. Αλλά αυτό είναι χάλι μαύρο που βρωμάει απ' όλες τις πλευρές. Από τον όγκο λαθρομεταναστών, από τον τρόπο που έρχονται, από τον τρόπο που τους υπερασπίζονται κάποιοι ανεξάρτητα των γεγονότων που συμβαίνουν. Ο ένας σκοτώνει ή ληστεύει και έχει το αηθαλές άλωθι της φτώχειας κι εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι μας κάνει να νιώθουμε κάπως όλο αυτό το θέμα γιατί η ρετσινιά του φασίστα καραδοκεί. Αυτό το θέμα μαρτυρά την απουσία της δημοκρατίας σε όλο της το μεγαλείο. Είτε η ανθρωπιστική βοήθεια, είτε η αριστερή αντίληψη φανερώνουν επίσης τρισμέγιστη αποτυχία στοιχειώδους ελέγχου από πλευράς πολιτών. Οπότε είναι μάταιη η όποια βοήθεια γιατί δεν αποτελεί παρά πρόσκαιρη ανακούφιση που, επιτρέψτε μου να πω, πως δημιουργεί χειρότερο μίσος. Γιατί δεν τον βοηθάς ουσιαστικά. Του δίνεις μια φέτα ψωμί να τη βγάλει απόψε και ταυτόχρονα το ξαργυρώνει βαριά τουλάχιστον με τον οίκτο σου. Ας πάρουμε απόφαση πως η Ελλάδα επειδή δεν μπορεί οικονομικά τουλάχιστον να αφομοιώσει παρά ελάχιστους στην ουσία βάζει υποθήκη την ησυχία της. Επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι άλλο. Αν στην χώρα τους πεινούσαν κυριολεκτικά δε θα κατάφερναν να φτάσουν ποτέ ως εδώ. Η αλήθεια είναι ότι είναι φτωχοί, αλλά δεν έρχονται τόσο δρόμο για να ξαναζήσουν το ίδιο φτωχοί κι η Ελλάδα δε νομίζω πως έχει να τους προσφέρει έντιμα και νόμιμα κάτι παραπάνω. Οπότε είναι μαθηματικά βέβαιο πως πολλοί θα επιδοθούν σε ακραίες και βαριές παρανομίες. Να μην ξεχνάμε επίσης πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει χωρίς όνομα, κοινωνικό περίγυρο κλπ. Τι μπορεί να προκαλέσει η απουσία ταυτότητας σ' έναν άνθρωπο όταν μεριάσει η ελπίδα κι όταν ο αρχικός του στόχος θα έχει αποτύχει εντελώς; Ακόμα περισσότερο όταν δεν έχει να χάσει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στο σχόλιο 24 Αυγούστου 2012 11:17 μ.μ. αναφέρεσαι αποκλειστικά σε εμένα.

    Όσο είμαι εγώ Πασοκτζής άλλο τόσο είσαι απλά ένας αναγνώστης.

    Ξαφνικά εμφανίστηκες μόλις άρχισε να φαίνεται ο κώλος της μαιμούς στο θέμα των λαθρομεταναστών.

    Είναι πολλοί εκείνοι που θα χάσουν πολλά λεφτά,αν λυθεί το ζήτημα με τους λαθρομετανάστες.

    ΔΕΝ σε είδαμε να ενδιαφέρεσαι σχεδόν για ΤΙΠΟΤΑ άλλο εκτός απο τους λαθρομετανάστες.Να χαρώ εγώ αριστερό,και μάλιστα γνήσιο.Οι Έλληνες έχουν τόσα προβλήματα και εσένα σε ενδιαφέρει μονάχα μη και φύγουν οι Πακιστανοί και οι Αφγανοί.

    Και επειδή είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με προβοκάτορα,εγώ δεν θα ξανασχοληθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ κάθε δήθεν προοδευτικό σε αυτό το blog

    Εδώ ολόκληρος Σωκράτης ήπιε το κώνειο και ας πίστευε ότι καταδικάστηκε άδικα. Παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος στους νόμους. Και έχουμε σήμερα μια αριστερά η οποία προσπαθεί με τον πλέον ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ και ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ τρόπο να καταργήσει τους νόμους και τους θεσμούς αυτού του κράτους (βλέπε τρομοκρατία και φόνους, καταστροφή των πόλεων, κάψιμο ελληνικής σημαίας). Αν μπορούσαν θα σκότωναν όλους όσους δεν συμφωνούν μαζί τους.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σκεφτείτε προοδευτικά (μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά τις λέξεις, πρόοδος δεν σημαίνει ισοπέδωση)παρόλο που δεν είστε σε θέση καν να σκεφτείτε γιατί απλά ακολουθείτε τυφλά μια εντελώς παραφρασμένη ιδέα περί ενοποιήσεως των πάντων. Μπορεί όλοι να είμαστε άνθρωποι και να έχουμε τις ίδιες ανάγκες αλλά κάθε έθνος εκφράζει με διαφορετικό τρόπο τα ίδια πράγματα. Σεβαστείτε αυτή τη διαφορετικότητα των εθνών και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αγαπάει την πατρίδα του και να μένει πιστός στις παραδόσεις του τόπου του, παρόλο που δεν σέβεστε τίποτα γιατί δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο ούτε ήθος ούτε αρχές. Αν ενοχλείστε και θέλετε ένα καλύτερο περιβάλλον για να ζήσετε υπάρχει και η τουρκία και το πακιστάν. Εκεί σίγουρα θα σας λατρέψουν για τις ιδέες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Απορώ γιαρί ανοιξατε "διάλογο" με τον αριστερό φίλο μας τον @εξ ευωνύμων.

    Ο άνθρωπος το δείχνει καθαρά.

    Φοράει το μονταλάκι του σύγχρονου αριστερού.

    Αναμασάει τα τσιτάτα του ΣΥΡΙΖΑ και όποιος δεν τα αποδέχεται είναι φασίστας και ρατσιστής.

    Δεν πρόκειται να προσθέσετε κάτι αθετικό με την κλοβέντα μαζί του.

    Αναλογιστήτε μόνο τι θα γίνει η Ελλάδα αν τυχόν ποτέ κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Καλού κακού βγάλτε και μια φωτογραφία στο εκλογικό κέντρο την επόμενη φορά έτσι για να θυμόμαστε τις εκλογές γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν θα ξαναδούμε.

    Κύριε @εξ ευωνύμων όταν ξαναπείς την λέξη φασίστας κοίτα στον καθρέπτη σου για να δεις ποιός είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. κ. εξ ευωνύμων

    στην ίδια ανάρτηση έχετε επαναλάβει σε δύο σχόλια σας τη φράση : 'Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ'

    Μπορείτε να μας πείτε πόσοι θεωρείτε ότι είναι οι φασίστες στην Ελλάδα

    Το 0,5% του πληθυσμού? Το 1%? Το 7%? Το 40%? Το 70%? Το 99,9%?

    Αν είχατε την εξουσία (δεν εννοώ γενικά την αριστερά αλλά εσάς προσωπικά) σε πόσους θα εφαρμόζατε την τελική λύση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ όλους,

    Καταρχήν δημοψήφισμα έγινε (2 εκλογικές αναμετρήσεις) ποιό ήταν το αποτέλεσμα ?
    Ο λαός ΕΠΕΛΕΞΕ ,έδειξε τον δρόμο σε αυτό το θέμα , η Ελληνική κοινωνία είναι αντιφασιστική και κατά βάθος προοδευτική.

    Αθροίστε το ποσοστό όλων των αριστερών προοδευτικών κομμάτων και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει και ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ πέρασε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, τους ανεξάρτητους Έλληνες που ουσιαστικά δεν παίρνουν θέση αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της φιλελεύθερης ΝΔ που υποστηρίζει το άνοιγμα της Ελληνικής κοινωνίας στους μετανάστες και από την άλλη βάλτε τους σκοταδιστές , οπισθοδρομικούς νεοναζιστές φασίστες της Χρυσής Αυγής.

    Βλέπετε το αποτέλεσμα ?

    Η προοδευτική Ελληνική κοινωνία μίλησε , την κατάλληλη στιγμή λειτούργησαν τα Αριστερά προοδευτικά, αντιφασιστικά ανακλαστικά της.
    Το ότι υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες φασιστικές αντιδράσεις δεν λέει και κάτι ... τώρα που όλοι είδαν τους κινδύνους που περιέχει η υποστήριξή τους στο φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι σίγουρο ότι θα τους ξαναστείλουν στο 0,13 % .
    Η Αριστερά είναι έτοιμη να ηγηθεί του ξεριζώματος της φασιστικής αντίληψης από τους Δημοκρατικούς πολίτες, μέσω της διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης καθώς και με την εντατικοποίηση των αντιφασιστικών δράσεων σε κάθε γειτονιά από τις ΜΚΟ.

    Κάθε ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ που θέλει να σέβεται τον εαυτό πρέπει να γνωρίζει τις βασικές αρχές,

    -Σεβόμαστε και τιμούμε όλους τους Αγώνες και τα πρόσωπα που αγωνίστηκαν για την επικράτηση της Αριστερής αντίληψης σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα η Αριστερά του σήμερα είναι η ιστορικής συνέχεια της Αριστεράς του '40 του ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ του Άρη, του Μάρκου, του Ζαχαριάδη,του Γλέζου και των μετέπειτα αγωνιστών ενάντια στην χούντα και του πολυτεχνείου.
    -Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του εργάτη του άνεργου του συνταξιούχου του μετανάστη για τα εργατικά τους δικαιώμτα και ενάντια στην εκμετάλλευση τους από το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία
    -Στηρίζουμε την καινοτομία στην αντίληψη, τον προοδευτισμό , την ριζοσπαστικοποίηση των ιδεών την ελευθερία στην έκφραση και την συμπεριφορά.
    -Αγωνιζόμαστε ενάντια στο σκοταδισμό , τον συντηρητισμό και την δουλοπρέπεια που πηγάζει από θρησκευτικές αντιλήψεις ξεπερασμένες από την σύγχρονη κοινωνία της τεχνολογίας.
    -Στηρίζουμε τους μετανάστες στην απόκτηση ΙΣΩΝ δικαιωμάτων , ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
    -Πολεμούμε τον φασισμό που προέρχεται από όλα τα νεοναζιστικά κόμματα που στηρίζει το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία για να σταθούν εμπόδιο στην Αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρε παλικάρι @εξ ευωνυμων, δηλαδή τους κατοίκους της Κομοτηνής και Κορίνθου που αποδεδειγμένα δεν θέλουν μετανάστες τι πρέπει να τους κάνουμε κατά την γνώμη σου δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ r+w,

    οι φασίστες να πάνε αλλού...

    που τους είδες του κατοίκους ?
    θες να ήταν 30 άτομα ? θες 100? πες μου εσύ ένα νούμερο .όποιο νουμερο θε εσύ, θα το δεχθώ.Μην γενικευεις όμως...

    πριν μερικούς μήνες ψήφισαν . Πόσο πήρες η Χρυσή Αυγή στην Κόρινθο και την Κομοτηνή ? 4%? 7%? θες 10 %? ωραία,
    τι θες δηλαδή να πεις το 10% ας πουμε εκπροσωπει τους υπόλοιπους ?
    Σοβαρέψου.

    Σε αυτό το θέμα η Ελληνική κοινωνία μίλησε στις εκλογές και ξέρεις τι είπε ?

    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
    ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙς ΓΕΙΤΟΝΙΕς
    ΌΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
    ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    θα δεις και στις επόμενες ...

    θα στειλει τους φασιστες στα λαγούμια τους

    Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ δήθεν εξυγχρονιστή-προοδευτικό

    Καλά ρε, όλη μέρα εδώ τη βγάζεις ;
    Πολύ σοβαρά την πήρες τη "δουλειά" που σου ανέθεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Παρακαλώ τον διαχειριστή της σελίδας να ανάψει κανένα φως εδώ μέσα.
    Αν είναι και άλλοι που αγωνίζονται ενάντια στον «σκοταδισμό» και δεν δουν φως θα πλακώσουν όλοι εδώ και άντε μετά να βγάλεις άκρη.

    Επειδή ίσως κάποιοι μπορεί να μην το προσέξατε σας ενημερώνω ότι η αριστερά έδινε και συνεχίζει να δίνει μεγάλη μάχη για να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα οι εργάτες όλου του κόσμου. Από αύριο θα παίρνετε όλοι μισθούς κίνας. Θα πάθει την πλάκα του ο καπιταλισμός, θα βουλιάξει!

    Επίσης σε γενικές γραμμές θα πρέπει όλοι να παραδεχθούμε ότι η αριστερά δεν έχει κουσούρια….εκτός από ένα. Άλλοι το λένε αφέλεια και άλλοι διανοητική καθυστέρηση. Εγώ τελικά νομίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί, (πλην κάποιων εξαιρέσεων), είναι ψυχικά ασθενείς και πολιτικά γραφικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Εξ ευωνύμων ....
    συμψηφίζοντας αυτά που λές καταλαβαίνω ότι το 4% έως το 10% των Ελλήνων κατοίκων της Κορίνθου και της Κομοτινής ΠΡΕΠΕΙ να πάει αλλού και να φύγει από την χώρα που μάτωσε σε πολέμους και δουλεία για να την φτιάξει (και να πάει που άραγε;), προκειμένου να μείνουν ανενόχλητοι οι λαθρομετανάστες που τους σκοτώνουν και τους βιάζουν. Και αυτό για τα 10 ψιλοένσημα και 20 τούβλα που έκτισαν στην περίοδο των Ολυμπιακών ανταλλάσοντας 3.000 χρόνια ιστορίας με 5-6 χρόνια παράνομης δουλειάς που απέφεραν κέρδη αποκλειστικά στο κεφάλαιου και όχι στον λαό.

    Αγόρι μου λυπάμαι τους γονείς σου και θυμώνω με τους δασκάλους σου.

    Δεν ξέρω ποιός σε πότισε τόσο δηλητήριο αλλά σου προτείνω να σκεφτείς μακρυά από κομματικές λογικές που έτσι και αλλοιώς είναι πρόσκαιρες και μόνο συμφέροντα εξυπηρετούν.

    Η μόνη σταθερά παιδί μου είναι η Ελλάδα ΜΑΣ. Και Ελλάδα ΜΑΣ είμαστε όλοι εμείς. Ο λαός. Αυτός που ματώνει καθημερινά από το μνημόνιο ενώ τα κομματικά αφεντικά όχι. Οι λαθρομετανάστες μόλις αισθανθούν ασφαλείς θα μας επιβάλλουν μουσουλμανικό νόμο και σαρία που θα μας φύγει το καφάσι.

    Στο Κωλονάκι (δεν είναι ορθογραφικό λάθος) και στην Εκάλη δεν τους καίγεται καρφάκι για εμάς.

    Αυτούς τους ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον τους.

    Απόδειξη: Ο κος Τσίπρας είναι προϊόν των μεγάλων μαθητικών καταλλήψεων επί υπουργείας του κου Γεράσιμου Αρσένη. Μικρό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ τότε βρήκε έναν νέο πολλά υποσχόμενο για να τον προωθήσει. Και καλά έκανε ο κος Αλαβάνος τότε που ήθελε νέο αίμα.

    Τώρα μαθαίνουμε ότι τότε μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ τράβηξε τζακ-ποτ στην πολιτική. Και αυτό γιατί αποδείχθηκε ότι ο ταλαντούχος αυτός νέος είναι γιός του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΠΑΝΕΑ που είναι Ελληνική εταιρεία στον χώρο της Μέσης Ανατολής. Πάλι τζ΄λακια, Κωλονάκι και Εκάλη. Δεν ξέρω εάν παίζει και Κολλέγιο Αθηνών σαν τους άλλους αλλά εάν είναι και αυτό τότε έχουνε φλος ρουαγιάλ της πολιτικής. Ολα κλείνουν και εξυγούντια με μονότωνη ακρίβεια.

    Πιστεύεις ότι τυχαία από τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές η μοίρα θες να το πεις, η τύχη, όπως θες πες το, έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ να πέσει πάνω σε γιό πλουσίου και με ισχυρά ενδιαφέροντα στην οικονομική πολιτική;

    Δεν σου λέω ότι είσαι λάθος αλλά πρόσεξε γιατί από ότι βλέπω εσένα τουλάχιστον σε έχουνε "κυβίσει".

    Και μια και από ότι βλέπω ότι δεν εκτιμάς αυτούς που αισθάνονται Έλληνες να θυμάσε ότι πάντα θα υπάρχει ένας τρελλός που θα πεί το νέο Μολών Λαβέ και θα το εννοεί.

    Οι αγωνιστές δεν ξεπηδάνε από τα κόμματα αλλα από την ζωή.

    Όπως έγγραψα και σε άλλη ανάρτηση το να επιβληθούν με το ζόρι οι λαθρομετανάστες θα φέρει επανάσταση και μάλιστα γνήσια Ελληνική που θα σαρώσει τα πάντα στο διάβα της.

    Κοντά είναι. Δες την Κόρινθο. Και επειδή είπες ότι 30 με 100 άτομα ήταν στην Κόρινθο και δεν έγινε και τίποτα που διαμαρτυρήθηκαν τόσοι λίγοι κάτσε να δείς πόσοι πραγματικά θα είναι στο επόμενο φονικό στην περιοχή αυτή και πως θα φύγουν οι λαθρομετανάστες.

    Εγώ νομίζω ότι είναι κοντά.

    Γειά σου και ξανασκέψου. Δεν είναι κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ εξ ευωνύμων,
    και κάτι τελευταίο για τις ΜΚΟ.

    Εάν είμαστε οργανομένο κράτος, που λέμε ότι είμαστε, τότε δεν χρειαζόμαστε καμία ΜΚΟ.

    Η Ελληνική εκκλησία μια χαρά κάνει την δουλεία αυτή σχεδόν τρείς αιώνες τώρα από την απελευθέρωση μας από τους Οθωμανούς.

    Το δείγμα είνα αρκούντως ικανό και μεγάλο για να υποστηρίξει το αίτημα για την απομάκρυνση όλων των ΜΚΟ από την χώρα.

    Για του λόγου το αληθές μπορούμε να ρβτήσουμε και Μουσουλμάνους που βοηθήθηκαν χωρίς διακρίσεις.

    Άλλωστε οι ΜΚΟ επι του παρόντος μετατρέπονται σιγα-σιγά σε εργοδότες και αυτό δεν συνάδει (τον έφαγα τον καραμανλή) με την αποστολή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πάντα μου αρέσει να κοιτάω το αποτέλεσμα,και αυτό στην περίπτωση του εξ ευωνύμων είναι,μεγάλη ζημία στην αριστερά και ειδικότερα στο Σύριζα και σχεδόν ηρωοποίηση της Χρυσής Αυγής.

    Επίσης μου άρεσε που στο προφίλ του,αναγράφει ως κλάδο Ανθρώπινους Πόρους.

    Προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται περί προβοκάτσιας,και απο ότι βλέπω με μεγάλη επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο πρώτος στόχος για το ιστολόγιο πρέπει να είναι η ηρεμία γισ να μπορεί να ναι παραγωγικό απ'όλες τις απόψεις.
    Υπήρξαν περίοδοι όπου διάφορες πολλαπλές και συνδυασμένες "επιδρομές" διατάραξαν εκ των πραγμάτων την ομαλή λειτουργία του ιστολογίου. Τελικά επετεύχθη -όχι εύκολα- ηρεμία.
    Ο εξ ευωνύμων έχει τις απόψεις του τις όποιες ονομάζει ως γνήσιες αριστερές.Δικαίωμα του.
    Νομίζω ότι το "τσίμπημα" σε δόλωμα πρέπει να γίνεται μόνο για λόγους τακτικής κι όταν διακυβεύεται ο ύψιστος "στρατηγικός" στόχος δηλαδή η ηρεμία του ιστολογίου και δεν υπάρχει καμία εναλλακτική ή όταν αποτελεί το "τσίμπημα" μέρος ευρύτερης στρατηγικής αντεπίθεσης.
    Η "φθορά" πρέπει να γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
    Οικονομία δυνάμεων.
    Συνιστώ προς όλους τους
    φίλους-ινφογνωμωνφανς και σχολιαστές του ιστολογίου αυτοσυγκράτηση.
    Η ταπεινή μου γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ hrs_gr

    οι προλετάριοι και οι Αγωνιστές της Αριστεράς δεν έχουν άδειες ούτε την πολυτέλεια να χάσουν το μεροκάματο τους.

    @ elpasa

    καθυστερημένοι είναι οι φασίστες που υποστηρίζουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής

    @ r+w

    στα Ελληνικά σχολεία αυτή η ιστορία διδάσκεται εσύ που πήγες σχολείο?

    δηλ η εκκλησία αντικαθιστά τις ΜΚΟ στον ρόλο τους ? να αρχίσω να κάνω το σταυρό μου τότε.

    @ Χρήστος Χατζησαββίδης

    Να με κρίνει ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ένας Αριστερός να το δεχθώ και να το συζητήσω αλλά να προσπαθούν να με φιμώσουν προβοκάτορες ΠΑΣΟΚτζήδες ή να μου κάνουν υποδείξεις φασίστες ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι η Αριστερά για να τους βολεύει,
    ΕΕΕΕ δεν το δέχομαι.

    Χρήστο εγώ είμαι Αριστερός εσύ ξέρεις τι είσαι ?
    ξέρεις τις ψηφίζεις και ποιές είναι οι θέσεις του κομμταος που ψηφίζεις ?
    αν δεν γίνομαι αδιάκριτος πες μου για να μην αναλύω για όλα τα κόμματα.

    Μη μου πεις δεν ειμαι Αριστερος δεν είμαι φασίστας δεν είμαι ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ.
    Τότε είσαι ένα τίποτα ,μην προτρέχω όμως...θα περιμένω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Να μην περιμένεις καθόλου. Μάζεψέ τα και πήγαινε για άλλες πολιτείες. Δεν μπορείς να κάνεις εδώ την "διατριβή" που σου ανέθεσε ο συριζα. Εδώ έχει ανθρώπους με πολλά ένσημα. Υπάρχουν κι άλλα βήματα όπου θα μπορέσεις ίσως να "ψήσεις" κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δίνουν χάρη σε ξένους εγκληματίες για να γίνουν Έλληνες

    Το παραπάνω είναι μικρή γεύση από δύο άρθρα που δημοσιεύονται στο χθεσινό "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", σελ. 36 και 37.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.