2/10/12

Με πολιτική περιβολή και χειροπέδες σαν επικίνδυνοι κακοποιοί Ενώπιον «στρατοδικείου» οδηγούνται σήμερα οι τρεις απαχθέντες αστυνομικοί

Τούρκοι στρατιώτες φρουρούν το περιπολικό της Αστυνομίας στη Λουρουτζίνα όπου το μετέφεραν οι κατοχικές δυνάμεις (εικόνα από τουρκικά site).
Τούρκοι στρατιώτες φρουρούν το περιπολικό της Αστυνομίας στη Λουρουτζίνα όπου το μετέφεραν οι κατοχικές δυνάμεις (εικόνα από τουρκικά site).
Λευκωσία: Σε Τουρκοκύπριο που καταζητείται από την κυπριακή Αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών, ανήκει το ημιφορτηγό το οποίο είχαν επιχειρήσει να ανακόψουν οι τρεις απαχθέντες αστυνομικοί στη νεκρή ζώνη κοντά στη Λουρουτζίνα. Τη συγκεκριμένη στιγμή, το όχημα οδηγούσε ο γιος του καταζητούμενου και εκτιμάται ότι γι αυτό τον λόγο ο 19χρονος επιχείρησε να διαφύγει και δεν σταμάτησε στο σήμα των μελών της Τροχαίας.Οι τρεις αστυνομικοί θα οδηγηθούν σήμερα εκ νέου ενώπιον «στρατοδικείου» των κατοχικών δυνάμεων.

Το κατοχικό καθεστώς, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, παρουσίασε τη Δευτέρα τους απαχθέντες αστυνομικούς στο ψευδοδικαστήριο με πολιτικά ρούχα και τους φόρεσαν χειροπέδες, σαν να είναι επικίνδυνοι κακοποιοί.

Σύμφωνα με τον λεγόμενο δικαστή, η κράτησή τους παρατάθηκε για ένα εικοσιτετράωρο, ώστε, να προβεί η ψευδοαστυνομία σε βαλλιστικό έλεγχο των υπηρεσιακών τους πιστολιών.

Όπως είπε προκλητικά, ουδείς μπορεί να παραβιάζει τα σύνορα -κατά την έκφρασή του- της ούτω καλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.

Στους τρεις αστυνομικούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν δήθεν παράνομη είσοδο σε ελεγχόμενη στρατιωτική περιοχή, κατοχή πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών υλών και πρόκληση σωματικής βλάβης στον οδηγό και την αδελφή του.

Πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν ότι οι κατοχικές αρχές μετακίνησαν το περιπολικό της Αστυνομίας στην κατεχόμενη Λουρουτζίνα, ώστε, να φαίνεται ότι οι αστυνομικοί παραβίασαν τα λεγόμενα σύνορα του ψευδοκράτους.

Έρογλου: Το ψευδοκράτος είναι ξεχωριστό κράτος
Το ψευδοκράτος είναι ένα «ξεχωριστό κράτος» και όταν παραβιάζει κάποιος τα εδάφη του και στρατιωτική περιοχή (του κατοχικού στρατού), ακόμα και αν είναι η Αστυνομία του «νότου», είναι φυσικό να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ντερβίς Έρογλου, αναφερόμενος στην παράνομη σύλληψη των τριών Ελληνοκυπρίων αστυνομικών.

Ο Έρογλου είπε ότι παραβίασαν και στρατιωτική περιοχή και μπήκαν στην τουρκοκυπριακή περιοχή φέροντας πιστόλι «και στα δικά μας εδάφη προσπάθησαν να χτυπήσουν δικό μας άνθρωπο».

Σε ερώτηση εάν έγινε κάποια επαφή, συνάντηση με την ελληνοκυπριακή πλευρά για το συμβάν, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απάντησε ότι η ε/κ πλευρά γνωρίζει για το γεγονός και ενημερώθηκε ότι συνελήφθηκαν και πήγαν στο «δικαστήριο».
http://www.philenews.com/



Μετά από 5 ημέρες στα μπουντρούμια του Αττίλα-Ελεύθερους άφησε το κατοχικό καθεστώς τους 2 Ε/κ και 2 Αιγύπτιους ψαράδες

Λευκωσία: Ελεύθεροι αφέθηκαν τη Δευτέρα, οι τέσσερις ψαράδες, δύο Κύπριοι και δύο Αιγύπτιοι, οι οποίοι απήχθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις την περασμένη Πέμπτη στα ανοικτά της Αμμοχώστου.

Προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, οι τέσσερις ψαράδες πλήρωσαν από 250 τουρκικές λίρες, ως πρόστιμο που τους επέβαλε ψευδοδικαστήριο, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν τη Δευτέρα.

1 σχόλιο:

  1. Επαναλαμβάνω: Κλείσιμο οδοφραγμάτων και επαναφορά της εμπολέμου καταστάσεως με την επανατοποθέτηση ναρκοπεδίων η μόνη λύση. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.