15/11/12

Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας στη ΔΕΘ Επίθεση διαδηλωτών στην ομάδα Φούχτελ


Αναψαν τα αίματα μετά τη δήλωση του γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ότι «1.000 Γερμανοί διεκπεραιώνουν τη δουλειά 3.000 Ελλήνων» και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο της ΔΕΘ, προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο και επιτέθηκαν στα υπόλοιπα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, που συμμετέχει στη συνέλευση δημάρχων, με μπουκάλια νερού, αυγά αλλά και γροθιές. «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου», είπε ο Φούχτελ. Τα επεισόδια καταδίκασε ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση εισέβαλαν από αφύλαχτο σημείο μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και επιτέθηκαν στη γερμανική αντιπροσωπεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο.Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό με δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς οι διαδηλωτές έτρεχαν από περίπτερο σε περίπτερο προκειμένου να βρουν το κτίριο 8 στο οποίο λαμβάνει χώρα η συνέλευση.Οι διαδηλωτές κατάφεραν τελικά να φτάσουν έξω από το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» όπου πραγματοποιείται η συνέλευση και επιχείρησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Συμπλοκές σημειώθηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν στους αστυνομικούς: «Είστε κι εσείς Έλληνες».

Ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας είπε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.Τα επεισόδια καταδίκασε ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.«Κάθε πράξη βίας που ξεφεύγει από τα δημοκρατικά όρια, εκθέτει τη χώρα και βάζει σε κίνδυνο μια εθνική προσπάθεια, για την οποία όλοι αυτή τη στιγμή ματώνουμε προκειμένου να βγει γρήγορα η Ελλάδα από το αδιέξοδο και να ξαναβρεί το βηματισμό της στην Ευρώπη που οραματιστήκαμε», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.«Αγωνιζόμαστε ώστε κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας πως «όλη η εθνική προσπάθεια σε αυτό αποσκοπεί, όχι μόνο να μη χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά να δημιουργηθούν και νέες».

Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Απαξιωτικές και προσβλητικές χαρακτήρισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις δηλώσεις Φούχτελ για την εργατικότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταλογίζοντάς του απύθμενο θράσος.
Υπενθυμίζεται ότι ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη ότι «για εργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα».
Ανέφερε επίσης ότι «θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού» και ότι πρέπει να φανούν τρόποι για το «πως θα μειωθεί ο αριθμός τους».
Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, «η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνει πώς η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους».
«Ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της;», είναι τα ερωτήματα που θέτει στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.
Η Ομοσπονδία διερωτάται τέλος: «Η Κ.Ε.Δ.Ε. και οι αιρετοί που έχουν κάνει τον κ. Φούχτελ συνομιλητή τους, τι απαντούν στις κατάπτυστες αυτές δηλώσεις του; Συμφωνούν με αυτά που λέει;»
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4767932
.

5 σχόλια:

  1. Ένας στενόμυαλος άνθρωπος δεν έχει άλλο τρόπο να δείξει ότι είναι άξιος, από το να προσπαθεί να περνάει πάντα το δικό του.
    Philip Sidney, 1554-1586, Άγγλος ποιητής & αυλικός

    Ισχύει και για την ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και για τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ψέμματα είπε ότι τουλάχιστον 400.000 από το 1.000.000 δ.υ. είναι κηφήνες , επίορκοι και αργόμισθοι;
    ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΦΟΡΟΥΣ(Ε1,Ε3,Ε9 κλπ) ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ

    Υ.Γ.Το 1.000.000 τίμιων+κηφήνων δ.υ. υπάρχει σε παλιότερα άρθρα του ιστολογίου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δανείζομαι σχόλιο:

    Φούχτελ: "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε..."

    Dealnews: "...στη μάχη της διεκδίκησης των 430 εκατ. ευρώ για τα σκουπίδια της Αττικής, ο Γιώργος Μπόμπολας αναμένεται να αποτελέσει τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Σπύρου Λάτση..."
    "...ο όμιλος Λάτση επιστρατεύει τις δυνάμεις του, τη μεγάλη ρευστότητα και την επιρροή του στα κέντρα αποφάσεων, για να κερδίσει και σ' αυτόν τον τομέα, που κρύβει χρυσάφι 2,5 δισ. ευρώ"
    "Ο Δημήτρης Κοπελούζος μπαίνει στην αφετηρία με τη Novaerta Hellas ή την «Ever Clean» με την οποία έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ στη μάχη αναμένεται να μπει και η Τέρνα Ενεργειακή του Γιώργου Περιστέρη"
    "Η Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη έχει παρουσία σε έργα περιβάλλοντος και εφαρμόζει τη μέθοδο της καύσης απορριμμάτων με ταυτόχρονη παραγωγή ενέργειας. Η Intrakat συνεργάζεται στον τομέα αυτόν με την Suez..."
    "«Παρών» στη διεκδίκηση των τεσσάρων έργων αναμένεται να δώσουν και μικρότερες εταιρείες, όπως η Helesi του Σάκη Ανδριανόπουλου, ο οποίος με την Περιβαλλοντική ΑΤΕΒΕ ασχολείται με τη συναρμολόγηση απορριμματοφόρων οχημάτων..."
    "η πλευρά Μπόμπολα δεν έκρυψε την ενόχλησή της από τις επαφές Λάτση - κυβέρνησης και ιδιαίτερα για την τοποθέτηση του στελέχους της Eurobank Κώστα Μαρκόπουλου στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Αποκρατικοποιήσεων."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεύτερο δανεικό σχόλιο, που χρήζει αναδημοσίευσης:

    Σύμφωνα με τον επίτροπο κ. Ρεν, τα υψηλότερα ποσοστά χρέους ΟΤΑ επί ΑΕΠ το 2011 παρουσιάζουν η Ιταλία και οι Κάτω Χώρες με ποσοστό 8,6%. Ακολουθούν η Γαλλία με χρέος 8,4% του ΑΕΠ, η Δανία με 7,3%, η Σουηδία με 7%. Στα άλλα κράτη το ποσοστό χρέους των ΟΤΑ είναι μικρότερο. Το μικρότερο χρέος μεταξύ των 27 παρουσιάζουν η Ελλάδα με χρέος της Τοπικής.Αυτοσιοίκησης 0,9% του ΑΕΠ και η Μάλτα με χρέος 0,1% το.
    υ ΑΕΠ.

    ΠΑΡ¨ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

    Χθές ο Φούχτελ με τα επιστημονικά κριτήρια ΜΕΝΓΚΕΛΕ απο τα SS, ανακοίνωσε μια "μελέτη" χωρίς φυσικά να αναφέρει που την βρήκε, ποιός την συνέταξε, η οποία μας λέει ότι 3000 Ελληνες κάνουν την αντίστοιχη δουλεία 1000 Γερμανών!

    Το διακύβευμα είναι τα χρυσοφόρα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ κατα πρώτο και οι ανταποδότικες δραστηριότητες των δήμων κατόπιν.

    -Η "ανάπτυξη" που θα φέρουν οι Γερμανικές εταιρείες εκμετάλευσης σε συνεργασία με τον Μπόμπολα και λοιπούς δευτερεύοντες εργολάβους, θα είναι "ανάπτυξη" ΚΕΡΔΩΝ γι' αυτούς, απολύσεις για τις τοπικές κοινωνίες και αύξηση των Δημοτικών τελών εως και 40% για τους δημότες!

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι ο βασικός ντόπιος συνεργάτης του Φουχτελ είναι ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης απόφοιτος της Γερμανικής σχολής Αθηνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρίτο δανεικό σχόλιο και απάντηση στον asepites και όσους έχουν αντίστοιχη προοπτική:

    -Αν είχες στοιχειώδεις γνώσεις πολιτικής οικονομίας δεν θα έλεγες αυτά που λες.
    Οι δήμοι δεν έχουν χρεωκοπήσει απο την εργασία η την αργομισθία των εργαζομένων αλλά απο την οργιώδη διαφθορά των αιρετών και των παρατρεχάμενων της κεντρικής εξουσίας. Τα τελευταία χρόνια οι παρασιτικοι εργολάβοι έχουν στήσει μεγάλο φαγοπότι αδρανοποιόντας τις δόμες των δήμων. παρ' ολα αυτά τα χρέη είναι στο κατ'ωτερο δυνατό επίπεδο μεταξύ των χωρών της ΕΕ, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι παραδωμένες εδ'ω και χρόνια στα εργολαβικά συμφέρωντα.
    -Το πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πρόβλημα διαχείρησης του ανθρώπινου δυναμικού και η ΕΛΕΙΨΕΙΣ σε αυτο.

    -Εδω το διακυβευμα είναι ποιος θα αρπάξει τα λεφτα των δημοτών και πως θα γίνει η αναδιανομή του πλούτου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.