10/11/12

Γιατί εκδικείται η Γερμανία την Κύπρο;

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ασφαλώς έχουν γίνει πολλές υπερβολές από πολιτικούς και δημοσιογράφους εις βάρος της Γερμανίας και της καγκελαρίου κ. Μέρκελ, ειδικά το τελευταίο διάστημα που η Γερμανία είναι η κυριότερος παράγοντας ανάμεσα στις χώρες και τα όργανα της Ευρωζώνης, που κρατά ανελαστική στάση απέναντι στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, επιβάλλοντας σκληρότατα μέτρα δια του άρτι ψηφισθέντος, από 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Μνημονίου.
Παρ’ ότι ποτέ κανείς -τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζουμε- από γερμανικής πλευράς δεν έχει δώσει επίσημα μια τεκμηριωμένη και πειστική απάντηση για το ζήτημα του αναγκαστικού δανείου και των αποζημιώσεων που οφείλει να καταβάλει η Γερμανία, από τη βάρβαρη κατοχή και καταστροφή της χώρας μας από τους Γερμανούς Ναζί, μπορεί κανείς, βάζοντας πολύ μα πάρα πολύ νερό στο κρασί του, να κατανοήσει τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας μας, ιδιαίτερα όταν επικαλείται την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών και δημοσιονομικής πειθαρχίας, που θα πρέπει να αποτελεί ένα διαρκές ζητούμενο για κάθε Έλληνα πολίτη και πολιτικό.
Όμως, έστω και αν -μετά από πίεση- δεχτούμε ότι υπάρχει μια εξήγηση στη σκληρή στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει δικαιολογίες και να εξηγήσει κανείς τις αθλιότητες που διαπράττονται εις βάρος της Κύπρου από τη Γερμανία, η οποία, στηριζόμενη σε στοιχεία που συνέλεξαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκοπεύοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, εκτοξεύει κατηγορίες εις βάρος της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Και αυτά γίνονται σε μια στιγμή που η Τρόικα ξετινάζει την Κύπρο, ενώ είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για να εγκριθεί η ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών με ένα ποσό που κυμαίνεται γύρω στα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια περίοδο που η Κύπρος, όπως θα δούμε στο επόμενο άρθρο μας,  στην Κυριακάτικη Δημοκρατία, εξασφαλίζει σημαντικά μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση άλλων τεσσάρων Οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ, και τη στιγμή που το εξωτερικό χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι κάτω από το 80% σε σχέση με το ΑΕΠ.
Πέραν της απάντησης της κυπριακής κυβέρνησης στις γερμανικές αθλιότητες, έρχεται και η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ηχηρό ράπισμα στη Γερμανία, η οποία, δια του εκπροσώπου του Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, υπογραμμίζει ότι η Κύπρος έχει ευθυγραμμιστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος (Τρίτη Οδηγία κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και Κανονισμός για τη Μεταφορά Κεφαλαίων).
Επίσης, ο κ. Μπαρνιέ, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη θέση της Κύπρου απέναντι στις αήθεις γερμανικές επιθέσεις, έκανε αναφορά στην έκθεση της Moneyval, σύμφωνα με την οποία η Κύπρος «έχει λάβει πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, με τη θέσπιση νομοθεσίας και συγκεκριμένων τομεακών κανόνων, που επιλαμβάνονται των περισσότερων ζητημάτων που είχαν εγερθεί στο πλαίσιο της προηγούμενης αξιολόγησης».
Δεν γνωρίζουμε εάν πίσω από τις γερμανικές επιθέσεις κρύβεται κάποιο σχέδιο των γερμανικών τραπεζών -που ξεπλένουν ήδη μπόλικο (και) ρωσικό χρήμα, να προσελκύσουν αμφιλεγόμενα ρωσικά κεφάλαια, τα οποία ίσως καταφεύγουν στην Κύπρο, ή κάποια δυσφορία του ίδιου Βερολίνου ή …άλλων κύκλων για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου, που παραχώρησε τα τέσσερα «Οικόπεδα» της κυπριακής ΑΟΖ σε εταιρείες γαλλικών, ρωσικών, ιταλικών και νοτιοκορεατικών συμφερόντων, αποκλείοντας άλλους μνηστήρες.
Όμως, ούτως ή άλλως, η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Κύπρο είναι άθλια και πόρρω απέχει από τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από πραγματικούς πολιτικούς ηγέτες και όχι από ανεύθυνες ηγεσίες που έχουν απογυμνώσει την Ε.Ε. από τις αξίες του κλασσικού ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού και την οδηγούν ταχύτατα στο ερεβώδες βάραθρο της …ηθικής των τραπεζιτών.
Επειδή η κατάσταση στην Κύπρο έχει ουσιώδεις διαφορές από αυτήν στην Ελλάδα, ελπίζουμε τα αδέλφια μας εκεί να βρουν τον τρόπο να αντισταθούν στις άθλιες επιθέσεις που δέχεται το διαμελισμένο νησί.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

6 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο που πρέπει να προβληματίσει τις ελληνικές ηγεσίες το θέμα της νέας γερμανικής επίθεσης,γίνεται δε με τον ίδιο τρόπο που άρχισε η προπαγάνδα ενάντια στην Ελλάδα και με τα ίδια μέσα,κυρίως με την ουσιαστική εκπροσώπηση τύπου του Σόιμπλε που είναι το Σπίγκελ. Να δείτε που δεν θα αργήσει η μέρα που το όποιο πρόβλημα με την Κύπρο θα την αποδώσουν απλά στο γεγονός ότι κι αυτοί είναι...Έλληνες!
    Δυστυχώς 70 χρόνια μετά ο λαϊκίστικος εθνικισμός/φυλετισμός ξαναέπιασε επίπεδα ρεκόρ στην Γερμανία και μάλιστα εναντίον όλων όπως έγραψε και η FT πρόσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικά διπλωματικό ως και δηκτικότατο, να τα λέτε συχνότερα έτσι.
    Η λαικότερη γλώσσα που θα χρησιμοποιήσω εκφράζει την ικανοποίησή μου για την απάντηση που έλαβε η Ρουμάνα εκπρόσωπος της Τρόικα (θηλυκός Τόμσεν) στην Κύπρο, με το προσονύμιο Δρακουλέσκου.
    -Κατά τις διαπραγματεύσεις στην απαίτησή της να μειωθούν οι μισθοί της Κύπρου κάτω από το όριο φτώχιας, με το επιχείρημα πως εφαρμόστηκε αναντιρητί στην Ρουμανία, έλαβε την πληρωμένη απάντηση:
    -Γι'αυτό γέμισε η Κύπρος με
    ΡΟυμάνες Πουτάνες!!!
    που σημαίνει πως αφού τα μάζεψε τρέχοντας, πως η Κύπρος είναι σε θέση να διαπραγματεύεται.

    Ελπίζω να μην λυγίσει πρίν τις αποφάσεις για την Ισπανία, που εάν αυτή υποκύψει θα τελειώσουμε όλοι "alles susamen".

    Η Κύπρος αποδεικνύεται σκληρό καρύδι στις διαπραγματεύσεις, αφού στους εκβιασμούς απαντά σκληρότερα, αποκλείοντας την Γερμανία από τα Οικόπεδα.

    Η σύγκριση με την Ελλάδα καταφανής.

    Η Ελληνική Κυβέρνηση -αν είχε τσίπα- αντί να μας το παίζει επικοινωνία Γκέμπελς με την Κυρά με το Σακάκι ή το Χάος, καλά θα έκανε να κοιτάξει λίγο το συμφέρον της Χώρας.

    Δύσκολο βέβαια ΚΑΙ Ακατόρθωτο, αφού η ούγια της γράφει Zimens.
    ......................................................................
    Ως προς το ότι το
    "εξωτερικό χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι κάτω από το 80% σε σχέση με το ΑΕΠ"

    -Αν δεν κάνω λάθος κυμαίνεται, ή ήταν πριν το φλέρτ της Τρόικα Κύπρου,

    στο 50%
    ΞΑΝΑ στο 50%

    ποσοστό που ούτε κατά διάνοια προσεγγίζει η Γερμανία, με την Μέρκελ να επικαλείται απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας με χρέος άνω του 80-90%.

    Πρόκειται για ένα ΠΟΛΥ λεπτό σημείο αφού η Γερμανία η ίδια βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το επίπεδο χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Γερμανοί είναι ιστορικά συνεπείς, σε βαθμό που αναρωτιέται κανείς αν εξελίσσονται σαν κοινωνία.
    Αποφάσισαν να κάνουν υψηλή διπλωματία στην Κύπρο και δεν ξέρουν που να κρύψουν το ρόπαλο. Όταν εμφανίσουν το ρόπαλο θα αποκτήσει συνοχή και η πολιτική τους. Τα υπόλοιπα θα ειναι deja vu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας και ο ρόλος των Γερμανών στα Βαλκάνια είναι πιο κοντά στην σκληρή πραγματικότητα απ'ότι τα εγκλήματα και οι επιδιώξεις του Β παγκόσμιου πολέμου.

    Επίσης,η Γερμανία γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΕΕ δεν έχει μέλλον,και φροντίζει,μέχρι τότε,να έχει αποκομίσει τα περισσότερα δυνατά οφέλη και παράλληλα να προετοιμαστεί το δυνατόν καλύτερα.

    Όσο καθυστερεί η διάλυση της ΕΕ,η Γερμανία θα ισχυροποιείται και τα υπόλοιπα κράτη θα εξαθλιώνονται.

    Deadline για την ΕΕ θεωρώ το χρόνο λήψης απόφασης για ενεργή εμπλοκή,πόλεμο,στη Συρία.Μόλις αποφασιστεί η ΕΕ θα πάει άπατη και τότε όλα τα κράτη θα τρέξουν δίχως δισταγμούς στην αγκαλιά των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Γιατί εκδικείται η Γερμανία την Κύπρο;"

    skal, αυτό ήταν εσωτερικό φάλτσο και η μπάλλα στο γάμμα! Αυτό το ερώτημα θα πρέπει να μάς το απαντήσουν οι "έγκριτοι" δημοσιογράφοι τού payroll και λοιπά νεοφίλ παπαγαλάκια τύπου Τζήμερου και ΣΙΑ, που σπεύδουν κάθε φορά να αναμασήσουν τα γερμανικά ιδεολογήματα και να αναπαραγάγουν έτσι και εσωτερικά το δόγμα τού ΣΟΚ. Ότι δηλαδή "φταίτε όλοι συλλήβδην", "είστε τεμπέληδες", "εσείς τούς ψηφίζατε", "μαζί τα φάγατε", "είστε όλοι ίδιοι", "ενοχοποιηθείτε και σκάστε", "αυτομαστιγωθήτε και πληρώστε με το αίμα σας μέχρι να ψοφήσετε"...

    Είμαι περίεργος, θα αποπειραθεί άραγε κανένας τους να απαντήσει στο ερώτημά σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά την κρίση του 2007-8 και τα τεράστια κεφάλαια που χρειάστηκε η Ευρώπη για να καλύψη τις τρύπες. Η ρευστότητα σε κρατικά ομόλογα ανακόπηκε. Αν θυμάστε η Ελλάδα τότε με ελάχιστο επιτόκιο παραπάνω κάλυπτε πολλαπλασίως τις θέσεις της, ενώ η Γερμανία δεν κάλυπτε τις δικές της εκδόσεις ομολόγων.

    Πιστεύω ότι από τότε η Γερμανία ακολουθεί ΕΘΝΙΚΗ πολιτική και ουσιαστικά βάρεσε τέλος στην Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και άρα και στην ίδια την Ευρώπη.

    ΚΑΚΩΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.

    Πρέπει συνεπώς να πράξουμε αλλαγή στρατηγικής και άρα νέων συμμαχιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.