15/4/13

Οτζαλάν: Σε λίγες μέρες θα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο μας

ANF ​​– Κωνσταντινούπολη 14.04.2013     (μτφ. Κριστιάν)
Σε συνέντευξη τύπου μετά την επίσκεψή τους στο Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν την Κυριακή, οι βουλευτές του BDP Sirri Σουρέγια Önder και Pervin Buldan δήλωσαν ότι ο Οτζαλάν θα στείλει επιστολή προς το λαό της Τουρκίας εντός των προσεχών ημερών.

Μιλώντας σε συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του BDP στη Κωνσταντινούπολη, ο βουλευτής Sirri Σουρέγια Önder μετέφερε τη σύντομη δήλωση του Κούρδου ηγέτη.

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Αγαπητέ λαέ της Τουρκίας,

Η διαδικασία αναζήτησης της ειρήνης και μιας δημοκρατικής λύσης που διανύουμε λαμβάνει υπόψη όλες τις ευαισθησίες. 
Εργάζομαι σκληρά για να βεβαιωθώ ότι το περιβάλλον μη σύγκρουσης στο οποίο φτάσαμε μπορεί να γίνει μόνιμο και ότι η διαδικασία της απόσυρσης μπορεί να ξεκινήσει. 
Μπορώ να πω ότι έχουμε φτάσει προς το παρόν σε ένα σημείο που υπόσχεται πολλά. 
Θα μοιραστώ με τον λαό της Τουρκίας την σχετική εργασία που πραγματοποιήσαμε σε λίγες μέρες. Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους συνέβαλαν στη διαδικασία της δημοκρατικής λύσης, χαιρετίζω όποιον πιστεύει ότι μια ισότιμη, δημοκρατική και δίκαιη ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Önder δήλωσε ότι ο Οτζαλάν θα κάνει τη δήλωσή του μετά τη τελική αξιολόγηση της επιστολής που έλαβε πρόσφατα από το KCK (Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων). 
Ο Önder σημείωσε ότι δεν έχουν καμία πληροφορία σχετικά με τις λεπτομέρειες για την απόσυρση των μαχητών του ΡΚΚ από τη Τουρκία.
O Sırrı Süreyya Önder κατά την αναχώρηση του για το Ιμραλί.

Firatnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.