10/4/13

Προανακριτική:Την προσεχή Τρίτη θα κληθεί να καταθέσει αυτοπροσώπως ο Γ. Παπανδρέου

Υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
Επίσημη πρόσκληση να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική Επιτροπή την προσεχή Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα θα σταλεί στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, μετά την υπερψήφιση της σχετικής πρότασης των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Επιτροπή. Νωρίτερα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης, στην κατάθεσή του, επέμεινε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με ψήφους 8 υπέρ και μία κατά, εγκρίθηκε η πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη νόμιμη κλήτευση του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να καταθέσει ως μάρτυρας. Την πρόταση καταψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

Η ψηφοφορία στην Προανακριτική Επιτροπή διεξήχθη μία ημέρα αφότου ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο Γιάννης Καπελέρης, στην κατάθεσή του ενώπιον των μελών της Προκαταρκτικής την Τετάρτη, καταλόγισε «λανθασμένο τρόπο» χειρισμού της υπόθεσης στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Έπρεπε να δώσει σαφή εντολή ελέγχου και να παραδώσει τα στοιχεία της λίστας για να διεξαχθεί ο έλεγχος. Δεν το έκανε», φέρεται να είπε ο κ. Καπελέρης.

Το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να καταθέσει η Σοφία Μπέμπα, συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.