13/4/13

Πεκίνο - ΗΠΑ συμφωνούν στην ανάγκη αποπυρηνικοποίησης της Β. Κορέας

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συναντήθηκε με τον κινέζο πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ, στο Πεκίνο. Κατά της κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο τάχθηκε ο κινέζος πρωθυπουργός, ο οποίος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, δήλωσε στον  αμερικανό υπουργό ότι κάτι τέτοιο δεν ωφελεί καμία πλευρά.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν σήμερα ότι η κορεατική χερσόνησος πρέπει να αποπυρηνικοποιηθεί.
Την παραπάνω δήλωση έκαναν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Γιανγκ Γιετσί, μετά από τη συνάντησή τους στο Πεκίνο, όπως ανέφεραν ανώτατοι διπλωμάτες και από τις δύο χώρες.
Νωρίτερα, κατά της κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο τάχθηκε ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ, ο οποίος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, δήλωσε στον  αμερικανό υπουργό ότι κάτι τέτοιο δεν ωφελεί καμία πλευρά.
«Όλες οι πλευρές πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να διατηρήσουν την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και να είναι υπεύθυνες για τις συνέπειες», αναφέρε ο Λι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Η Βόρεια Κορέα άξονας των αμερικανοκινεζικών συνομιλιών
Με επίκεντρο την ένταση στην κορεατική χερσόνησο διεξάγεται η επίσκεψη του Τζον Κέρι στο Πεκίνο. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είδε τον Κινέζο ομόλογό του, ενώ θα έχει σειρά συνομιλιών και με άλλους αξιωματούχους. Στόχο των συζητήσεων αποτελεί το να βρεθεί ο τρόπος αφ' ενός η ένταση στην περιοχή να αποκλιμακωθεί και αφ'ετέρου η Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Και ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Κέρι, απηύθυνε έκκληση για ειρήνη, διάλογο και αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έφθασε σήμερα στην Κίνα προερχόμενος από τη Νότια Κορέα και κάλεσε το Πεκίνο να κάνει περισσότερα ώστε να εμποδίσει τη σύμμαχό του που έχει απειλήσει με θερμοπυρηνικό πόλεμο τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.