4/6/13

Σε θερμό κλίμα οι συναντήσεις του Πατριάρχη Κύριλλου με Κάρολο Παπούλια και Αντώνη Σαμαρά

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο, στον οποίο απονεμήθηκε ο μεγαλόσταυρος του τάγματος της τιμής που απονέμεται εκτός από Έλληνες πολίτες και σε αλλοδαπούς που έχουν συμβάλλει στην προβολή της χώρας.

Κατά την συνάντηση με τον κ.Παπούλια, ο Πατριάρχης Μόσχας είπε, ότι ο κοινός θεμέλιος λίθος που είναι και για τους δύο λαούς η ορθοδοξία μπορεί να βοηθήσει στα όποια προβλήματα υπάρχουν να αντιμετωπιστούν με αδελφικό τρόπο και αλληλεγγύη.

"Όσο πιο ισχυροί είναι πνευματικοί και πολιτιστικοί δεσμοί , τόσο πιο ισχυρή θα είναι η βάση της συνεργασίας σε όλα τους άλλους τομείς, όπως τον οικονομικό, το πολιτικό κτλ.. Τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών, γιατί από αυτές εξαρτώνται οι σχέσεις των δύο χωρών, των δύο αυτών λαών", δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ευχαρίστησε τον κ. Κύριλλο ιδιαίτερα για την συμβολή την Ρωσικής Εκκλησίας προς τη χειμαζόμενη Ελληνική Εκκλησία και αναφέρθηκε στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις.

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης Μόσχας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε ολιγόλεπτη συνομιλία. Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού ενώ ο κ.Σαμαράς ευχαρίστησε τη Ρωσική Εκκλησία για την οικονομική βοήθεια της προς την Ελληνική Εκκλησία.

Η Εκκλησία της Ρωσίας πρόσφερε περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ στην Εκκλησία της Ελλάδας για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.