24/10/13

Ο εφιάλτης "Μεγάλη Αλβανία" στον ΟΗΕ

Ο εφιάλτης "Μεγάλη Αλβανία" στον ΟΗΕΗ αλβανική οργάνωση Φυσική Αλβανία από πέρυσι άρχισε έναν αγώνα για συλλογή 1.000.000 υπογραφών από Αλβανούς που κατάγονται αλλά και ζουν (!) από «αλύτρωτα αλβανικά εδάφη» (δηλαδή από εδάφη της ελληνικής επικράτειας), με στόχο να τις καταθέσει στον... ΟΗΕ διεκδικώντας έτσι τη Θεσπρωτία από την Ελλάδα, ώστε να υλοποιηθεί το όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας». Η οργάνωση δεν είναι περιβαλλοντική αλλά εθνικιστική, με ρίζες και στην κυβέρνηση της γείτονος.
Ηγέτης της, ο καθηγητής Κότσο Ντανάι, ο οποίος με σειρά βιβλίων, άρθρων, διαλέξεων και επαφών έχει καταφέρει να συλλέξει όχι μόνο υπογραφές αλλά και χρηματική ενίσχυση!

Ο Ντανάι ισχυρίζεται ότι η Αλβανία αδικήθηκε πριν από 100 χρόνια, κατά τον καθορισμό των συνόρων στα Βαλκάνια από τις Μεγάλες Δυνάμεις μετά την οθωμανική κυριαρχία και πρέπει να αποκατασταθεί πλέον στα «φυσικά της σύνορα», όπου διαβιούν αλβανικές μειονότητες και πληθυσμοί! Υποστηρίζει ακόμη ότι, όπως ενώθηκε η Γερμανία, που ήταν για χρόνια χωρισμένη σε Δυτική και Ανατολική, έτσι πρέπει να ενωθεί τώρα και η χωρισμένη σε πολλά κομμάτια και για πολλά χρόνια Αλβανία!

Σύμφωνα λοιπόν με σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα αλβανικής εφημερίδας (όπως αποκαλύπτει το μπλογκ «ΣΠΑΕΙ»), την αναφορά προς τους διεθνείς οργανισμούς και τις ξένες δυνάμεις για τη Φυσική Αλβανία έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 37 Αλβανοί βουλευτές, ενώ το αίτημα υποστηρίζουν και Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου, όπως έγινε ήδη γνωστό, οι οποίοι μάλιστα γι' αυτή την υποστήριξή τους αντιμετωπίζουν πλέον ποινές κάθειρξης μέχρι και 15 ετών και την κατηγορία διαμελισμού του μαυροβουνιακού εδάφους!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί και μάλιστα υπάρχει και αριθμός υπογραφών Αλβανών που ζουν (;) σε ελληνικούς νομούς γειτονικούς της Αλβανίας, ώστε να υπονοηθεί ότι υπάρχει αλβανική μειονότητα στη χώρα μας.

Το αίτημα... εδαφικής αποκατάστασης της Αλβανίας θα κατατεθεί στον ΟΗΕ στα τέλη του Νοεμβρίου. «Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους θα εκπλαγείτε από το πόσο πολλές υπογραφές θα συγκεντρωθούν για την υποστήριξη της ιδέας της ενοποίησης των Αλβανών σε ένα κράτος» δηλώνει ο Ντανάι.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/307080.html

2 σχόλια:

  1. Μα νομίζω πως ήταν αναμενόμενο κάτι τέτοιο, ύστερα από την πάγια δική μας θέση: "Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτε". Μάλλον άργησαν να ενεργήσουν οι γείτονές μας.
    Ντροπή για την εξωτερική μας πολιτική, ντροπή για τη διπλωματία μας, ντροπή για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού εμείς δεν ζητάμε την ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας, για την αυτονομία της Β. Ηπείρου, θα ζητήσουν οι Αλβανοί την ελληνική Ήπειρο, για συμπλήρωμα της "Φυσικής Αλβανίας", όπως λένε τώρα την "Μεγάλη Αλβανία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.