11/12/13

Υπογράψτε ώστε η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργήσει ξανά ως Ορθόδοξος Ναός

9,450  υπογραφές έως τώρα (11.12.13, 12:00). Ας φτάσουμε τις 1,000,000
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δημιουργήθηκε από Ορθόδοξους Χριστιανούς και λειτούργησε ως Ορθόδοξος Ναός για αιώνες. Κάθε άλλη χρήση της είναι καταχρηστική και παράνομη και προσβάλλει την Ορθόδοξη Πίστη της οποίας υπήρξε το κέντρο της.

Είναι σημαντική κάθε ψήφος γιατί οι ηγεσίες μας σιωπούν.  
Είναι σημαντική κάθε ψήφος για να κατατεθεί απέναντι στην θέληση των Τούρκων να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. 
Είναι σημαντική κάθε ψήφος για πνευματικούς λόγους και δείχνει πως κατανοούμε το βάρος της ευθύνης της κληρονομιάς που φέρουμε ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι. 
Κάθε ψήφος είναι ένα κερί δέησης προς τον Κύριό μας να δώσει ώστε να ξαναλειτουργήσει η Αγιά Σοφιά ως Ορθόδοξος Ναός όπως της αρμόζει.

Πρόκειται για ένα δημοψήφισμα που - αν μη τι άλλο - κάνει καλό στην καρδιά μας...
(Δείτε και : http://hggiken.pblogs.gr/2013/11/ena-dhmopshfisma-kalo-gia-thn-kardia-toy-dr-bardaka.html)

 ΥΠΟΓΡΑΦΩ

http://www.avaaz.org/el/petition/Se_kathe_politi_toy_kosmoy_Ypograpste_oste_i_AGIA_SOFIA_na_leitoyrgisei_xana_os_Orthodoxos_Naos/?copy

Στο facebook : https://www.facebook.com/groups/rafail1463/

Ένα "δημοψήφισμα" καλό για την καρδιά.

         ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ με την Ελληνική Σημαία.
Ναι τώρα που μας έχουν φέρει στα κάτω μας πρέπει να απαντήσουμε για να ρθούμε στα πάνω μας.
Νσι τώρα που οι ηγεσίες ζυγίσθηκαν απομένει να ζυγισθεί και η δική μας θέληση.
Ναι τώρα που θέλουν να μας αρπάξουν και τον ΠΟΘΟ των πασών γενεών του Ρωμαίικου- Ελληνισμού
     ΑΣ  ΚΑΝΟΥΜΕ αυτό που οι ίδιοι προτείνουν....
Η Τουρκική Εθνική Φοιτητική Ένωση-[Milli Türk Talebe Birliği],  ξεκινά μια εκστρατεία για να συγκεντρώσει έγγραφες δηλώσεις από όλη την τουρκική επικράτεια για την λειτουργία του ναού της Αγίας Σοφίας ως τζαμί που «αποτελεί το σήμα του Προφήτη, την νίκη του κατακτητή, και ένδειξη της μεγάλης Τουρκίας- Η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί».
Η εκστρατεία άρχισε στις 24 Νοεμβρίου, την ημέρα που μετατράπηκε σε μουσείο.
Η καμπάνια λέει ότι «στις 29 Μαΐου που είναι η επέτειος της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης θα τερματιστεί η εκστρατεία των υπογραφών και θα παραδοθούν στον πρωθυπουργό».
Με την μόνη διαφορά ότι το δικό μας ¨¨δημοψήφισμᨨ θα το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο και την δικιά μας πρόταση.
Να γίνει η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Ορθόδοξος Ιερός Ναός γιατί αποτελεί την Πνευματική και Πολιτισμική σφραγίδα της χιλιόχρονης Ρωμαίκης Παράδοσης που θα σημαδεύει μέχρι το τέλος του χρόνου των αιώνων την πανανθρώπινη διαδρομή.
Ζητάμε τίποτε παράλογο;
ΟΧΙ, απλώς ζητάμε πίσω από τους κλέπτες τα κλεμμένα.
Αναλογισθείτε μόνο τις φάτσες τους αν μέσω του παγκόσμιου ιστού προκληθεί ένα πολιτισμικό και ιστορικό δημοψήφισμα απλό και απέριττο μακριά από οποιαδήποτε εκμετάλλευση με στόχο την διεκδίκηση της διαχρονικής αλήθειας που κρύβει το Πανάγιο Προσκύνημα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.
Ποιοι θα το διενεργήσουν;
Μα φυσικά τα  Ρωμηά-λιοντάρια των ιστολογίων που με τα άρθρα τους καθημερινά ¨¨πυρπολούν¨¨ τον παγκόσμιο ιστό, δηλ. οι Έλληνες ψηφιακοί-πνευματικοί μαχητές.
Κάλπες ας γίνουν τα ιστολόγια τους, βόλια ας γίνουν οι ψήφοι του απανταχού Ελληνισμού και των καλοπροαίρετων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη που θέλουν να ομολογήσουν την αλήθεια.
Οι γνωστοί- κάποιοι θα τρέξουν να γελάσουν ή και να χλευάσουν ή να αποστομώσουν ή να διαβάλλουν ή να ακυρώσουν ΄
Μπορούν όμως;
Αφού το ξεκίνησαν οι Τούρκοι γιατί να μην το ξεκινήσουμε και εμείς;
Άλλωστε για εμάς θα γίνει ένα δημοψήφισμα παυσίλυπο για τις πονεμένες  Ελληνικές καρδιές .
Θα γίνει ένα δημοψήφισμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ και όχι κομματιασμού.
Θα γίνει ένα από τα πρώτα δημοψηφίσματα της διεκδίκησης των δικαίων μας που μας τα κουρεύουν εδώ και χρόνια μεθοδικά.
Λοιπόν δεν προτείνουμε ένα πολιτικό δημοψήφισμα αλλά ένα δημοψήφισμα ΚΑΡΔΙΑΣ.
Προτείνουμε μέσα στον ορυμαγδό της πείνας και της ανέχειας που μας οδήγησαν ¨¨μία συλλογή πνευματικών υπογραφών¨¨ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Και αν οι Τούρκοι σύμφωνα με το παραπάνω κείμενο θα παραδώσουν τις συλλεγόμενες υπογραφές στον πρωθυπουργό τους,
εμείς δεν θα τις παραδώσουμε σε αρχηγό κράτους αλλά στον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ που στο τέλος θα μας κάνει σαν Δικαιοκρίτης το χατίρι μας , όχι γιατί το αξίζουμε, αλλά γιατί πρέπει να συνεχισθεί η ανθρώπινη ιστορία σύμφωνα με την ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ.
Άλλωστε Έλληνες πρέπει να προετοιμαζόμαστε, το βλέπετε ήδη όλοι οι γεωπολιτικοί δρόμοι των ισχυρών της γης οδηγούν στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ .
Αυτός είναι και ο λόγος που οι Τούρκοι φοβούνται και μαζεύουν υπογραφές. Δεν ξέρουν ότι με τις υπογραφές και με όσες μαζέψουν δεν μπορούν να ξεπλύνουν τα από αιώνων εγκλήματα τους που τελολογικά τους οδηγούν στην Έξοδο από την ιστορία.
Ενώ μέσα στις Ελληνικές υπογραφές βρίσκεται το αίμα των από αιώνων προγόνων μας  που σφαγιάσθηκαν για αυτό και είναι ισχυρότερες και αποτρεπτικές των κακόβουλων σχεδιασμών.
Ας ακουσθεί στα πέρατα του κόσμου
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ.
 ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Το παραπάνω το θέτω ενώπιον σας ταπεινά για να αξιολογηθεί και να πάρουν ικανότεροι την πνευματική σκυτάλη για να θέσουν προτάσεις και ιδέες. 
Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

7 σχόλια:


 1. Pavlos Michailidis
  6 Δεκ (Πριν από 2 ημέρες)

  προς Εμένα
  Σχετικά με το άρθρο σας με τίτλο "Υπογράψτε ώστε η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργήσει ξανά ως Ορθόδοξος Ναός" που δημοσιεύσατε στο link www.infognomonpolitics.blogspot.ae/2013/12/blog-post_636.html, παρακαλώ, δημοσιεύσατε την παρακάτω απάντησή μου


  Ας το εξετάσουμε λίγο το θέμα κι ας μην παρασυρόμαστε από πολεμικές ιαχές και θρησκόληψίες του καφενείου.

  Η Αγια Σοφιά, ως μουσείο που εκμεταλευονται οι Τούρκοι, έχει κατα μέσο όρο περίπου 10 χιλιάδες επισκέπτες ημερησίως, κάθε μέρα, όλο το χρόνο, επί πολλά χρόνια τώρα. Όλοι οι τουρίστες επισκέπτες πληρώνουν στην είσοδο εισητήριο αξίας 10 ευρώ. Κάντε τους υπολογισμούς και θα δείτε οτι η Αγια Σοφιά στη παρούσα κατάσταση ως μουσείο, αποφέρει στο Τουρκικό δημόσιο κάτι περισσότερο από 36 εκατομύρια ευρώ το χρόνο, κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια! Πρόκειται για χρήμα ζεστό και μετρητό προερχόμενο κυρίως από Δυτικούς, αφού κατα παράδοση οι μουσουλμάνοι τουρίστες σνομπάρουν την Αγια Σοφιά και προτιμούν να επισκέπτονται το παρακείμενο αντίγραφό της το "μπλέ τζαμί".

  Για ποιό λόγο ο Τούρκος να δεχθεί να χάνει τουλάχιστο 36 εκατομ. ευρώ το χρόνο, κάθε χρόνο από την τσέπη του, χρήματα που κερδίζει χωρίς να κουραστεί? Θα του τα προσφέρει κανείς άλλος? Μήπως το Φανάρι. Μήπως το Ελληνικό δημόσιο? Χμμμ... μάλλον όχι. Άρα λοιπόν, δεν πά' να χτυπιέται ο κάθε θρησκόληπτος (ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας κλπ) και ο κάθε πικραμένος που ονειρευεται την νεκρανάσταση του μαρμαρωμένου βασιλιά, όσο η Αγια Σοφιά θα γεννά εύκολο χρήμα, ο Τούρκος δεν την καταργεί και φυσικά δεν την παραδίδει σε χριστιανικά χέρια.

  Ας πάμε τώρα στο δήθεν διαδικτυακό "δημοψήφισμα". Από πότε το ιντερνετ και ο κάθε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας, μπλογκ κλπ. έχει το προνόμιο να νομοθετεί ή να εκβιάζει πολιτικές αποφάσεις? Από πότε τα κλικς και τα "likes" έχουν νομική ισχύ και από πότε εκφράζουν την πολιτική ενός κράτους? Σε μία Δημοκρατία, οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να διαμορφώσουν το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους και εμμέσως να νομοθετήσουν (δια των αντιπροσώπων τους στο Κοινοβούλιο), αποφασίζοντας με την ψήφο τους. Λαμβάνοντας υπό όψη πως τα τελευταία 30, 40, 50, 60 ή και παραπάνω χρόνια, ο Ελληνικός λαός είναι αρκετά ηλίθιος και τραγικά ανευθυνος για να επιλέξει ο ίδιος τους πολιτικούς του ηγήτορες, για ποιό λόγο θα πρέπει να διαοργανώνει "μαιμού" δημοψηφίσματα, ελπίζοντας πως θα διαμορφώσει πολιτικές αποφάσεις? Που ήταν ο λαός αυτός όταν έπρεπε να επιλέξει? Προφανώς κοιμόταν. Όρθιος φυσικά και με τα μάτια ανοικτά!

  Πριν 10 χρόνια, τουλάχιστο 1 εκατομύριο κόσμος βγήκε στους δρόμους και φώναξε για την Μακεδονία. Ε, και? Όλος ο κόσμος σήμερα ονομάζει "Μακεδόνες" τους τσιγκανοΣλάβους κι εμείς στρουθοκαμηλίζουμε γιατί δεν μπορούμε να χωνέψουμε οτι το παιχνίδι ήταν στημένο από πολιτικούς που εμείς οι ίδιοι είχαμε επιλέξει να μας κυβερνούν. Πριν 2 χρόνια, μερικές χιλιάδες κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα και γκάριζαν επειδή το πορτοφόλι άδειασε, αλλά δεν θυμάμαι να έκαναν το ίδιο όταν Τούρκοι πάτησαν Ελληνικό έδαφος και υπέστειλαν Ελληνική Σημαία. Που ήταν όλοι αυτοί όταν έπρεπε να αποφασίσουμε όλοι μας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και να εκλέξουμε τους ικανότερους των ικανοτέρων αντί τους ηλιθιότερους και τους πλέον απατεώνες?

  Απο τότε πέρασαν χρόνια, αλλά κάθε που ερχόταν η όρεξη σε κάθε λαλημένο ψώνιο, ξεσηκωνόταν το πανελλήνιο για να ψηφίσει (διαδικτυακά από τον καναπέ πάντα), για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, για τη Φέτα με ονομασία προέλευσης, για τον Ολυμπιακό, για τον Ελληνικό μπακαλιάρο κλπ, όπου κάθε λογής κλόουν φρόντιζε να δημοσιοποεί.

  Εγώ λοιπόν, προτείνω σε όλους τους επίδοξους διοργανωτές μαιμού "δημοψηφισμάτων" να σοβαρευτούν και να αναλώσουν την ίδια ενέργεια και σκέψη λίγο πριν το παραβάν της κάλπης, ώστε να ψηφίσουν με σύννεση και ωριμότητα. Στην κάλπη διαμορφώνουμε το μέλλον μας αδέρφια και όχι στα "δημοψηφίσματα" του Facebook, του Twitter και κάθε λογής διαδικτυακού σκουπιδιού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προς το κ. Pavlos Michailidis,
  Κ’ εσείς από το καναπέ σας ξοδέψατε πολύτιμο χρόνο να συντάξετε αυτό το μήνυμα μίσους και απαξίωσης των ευρέως δημοφιλών, αποτελεσματικών, διαδεδομένων και καλά οργανωμένων δημοψηφισμάτων του διαδικτύου τύπου Avaz.
  Και το πράξετε μέσω του διαδικτύου!
  Η διαδικτυακή κοινωνία του καναπέ εξελίσσεται και παρέχει διάφορα εργαλεία προς χρήση, το μέλλον θα δείξει πια θα επικρατήσουν και τη χρησιμότητα τους για τη δημοκρατία . Για την ώρα, αυτά έχομε, αυτά χρησιμοποιούμε, και ας τα θεωρήσετε «σκουπίδια».
  Δεν σας αναγκάζει κανείς να ψηφίσετε.

  Για το υπόλοιπο και τους συλλογισμούς σας, τι να πω;
  Ό, τι οι υπολογισμοί σας για τις εισπράξεις του αγαπημένου σας τουρκικού κράτους είναι για τα σκουπίδια;
  Ό, τι η περιγραφή σας για ορισμένες αντιδράσεις του ελληνικού λαού είναι μισελληνικές και αυτή για τα σκουπίδια;
  Ό, τι δεν μας ενδιαφέρουν οι υποδείξεις σας που είναι και αυτές για τα σκουπίδια;

  Τέλος, Τουρκολάγνοι υπάρχουν πολύ, σπάνια όμως εμφανίζονται με τέτοιο θράσος στο παρόν ιστολόγιο, αλλά κάτι πέτυχε η ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οχι μονον ορθοδοξοι πρεπει να ψηφισουν μα ολοι οι χριστανοι του κοσμου ενωμενοι
  Η Αγια Σοφια ειναι το συμβολο της απανταχου Χριστιανοσυνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σχετικά με το αν έχει δύναμη ή όχι το διαδίκτυο, θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Μιχαηλίδη την περίπτωση του βιβλίου Ιστορίας Στ' Δημοτικού, που έγραψε η Ρεπούση και πλάσαρε η Γιαννάκου, ως ΥΠΕΠΘ, στα σχολεία το 2006/7.

  Όλος ο αγώνας για την απόσυρση έγινε από το διαδίκτυο.

  Ξεκίνησε από το ηλεκτρονικό περιοδικό Αντίβαρο και εστέφθη με απόλυτη επιτυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστώ τόσο τον ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ όσο και τον ΚΡΙΣΤΙΑΝ για την ανακίνηση του άκρως σοβαρού αυτού θέματος.

  Έχω ήδη υπογράψει αλλού.

  Συμφωνώ όπως πάντα με τον Nativist, νομίζω ότι οι απόψεις του είναι σωστές και η αναφορά του στο ΑΝΤΙΒΑΡΟ, απόλυτα ορθή!

  Ευμένης Καρδιανός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Ευμένη,
  Είπα μια φορά να συμβάλουμε ως πατριωτικό ιστολόγιο σε μια συλλογή υπογραφών για εθνικό θέμα. Ήταν και ταυτόχρονα μια απογοητευτική εμπειρία, δες τον αριθμό των υπογραφών σε "σύνολο της επικράτειας" μετά από τόσο καιρό.

  Και η απογοήτευση μου είναι ακόμα μεγαλύτερη μετά από τη συλλογή υπογραφών, με την ίδια ακριβώς μέθοδο, για τους πλειστηριασμούς.
  Το Avaaz παρέδωσε, νομίζω χτες, 200.000 υπογραφές στη Βουλή των Ελλήνων, μαζευτήκαν δε σε πολύ λιγότερο χρόνο.

  Υπενθυμίζω ότι το μέτρο για διαμαρτυρία εντός ενός κράτους είναι 200.000, ενώ για να υποβληθεί ένα ψήφισμα στον ΟΗΕ, για πανεθνική εκστρατεία, χρειάζονται 1.000.000 υπογραφές.
  Οι γείτονες Αλβανοί το πέτυχαν για τη μεγάλη Αλβανία, υπάρχει σχετική ανάρτηση μου.

  Πολύ φοβάμαι ότι η αντίστοιχη κίνηση που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Τουρκία για να γίνει Τζαμί η Αγιά Σοφιά θα το καταφέρει, εκεί βεβαίως δεν αφήνουν στη τύχη τους τέτοιες κινήσεις οι Τούρκοι ηγέτες και οργανώσεις.

  Τούτα λεχθέντα, από αύριο δεν θα ανεβάσω πια αυτό το δημοψήφισμα στις πρώτες θέσεις εμφάνισης του ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αγαπητέ Κριστιάν,

  Δεν έχει σημασία αν δεν ψήφισαν πολλοί υπέρ της διάθεσης του Ναού της Αγίας Σοφίας στηναρχική του χρήση, ως Ναού της Ορθοδοξίας και της Χριστιανοσύνης.

  Ο κόσμος φοβάται να ψηφίσει για να μην στοχοποιηθή...!

  Θα μου πείς, καλά εσύ Ευμένη που γράφεις στοχοποιήσαι και δεν φοβάσαι;

  Εσύ όφειλες να κάνεις το καθήκον Σου και το έπραξες.

  Ευμένης Καρδιανός

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.