2/4/14

Αναποφάσιστος ο Ομπάμα για την τύχη του Ισραηλινού κατασκόπου

Η απονομή χάριτος από τον Ομπάμα (φωτ. αρχείου) εκτιμάται ότι θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλει στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.                                                     REUTERS/JONATHAN ERNST
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ  Ομπάμα δεν έχει αποφασίσει ακόμη  για την τύχη του Ισραηλινού κατασκόπου, του Τζόναθαν Πόλαρντ, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος μετά την καταδίκη του για κατασκοπεία, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.
«Δεν έχω νεώτερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, τονίζοντας ότι συμβαίνουν αρκετά πράγματα σε αυτό το πεδίο και δεν πρόκειται να αναφερθεί σε συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η απονομή χάριτος από τον Ομπάμα εκτιμάται ότι θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλει στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.
Το Ισραήλ ζητεί εδώ και χρόνια την απελευθέρωση του Πόλαρντ, ενός πρώην αναλυτή του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που καταδικάστηκε το 1987 σε ισόβια κάθειρξη για κατασκοπεία για λογαριασμό του εβραϊκού κράτους.
Σε αντάλλαγμα για την απονομή χάρης στον Πόλαρντ, το Ισραήλ θα μπορούσε να προχωρήσει στην απελευθέρωση μιας τελευταίας ομάδας 26 Παλαιστινίων κρατουμένων και θα μπορούσε να αποδεχθεί την επιμήκυνση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους πέραν της προθεσμίας της 29ης Απριλίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.