14/4/14

Η Μόσχα αντεπιτίθεται στις κατηγορίες ότι υποκινεί τις ταραχές στην Ουκρανία

O ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ αρνήθηκε πως υπάρχουν ρώσοι πράκτορες στην ανατολική Ουκρανία   (Φωτογραφία:  Reuters )
Μόσχα
Σε υψηλούς τόνους αρνείται η Ρωσία πως υποκινεί την ένταση στην επαρχία του Ντονέτσκ στην Ουκρανία, με τον Σεργκέι Λαβρόφ να λέει πως δεν υπάρχουν ρώσοι πράκτορες στην επαρχία και να «ζητά εξηγήσεις για αναφορές πως ο αρχηγός της CIA επισκέφθηκε το Κίεβο».
Η Μόσχα, υποστήριξε, δεν επιδιώκει την διάσπαση της Ουκρανίας, λέγοντας πως χρειάζεται αλλαγή του ουκρανικού Συντάγματος μετά από διαβούλευση με τις ανατολικές περιφέρειες της χώρας.

Μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας από τη ρωσική πρωτεύουσα, ο Σ.Λαβρόφ είπε ότι «όσες χώρες ενθαρρύνουν το Κίεβο να χρησιμοποιήσει βία εναντίον διαδηλωτών πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Ο ρώσος ΥΠΕΞ αναφερόταν προφανώς στην επέμβαση που προαναγγέλει το Κίεβο εναντίον των φιλορώσων ενόπλων που έχουν καταλάβει κτίρια στο Σλαβιάνσκ.

Συνεχίζοντας, ο Λαβρόφ είπε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι «ζητά εξηγήσεις για αναφορές πως ο διευθυντής της CIA επισκέφθηκε το Κίεβο».

«Δεν υπάρχουν ρώσοι πράκτορες στην ανατολική Ουκρανία» επανέλαβε ο ρώσος ΥΠΕΞ, λέγοντας, σύμφωνα με το ρωσικό RT, πως «εάν το Κίεβο, η ΕΕ ή οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως έχουν πιάσει ρώσους πράκτορες, πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία».

Η Μόσχα, υποστήριξε, θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον της η Ουκρανία να παραμείνει ενιαία και «όλοι οι πολίτες της να είναι ίσοι». Επανέλαβε τη ρωσική θέση για νέο Σύνταγμα που θα δίνει μεγαλύτερες αρμοδιότητες στις περιφέρειες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.