9/4/14

Η οικονομική, θρησκευτική και πολιτιστική διείσδυση της Τουρκίας για δημιουργία τετελεσμένων στην Θράκη, την Ρόδο, την Κω, κ.α.

Κυκλοφορήθηκε ο 2ος τόμος του βιβλίου του Μάνου Ηλιάδη, εξειδικευμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα, σε θέματα ασφαλείας και υπηρεσιών πληροφοριών, με τίτλο «Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ», από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ.
Ο Μ. Ηλιάδης στον α' τόμο (θυμίζω τον τίτλο «Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ») συνέγραψε τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της Τουρκίας, με επίκεντρο την ΜΙΤ. Το έργο εκείνο θεωρήθηκε θεμελιώδες για την μελέτη και κατανόηση του ρόλου, των αποστολών, αλλά και της εν γένει σημασίας που έχουν οι υπηρεσίες πληροφοριών και η ΜΙΤ στον τρόπο ασκήσεως εξουσίας και πολιτικής από το τουρκικό κράτος και από τις τουρκικές κυβερνήσεις στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό.
Στα χρόνια που πέρασαν από την έκδοση του α' τόμου, αφ’ ενός μεν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και η ίδια η ΜΙΤ έχουν εξελιχθεί και έχουν τροποποιήσει και βελτιώσει τον τρόπο δράσεώς τους, αφ’ ετέρου δε έχουν αναλάβει νέους ρόλους και αποστολές, στα πλαίσια της νέας εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Ερντογάν και του «νέο-οθωμανικού» οράματος του Νταβούτογλου.
Η εξέλιξις αυτή έχει ιδιαιτέρα σημασία για την Ελλάδα και την Κύπρο διότι, όπως υποστηρίζει με συγκεκριμένα στοιχεία ο συγγραφέας, πρόκειται για μία σαφή διαφοροποίηση της τουρκικής απειλής, μία θέση που αποτελεί και τον κεντρικό άξονα του βιβλίου. Από το πλήθος των περιστατικών κατασκοπείας και συναφών  υπονομευτικών των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και άλλων τουρκικών φορέων που αναφέρονται στο βιβλίο, προκύπτει ότι η διαφοροποιημένη αυτή απειλή, πέραν του στρατιωτικού τομέως, περιλαμβάνει μία άνευ προηγούμενου οικονομική, θρησκευτική και πολιτιστική διείσδυση της Τουρκίας με σκοπό, εκτός από την δημιουργία τετελεσμένων στην Θράκη και αντίστοιχες ενέργειες στην Ρόδο, Κω, κλπ., την δημιουργία προϋποθέσεων για άσκηση επιρροής στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Το νέο βιβλίο του Μ. Ηλιάδη είναι το αποτέλεσμα μίας πολυετούς  και άκρως αποκαλυπτικής έρευνάς του, η οποία υποστηρίζεται με πλήθος στοιχείων, συχνά με ελεγχόμενη ... αδιακρισία, για πρόσωπα, πράγματα, υπόγειες συνεργασίες των τουρκικών υπηρεσιών με άλλες υπηρεσίες, δίκτυα, μηχανισμούς και μετωπικές οργανώσεις των Τούρκων στην Ελλάδα κ.ά., τα οποία αναλύονται με ιδιαίτερη ενάργεια από τον συγγραφέα.

3 σχόλια:

  1. Το βιβλίο είναι εξαιρετικό. Το διάβασα πρόσφατα. Φωτίζει την σκοτεινή πλευρά της ΜΙΤ. Τον ακύρηχτο πόλεμο που έχουμε και πως έχει αλλάξει η μορφή, τακτικές, στόχοι. Το "ανατριχιαστικό" είναι ότι κάποιοι οικονομικοί, θρησκευτικοί κτλ στόχοι της ΜΙΤ που περιγράφονται στο βιβλίο πραγματοποιούνται στις μέρες μας. Ευχαριστώ συγγραφέα και εκδότη. Ελπίζω σε συνέχεια της προσπάθειας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για μια επιστημονικά μεθοδοποιημένη εργασία ενός κατά τον Καθηγητή κ. Ντόκο,σπουδαίου, αναλυτή η οποία κατ' εμέ μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως μέρος για την ονομασία του κ. Μάνου Ηλιάδη Δόκτωρος Πολιτικής Ιστορίας τ.ε.

    Περιέχει πλήθος τεκμηριωμένων στοιχείων τα οποία διδουν την εικόνα της δόλιας προσπάθειας που καταβάλει η Τουρκία για να καταστρέψει την Ελλάδα.

    Απορεί κανείς γιά την αδράνεια της Ελλάδος στην τουρκική πρόκληση!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρασαν οι καιροί που οι εισαγόμενοι στον Ελλαδικό χώρο, επιδρομείς και μη, αφομοιώνονταν από τον κοινωνικό πολιτισμό μέσα στο φυσικό περιβάλλον των κατοίκων, τώρα ξέπεσε η αξία του μετέχειν της Ελληνικής παιδείας, και ισχύη ο κανιβαλισμός της χρηματοοικονομίας των Κρίσων ευτελούς ανθρώπινης αξίας!

    Δείτε μόνο με πόση ξεφτίλα κρατιούνται στη πολιτική βουλευτές που έχουν κάνει τόση καταστροφή στην Ελλάδα, αλλά λόγω ασυλίας και της ξεδιαντροπιάς τους δεν παραιτείτε κανένας από το μισθό των αργυρίων της προδοσίας.

    Ή τι να πει κανείς για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη που προστατεύει τους πολίτες από τους καταχραστές της δημόσια περιουσίας, σιγά και μη το αίσθημα δικαίου, σπουδών ή και εκ μητρικού γάλακτος παιδείας, τους συγκινήσει για την προστασία του ευνομούμενου της πολιτείας ακόμα και για ένα μικρό σκανδαλάκι, όπως αυτό της Μ.Μ. Λαύρας στη Σκύρο, που όμως είναι το κολέγιο εξάσκησης πρακτικής εφαρμογής για την τελεσφόρηση μεθοδολογίας επιτυχών αποστολών εγκληματικών συμμοριών κατά του κράτους ΔΙΚΑΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.