20/4/14

Καλοί οι ποδοσφαιριστές, καλοί οι τραγουδιστές και οι οδοντίατροι, αλλά δεν κάνουν για ευρωβουλευτές…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 
Προκαλούν απογοήτευση οι ανακοινώσεις των κομμάτων και των κομματιδίων με τα ονόματα των υποψηφίων τους για την Ευρωβουλή. Ούτε αυτή τη φορά, όπως άλλωστε πράττουν πάντα, δεν απέφυγαν τα λάθη και τις προκλήσεις. Και είναι λάθος και πρόκληση η συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια ποδοσφαιριστών, λαϊκών τραγουδιστών και μερικών άλλων, οι οποίοι μπορεί να είναι οι καλύτεροι στον τομέα τους, αλλά δεν έχουν ιδέα περί πολιτικής, πόσο μάλλον για τα όσα συμβαίνουν στους πολύπλοκους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το φαινόμενο της «πολιτικοποίησης» των ποδοσφαιριστών και των λαϊκών τραγουδιστών δεν είναι ελληνικό. Και στην Αμερική, και στην Ευρώπη, τα κόμματα καταφεύγουν στους λεγόμενους «επώνυμους», οι οποίοι τις πλείστες περιπτώσεις ευτυχώς δεν εκλέγονται. Διότι όσοι εξελέγησαν απογοήτευσαν.

Χωρίς να επιθυμώ να προσωποποιήσω το πρόβλημα, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι ούτε ο κ. Ζαγοράκης, ούτε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ούτε μερικοί άλλοι των οποίων τα ονόματα δεν θυμάμαι, δύνανται να αντιπροσωπεύσουν τον ελληνικό λαό στις Βρυξέλλες. Σ’ αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές και ενόψει του τέλους του Μνημονίου τουλάχιστον από την πλευρά της Ε.Ε., η Ελλάδα χρειάζεται γνώστες των μηχανισμών, άτομα με όρεξη για σκληρή δουλειά.

Καλοί και άγιοι οι κ. Ζαγοράκης και Χριστοδουλόπουλος, αλλά τί θα πούνε στην κ. Μέρκελ και την κάθε κ. Μέρκελ, εάν τη συναντήσουν στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου. Βέβαια, κάποιος μπορεί να με αντικρούσει λέγοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος από χούλιγκαν των γηπέδων θα την βρει ή από ένα άνθρωπο της νύχτας…

Οπως και όσο να προσπαθούν οι κομματάρχες να ωραιοποιούν την κατάσταση, με τις αποφάσεις τους δεν εξυπηρέτησαν τον τόπο. Οι λεγόμενοι επώνυμοι έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζην και δεν επηρεάστηκαν από την κρίση όσο οι πολίτες της χώρας. Ολα τα κόμματα και -ειδικά η Ν.Δ. έπρεπε να δώσει το παράδειγμα- απώλεσαν την ευκαιρία για να αποδείξουν πως άλλαξαν και δεν παραμένουν δέσμια του πολύ κακού παρελθόντος τους.

Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλα μυαλά ανάμεσα στους νέους, οι οποίοι βλέπουν το τρένο να φεύγει και να χάνεται, επειδή η πολιτική ηγεσία αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων… Και όμως αυτούς τους νέους, που είναι το μέλλον της χώρας, δεν τους τίμησαν οι αρχηγοί των κομμάτων. Κρίμα και ντροπή…
Έθνος

11 σχόλια:

  1. Αγαπητέ συνάδελφε από τα παλιά Σάββα

    Ανεξάρτητα με την άποψη του δημοσιογράφου Ιγνατίου έχω την γνώμη κατ' αρχήν ότι οπωσδήποτε κάθε αρχή δύσκολη για τον καθένα σε κάποιο καινούργιο πόστο/καθήκον ωστόσο ποτέ δεν μπορεί κανένας να προεξοφλεί αν κανείς μπορεί ή είναι ικανός για μια δουλειά ή οχι. Οπωσδήποτε πρέπει να ενημερωθούν στην αρχή αλλά το ότι δεν κάνουν δεν μπορεί ουδείς να το προαποφασίσει. Αφού θέλουν να μπουν στο χορό θα χορέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσον αφορά το ποιός επιλέγεται από τα κόμματα για υποψήφιος βουλευτής ή ευρωβουλευτής ή οτιδήποτε άλλο ή για το ποιός θεωρείται κατάλληλος ή μη θα πρέπει κάποτε να κάνουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση στην Ελλάδας. Μάλλον έχουμε προ πολλού ξεχάσει ότι όλοι έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα, όλοι έχουν υποχρέωση να γνωρίζουν πώς λειτουργεί το κράτος και το κράτος αν θέλει να λέγεται δημοκρατικό έχει την υποχρέωση να δίδασκει τους πολίτες τους νόμους, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους και να τους εξηγεί πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή τους και πως η ψηφοφορία είναι κομμάτι της συμμετοχής και όχι η ίδια η συμμετοχή. Όλα αυτά βέβαια τα έχουν σκοπίμως ξεχάσει οι επαγγελματίες πολιτικοί μας...

    Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη!
    Ας ελπίσουμε και στην ανάσταση του Ελληνισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στα υπουργεία σε στρατηγικες θέσεις και στην πολιτική ,γεμίσαμε από άεργα κοπρόσκυλα με βαρύγδουπους τίτλους σπουδών .
    οι ανάξιοι και ανέντιμοι 'βαπτίσθηκαν΄' ικανοί και σωτήρες ,ε λοιπόν πιο πιθανό είναι να σωθούμε από τον Ταγίπ παρά από τους ακατανόμαστους αμαθείς που μας διαφεντεύουν.

    Ωφείλουμε ως κράτος να έχουμε ένα κοινό΄κριτήριο για όλες της δημόσιες θέσεις , μόνο οι Αξιοι πολίτες να έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας .
    Το δε Άξιος πολίτης πολύ απλά να μεταφράζετε σε ελάχιστο 7-8 χρόνια επιτυχημένης εππαγγελματικής δραστηριότητας , δηλάδή να πλήρωνε τις ασφαλιστικές του εισφορές και τους φόρους από τα παραγόμενα κέρδη .
    ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο αρχηγός Ζαγοράκης και λογεις δημοσιογραφοι, ηθοποιοι , τραγουδοποιοι και εταίρες αυτών ,ιατροί ,δικηγόροι επώνυμοι, πιθανοί υποψήφιοι αναμφίβολα είναι επίτυχημένοι στον τομέα τους .
    Ε σχεδόν όλοι τους διέπραξαν οικονομικά εγκλήματα ,αποκρύπτοντας φόρους , αυτους δεν έπρεπε οι νόμοι να τους δίνουν το δικαίωμα της διεκδίκισης δημόσιας θέσης

    ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βούτηρο στο ψωμί της χρυσής αυγής είναι οι παραπάνω υποψηφιότητες.
    Εννοείται ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να θέτει υποψηφιότητα όπως και το οποιοδήποτε κόμμα μπορεί να κάνει τις όποιες επιλογές του.
    Όμως ο σκληρά δοκιμαζόμενος Έλληνας από την ανεργία, την φτώχεια, την απόγνωση βλέπει έναν ακόμα λόγο να απομακρυνθεί από αυτά τα πρώην κόμματα του.
    Όχι απλά δεν θα ψηφίσει αυτούς τους υποψηφίους αλλά ούτε καν τα κόμματα αυτά.
    Μάιος κοντή γιορτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσα χρόνια που επιλέγονται αντίστοιχες υποψηφιότητες απ'τα κόμματα της κλεπτοκρατικής ολιγαρχίας, δεν του έκανε εντύπωση του
    Κυρίου Ιγνατίου;
    Και μιας και συνοδεύεται το άρθρο απ'την φωτό της"έγκριτης" δημοσιογράφου, να θυμηθούμε τα αλύστου μνήμης "ρεπορτάζ" απ'την εμπόλεμη Αλβανία, που μοίραζε πεντοχίλιαρα στους ένοπλους κατσαπλιάδες, για να ρίχνουν ριπές στον αέρα προκειμένου να κάνουν την ανταπόκριση "καυτή" και την μανδάμ να δείχνει "μπαρουτοκαπνισμένη".
    Αλλά όπως είχε πει κι ο μέγας Γιάννης Τσαρούχης "Στην Ελλάδα, ότι δηλώσεις, είσαι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη Ιγνατίου ιδιαίτερα στην τελευταία του παράγραφο όπου αναφέρει ότι οι αρχηγοί των κομμάτων δεν τίμησαν τους νέους με ικανότητες. Ωφείλουμε όμως χάριν της ιστορικής αλήθειας να αναφέρουμε την περίπτωση του λαικού πατριωτικού κινήματος πολιτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (που δέν είναι κόμμα), το οποίο διενήργησε κλήρωση μετά από 2160 έτη στην πόλη της Δημοκρατίας την Αθήνα, για την επιλογή 10 υποψηφίων ευρωβουλευτών ανάμεσα από υπηψηφιότητες που υποβλήθηκαν μέσα από το διαδίκτυο. Απο τα 500+ βιογραφικά που εστάλησαν τοποθετήθηκαν για την κλήρωση τα 80 ''βαρύτερα'' με κύριο κριτήριο να ανήκουν σε άνεργους νέους και νέες.Ως απόδειξη το βίντεο:
    http://www.anexartitoiellines.gr/post.php?post_id=4385

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πώς θα γίνει η ανάπτυξη αφού δεν γνωρίζουν τί είναι; Με τα ωραία λόγια, τα παχειά και τα μεγάλα; Δηλαδή άμα βάλουμε το Μήτσο το Σουβλατζή στην Ευρωβουλή και τη Μαριγώ με τα χοντρά Καπούλια η Ελλάδα θα δεί άνοιξη; Πέραν κάθε ορίου το μίσος του παρόντος πολιτικού συστήματος, που φαίνεται ότι μόνο σκοπό έχει να ξεφτυλίζει την Ελλάδα, τους Έλληνες και το πολιτισμό που είχε κάποτε.
    Σ'αυτο βοηθαει η συνεχιζόμενη ανοχή του κόσμου. Ανοχή στη βαρβαρότητα αυτών που επέλεξε και που τον κορόιδεψαν μαζί με το χάσμα που πάντα υπάρχει διαχρονικά στις θέσεις και τις πράξεις όλων, αυτή η έλλειψη ευαισθησίας και η ασυνέπεια, τα δύο κύρια χαρακτηριστικά έλλειψης πολιτισμού στη σημερινή Ελλάδα αποκρυσταλλώνονται άλλη μια φορά στις κακές επιλογές προσώπων απο τους πολιτικούς αρχηγούς και τα αφεντικά τους που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ευρωβουλή.
    Είναι ωραίο να γερνάς σκεπτόμενος αλλά άσχημο να γερνάς μέσα σε σφάλματα . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να συμπληρώσω το σχόίο του κ. Τουρναβίτη, από ότι έμαθα ο Πρόεδρος των ΑΝ ΕΛ είπε ότι οι νέοι υποψήφιοι θα εκπαιδευτούν από ειδικούς στα θέματα της Ευρωβουλής.

    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι, να τους περάσει και ΚΤΕΟ. Ήμαρτον με τα παπαγαλάκια του παιδοβούβαλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχει ιδιαίτερη σημασία η ιδιότητα ή το επάγγελμα των υποψηφίων είτε για την ευρωβουλή είτε για την εθνική Βουλή;
    Αφού όλοι πρόβατα είναι χωρίς προσωπική άποψη και κρίση.
    Θα λένε και θα ψηφίζουν αυτά που θα τους υπαγορεύουν τα μεγάλα αφεντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.