19/4/14

Ρωσία: Για προληπτικούς λόγους η ενίσχυση των στρατευμάτων σε Ουκρανία

Προληπτικοί οι λόγοι αύξησης των ρωσικών στρατευμάτων με την Ουκρανία, υποστήριξε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.                                REUTERS/MAXIM SHEMETOV
Για προληπτικούς λόγους και ως απάντηση στην αστάθεια που επικρατεί κοντά στη ρωσική μεθόριο με την Ουκρανία, πραγματοποιήθηκε η ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Όπως τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ - εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν - σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «εμείς έχουμε δυνάμεις στην περιοχή της μεθορίου με την Ουκρανία. Ορισμένες από αυτές τις δυνάμεις στρατοπεδεύουν εκεί μόνιμα, άλλες βρίσκονται εκεί για ενίσχυση, με φόντο αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία».
Προσέθεσε ακόμη ότι «ας με συγχωρέσετε αλλά, αυτή (η Ουκρανία) είναι μια χώρα στην οποία μόλις σημειώθηκε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, επομένως φυσιολογικά οποιαδήποτε χώρα θα λάβει ιδιαίτερα μέτρα πρόληψης για να εγγυηθεί τη δική της ασφάλεια».
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου αρνήθηκε εξάλλου τις κατηγορίες για ανάμειξη του ρωσικού στρατού στα γεγονότα που σημειώνονται εντός του ουκρανικού εδάφους. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «εντελώς εσφαλμένοι», κατέληξε ο κ. Πεσκόφ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.