11/4/14

Stratfor: Η Ελλάδα υποδέχεται τη Μέρκελ με σκεπτικισμό


Η Γερμανίδα καγκελάριος φτάνει σήμερα σε μια Αθήνα που μόλις πέτυχε μια συμβολική νίκη με την έξοδό της στις αγορές. Αλλά και σε μια Αθήνα με εμφανείς τις πληγές της κρίσης. Οι ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης και το αιώνιο δίλημμα της Μέρκελ.

Όταν φτάσει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα προσγειωθεί σε μια χώρα όπου όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ευρωπαϊκής κρίσης είναι πιο έντονα. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, καθώς εδώ εξερράγησαν πρώτα τα προβλήματα του κοινού νομίσματος και εδώ ήταν μεγαλύτερες οι επιπτώσεις. Ορισμένοι Έλληνες θα υποδεχθούν την καγκελάριο με μίσος και ελάχιστοι θα αισθάνονται αισιοδοξία, όμως οι περισσότεροι θα τηρήσουν επιφυλάξεις ως προς το αν μία ακόμα επίσκεψη από έναν ακόμα Βορειοευρωπαίο πολιτικό μπορεί να προσφέρει κάποια πραγματική ευκαιρία για αλλαγή βραχυμεσοπρόθεσμα.
Αυτή η εβδομάδα έδωσε μια ξεκάθαρη εικόνα της Ελλάδας μετά από πέντε χρόνια κρίσης. Στις 9 Απριλίου, τα ελληνικά συνδικάτα έκαναν την πρώτη γενικήαπεργία της χρονιάς, υπενθυμίζοντας ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν από την ανεργία-ρεκόρ, το τεράστιο χρέος, τις περικοπές δαπανών και από τις αυξήσεις φόρων.
Στη συνέχεια, στις 10 Απριλίου, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να τραυματίσει κανέναν, αλλά τρομάζοντας πολλούς. Αυτό υπήρξε μία ακόμα υπενθύμιση: οι μικρής κλίμακαςτρομοκρατικές επιθέσεις ταλανίζουν ιστορικά την Ελλάδα, όμως η κρίση έχει δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για ομάδες που στοχεύουν τράπεζες, δημόσια κτίρια και πολιτικά κόμματα.

Για περισσότερα πατήστε Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.