26/5/14

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ομπάμα στο Αφγανιστάν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ομπάμα στο Αφγανιστάν
Στο Αφγανιστάν έφτασε χθες ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, για μια επίσκεψη-έκπληξη στα αμερικανικά στρατεύματα τα οποία ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τη χώρα έπειτα από σχεδόν 13 χρόνια πολέμου.
Ο Ομπάμα ταξίδεψε περισσότερες από 13 ώρες για να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη αστραπή στην αεροπορική βάση του Μπάγκραμ, την κυριότερη αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Καμπούλ, όπου ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς για την κατάσταση, μίλησε στα στρατεύματα και επισκέφθηκε τραυματισμένους στρατιώτες σε νοσοκομείο.
Ο αμερικανός πρόεδρος κατά την τέταρτη επίσκεψή του στο Αφγανιστάν συνοδεύεται από τον αμερικανό τραγουδιστή της κάντρι Μπραντ Πέισλι, ο οποίος ψυχαγώγησε τους στρατιώτες.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Ομπάμα δεν αναμένεται να συναντηθεί με τον απερχόμενο πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι ή άλλους αφγανούς αξιωματούχους, ώστε να αποφύγει να εμπλακεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, επεσήμαναν αμερικανοί αξιωματούχοι.
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ομπάμα στο Αφγανιστάν
Εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την απόφαση της κυβέρνησής του σχετικά με το πόσοι στρατιώτες θα παραμείνουν στη χώρα μετά την απομάκρυνση του κύριου όγκου του αμερικανικού στρατεύματος στο τέλος του 2014, σύμφωνα με αξιωματούχο.
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.