21/7/14

Η μοιραία ΜΗ17

Analyst Team
Μαλαισιανή πτήση, Ουκρανλια, Ρωσία, Ευρώπη, Buk ΜΗ17.
Η κυβέρνηση της υπερδύναμης προσπαθεί ενδεχομένως, με τη βοήθεια του «ατυχήματος», να σφίξει τη θηλιά γύρω από το λαιμό του Ρώσου προέδρου, ο οποίος είχε το θράσος να αμφισβητήσει την παγκόσμια ηγεμονία του δολαρίου – Τα εγκλήματα του Ισραήλ

Δεν υπάρχει πια κανένας στον πλανήτη, ο οποίος να μην απορεί για τη σύμπτωση, σύμφωνα με την οποία η αεροπορική εταιρεία της Μαλαισίας που απειλείται πλέον με χρεοκοπία, θρηνεί το δεύτερο τραγικό της δυστύχημα, μέσα στο ίδιο έτος (άρθρο) – ενώ η δήλωση των αμερικανών, οι οποίοι ισχυρίζονται πως οι δορυφόροι που διαθέτουν είναι αλάνθαστοι, έχοντας εικόνες χωρίς κανένα κενό, οπότε μπορούν να διαπιστώσουν ακριβώς τι συνέβη, εγείρει μεγάλες απορίες.
Ειδικότερα, εάν πράγματι είναι σωστοί οι ισχυρισμοί, γεγονός που θεωρούμε εξαιρετικά πιθανόν, τότε γιατί δεν μάθαμε ποτέ τι συνέβη με τη χαμένη πτήση των αερογραμμών της Μαλαισίας, κάπου στον Ινδικό ωκεανό; Μήπως αλήθεια πρόκειται για ένα δεύτερο Σαράγεβο, με στόχο ξανά τη Ρωσία;
Φυσικά κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πως θυσιάστηκαν για δεύτερη (ίσως) φορά αθώοι άνθρωποι, στο βωμό των στρατιωτικών αντιπαραθέσεων – με την Κίνα την πρώτη φορά ή με τη Ρωσία τη δεύτερη.
Όσο και αν κακολογούνται δε οι Αμερικανοί, ενδεχομένως λόγω της τεράστιας δύναμης τους, δεν έχουν επιδείξει ανάλογες συμπεριφορές στο παρελθόν – με εξαίρεση ίσως τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007 (ανάλυση), την οποία εξήγαγαν δυστυχώς στον υπόλοιπο πλανήτη, καταδικάζοντας χιλιάδες ανθρώπους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Σε κάθε περίπτωση, μετά την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17, η οποία έγινε στόχος πυραύλων τελευταίας τεχνολογίας, όλοι προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη της – ενώ η στρατηγική των Η.Π.Α., με στόχο την εκδίωξη των Ρώσων από την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, καθώς επίσης την παρεμπόδιση τυχόν συμφωνίας τους με τη Γερμανία (άρθρο), φαίνεται πως στέφεται με επιτυχία. Με τη βοήθεια φυσικά της μοιραίας πτήσης, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στην υπερδύναμη να παγιδεύσει τους Ρώσους στην άμυνα.
Για τους συγγενείς βέβαια των θυμάτων του αεροπλάνου προβλέπεται μία σχεδόν αντίστοιχη ασάφεια, με την εξαφανισμένη πτήση ΜΗ370 - με την έννοια πως πολύ δύσκολα θα μάθουν την αλήθεια, σχετικά με τα αίτια της κατάρριψης.
Εκτός από το ότι, κάποια από τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις κατέρριψε κατά λάθος το αεροπλάνο, χωρίς όμως να δίνονται εξηγήσεις σχετικά με το λόγο, για τον οποίο οδηγήθηκε η πτήση στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν φαίνεται πως μπορεί κανείς να πληροφορηθεί για το τι πραγματικά συνέβη – ενώ το περίφημο «μαύρο κουτί» λέγεται πως έχει εξαφανισθεί από ορισμένους κάτοικους, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στην περιοχή του «δυστυχήματος». Η δήλωση δε των αμερικανών ειδικών ήταν η εξής:
«Μετά την αξιολόγηση των υφισταμένων πληροφοριών, συμπεραίνουμε ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του τύπου SA 11«. Το σύστημα του πυραύλου αυτού είναι τόσο πολύπλοκο, ώστε ο πρόεδρος των Η.Π.Α. υποθέτει πως οι επαναστάτες δεν είχαν τη δυνατότητα χωρίς εκπαίδευση, ειδικούς ή ακόμη και βοήθεια, να πυροδοτήσουν μία τέτοια «μηχανή». Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε μία ”παγκόσμια καταστροφή”, η οποία απαιτεί μία «παγκόσμια συμμαχία εναντίον του Putin«.
Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται η πορεία του αεροπλάνου μετά την απογείωση του από την Ολλανδία, το ύψος που πετούσε (10.000 μέτρα), καθώς επίσης το σημείο της πτώσης του – ενώ το σύστημα των πυραύλων Buk φτάνει έως τα 14.900 μέτρα, με τους επαναστάτες όμως να δηλώνουν πως τα όπλα που χρησιμοποιούν δεν θα μπορούσαν να φτάσουν το ύψος της πτήσης (κάτω δεξιά).
 .
Πτήση MH17, Buk
Πτήση MH17 – το ύψος του αεροσκάφους (μπλε), η ταχύτητα (κόκκινο), οι μέγιστες δυνατότητες ύψους ρίψης (διακεκομμένες γραμμές). Οι επισκιασμένες περιοχές φανερώνουν τον αεροχώρο της κάθε χώρας. Λόγω του ότι το αεροσκάφος βρισκόταν ήδη σε έδαφος ουκρανικό για πάνω από μια ώρα, τα τυχόν άρματα θα ήταν ενημερωμένα για το πέρασμα του (άλλωστε η πορεία του αεροσκάφους ήταν ήδη προγραμματισμένη από τη στιγμή της αναχώρησης, εν γνώσει όλων και των Ολλανδών – δεν υπήρξε ενημέρωση για αλλαγή πορείας όπως στο προηγούμενο αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας). Παράλληλα ο ουκρανικός στρατός δεν θα έριχνε κατά λάθος αεροπορικό αεροσκάφος, αφού δεν θα είχε λόγο να ανησυχήσει από αεροπλάνο ερχόμενο από τα έσω της Ουκρανίας (άλλωστε τα άρματα/ραντάρ δεν θα ήταν στραμμένα προς τα έσω της Ουκρανίας).
Σε ερώτηση τώρα που έθεσε γερμανίδα δημοσιογράφος, σχετικά με το «από που αντλούν οι αμερικανοί τα συμπεράσματα τους«, η απάντηση ήταν η εξής: «Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Εδώ (στην Ουάσιγκτον) ακούει κανείς πως οι πληροφορίες των δορυφόρων μπορούν να είναι πάρα πολύ σημαντικές, όσον αφορά τη διερεύνηση του συγκεκριμένου συμβάντος«.
Το συμπέρασμα τώρα της παρουσιάστριας, μετά από πολλές συνομιλίες της με ειδικούς, ήταν το εξής: «Φαίνεται πως οι Η.Π.Α διαθέτουν εξειδικευμένους δορυφόρους, οι οποίοι μπορούν από το ύψος των 35.000 χιλιομέτρων να κατασκοπεύσουν οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, καταγράφοντας επακριβώς τα συμβάντα. Σε συνδυασμό με τους κατασκοπευτικούς αμερικανικούς δορυφόρους, θα είναι κανείς σε θέση, μέσα σε λίγες ημέρες, να αξιολογήσει με ακρίβεια τι συνέβη κατά την πυροδότηση των πυραύλων«.
Περαιτέρω, «Οι δορυφόροι αυτοί είναι σε θέση να αναγνωρίζουν ακριβώς ακόμη και τα νούμερα στις πινακίδες των αυτοκινήτων στους δρόμους«. Οι αμερικανοί ειδικοί επιβεβαίωσαν λοιπόν πως οι πληροφορίες των δορυφόρων μπορούν να αξιολογηθούν σχετικά γρήγορα – οπότε θα γνωρίζουν πολύ περισσότερα για το συμβάν, μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Από την άλλη πλευρά, οι Financial Times ανέλυσαν σε κείμενο τα «αποδεικτικά στοιχεία», καταλήγοντας πως οι επαναστάτες προετοίμαζαν την κατάρριψη αεροπλάνων από πολλές εβδομάδες – θεωρώντας τες ως στρατηγικό τους στόχο.
Είχαν δε πυροβολήσει τουλάχιστον 12 ουκρανικά αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων ένα μεταγωγικό με 49 στρατιώτες εντός του, καθώς επίσης ένα μεταφορικό αεροπλάνο του τύπου «Antonow An-26» – σε ύψος 6.500 μέτρων, για το οποίο χρειάζονταν ανάλογοι πύραυλοι, με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν για την πτήση ΜΗ17.  
Η απορία βέβαια που δημιουργείται εδώ είναι, γιατί οι Αμερικανοί, οι οποίοι γνώριζαν πως οι επαναστάτες είχαν κηρύξει τον «εναέριο πόλεμο» επάνω από την Ουκρανία, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να καταγράφουν τα πάντα από τους δορυφόρους τους, δεν προειδοποίησαν τη διεθνή υπηρεσία ασφάλειας πτήσεων – έτσι ώστε να φροντίσει να μην περνούν από τον εναέριο χώρο μίας περιοχής, στην οποία μαίνεται ο πόλεμος, επιβατικά αεροπλάνα;
Συνεχίζοντας, είναι για πολλούς εμφανές πως οι στρατιωτικοί των Η.Π.Α. θέλουν να ενοχοποιήσουν για την κατάρριψη τον πρόεδρο της Ρωσίας – ο οποίος δεν κατάφερε να αποφύγει την παγίδα, κρίνοντας από την εξής δήλωση του, με μία σχεδόν «σοβιετική» τυπικότητα (σε ελεύθερη απόδοση):
«Η κάθε κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για αυτά που συμβαίνουν στη χώρα της. Οι Ουκρανοί είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή, επειδή στο έδαφος τους μαίνεται ο πόλεμος«. Προφανώς ο Ρώσος πρόεδρος, με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του, απήλλαξε από τις ευθύνες τυχόν άλλους – ενώ έφερε τη χώρα του σε δύσκολη θέση, αφού το «δυστύχημα» συνέβη σχεδόν στα σύνορα της.
Η φράση του, με την έννοια ότι οφείλει να είναι κανείς υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν στο σπίτι του, έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα, είναι μεν σωστή, αλλά όχι όταν ο «εχθρός» ή ο «εισβολέας» είναι κατά πολύ ισχυρότερος – όπως στο παράδειγμα των Η.Π.Α., οι οποίες έχουν την πολλαπλάσια ισχύ από τη Ρωσία. Το θράσος δε του κ. Putin να αμφισβητήσει την παγκόσμια ηγεμονία του δολαρίου στη συνάντηση των BRICS (άρθρο), ήταν πολύ μεγάλο – ενώ φαίνεται πως δεν πήρε τα μέτρα του, όπως θα έπρεπε, υποτιμώντας τον αντίπαλο του,
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας πάντως ανακοίνωσε την Παρασκευή την κατάσχεση όλων των επισήμων πληροφοριών της υπηρεσίας αεροπορικής ασφάλειας – ενώ αργότερα βρέθηκαν δήθεν δύο «μαύρα κουτιά», εκ των οποίων το ένα εξαφανίσθηκε στο Κίεβο και το άλλο από τους επαναστάτες. Σύμφωνα με ουκρανικές δηλώσεις δε, οι επαναστάτες προσπαθούν να «παραποιήσουν» το σημείο που έπεσε το αεροπλάνο – θέλοντας, με τη βοήθεια της Ρωσίας, να καταστρέψουν τις αποδείξεις του διεθνούς εγκλήματος.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με αρκετά διεθνή ΜΜΕ, το αεροπλάνο δεν έπεσε τυχαία ακριβώς στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία – ενώ τόσο η Ρωσία, όσο και οι Η.Π.Α. με τους συμμάχους τους, αδιαφόρησαν για το θάνατο 300 περίπου ανθρώπων, τους οποίους δεν προστάτευσαν (εάν δεν τους δολοφόνησαν), θέτοντας ως προτεραιότητα τα γεωπολιτικά τους ενδιαφέροντα.
Ολοκληρώνοντας, το σημαντικότερο ίσως στοιχείο αυτού του «πολέμου των σκιών» είναι το ότι όλοι όσοι μάχονται, τόσο από τη μία πλευρά, όσο και από την άλλη, δεν χρησιμοποιούν χαρακτηριστικά σήματα, τα οποία να αναφέρονται στην εθνική τους ταυτότητα – κάτι που συνηθίζεται μόνο σε μυστικές αποστολές, όπου ο εκάστοτε εχθρός δεν πρέπει να γνωρίζει την εθνικότητα του «κατασκόπου».
Επίσης το ότι, τόσο ο πρόεδρος των Η.Π.Α., όσο και ο Ρώσος ομόλογος του δεν έχουν καμία συγκεκριμένη στρατηγική – αλλά τακτικές, οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να οδηγήσουν σε μία ολοκληρωτική νίκη της μίας ή της άλλης πλευράς.
Το κεντρικό συμπέρασμα που προκύπτει πάντως από το συμβάν είναι το ότι, απέναντι στα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα, οι άνθρωποι δεν υπολογίζονται καθόλου - ενώ ο «δημοκρατικός έλεγχος» των πολέμων, λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, είναι πλέον αδύνατος. Πόσο μάλλον όταν οι κυβερνήσεις όλου του πλανήτη καταπατούν τους νόμους καθημερινά, καταλύουν συνεχώς τα Συντάγματα και αδιαφορούν εντελώς για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
.

Η ασυδοσία του Ισραήλ

Στο άλλο μέτωπο του πολέμου, το Ισραήλ συνεχίζει να σκοτώνει αθώους ανθρώπους – ενώ η κρίση στην Ουκρανία δεν μπόρεσε να καλύψει τα εγκλήματα του, αφού συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άτομα στο Παρίσι, στις Βρυξέλες και στη Μαδρίτη, διαδηλώνοντας εναντίον του.
Κατά παράδοξο τρόπο, ένας λαός που υπέφερε τα πάνδεινα από το Χίτλερ, που βίωσε το ολοκαύτωμα και τη σφαγή του, δεν διστάζει να προβεί ο ίδιος σε παρόμοια σχεδόν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας – αφού μόνο κατά τις τελευταίες δύο ημέρες δολοφόνησε πάνω από 100 αμάχους, στη λωρίδα της Γάζας (γράφημα).
 .
Πόλεμος στη Γάζα
Ισραήλ, Γάζα – οι αιματηρές «απαντήσεις» του Ισραήλ (κόκκινο), οι επιθέσεις (μικρές, ακίνδυνες, χωρίς θύματα) της Hamas (κίτρινο), οι πόλεις της Παλαιστήνης (μοβ), οι περιοχές εγκατάστασης των προσφύγων (πράσινο), η περιοχή όπου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης (κόκκινη επισκίαση) και οι ασφαλές ζώνες (γαλάζια επισκίαση)
.
Ο συνεχής, βαρύς βομβαρδισμός της Γάζας ακόμη και χθες, με αεροσκάφη, πυραύλους και πυρά πυροβολικού, ανέβασε τον αριθμό των ανθρώπινων απωλειών στους 330 - σύμφωνα με αξιωματούχους των Παλαιστινίων, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τους Ισραηλινούς ως τρομοκράτες, επειδή μάχονται για την ανεξαρτησία της πατρίδας τους.
Οι Η.Π.Α. εδώ δεν δείχνουν πάντως μία ανάλογη ευαισθησία, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας – επειδή προφανώς το Ισραήλ διαθέτει ένα πανίσχυρο λόμπι, το οποίο φροντίζει για την ασυδοσία του. Όλοι όμως και ιδιαίτερα οι Ευρωπαίοι κατανοούν τι ακριβώς συμβαίνει, χάνοντας σταδιακά την εμπιστοσύνη τους στην υπερδύναμη – η οποία, έχοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα, προσπαθεί να τα λύσει εφαρμόζοντας το «νόμο του στρατιωτικά ισχυρότερου».

   
© Copyright 2014 — Analyst.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website
με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.

3 σχόλια:

  1. Γράφει ο ποιητής.

    ....η στρατηγική των Η.Π.Α., με στόχο την εκδίωξη των Ρώσων από την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, καθώς επίσης την παρεμπόδιση τυχόν συμφωνίας τους με τη Γερμανία, φαίνεται πως στέφεται με επιτυχία.

    Αυτό και κάτι ψιλά παρακάτω, τοποθετούν το άρθρο στα πονηρά κατασκευάσματα των δυτικών ΜΜΕ και στη γενική αντιρωσσική προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το σύστημα του πυραύλου αυτού είναι τόσο πολύπλοκο, ώστε ο πρόεδρος των Η.Π.Α. υποθέτει πως οι επαναστάτες δεν είχαν τη δυνατότητα χωρίς εκπαίδευση, ειδικούς ή ακόμη και βοήθεια, να πυροδοτήσουν μία τέτοια «μηχανή»."

    αυτό έχει και δεύτερη ερμηνεία! Και η Ουκρανία διαθέτει τέτοια όπλα, οπότε γιατί να μην υποθέσουμε προβοκάτσια με στόχο να επιρριφθούν ευθύνες στην Ρωσική πλευρά? Τόσο οι αυτονομιστές όσο και οι Ρώσοι γνώριζαν την πτήση αυτή οπότε λίγο δύσκολο (χωρίς βέβαια να αποκλείεται κιόλας) να έκαναν οποιαδήποτε βλακεία που θα έστρεφε την παγκόσμια κοινή γνώμη εναντίον τους. Τους είχαν που τους είχαν στην μπούκα, με κάτι τέτοιο θα έχαναν εντελώς το δίκιο τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κατανοηθει το παγκοσμιο οικονομικο σκηνικο, τοτε οι απαντησεις ερχονται μονες τους. Ο δυτικος-σιωνιστικος κοσμος (Αμερικη-Ευρωπη), ζει ενα μεσο επιπεδο ζωης, το οποιο βασιζεται σε αναγκαστικα δανεια απο τον τριτο κοσμο. με την στρατιωτικη και τεχνολογικη ισχυ του ο δυτικος σιωνιστικος κοσμος, εχει επιβαλει οικονομικους κανονες στον πλανητη, με οπλο το χαρτινο δολλαριο, το οποιο τυπωνεται απο την φεντ κατα το δοκουν. Αν σταματησει αυτος ο καταναγκαστικος δανεισμος (δανεικα και αγυριστα), τοτε ο δυτικοσιωνιστικος κοσμος θα καταρρευσει εντος μηνων. Η κατασταση θα θυμιζει την Ελλαδα σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο. Αυτη η ανακοινωση των brics για αποδεσμευση απο το δολλαριο, στην πραγματικοτητα ειναι ανακοινωση θανατικης ποινης για τον δυτικοσιωνιστικο κοσμο. Απο δω και περα εχομε μονο πολεμο. Η οι brics ή παγκοσμια σιωνιστικη αυτοκρατορια. Ο σιωνισμος θα κανει σπασμωδικες κινησεις. Ο χρονος λετουργει σε βαρος του. Η δυναμη του ειναι ο ελεγχος του χρηματος, που τωρα χανεται. ΅Εχει μια λυση και μονο, να εμπλεξει ΤΩΡΑ την ρωσια σε εναν μεγαλο πολεμο με την ελπιδα οτι θα την καταστρεψει. Ο μονος τροπος να εμπλεξει την ρωσια σε πολεμο, ειναι οι απανωτες προβοκατσιες, που θα ενοχοποιουν την ρωσια και προσωπικα τον πουτιν, προκειμενου να στρεψει την κοινη γνωμη εναντιον του. Απο δω και περα θα βιωνουμε συνεχεια εγκληματα κατα του ανθρωπου. Ο οφις πριν ξεψυχησει θα φαει πολυ κοσμο!
    Δειτε τι εχει κανει τελευταια, προσπαθησε να παρει την ουκρανια με ενταξη της στην σιωνιστικη ΕΕ. Διελυσε τις βορειοαφρικανικες χωρες. Διελυσε την ελλαδα και την οδηγει στην γενοκτονια μετα την οικονομικη καταστροφη. Απ'οτι διαλυει την τουρκια και επαναχαρασει τα συνορα στην περιοχη, παντοτε με στοχο τον ελεγχο μεχρι το τελικο κτυπημα, του ιραν. Τωρα στοχοποιηθηκε η ρωσια. Ολα αυτα ειναι ο επιθανατιος ρογχος του φιδιου.
    Τα γεγονοτα θα ειναι απανωτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.