2/12/14

ΟΑΣΕ: Συμφωνία Κίεβου-Λουχάνσκ για κατάπαυση του πυρός

Μετά τις μάχες με βαριές εκατέρωθεν απώλειες - Σε ισχύ από 5 Δεκεμβρίου
Η ουκρανική κυβέρνηση και οι φιλορώσοι ένοπλοι της περιοχής του Λουχάνσκ συμφώνησαν «κατ' αρχήν» σε κατάπαυση του πυρός από τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), μετά τις μάχες με βαριές εκατέρωθεν απώλειες.
Ο αρχηγός των φιλορώσων στο Λουγκάνσκ Ιγκορ Πλοτνίσκι επιβεβαίωσε στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία πληροφορίες του ΟΑΣΕ σύμφωνα με τις οποίες «πλήρης κατάπαυση του πυρός στη γραμμή του μετώπου» θα τηρηθεί από τις 5 Δεκεμβρίου, όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση στις 29 Νοεμβρίου μεταξύ ενός ρώσου και ενός ουκρανού στρατηγού με τη συμμετοχή αυτονομιστών και εκπροσώπων του ΟΑΣΕ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στις 29 Νοεμβρίου ανάμεσα στον ουκρανό στρατηγόΒολοντίμιρ Ασκάροφ, τον ρώσο στρατηγό Αλεξάντρ Λεντσόφ και εκπροσώπους της αυτοανανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Λουχάνσκ και του ΟΑΣΕ «συμφώνησαν όλοι επί της αρχής για πλήρη εκεχειρία κατά μήκος της γραμμής του μετώπου από τις 5 Δεκεμβρίου»σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΕ.

Συμφώνησαν επίσης στην απόσυρση των βαρέων όπλων από τις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Όταν ρωτήθηκε σήμερα από τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο ηγέτης του Λουχάνσκ Ιγκορ Πλοτνίσκι απάντησε ότι «αληθεύει».

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντριι Λισένκο δήλωσε ότι δεν έχει καμιά πληροφορία για το θέμα αυτό, δηλώνοντας πως «τα πυρά συνεχίζονται».
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.