6/1/15

Καθ' οδόν το 11ο ρωσικό ανθρωπιστικό κονβόι για το Ντονμπάς

Πάνω από 120 φορτηγά στην αποστολή
Αντιμέτωπη με την σφοδρή κακοκαιρία βρίσκεται η νέα, 11η, ρωσική ανθρωπιστική αποστολή βοήθειας στο Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ. Πάνω από 120 φορτηγά ξεκίνησαν χθες, Κυριακή, το πρωί, έξω από τη Μόσχα, με κατεύθυνση το Ροστόφ, από όπου θα περάσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, αναγκάστηκαν όμως να διανυκτερεύσουν στο Βορονέζ, λόγω ισχυρών χιονοπτώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, κρίθηκε αναγκαία η στάση στο Βορονέζ, αν και, όπως επισημαίνεται, όλοι οι οδηγοί είναι πεπειραμένοι και έχουν οδηγήσει ξανά τα φορτηγά της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ντονμπάς.Το νέο ρωσικό κονβόι μεταφέρει περίπου 1.400 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, στην πλειοψηφία τους τρόφιμα και παιδικές τροφές. Η ανθρωπιστική αποστολή αναμένεται να φτάσει στις πολύπαθες περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας στις 8 Ιανουαρίου.
Η Ρωσία έχει στηρίξει εμπράκτως τις οικογένειες των πληγέντων από τις συγκρούσεις στο Ντονμπάς. Από τον περασμένο Αύγουστο έχουν καταφθάσει στην περιοχή 10 ανθρωπιστικά κονβόι, τα οποία έχουν παραδώσει συνολικά πάνω από 13.000 τόνους βοήθειας – τρόφιμα, κουβέρτες, φάρμακα, ρουχισμό, σόμπες κλπ.
Πηγή: Η Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.