2/1/15

Απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ τις παρερμηνείες Σταμάτη για τον εσωτερικό δανεισμό

Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο καθεστώς των εντόκων
Για εσκεμμένη και ανεύθυνη διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εναλλακτικές επιλογές κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας κατηγορούν την κυβέρνηση πηγές της Κουμουνδούρου.
Αφορμή στάθηκε η δήλωση που έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιοςο οποίος μιλώντας στα ΠαραπολιτικάFM δήλωσε πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα μπορούν να καλυφθούν με έντοκα γραμμάτια στα οποία θα επενδύσουν σε εθελοντική βάση οι Έλληνες καταθέτες και επενδυτές.«Μία λύση είναι τα έντοκα γραμμάτια που θα αγοράζονται από μεγαλοκαταθέτες και τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, με αφορμή τη συγκεκριμένη αναφορά ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε σήμερα Παρασκευή με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία, αλλά και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων». Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Σταμάτη:
«Αποκάλυψη Τώρα! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία! Επίσημα μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Δηλαδή, κάθε δεκαπέντε μέρες θα «τραβάνε», προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων.
»Αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ! Επιτέλους, τι θέλουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνη αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες; Τόσο ανεύθυνοι είναι;».
Πηγές από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγω για πρωτοφανή διαστρέβλωση των δηλώσεων του κ. Τόλιου , σημειώνοντας πως το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενο στις εκδόσεις εντόκων δεν είπε κάτι το οποίο δεν ισχύει και σήμερα. Εξέφραζαν δε την απορία τους για το «μέγεθος της ανευθυνότητας» του υπουργού Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις σκέψεις του κόμματος της Αριστεράς είναι να αυξηθεί αισθητά ο αριθμός των βασικών διαπραγματευτών στην αγορά ομολόγων και εντόκων γραμματειών του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να μειωθούν οι τραπεζικές προμήθειες επί των συγκεκριμένων χρεογράφων και να καταστεί ακόμη πιο εύκολη και φθηνή η πρόσβαση των επενδυτών σε αυτά.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Θα ακούν τον Σταμάτη οι μικροομολογιούχοι που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τους κούρεψαν τα ομόλογα και θα αγανακτούν, εκτός τηλεοπτικού πλάνου βεβαίως. Πατάτε σε δύο βάρκες και αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείτε να επιλέξετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ti egine Yiorgaki anelaves douleia kiolas gia tous Pol pot? Mpravo agori mou ta theleis se Leva I se Rouvlia mias kai den xoume draxmes akoma.. Synexise pare kai ton Tolio kai pigainte gia patsa ...Dystixos episis I epilog noumero 2 deuteri einai I ligoteri kakki mexri na vgei kapios allos ..Yiorgaki tis prokopis....Alla pol pot..oute gia deigma..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.