16/1/15

Το νόμιμο και ηθικό Λαζόπουλου - Και οι κρίνοντες κρίνονται, φυσικά όχι από τους προπαγανδιστές της Αριστεράς!


Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή

7 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω ποιοί είναι οι κρίνοντες, που πρέπει να κριθούν. Αλλά, αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι δεν μπορούν να είναι οι κρινόμενοι. (Άσε, που υπάρχει και ένα ερώτημα, το οποίο, προφανώς, ηθελημένα, αφήνετε αναπάντητο - καλυπτόμενοι πίσω από τα όποια ανομήματα του Λάκη. Και αυτό το ερώτημα είναι απλό και αμείλικτο : Πού έχει άδικο; Τί από αυτά που λέει είναι ψεμματα);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα, δεν κατάλαβα. Γιατί να μην κρίνουν και οι κρινόμενοι;
    Ποιος το λέει και ποιος το ορίζει αυτό;
    Μήπως καμιά λαϊκή επιτροπή;
    Τάσο, ο δρόμος αυτός είναι πολύ ολισθηρός.
    Όσο για τον Λαζόπουλο, χρόνια τώρα κρίνει τους πάντες και τα πάντα.
    Τώρα ήλθε η ώρα να κριθεί.
    Γιατί έβγαλε τα χρήματά του έξω, να είναι σίγουρος για την περίπτωση εξόδου από το ευρώ, να αποκτήσουν τριπλάσια αξία τα χρήματά του, αν θα περάσουμε στη δραχμή.
    Γι' αυτό κρίνεται και ενοχλείται.
    Όμως δανεικά είναι τα παξιμάδια Τάσο.
    Γιατί και οι κρίνοντες κρίνονται και οι κρινόμενοι κρίνουν.
    Οι κρινόμενοι δεν έκριναν μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και όσοι είχαν το θάρρος να κρίνουν, πήγαιναν διακοπές στα γκουλάγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μισές αλήθειες, οι εκπομπές του Λαζόπουλου. Κόβει και ράβει κατα το δοκούν. Βολικός αντίπαλος, για την εκάστοτε κυβέρνηση.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου, οι κρινόμενοι, για τους οποίους μιλώ, εγώ, δεν μπορούν να είναι κρίνοντες, επί των υποθέσεων, για τις οποίες κρίνονται - ή στις οποίες επίκειται το να κριθούν. Σε αυτές τις υποθέσεις, πρώτα θα κριθούν, αφού υποστούν την διαδικασία της λογοδοσίας. Έτσι, μετά την κρίση και αφού αφεθούν ελεύθεροι, ή εγκλειστούν στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, μπορούν να πράξουν ό,τι επιθυμούν. Και φυσικά, μπορούν και να κρίνουν την κρίση εκείνων, που τους έκριναν. Δικαστές, όμως, επί των υποθέσεων, που εκκρεμοδικούν, ή πρόκειται να εκκρεμοδικήσουν, με τους ίδιους, ως κρινόμενους, δεν μπορούν να είναι - όπως, ίσως, επιθυμούν.

      Αυτού του είδους οι ταυτίσεις των εξουσιων και των αρμοδιοτήτων, επί της εποχής του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς γίνονταν. Δεν θα - και δεν πρέπει να - επαναληφθούν...

      Όσον αφορά τα ... παξιμάδια, αγαπητέ μου, ουδόλως, με ενδιαφέρει το χρώμα τους. Όταν έλθει η ώρα της κρίσεως, κατά την οποία οι επίδοξοι μελλοντικοί κυβερνήτες αυτού του τόπου θα πρέπει να λογοδοτήσουν, αυτό είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει.

      Ο καθείς, με τα έργα του...

      Όσον αφορά τον Λάκη και αυτός έχει πολλά, στην καμπούρα του. Και αυτά που του καταλογίζουν, δεν είναι και τα χειρότερα. Υπήρξαν πολλά άλλα, για τα οποία του εδόθη συγχωροχάρτι, ή οι όποιες ποινές υπήρξαν ασήμαντες.

      Όμως, επί της ουσίας του ερωτήματος, που θέτω απάντηση δεν υπάρχει.

      Σε τί από αυτά, που λέει και καταμαρτυρεί στην οιονεί εισπρακτική εταιρεία, που αυτοαποκαλείται "Νέα Δημοκρατία" και στο κοινοπρακτικό εταιρικό σχήμα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ψεύδεται;

      Διαγραφή
  3. Ο Λαζοπουλος έχει μπερδέψει τη σάτιρα με την πολιτική προπαγάνδα, ως γνήσιος κομμουνιστής δηλαδή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, σαν την Ελλάδα για παράδειγμα, όπου ένα τι είναι αυτά τα αίσχη που κάνετε να έλεγες σε στέλναν εξορία, τώρα έχουν βρει άλλους τρόπους, εκφράζεις την διαμαρτυρία σου ελεύθερα και η όλη η ιστορία τελειώνει εκεί, μετά οι κυβερνώντες αποφασίζουν ότι θέλουν ανενόχλητα. Το ότι ο Τάσος δεν είναι Σταλινικός, ούτε καν ΣΥΡΙΖΑ. είναι ολοφάνερο, αλλά δεν βαριέσαι, ίδιο στυλ απαντήσεων σε όλους, στην χώρα της μπρουτάλ και ναϊφ σημερινής μάζας αυτά είναι ψιλά γράμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα τωρα καταλαβατε οτι ο Λακης εκτελουσε εντολες.....???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.