5/1/15

Τούρκος μόνιμος υπαξιωματικός αιχμάλωτος των τζιχαντιστών του "Ι.Κ.";

Πριν από λίγες ημέρες εξαφανίστηκε και ήταν αδικαιολογήτως απών από τη θέση του, στο συνοριακό φυλάκιο Οντζιού του νομού Κιλίς (Öncü Hudut Karokolu), ο διοικητής του φυλακίου, μόνιμος υπαξιωματικός  με αρχικά Ö.Ö.
Μετά τη διαρροή της είδησης, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Δεν έχουμε νέα από τον μόνιμο υπαξιωματικό Ö.Ö. Η υπόθεσή του ερευνάται σε πολλές κατευθύνσεις. Όλες οι υπηρεσίες του κρα΄τους, συμπεριλαμβανομένης και της ΜΙΤ, εργάζονται στην κατεύθυνση του εντοπισμού του. Δεν έχει γίνει κάποια επιχείρηση πέρνα των συνόρων για το ως άνω θέμα".
Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον τουρκικό τύπο, το πιο πιθανό είναι ο αρχιφύλακας του συνοριακού φυλακίου Özgür Ö., είναι πολύ πιθανόν να έχει απαχθεί από τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.
Με βάση ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Namık Durukan, της Μλιλλιέτ, ο αρχιφύλακας του φυλακίου τις τελευταίες 15 μέρες συνέλαβε περισσότερους από 70 τζιχαντιστές, που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα από το τουρκικό έδαφος στο έδαφος της Συρίας και να ενσωματωθούν με τις δυνάμεις των τζιχανστιών του λεγόμενου Ι.Κ., που δρούν στη συριακή επικράτεια.
Επίσης, δυο τζιχαντιστές που αυτομόλησαν από τις τάξεις του Ι.Κ., τις προηγούμενες ημέρες παραδόθηκαν στο εν λόγω φυλάκιο.
Η κατάσταση αυτή, στοχοποίησε τον αρχιφύλακα, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο των τζιχαντιστών.
Μετά από αυτό και αφού προηγήθηκε κινητικότητα στη συνοριακή γραμμή, ο αρχιφύλακας εξαφανίστηκε, με πιο πιθανό το ενδεχόμενο να έχει απαχθεί από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίθεση στο φυλάκιο.
Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες η τουρκική κυβέρνηση, προφανώς λόγω των πιέσεων της αμερικανικής πλευράς, έχει αλλάξει στάση απέναντι στο Ι.Κ., παίρνοντας μέτρα περιορισμού της διακίνησης των τζιχαντιστών μέσω του τουρκικού εδάφους, γεγονός που πιθανόν οδήγησε το Ι.Κ. στη σκλήρυνση της στάσης του απέναντι στην Τουρκία.

http://www.internethaber.com/genelkurmaydan-son-dakika-astsubay-aciklamasi-753631h.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.