20/1/15

FT : Ο ΕΝΦΙΑ αχίλλειος πτέρνα του Σαμαρά

Μια ανατομία της εκλογικής σκέψης του Έλληνα ψηφοφόρου από την απεσταλμένη των FT στην Αθήνα. Πώς ο φόρος ακινήτων έγινε ταμπού και έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ το προβάδισμα εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης.
Η Ασπασία Γλυνού έζησε ένα μπαράζ από μειώσεις στη σύνταξή της και αυξήσεις φόρων κατά τη διάρκεια της 6ετούς ύφεσης στην Ελλάδα και τα μηνιαία έσοδά της έχουν μειωθεί πια σχεδόν στο μισό. Αλλά ο φόρος ακινήτων που προώθησε και εν συνεχεία μονιμοποίησε η κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας ξεπερνά τις αντοχές της 68χρονης χήρας και συντηρητικής ψηφοφόρου από την Αθήνα.
Γι' αυτό σκοπεύει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής και αυτός επίσης είναι ένας από τους λόγους που το αριστερό αντιπολιτευόμενο κόμμα, που έχει υποσχεθεί να καταργήσει τον φόρο, προηγείται στις δημοσκοπήσεις για νίκη στις εκλογές.

«Ο συγχωρεμένος ο άντρας μου θα πάθαινε σοκ που θα ψηφίσω έναν πρώην κομμουνιστή όπως ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά πιστεύω ότι είναι καιρός να ορθώσω ανάστημα», δηλώνει η κ. Γλυνού από το άνετο διαμέρισμά της στον 4ο όροφο του, πλούσιου κάποτε, προαστίου του Χαλανδρίου. «Η περισσότερη σύνταξή μου πηγαίνει πια στις δόσεις του φόρου».
Ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων, γνωστός ως ΕΝΦΙΑ, εισήχθη υπό την πίεση των πιστωτών της Ελλάδας –την επονομαζόμενη τρόικα των δανειστών: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ- το 2011 ως έκτακτο μέτρογια τη συγκέντρωση εσόδων. Δικαιολογήθηκε με το επιχείρημα ότι ένας ενιαίος ετήσιος φόρος ακινήτων θαευθυγραμμίσει την Ελλάδα με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης.
Για τη συνέχεια πατήστε Euro2Day

- Υπογράφατε όμως κάθε "ισοδύναμο" που σας έδιναν οι Ελληνες πολιτικάντηδες. 

1 σχόλιο:

  1. Φτηνή προπαγάνδα για να πουλήσει την ιδέα της μαχόμενης κυβέρνησης που έκανε και λάθη αλλά προσπάθησε για το καλό μας.

    Οι Τσολάκογλου κατέρρευσαν συνολικά, πρώτα από την ανθελληνική πολιτική τους και και κατόπιν από την σταθερή υποστήριξη που έδωσαν στην Ελληνική κλεφτοκρατία, και όχι από ένα φόρο όπως ο ΕΝΦΙΑ.

    Οι Έλληνες θα υπέμεναν ακόμη και τον ΕΝΦΙΑ αρκεί και η πλουτοκρατία να πλήρωνε και αυτή το μερίδιο της και να την σταματούσαν από το κλέψιμο.

    Καλό το παραμύθι των FT αλλά ας το πουλήσουν κάπου αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.