17/2/15

Στα όρια της φτώχειας στην Ελλάδα οι γονείς του Πόντιου Έλληνα κοσμοναύτη

  • Η γαλανόλευκη που ταξίδεψε στο διάστημα παραδίδεται από τον Θ. Γιουρτσίχιν στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο (8/1/2003, φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρηγόρης Ρεντζής)
Νίκος Σιδηρόπουλος – Ανταπόκριση από τη Μόσχα
Αναμφισβήτητα, το πρόσφατο ρεπορτάζ της ρωσικής ιστοσελίδας sobesednik.ru με τίτλο «Η οικογένεια του Θεόδωρου Γιουρτσίχιν είναι στα πρόθυρα της φτώχειας» μας σόκαρε όλους, όμως αυτή είναι η πικρή αλήθεια για την κατάσταση όλων των υπερήλικων ομογενών στην Ελλάδα.
Στη συνέντευξή του στη ρωσική ιστοσελίδα, ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν περιέγραψε την οικονομική κατάσταση των γoνιών του και εξέφρασε την επιθυμία να τους μεταφέρει στη Ρωσία. Η μητέρα του Μικρούλα και ο πατέρας του Νικόλαος Γιουρτσίχιν είναι δύο από τους δεκάδες χιλιάδες ομογενείς που έχασαν τις συντάξεις τους με τον περιβόητο νόμο 4093\2012.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos news

1 σχόλιο:

  1. Θύματα της κοστολογημένης πορείας προς το ξέφωτο των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Πάντως αν ζούσαν στην Ρωσία θα παίρναν 300 ευρώ σύνταξη, ίσα ίσα για τα έξοδα της κηδείας τους, δεν είναι τυχαία η πληθυσμιακή κατάρρευση αυτής της χώρας που στα μεγάλα είναι παγκόσμια δύναμη αλλά στα μικρά και καθημερινά είναι μικροσκοπικού διαμετρήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.