9/2/15

Μέρκελ: Το πρόγραμμα διάσωσης βάση κάθε διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα

«Γνώμονάς μας από το 2010 η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
«Αυτό που μετράει είναι τι ακριβώς θα θέσει η Ελλάδα στο τραπέζι του Eurogroup. Η πολιτική της Γερμανίας είχε σαν γνώμονα από το 2010 έως και σήμερα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», κατέληξε η κ. Μέρκελ.
Το πρόγραμμα διάσωσης βρίσκεται στη βάση κάθε διαπραγμάτευσης την οποία θα έχουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την Ελλάδα, υπογράμμισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, από την Ουάσιγκτον, όπου και βρίσκεται, μετά το τέλος της συνάντησής της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
«Αυτό που μετράει είναι τι ακριβώς θα θέσει η Ελλάδα στο τραπέζι του Eurogroup. Η πολιτική της Γερμανίας είχε σαν γνώμονα από το 2010 έως και σήμερα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», ανέφερε η κ. Μέρκελ.

Η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι «η πολιτική της Γερμανίας είχε σαν γνώμονα από το 2010 έως και σήμερα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».
Η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, στην εισαγωγική αναφορά της, υπογράμμισε ως «παράδειγμα επιστροφής στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, μετά από δομικές μεταρρυθμίσεις που προχώρησαν».
Στο ζήτημα της Ελλάδας αναφέρθηκε κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τονίζοντας ότι αναμένει την πρόταση της Γερμανίας για το πώς η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη εντός Ευρωζώνης.
«Ανυπομονώ να ακούσω τις προτάσεις της Άγκελα Μέρκελ για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέοδρος στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο.
Πρόσθεσε δε ότι μία τέτοια ανάπτυξη είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Πρόγραμμα διάσωσης ή πρόγραμμα διάλυσης, μαντάμ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι τα βάζουμε με την Αγγέλα μας, αλλά όλοι οι άλλοι ηγέτες δεν ντρέπονται να κρύβονται πίσω από τα φουστάνια της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.- Δεν την έχω ιδεί ποτέ με φουστάνια. Σε όλες τις φωτογραφίες φοράει παντελόνια!

      2.- Υπάρχουν πια ηγέτες στην Ευρώπη; Όλοι δείχνουν ανθρωπάκια. Απλά βγαίνουν στο προσκήνιο όσοι αγοράζουν τα ΜΜΕ της χώρας τους.

      3.- Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδας ήταν πάντα μέσα στη χώρα μας, εξαίρεση ο Ι. Καποδίστριας.

      γ.κ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.