20/4/15

Γ. Ρωμανιάς: Ναι, οι δανειστές θέλουν κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ!

ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ
Γ. Ρωμανιάς: Ναι, οι δανειστές θέλουν κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ! 
Παραδέχθηκε τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για περαιτέρω μειώσεις στις κατώτατες συντάξεις και αυστηρή εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ο ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Agora" ότι οι εταίροι ζητούν η κατώτατη σύνταξη να πέσει στα 320 ευρώ μηνιαίως.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Ρωμανιάς, δήλωσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια ζήτησαν τη δραστική περικοπή των κατώτατων συντάξεων που ανέρχονται σε 487 ευρώ, ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει οι συνταξιούχοι. Αυτό σημαίνει πως το ύψος της κατώτατης σύνταξης δεν θα ξεπερνά τα 320 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος», μια τέτοια αλλαγή θα θίξει περισσότερους από 623.494 συνταξιούχους, δηλαδή το 30,6% των συντάξεων γήρατος, οι οποίοι λαμβάνουν λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται για το 50% των συντάξεων που καταβάλλει το ΙΚΑ και με αυτόν τον τρόπο έμμεσα τίθεται εκ νέου επί τάπητος η αύξηση των ετών ασφάλισης για τη λήψη της κατώτατης σύνταξης από 4.500 σε 6.000 ένσημα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

6 σχόλια:

  1. Απλή ερώτηση, προς Μαφιόζους δημοκράτες Ευρωπαπαραίους
    Ορέ μαφιόζοι παπαροευρωπαίοι,τι θα τρώει ο Έλληνας για ένα ολόκληρο μήνα,με τριακόσια είκοσι ευρώ, Σανό θα τρώει!.
    Επειδή στην Ελλάδα μου,η πλειοψηφία των πολιτών,ανέχεται, η δεν καταλαβαίνει ακόμα τι συμβαίνει,με σας της συμμορίες, δήθεν δημοκράτες,αυτό σημαίνει ότι θα ανεχτούμε,χιτλερικές συμπεριφορές,της Χιτλεροκόρης κ.λ.π. Λαμογίων,προδοτών!!!.
    Το παρακάτω,για σένα κύριε Κριστιάν Καρεμπέ.
    Ελπίζω ότι δεν θα λογοκρίνεις το παρόν ωσάν τους χουντικούς.
    Αν το κάνεις,ενημέρωσε πρώτα τον κύριο Σάββα,εντάξει.
    Αποβάλλεται τα κομπλεξικά σας σύνδρομα, δεν μπορεί να είστε ενημερωτικό Ιστολόγιο,και συγχρόνως, να λογοκρίνετε,απόψεις που δεν συνάδουν με τα γούστα σας,είμαι σαφής.
    Και αν είμαι όπως λέτε ερεθιστικός,για δώστε μου οδηγίες,ποιες είναι οι επιθυμίες σας,ώστε να της εκπληρώσω, μιας και έχω υποχρέωση!!!, κατά την γνώμη σας!.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αγαπητέ κάποιος που πλήρωσε μόνο 15 χρόνια εισφορών, να λάβει παραπάνω από 320;;;Πάμε καλά;;;Που είναι η αίσθηση δικαίου για εμάς που έχουμε πληρώσει ένα σωρό χρήματα;;;Για αυτό λοιπόν, να σκέφτεστε πριν μιλήσετε και όσοι έχουν μικρές εισφορές, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!!!

      Διαγραφή
    2. >Και αν είμαι όπως λέτε ερεθιστικός,για δώστε μου οδηγίες,ποιες είναι οι επιθυμίες σας,ώστε να της εκπληρώσω, μιας και έχω υποχρέωση!!!, κατά την γνώμη σας!.-<

      Βάλε μια φωτό με μπικίνι, για να δούμε αν είσαι .... ερεθιστικός.. Αν ο Κριστιάν το ξέρει, δεν μπορώ να φανταστώ ... τι επιθυμίες θα εκφράσει, που εσύ έχεις υποχρέωση (;) να εκπληρώσεις.

      Έλεος! :-)))))))))))))

      Διαγραφή
  2. Ἐὰν μποροῦμε νὰ διατηρήσουμε τὴν κατώτατη σύνταξι στὰ 487 εὐρὼ χωρὶς νὲα δάνεια, σαφῶς καὶ νὰ κάνουμε ὅτι θέλουμε.
    Ἐὰν ὅμως δὲν μποροῦμε ἰδίοις πόροις νὰ διατηρήσουμε τὴν κατώτατη σύνταξι, ἀκούω προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύλληψη της φορολογητέας ύλης,φόρος στους έχοντες και κατέχοντες,έλεγχος πόθεν έσχες,κατάσχεση-φυλάκιση των κλεφτών,ισονομία.
    Τι λέω εγώ τώρα,στην χώρα της ηλιθιότητας.
    Αυτό είναι ουτοπία!!!!.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑ ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ!!!Το να πετάμε απλά γενικές ιδέες, μπορούμε όλοι.Θα μας πείτε με νούμερα τι χρήματα θα αποκομίσει το κράτος από όλα αυτά που "προτείνετε" παραπάνω και που θα τα κατανέμει, ή και εσείς σαν την κυβέρνηση πάτε απλά με μία λίστα χωρίς να έχετε κοστολογήσει τίποτα;;;Δεν είμαστε μπακάλικο αγαπητέ εδώ για να φέρνετε την λίστα με τα ψώνια σας...Αν δεν μπορείτε να κοστολογήσετε το οτιδήποτε, καλύτερα να σταματήσετε να μας ενοχλείτε...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.