27/6/15

Όταν δάκρυσε η Ιστορία …

  Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου  
Εκείνοι με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα κι εμείς με τις παρακαταθήκες μας, καταχωρισμένες στη συλλογική συνείδηση και το ομαδικό θυμικό, χωρίς ενοχές και συμπλέγματα.
Εκείνοι οικονομικοί εγκληματίες κατά συρροή κι εμείς θύματα κατ΄εξακολούθηση. Τώρα όμως τιμωροί, δίκαιοι και δικαιωμένοι.

Αγριεύτηκαν και αγρίεψαν τα τάγματα των εθελόδουλων, μόλις κατάλαβαν ότι πήγε στράφι η προπόνηση στον πάγκο των Βρυξελλών, τις τελευταίες ημέρες. Προσδοκώντας » ανάσταση νεκρών», καραδοκούσαν για αποτυχία η οποία θα οδηγούσε σε εκλογές, όπου θα κατέβαιναν από κοινού, ως ευρωπαϊκό μέτωπο.

Αλλά το δημοψήφισμα ήρθε κατακούτελα και έχασαν έτσι κάθε πρόσχημα, οι «μένουμε Ευρώπη- Γερμανία». Ταυτόσημες  και οι τρεις ανακοινώσεις ( Ν.Δ. ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ) βγαλμένες από το ίδιο εργαστήριο. Τρομοκρατικές, ανεύθυνες και επικίνδυνες, καθώς με τη σπέκουλα και την κακοήθεια, έστειλαν τον κόσμο νυχτιάτικα στα ΑΤΜ και τα βενζινάδικα.

Και δεν βρέθηκε ένα κανάλι να πει ότι για να διακοπεί η χρηματοδότηση του Ντράγκι, απαιτούνται οι ψήφοι από τα 3/5 των μελών του συμβουλίου της ΕΚΤ και των 17 κεντρικών τραπεζιτών και το κυριότερο η υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. Έσπευσαν να αναμεταδώσουν τις υστερικές αντιδράσεις της BILD κατά της Ελλάδας , αλλά κουβέντα για τη διαβεβαίωση του Bloomberg ότι τη Δευτέρα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα οι ελληνικές τράπεζες.

Χαρακτήρισαν διχασμό την προσφυγή στο λαό, δείχνοντας πόσο τον περιφρονούν και αποκαλύπτοντας πόσο τον φοβούνται. Έσπερναν φήμες ότι απειλεί με παραίτηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ θα προκηρύξει εκείνος το δημοψήφισμα, ή ότι διαφωνεί η Ζωή Κωσνταντοπούλου, την ώρα που η Πρόεδρος της Βουλής έκανε συγκινημένη δηλώσεις, έξω από το Μαξίμου!

Η μεταμεσονύκτια ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το  δημοψήφισμα – αφού είχε κλείσει η wall street- είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια πολιτική πρωτοβουλία ιστορικής σημασίας και μια ηγετική κίνηση ευρύτατου βεληνεκούς, που θα μνημονεύεται για χρόνια ως καταλύτης εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη.

Είναι η ένεση που χρειαζόταν η Ελληνική Δημοκρατία και η ανάσα που χρειαζόμασταν οι πολίτες της, για να βγούμε από την ταπείνωση, το τέλμα, την αμηχανία, το φόβο και την παράλυση.
Είναι η αφορμή να ξαναζήσει η Ελλάδα το μεγαλείο των αγώνων του 114 που έγινε 120 και ορίζει με δυο γραμμές την πεμπτουσία της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Αξιοπρέπειας. Το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, πρωταρχικό μέλημα και ζωτική ανάγκη κάθε ελεύθερου πολίτη:

 2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Είναι η υπόμνηση των φράσεων του Αλέξη  Τσίπρα στις προγραμματικές, τότε που έσπασε η φωνή του και η καρδιά μας:

«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού. Ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού και γι’ αυτό θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας» .

Είναι η στιγμή που δάκρυσε η Ιστορία από περηφάνεια και χωρίς προκατάληψη…

altsantiri

10 σχόλια:

  1. Πολύ οψιμοι πατριώτες τα παιδιά που έκαιγαν τις ελληνικές σημαίες και απαντούσαν Έλληνας είσαι και φαίνεσαι. Που να περιμένεις προκοπή από τέτοιους τυχαρπαστους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είμαι θλιβερός; Άσε φίλε, τους ξέρω πολύ καλά τους "πατριώτες" του Σύριζα! Η θλίψη είναι όλη για σένα !

      Διαγραφή
    2. Μετά από όλα αυτά και ακόμα δεν έχουν παρουσιάσει δικό τους σχέδιο, απλώς λένε δώστε μας κάτι καλύτερο! Τυφλός είσαι;

      Διαγραφή
  2. Σοβαρά τώρα....Αυτά που γράφουν τα πιστεύουν έστω και λίγο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ὅλα θὰ φανοῦν στὴν πορεὶα.

    Αὐτὸ ποὺ μοῦ κάνει ἐντύπωσι εἶναι ὅτι ἐμεῖς οἱ Ἓλληνες μάθαμε στὸ σκοτάδι τοῦ σπηλαίου καὶ δὲν τολμοῦμε νὰ βγοῦμε ἔξω γιά νὰ δοῦμε ἄν στὸ φῶς ὅλα εἶναι καλλίτερα.

    Δλδ μάθαμε στὴν ἐξάρτησι καὶ δὲν τολμοῦμε νὰ τήν τινάξουμε μήπως καὶ τελικά μετὰ ἀπὸ 194 χρόνια δῆθεν ἀνεξαρτησίας μπορέσουμε καὶ σταθοῦμε ὄρθιοι χωρὶς βοήθεια.

    Μπορεῖ καὶ νὰ μὴ πετύχουμε,ἀλλὰ βρὲ ἀδελφὲ ἄς τὸ διακινδυνεύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά ας πάρει και καμιά ανάσα, θα πάθει τίποτε από τη συγκίνηση.

    αν θεωρούν οι άρχοντές μας ότι είναι κάθε λέξη από το σύνταγμά μας, θα έπρεπε ή να γίνει συνειδητοί χριστιανοί, αντί για χριστομάχοι ή να αλλάξουν το σύνταγμα

    από όσο θυμάμαι εξακολουθεί να αρχίζει με την επίκληση της Παναγιάς Τριάδος.

    ειδάλως ή άγνοια ή υποκρισία, εσείς τι λέτε ότι ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα ακόμη εξαιρετικό άρθρο από την Ακριβοπούλου.

    Σημειωτέον ότι τα ίδια έλεγε και όταν δούλευε στον ΣΚΑΙ από όπου πρίν τις εκλογές την απολύσανε, χάριν της "αδέσμευτης πληροφόρησης" που πουλάει το Αλαφουζέικο.

    Η δημοσιογράφος αυτή φοράει παντελόνια και δεν συγκρίνεται με την θλιβερή πλειοψηφία των παπαγάλων του επαγγέλματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ανακοινώσεις απο ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ, έστειλαν και τον Φίλη και τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΤΜ της Βουλής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συναισθηματικές Αρλούμπες .
    Η ιστορία δεν κλαίει ποτέ αλλά επιβραβεύει τους ικανούς και εξαφανίζει τους ανίκανους καλή ώρα τους δημιουργικά ασαφείς ανίκανους κλόουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.