9/7/15

Εντός της ημέρας η νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νταβούτογλου

Από τον πρόεδρο Ερντογάν
REUTERS/UMIT BEKTAS
Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός και αρχηγός του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αναμένεται να λάβει εντός της Πέμπτης ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, από τον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός και αρχηγός του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Το κόμμα ήλθε ξεκάθαρα πρώτο στις τουρκικές εκλογές της 7ης Ιουνίου με ποσοστό κοντά στο 41%, ωστόσο έχασε την αυτοδυναμία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, διαθέτοντας πια 258 εκ των 550 εδρών (όριο αυτοδυναμίας οι 276 έδρες).
Στο κοινοβούλιο εκπροσωπούνται ακόμη το κεντροαριστερό, κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, το ακροδεξιό κεμαλικό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος και το αριστερό, φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών.
Ο κ. Νταβούτογλου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, δήλωσε ότι θα αρχίσει συνομιλίες με τους ηγέτες των υπόλοιπων κομμάτων για κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη εβδομάδα.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.