1/8/15

Κύπρος: Ενημερώθηκαν και πήραν οδηγίες οι πρέσβεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων

-Έτοιμος να μεταβεί στην Άγκυρα δηλώνει ο Άντρος Κυπριανού, εφόσον προσκληθεί
-Οποιαδήποτε συμφωνία των Ε/κ για το φυσικό αέριο πριν από τη λύση, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα ίσα και θεμελιώδη δικαιώματα των Τ/κ, τονίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ
-«ΕΧΟΥΜΕ αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον Τσαβούσογλου», δήλωσε ο Ά. Κυπριανού 

Ενημέρωσης αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον επικεφαλής των Διευθύνσεων του Υπουργείου Εξωτερικών έτυχαν χθες οι Πρέσβεις της Δημοκρατίας, που υπηρετούν στο εξωτερικό. «Ο Πρόεδρος μάς ενημέρωσε για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού και συζητήσαμε επίσης και τρόπους προώθησης των οικονομικών και εμπορικών συμφερόντων της Κύπρου και προσέλκυσης επενδύσεων στην Κύπρο από το εξωτερικό», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων.
Ο Κύπριος διπλωμάτης ενημέρωσε για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διεξήγαγε διαλογική συζήτηση με τους Πρέσβεις απαντώντας διάφορες ερωτήσεις, δίνοντάς τους κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο χειρισμού διαφόρων θεμάτων. «Έγινε μια γενική συζήτηση, οι κατευθύνσεις του ΠτΔ δίνονται μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, όμως αυτή η συνάντηση ήταν χρήσιμη με την έννοια ότι ακούστηκαν από πρώτο χέρι ποιες είναι οι προτεραιότητες του Προέδρου, πώς σκέπτεται σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό αλλά και σε ό,τι αφορά την προώθηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της Κύπρου με άλλες χώρες», σημείωσε ο κ. Ζήνων.

Ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ

Παράλληλα, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή τηλεόραση, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε χθες ότι μια συνολική λύση του Κυπριακού θα διευθετούσε επίσης τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των φυσικών πόρων του νησιού. Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Ταντσού Μπιλγίκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Δημοκρατίας της Κύπρου και του Ισραήλ για το θέμα των υδρογονανθράκων, είπε: «Οποιαδήποτε φόρμουλα επιτευχθεί πριν από τη λύση σχετικά με την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα ίσα και θεμελιώδη δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Έτοιμο το ΑΚΕΛ να μεταβεί στην Άγκυρα

Την πρόθεσή του να μεταβεί στην Τουρκία, εφόσον προσκληθεί, προκειμένου να μεταφέρει τις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου στην Άγκυρα, εξέφρασε χθες ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί επιστολής που έστειλες στον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για να μεταβεί στην Τουρκία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “δεν έχω πάρει τίποτα το συγκεκριμένο”, προσθέτοντας ότι “τον κ. Τσαβούσογλου τον γνωρίζω από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης”.
“Είχαμε αναπτύξει τότε μια φιλική σχέση. Σε μερικές περιπτώσεις μού είχε πει ότι θα μου απηύθυνε πρόσκληση για να μεταβώ στην Τουρκία. Μέχρι στιγμής δεν έχω στα χέρια μου κάτι το συγκεκριμένο”, πρόσθεσε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, και επανέλαβε ότι η ανταπόκρισή του θα είναι θετική σε περίπτωση που έρθει μια τέτοια πρόσκληση. “Έχω πρόθεση να μεταβώ εκεί και να μεταφέρω βέβαια τις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου”, κατέληξε.
Σημερινή

2 σχόλια:

  1. «ΕΧΟΥΜΕ αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον Τσαβούσογλου», δήλωσε ο Ά. Κυπριανού...

    Ο Τσαβούσογλου έχει αναπτύξει φιλικές σχέσεις με εμάς;.;.;;. Ρωτάω εγώ ο αφελής ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Νοέμβριο του 1962, πριν από πενήντα χρόνια, πραγματοποιήθηκε η ιστορική επίσκεψη του προέδρου της νεοσύστατης Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Τουρκία. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος, στρατηγός Γκιουρσέλ, διέθεσε στον Μακάριο το προσωπικό του αεροπλάνο για να τον μεταφέρει στην Άγκυρα, ενώ τον υποδέχθηκε ο ίδιος στο αεροδρόμιο, στις 22 Νοεμβρίου 1962, μαζί με τον πρωθυπουργό Ισμέτ Ινονού και τον φιλοξένησε στην προεδρική κατοικία. ο πρόεδρος Μακάριος κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Παρά τις προσδοκίες και τα χαμόγελα, η επίσκεψη δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αντίθετα, την άφιξη του Αρχιεπισκόπου αμαύρωσαν τα επεισόδια και οι αποδοκιμασίες ομάδων φοιτητών κατά τη διέλευση της πομπής των αυτοκινήτων από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας. Η ανταπόδοση της επίσκεψης Μακαρίου, αν και εξαγγέλθηκε, δεν θα γινόταν ποτέ. Επί τη ευκαιρία καταθέτω τα πιο κάτω . σε δυο μέρη .
    Συμπλήρωμα φωτιά του δημοσιεύματος μου όπως καταχωρείται στην πιο κάτω http://chalarisargiris.blogspot.com/
    33 Μ.Κ Η ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΜΟΙΡΑ – 67 ΝΕΚΡΟΙ - ΑΚΟΜΗ ΑΙΜΜΟΡΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
    Δεν έχω το δικαίωμα να σας στερήσω τα πιο κάτω :Από οπτικοακουστική αφήγηση 2010 , τριών καταδρομέων της 33 Μ.Κ , μεταξύ αυτών ο Αντρέας Ευαγγέλου μιλά για μια ενέδρα με εβδομήντα τούρκους νεκρούς κοντά στις Χαμίτ μάντρες και μόνο τρεις καταδρομείς νεκρούς . σύμφωνα με την αφήγηση του λοχία Λοΐζου Μάρκου πριν το πραξικόπημα κάποιος διοικητής που επήγε στο εφεδρικό αφαίρεσε τους επικρουστήρες από τα αντιαρματικά. της περιοχής αγίου Γεωργίου δίπλα στον χώρο απόβασης πέντε μίλι . Αφηγούνται λοχίας Λοΐζου Μάρκος , ο πατήρ θεόκλητος [λοχίας Θεωνάς αγγελιοφόρος του ήρωα διοικητή ταγματάρχη 1974 κατσάνη ] στο ίδιο video 2010 καταγγέλλουν ότι εν αγνοία των στην μάχη αγίου Γεωργίου Κερύνειας , η αφαίρεση των επικρουστήρων ΠΑΟ φορτωμένο σε τζιπ, όχι μόνο δεν έγινε η εκτόξευση του αντιαρματικού ,αμέσως μετά εβλήθη από τούρκικο άρμα και έγινε σκόνη . ,τους έφερε την καταστροφή και στο τέλος μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν την προδοσία και την υπεροπλία των τούρκων , διατάχθηκε αυτοδιάλυση. Τα ελικόπτερα ήταν εκατοντάδες που πηγαινορχόντουσαν,από Τουρκία και δεν ξέρω από πού αλλού . εκτός κειμένου video , πριν έξι μήνες είχα κατάθεση , ότι 4 στοιχεία όλμων , 4.2 ήταν στημένα να χτυπήσουν την αποβίβαση χωρίς να είναι επανδρωμένα .προδοσία σκετη .έτσι πήρα το E MAIL ,από κληρωτό καταδρομέα της 33 Μ.Κ ομολογώ δίσταζα να το αποκαλύψω ,πόση βρωμιά επιτέλους για περισσότερα
    , http://www.24h.com.cy/society/item/61517-video-afigiseis-katadromon-apo-to-mavro-iouli-1974.html


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.