3/8/15

FT : Η κινεζική επιβράδυνση προκαλεί συναγερμό στις εταιρείες


Η επιβράδυνση στην Κίνα δε φαίνεται να είναι παροδικό φαινόμενο. Οι εταιρίες αναπροσαρμόζουν τις προβλέψεις τους για τα κέρδη προς τα κάτω την ώρα που το χρηματιστήριο σημειώνει την πιο απότομη πτώση του εδώ και πολλούς μήνες.

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου θορυβημένες από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι η μικρότερη ανάπτυξη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα κέρδη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως οι PSA Peugeot-Citroen, Audi και Ford, έχουν «ψαλιδίσει» τις προβλέψεις τους ενώ όμιλοι βιομηχανικών προϊόντων, όπως η Caterpillar και η Siemens, έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις αρνητικές επιπτώσεις της κατάστασης στην Κίνα.
Οι προειδοποιήσεις αυτές είναι ένα σημάδι ότι η ασθενέστερη ανάπτυξη στην Κίνα και η κατάρρευση του χρηματιστηρίου της αυτό το μήνα προκαλούν πονοκέφαλο στις πολυεθνικές επιχειρήσεις παγκοσμίως, οι οποίες έχουν από καιρό στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου για τα έσοδά τους.
Η Audi και η Renault αναφέρθηκαν και οι δύο στην Κίνα όταν χαμήλωναν τους στόχους των πωλήσεών τους παγκοσμίως την Πέμπτη, με τον Christian Klingler, επικεφαλής πωλήσεων της μητρικής εταιρίας της Audi, της Volkswagen, να προβλέπει έναν «δύσκολο δρόμο» για τη χώρα φέτος.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.