15/10/15

«Ναι» Κοτζιά σε συνεργασία με Τουρκία, «όχι» σε κοινές περιπολίες

INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς
Απέρριψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τις εισηγήσεις Βερολίνου - Βρυξελλών για κοινές ελληνο-τουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. 
«Κάποιοι διατύπωσαν τη φράση κοινές περιπολίες, αυτό σημαίνει είσοδο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κάτι που θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες», ανέφερε στον Alpha 989.  
Κατά τον κ. Κοτζιά, πρέπει να κλείσουν τα τουρκικά παράλια ή να δημιουργηθούν σταθμοί μετεγκατάστασης στην Τουρκία. «Οι κοινές περιπολίες είναι απαράδεκτες, αλλά δεν ακυρώνουν την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων στο έδαφος της γειτονικής χώρας, από όπου θα αποχωρούν για τον προορισμό τους.
«Όπως τους καταγράφουμε εμείς στη Μυτιλήνη ή σε ορισμένα ακόμα νησιά και πηγαίνουν στην Ευρώπη, θα μπορούσαν να καταγράφονται στο ίδιο το τουρκικό έφαφος και από εκεί να πηγαίνουν απευθείας στην Ευρώπη», επεσήμανε και πρόθεσε ότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα και καλύτερο έλεγχο των προσφυγικών κυμάτων αλλά και δυνατότητα να μην διακινδυνεύουν οι άνθρωποι τη ζωή τους.
«Μερικοί», είπε, «είναι λίγο μακριά από την περιοχή μας και δεν αντιλαμβάνονται ακριβώς το πρόβλημα. Εμείς θέλουμε τη συνεργασία με την Τουρκία, αλλά η συνεργασία αυτή μπορεί να γίνει από το χαμηλότερο μέχρι το υψηλότερο επίπεδο». 
Ερωτηθείς για το το ενδεχόμενο εισόδου τζιχαντιστών στη χώρα, απάντησε ότι έρχονται εκατοντάδες περήφανοι Σύριοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι ουδείς έχει σχέση με τζιχαντιστές. «Ότι μπορεί να προκύψει μας ανησυχεί και πρέπει να το αποτρέψουμε», πρόσθεσε.
Ναυτεμπορική

7 σχόλια:

  1. Αν κάποια χώρα ή κάποιο θεσμικό Ενωσιακό όργανο νομίζει ότι η επαγρύπνηση των Ιωνικών ακτογραμμών από την τούρκικη πολιτεία απέναντι στους δουλέμπορους της είναι πλημμελής
    και ανεπαρκής, ας αξιώσουν και ας επιβάλουν από κοινού περιπολίες συντεταγμένων
    Ευρωπαϊκών δυνάμεων από κοινού με τήςΤουρκίας μέσα στα χωρικά ύδατα τής τελευταίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα οι Τούρκοι είναι σε συνεχείς κοινές περιπολίες με τους λαθρέμπορους.

    Τι άλλο να κάνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρώ τελείως αδύνατο, να μην έχει ενημερωθεί σχετικά και μάλιστα ausführlich (λεπτομερώς) η Μέρκελ και η κυβέρνησή της, τόσο από τις Γερμανικές διπλωματικές υπηρεσίες, όσο και από την Bundes Nachrichten Dienst (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, πρώην Οργάνωση Γκέλεν), για την συνεχή επεκτατική πολιτική που ακολουθεί Τουρκία, παραβιάζουσα το Διεθνές Δίκαιο ( το οποίο έχουν άπαντες υπογράψει!) τόσο στο Αιγαίο όσο στην Ελληνικότατη Θράκη μας, καθώς και για τις συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού FIR, την κρίση των Ιμίων, την δολοφονία του Ηλιάκη και των άλλων Ελλήνων αξιωματικών, και είμαι βέβαιος ότι έχουν πληροφορηθεί ότι επί τη βάσει του πρωτοκόλλου παράδοσης της Ελληνικής Δωδεκανήσου και των άλλων βραχονησίδων από με την νικημένη Ιταλία στην Ελλάδα, τα Ίμια είναι Ελληνικό έδαφος και η κρίση ήταν σκηνοθετημένη υπό των Τούρκων!

    Γνωρίζουν τα πάντα, με λεπτομέρειες που ίσως δεν γνωρίζουν εις βάθος οι επίσημες Ελληνικές Αρχές!

    Είναι σαφές ότι με το να ζητά η Μέρκελ από την Ελλάδα ζητά μία τελείως έωλη αξίωση, με το να περιπολούν μέσα στο Ελληνικό Αιγαίο, τουρκικά πλοία, όταν είναι αδύνατον να μην γνωρίζει το προηγούμενο της Κύπρου το 1974 την κρίση στα Ίμια και τις άλλες επεκτατικές επιδιώξεις εις βάρος της Ελλάδος και τις επεκτατικές φιλοδοξίες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο!

    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχει προηγηθεί «το τουρκικό παζάρι» μεταξύ Τούρκων και Γερμανών. Οι Γερμανοί απεφάσισαν ότι προκειμένου να έχουν την τουρκική συνεργασία, ας γίνει αυτή η παραχώρηση εις βάρος του ασθενέστερου, ήτοι της οικονομικά καθημαγμένης και καταχρεωμένης Ελλάδος. Επίσης, έπεισαν άκομη και τον Γιουνκέρ, ώστε αυτός να δηλώσει πως αυτή είναι μια καλή λύση!

    Οι Τούρκοι, ποτέ δεν δίδουν κάτι αν δεν πάρουν και αυτοί κάτι! Συνήθως το «κάτι» των Τούρκων είναι δυσανάλογα μεγάλο έναντι αυτού που δίδουν!

    Όπως είναι γνωστό, όταν φθάνουν τα τουρκικά έκτροπα εις βάρος της Ελλάδος στα Ευρωπαϊκά φόρα και είναι εξόφθαλμη η σκευωρία εις βάρος μας και εις βάρος του λεγόμενου Διεθνούς Δικαίου, τότε «μας συστήνουν να τα βρούμε με τους Τούρκους» επειδή λέει η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα!

    Πάντα το μυαλό μου πηγαίνει, αφ’ ενός στο βιβλίο του αειμνήστου Ιωάννη Πικρού «Τουρκικός Επεκτατισμός» (θείου της αείμνηστης Φίλης μας Ελίνας Γαληνού) στο οποίο ο Πικρός αναφέρει τις προσπάθειες της Τουρκίας το 1945 στους συμμάχους, να γίνει αυτή χωροφύλακας των Βαλκανίων και να απελευθερώσει ..... την Θεσσαλονίκη και τα Εληνικά νησιά, αφ’ ετέρου στην κατάληξη της σύνθεσης των κατοίκων των δύο κρατών το 1940: Ελλάς 7.500.000 Τουρκία 13.000.000 κάτοικοι. Σήμερα Ελλάς έχει περίπου 11.000.000 και Τουρκία 80.000.000 κάτοικοι!

    Επίσης, είναι γεγονός ότι κάθε φορά που η Ελλάς βρίσκεται σε δεινή θέση, σπεύδουν οι Τούρκοι να μας χτυπήσουν όπου μπορούν. Όταν οι Γερμανοί το 1941 κατέλαβαν την Ελλάδα ζήτησαν τόσο από τους Άγγλους όσο και από τους Γερμανούς να καταλάβουν τα παράκτια Ελληνικά νησιά μας (δεν έγινε τότε δεκτό ούτε από τους Γερμανούς, ευτυχώς ούτε από τους Άγγλους). Κατά την Κατοχή το Βαρλίκι, αργότερα με το τέλος του πολέμου ζήτησαν τα Δωδεκάνησα. Το πογκρόμ εις βάρος των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη το 1955. Μετά στην Κύπρο όπου οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι μιλούσαν όλοι τους Ελληνικά σπρώχθηκαν, οργανωμένοι από την Τουρκία εναντίον των Ελλήνων με τους οποίους διατηρούσαν πριν φιλικές σχέσεις. Όσοι Τουρκοκύπριοι δεν «συνεργάστηκαν» δολοφονήθηκαν. Μετά το 1974 έγινε η απόβαση, λέγε με "αποβίβαση", και τα γνωστά εγκληματικά αίσχη του τουρκικού στρατού! Σήμερα συνεχίζουν την επιθετική των στρατηγική απτόητοι.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας αντιπροτεινουμε περιπολιες ελληνων στα παραλια της μικρας Ασιας.Καλυτερο ακουγεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο παραπάνω να συνεργαστούμε ;; Δεν φτάνει που φέρνουν όλους τους λαθραίους , βουλιάζουν τις βάρκες , τους σώζουμε και τους κρατάμε ;;
    Ασε μας κ. Κοτζιά .......κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ που μιλάμε για συνεργασία με ένα γείτονα που αμφισβητεί τα χωρικά μας ύδατα και είναι έτοιμος να μας κάνει πόλεμο ανα πάσα ώρα και στιγμή...
    Μάθετε πρώτα να συνεργάζεστε με το λαο για το λαό και μετά πάτε πιο έξω.
    Μάθετε ν αφουγκράζεστε (τι ειπα τώρα) τι πραγματικά λέει ο Ελληνας και μετά ξαναπειτε ότι λετε γιατί εδώ παει η ρήση άλλα λέει η θεια μου άλλα ακουν τ αυτιά μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοτζιά η Τουρκία θα πάρει 3 δις για να στείλει επί πλέον κόσμο στην Ευρώπη, γιατί αυτό θα γίνει τελικά. Εμείς τί παίρνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.