12/11/15

Εννέα πτήσεις από Μόσχα και έξι από Αγία Πετρούπολη σε Κύπρο

Αυξάνεται το έκτακτο ρεύμα τουριστών
Λευκωσία: Το πρόσθετο τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία προς την Κύπρο, λόγω των γνωστών εξελίξεων στο αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, συνεχώς μεγαλώνει. Όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες του «Φ» από αρμόδια πηγή, πέραν των εννέα πτήσεων εβδομαδιαίως που προστέθηκαν από τη Μόσχα, άλλες έξι, επίσης εβδομαδιαίες, πτήσεις επισφραγίστηκαν χθες από την Αγία Πετρούπολη. Και στις δυο περιπτώσεις η νέα ρύθμιση θα ισχύσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με προοπτική να επεκταθεί ακόμα και μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016. Μόνο για τον Νοέμβριο και μόνο από τη ρωσική αγορά το πρόσθετο τουριστικό ρεύμα υπολογίζεται να κυμανθεί γύρω στις 20.000 περιηγητές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, έτσι που αυτή η νέα συνεργασία να εδραιωθεί και εάν τούτο καταστεί εφικτό, να επεκταθεί και από περιφερειακά αεροδρόμια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.  

Ανάλογες αλλά πιο διστακτικές κινήσεις παρατηρούνται και από πλευράς αγγλικής τουριστικής αγοράς, με εκπροσώπους της οποίας επίσης βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας.

Οι Βρετανοί πράκτορες είναι πιο έτοιμοι για αυξημένο τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο από τον προσεχή Φεβρουάριο και όχι αμέσως, όπως συμβαίνει από ρωσικής πλευράς. Ωστόσο, οι προσπάθειες των αρμοδίων συνεχίζονται κυρίως σε σχέση με τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της Βρετανίας όπως το Thomson Holidays, το Thomas Cook και το Jet2holidays, που διατηρεί και την αεροπορική εταιρεία Jet2. Άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η EasyJet και η Monarch, είναι πιο δύσκολο να διαφοροποιήσουν αμέσως το πτητικό τους πρόγραμμα.

Τέλος, ανοικτές μένουν οι προοπτικές για προσθήκες τουριστών, αυτήν ειδικά την περίοδο, από πλευράς γερμανικής και σκανδιναβικής αγοράς.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, αρκετά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις της Αγίας Νάπας θα παραμείνουν ανοικτά τουλάχιστον μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου να φιλοξενήσουν ξένους επισκέπτες οι οποίοι αναμένεται να προτιμήσουν την Κύπρο ύστερα από την αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά.

Γράφει: Γιώργος Φράγκος
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.