5/11/15

Οι Γκέμπελς, οι φιλοναζί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και η Γενοκτονία

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο πρωθυπουργός Τσίπρας, παίρνοντας χθες δίπλα του ή για την ακρίβεια στην "πλάτη" του τον... υπέρβαρο Φίλη, μας έδειξε ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους Πόντιους, τους Μικρασιάτες, τους Θρακιώτες και όλους όσους διαμαρτύρονται για τις αθλιότητες που εξέφρασε ο υπουργός του, αρνούμενος τη γενοκτονία...
Χρόνια τώρα έχω δεχτεί τόνους λάσπη από διάφορα κέντρα, με χαρακτηρισμούς όπως ακροδεξιός, εθνικιστής, σκοτεινός τύπος κλπ. Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί έγιναν από πρόσωπα που δεν με γνωρίζουν, δεν γνωρίζουν την διαδρομή μου, την ιδεολογία μου, τη στάση ζωής και τον τρόπο που έχω επιλέξει να υπάρχω, να κινούμαι και να εκφράζομαι, και που πολύ απλά αναπαράγουν ή για την ακρίβεια εκτελούν συμβόλαια μίσους που τους ανατίθενται από διάφορα κέντρα, ανάλογα με την περίπτωση.
Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά!
Γιατί ως έχων την εμπειρία της λάσπης, της προπαγάνδας και του κυνισμού, που τα έχω υποστεί και τα ένοιωσα όλα στο πετσί μου, τις μέρες αυτές είδα να "παίζεται το ίδιο έργο", είδα να εκτυλίσσεται με την ίδια μεθοδολογία η προπαγάνδα και η στοχοποίηση μέσω αφορισμών και χαρακτηρισμών, τη φορά αυτή όχι ενός προσώπου, αλλά ενός ολόκληρου λαού.
Η εφημερίδα «Αυγή» και η «Εφημερίδα των Συντακτών», στο χώρο των έντυπων ΜΜΕ, και μερικά στρατευμένα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, έχουν αναλάβει το ρόλο εφαρμογής του γκαιμπελικού σχεδίου που έχει ως στόχο τον χαρακτηρισμό των αντιδράσεων απλών ανθρώπων από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και από το εξωτερικό, με τι άλλο, με την καραμέλα του «εθνικισμού» και της «εθνικιστικής υστερίας»!
Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, που εκφράζεται μέσα από άρθρα και συνθήματα, όλες οι ομοσπονδίες των ποντιακών και μικρασιατικών σωματείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν εκδώσει σκληρές ανακοινώσεις, που καταδικάζουν τις δηλώσεις του κ. Φίλη, είναι συλλήβδην κέντρα εθνικιστικών κραυγών, οι εκατοντάδες σύλλογοι που έχουν ξεσηκωθεί, ακροδεξιών αντιλήψεων και οι εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρικόλακες που βγάζουν εθνικιστικές κραυγές.
Την ίδια στιγμή ο Φίλης, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Σκουρλέτης και η Ρεπούση, παρουσιάζονται ως φωταδιστές και πραγματικοί πατριώτες, οι οποίοι μάλιστα κατηγορούν τους οργισμένους Έλληνες για πατριδοκαπηλεία.
Ο πρωθυπουργός Τσίπρας, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις αντιδράσεις των πολιτών και ιδιαίτερα των Ποντίων που τον τίμησαν με την ψήφο τους, την ημέρα που κορυφώθηκαν οι αντιδράσεις του κόσμου, πήρε στην πλάτη του τον… υπέρβαρο Φίλη, για να παρακαθήσει μαζί του στη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο.
Αυτό σημαίνει πολύ απλά, ότι ο Τσίπρας στηρίζει τις δηλώσεις Φίλη και ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους Ποντίους, τους Μικρασιάτες, τους Θράκες, αλλά και τους απλούς πατριώτες που έχουν ξεσηκωθεί για τις δηλώσεις Φίλη, που ταυτίζονται με τις θέσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών!
Η επίσημη κυβερνητική προπαγάνδα, όχι μόνο δεν επικρίνει τον κ. Φίλη, αλλά μιλά για συνομωσία των συστημικών ΜΜΕ εναντίον της κυβέρνησης, που χτυπούν υπουργούς της κυβέρνησης, τη μια τον Φλαμπουράρη, την άλλη τον Σταθάκη και τώρα τον Φίλη, όχι γιατί υπάρχει πραγματικό νομικό ή πολιτικό ζήτημα, αλλά γιατί θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση!!!
Όλοι αυτοί στην κυβέρνηση και στα κυβερνητικά χαλκεία δεν βλέπουν ότι οι θέσεις του κ. Φίλη, που βρίσκουν στήριξη από την κ. Σία Αναγνωστοπούλου, επίσης υπουργό της κυβέρνησης, την κ. Ρεπούση αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Τσίπρα, είναι αντιδραστικές, οπισθοδρομικές, σκοταδιστικέςακροδεξιές και φιλοναζιστικές.
Αντιδραστικές και οπισθοδρομικές γιατί ανατρέπουν προοδευτικούς αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την αναγνώριση και τη διεθνοποίηση του ζητήματος της γενοκτονίας, που έχει ένα και μοναδικό στόχο: Την αποτροπή νέων γενοκτονιών. Και όποιος είναι αντίθετος σε αυτόν τον αγώνα, είναι εξ αντικειμένου αντιδραστικός και οπισθοδρομικός.
Ακροδεξιές και σκοταδιστικές γιατί οι θέσεις αυτές υποστηρίζονται με πάθος και χειροκροτούνται σήμερα από τις πιο σκοταδιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις της Τουρκίας.
Φιλοναζιστικές γιατί η αμφισβήτηση και η άρνηση σήμερα της γενοκτονίας των Ελλήνων, αφ’ ενός μεν δικαιώνει τους Νεότουρκους και τον Κεμάλ, που ήταν ο δάσκαλος του Χίλτερ και των ναζί στο θέμα της γενοκτονίας και αφ’ ετέρου ανοίγει το παράθυρο για την αμφισβήτηση αύριο, ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό, της γενοκτονίας των Εβραίων.
Ελπίζουμε ότι εμείς οι απλοί πολίτες που θα συγκεντρωθούμε σήμερα στις 16:00, στην Πλατεία Συντάγματος, θα δώσουμε ένα αληθινά προοδευτικό μήνυμα στην κυβέρνηση των φιλο-γενοκτόνων και φιλοναζί και την καλύτερη απάντηση στους Γκαίμπελς και τους γκαιμπελίσκους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ!

14 σχόλια:

 1. Πληροφορία για την ενημέρωση παντός ενδιαφερομένου, υπουργού ή απλού αναγνώστη:

  Στη Σύρο χθες οι δρόμοι έκλεισαν από μαθητές που -με σημαίες και με ταμπούρλα- διαδήλωναν λυρικά τα αισθήματά τους για τον εξοχώτατο υπουργό της Παιδείας, με το ακόλουθα τραγουδάκι -που παρέπεμπε και στην πασίγνωστη φωτογραφία από έδρανο της Βουλής, τη νύχτα της "εμπιστοασύνης":
  Εις τον αφρό, εις τον αφρό της θάλασσας
  Ο υπουργός, ο υπουργός κοιμάται,
  παρακαλώ σας κύματα
  στον βόθρο να τον πάτε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η προχειρότητα, η αντεπιστημονικότητα, η ελαφρότητα, η εμμονή στο λάθος ορισμένων στελεχών στο Σύριζα δείχνει ότι έχουμε στην εξουσία ένα ακόμα κόμμα της εθνικής καταστροφής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σάββα, να ζητήσουμε από το ΚΙΣ ή την AJC να κάνει δήλωση που να καταδικάζει τον Φίλη μπας και τον διώξει ο Τσίπρας ... γιατί με τις φωνές μας δεν βλέπω να ιδρώνει το αφτί του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στους εβραίους όλοι αυτοί στέκονται σούζα.
   Σε μας, τους ανοργάνωτους και τους πολιτικά αφελείς βρίσκουν και τα κάνουν.

   Διαγραφή
  2. Αν υπήρχε συνοχή, σχέδιο και πείσμα, όπως έχουν οι Εβραίοι, το ελληνικό λόμπυ θα μπορούσε να ήταν εξίσου ισχυρό. Μάλλον θα έπρεπε να είχαμε πάρει κάποια μαθήματα απ' αυτούς, αντί να τούς ελεεινολογούμε, όπως κάνουν κάποιοι ανεγκέφαλοι. Είμαστε άξιοι τής μοίρας μας.

   Διαγραφή
  3. Αυτή θα ήταν καλή κίνηση να δούμε τη θέση των Ισραηλιτών για την Ποντιακή γενοκτονία.
   Μπάμπης

   Διαγραφή
  4. Δυστυχως οι απόψεις φίλη- Ρεπούση δεν ειναι επικίνδυνες μονο για το εν λογω θεμα,αλλα σχεδον για το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων τα οποια θα φανούν στη πορεία ( ενα ενα με το μαλακό).Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε γιατι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ειχαν εξαντλήσει την δυνατότητα υποχωρήσεων και έπρεπε να το συνεχίσει μια κυβερνηση της αριστεράς. ..και της προόδου ..

   Τωρα τι είδους αριστερά ειναι αυτη που καταργεί μεχρι και το οικογενειακό άσυλο ειναι αλλο θεμα που άπτεται μελέτης

   Διαγραφή
 4. Κύριε Σάββα, αντεθνική ηγεσία και πολιτικούς λαμόγια δεν έχουμε μόνο εμείς, έχουν και οι Εβραίοι. Μέσα στη ρεμούλα και τη διαφθορά είναι η ηγεσία τους. Σημαντικοί Ισραηλινοί επιχειρηματίες χρηματοδοτούν Ναζιστές. Ο Εβραϊσμός είναι περισσότερο ανοργάνωτος και ανίκανος από όσο νομίζετε. Αν είχαν οργάνωση και ήθος σήμερα ο Νετανιάχου θα ήταν στη φυλακή γι' αυτά που είπε. Επίσης, αν είχαν νου και καλή στρατηγική, θα είχαν ενωθεί με όλους τους λαούς - θύματα γενοκτονιών. Δεν διαθέτουν καλή στρατηγική και σοβαρή οργάνωση. αυτό που έκανε ο Νετανιάχου ήταν δήλωση υποταγής στη Γερμανία, στη χώρα εκείνη η οποία μαζί με την Αυστροουγγαρία έφτιαξαν με δικούς τους πράκτορες και δικά τους χρήματα το πρώτο Σιωνιστικό κίνημα, και εκπαίδευσαν τους πρώτους Σιωνιστές για να σχηματίσουν το κράτος τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οἱ Ἑβραῖοι μόνο τὴν δικὴ τους Γενοκτονία θεωροῦν ὣς τέτοια,οὔσα καὶ πολὺ κερδοφόρα ἐπιχείρησι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στίς 19/5 ελπιζω να δω τον κ. Υπουργό Φιλη να καταθετει στεφανι στο μνημειο του Αγνώστου Στρατιωτη. Στη συνέχεια να ζητησει ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ συγνώμη. Χρειαζεται όμως ηρεμία και οχι βία. Η ιστορια δεν διαγράφεται απο κανέναν. Το αίμα των Ποντίων εχει ποτισει τη γη βαθιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. O καλοαναθρεμενος Φιλης μιλαει εκ του ασφαλους , αν ειχε βιωσει την θηριωδια των Τουρκων θα σκεφτοταν διαφορετικα, και σιγουρα θα ειχε και ποιο κομψη εμφανιση (η λιμοκτονια εχει και τα θετικα της).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άραγε από ασθένεια προέρχεται αυτή η κοιλά ή από λαιμαργία; Παράξενο σχήμα έχει η σαμπρέλα.

   Διαγραφή
 8. Ο Ν.Φίλης πήγε στην εκπομπή που έκανε τις περίφημες δηλώσεις ως υπουργός παιδείας που εκφράζει τις κυβερνητικές θέσεις και όχι ως πολίτης που εκφράζει προσωπικές απόψεις και φιλοσοφικές ανησυχίες της δεκάρας που κανέναν δεν ενδιαφέρουν.

  Γι΄αυτο και έγιναν τόσες αντιδράσεις στην Ελλάδα και χάρηκε η Τουρκία. ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ! 

  Και δεν ο Μητσος εκείνος που αφαίρεσε από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, το μοναδικό σημείο με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία.

  Συνεπώς, μια που ο υπουργός εκφράζει τις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης, και μια που αποδεικνύεται εμπράκτως ότι η κυβερνητικές θέσεις είναι απολυτά ευθυγραμμισμένες με τις υπουργικές δηλώσεις, δεν είναι μόνο ο Ν Φίλης εκείνος που γελοιοποίησε την Ελλάδα μην αναγνωρίζοντας την απόφαση της ελληνικής βουλής περί της γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά και η κυβέρνηση που έκανε την σχετική αφαίρεση. Έτσι έχοντας τα πράγματα, δεν πρόκειται πια για μια απλή παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου αλλά για πολύ πιο σοβαρά πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.