4/4/16

Τagesspiegel: Η ΕΥΠ βρίσκεται πίσω από την τηλεφωνική υποκλοπή του ΔΝΤ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΒΛΕΠΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Για «ελληνικό δάκτυλο» κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Τagesspiegel, αναφερόμενο στο ΔΝΤ gate με τη διαρροή μέσω του Wikileaks των διαλόγων Πολ Τόμσεν-Ντέλια Βελκουλέσκου στην Αθήνα, για το ελληνικό πρόγραμμα. 
Η γερμανική εφημερίδα δείχνει ξεκάθαρα ως την πηγή της διαρροής του διαλόγου Τόμσεν - Βελκουλέσκου την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (EYΠ).

«Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της», γράφει.
Σύμφωνα με τη γερμανική Tagesspiegel, η υποκλοπή έγινε σε ένα τηλεφώνημα από δωμάτιο του Χίλτον στην Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και ακολούθως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Wikileaks. Η γερμανική εφημερίδα, μάλιστα, αναφέρεται και στον τρόπο γραφής του ονόματος της Ντέλια Βελκουλέσκου στα Wikileaks, τονίζοντας ότι η απόδοση του ονόματος «Velculescu» ως «Velkouleskou» δείχνει ότι «υπήρξε ελληνικό χέρι». Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το Wikileaks μέσω Twitter έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό αυτό, αναλαμβάνοντας το ίδιο την ευθύνη για το ορθογραφικό λάθος.
Πηγή: iefimerida.gr

8 σχόλια:

  1. "Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το Wikileaks μέσω Twitter έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό αυτό, αναλαμβάνοντας το ίδιο την ευθύνη για το ορθογραφικό λάθος."
    Δηλαδη τι περιμενατε να πει το Wikileaks ? Οτι την υποκλοπη την εκανε η ΕΥΠ και μας την σερβιρε στο πιατο ? Damage control προσπαθει να κανει για να καλυψει τον βλακα που δεν τσεκαρισε το κειμενο πριν το δωσει προς δημοσιευση και καρφωσε την πηγη της υποκλοπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θεμα ειναι ποιος εκανε την υποκλοπη ή το περιεχομενο της? Δηλαδη γιατι ειναι ανηθικο να παρακολουθεις τους διεθνεις απατεωνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το περιεχόμενο δεν λέει τίποτα που δεν γνωρίζαμε.

      Το ερώτημα είναι ΓΙΑ ΠΟΙΟ λόγο το διαρρεύσαν, εκθέτοντας και την χώρα και την ΕΥΠ. Βέβαια με ελάχιστη σκέψη κι αυτό το γνωρίζουμε. Φτηνή επικοινωνιακή ομίχλη προς τους "ιθαγενείς" απο μια κυβέρνηση που δεν ξέρει ούτε που θέλει να πάει, ούτε με ποιους να συμμαχήσει και κυρίως που δεν ξέρει πότε να το βουλώνει..

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω αν ειναι διεθνεις απατεωνες η' οχι, ξερω ομως οτι πας με απλωμενο χερι και ζητας ελεημοσυνη.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς έτσι είναι niko νικο και θα συμπλήρωνα μια κυβέρνηση που εξειδικεύεται μόνο στα επικοινωνιακά τρικ. Υπογράφουμε συμφωνίες για να τα έχουμε καλά με τους ξένους και να μείνουμε στην εξουσία αλλά παράλληλα ως κουτοπόνηροι κάνουμε κολπάκια της πλάκας για να βρούμε ευκαιρία να μην εφαρμόσουμε τίποτα. Νομίζουμε ότι είμαστε έξυπνοι και θα κοροιδέψουμε τον κόσμο και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Δηλαδή είναι σα να λένε 'Κοιτάχτε μας, εμείς υπογράφουμε συμφωνίες γιατί δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς αλλά είμαστε αριστεροί και το παλεύουμε και οι άλλοι οι κακοί μας πολεμάνε'. Απλά ρεζιλίκια!!

      Διαγραφή
  3. Αν ειναι η ευπ τιμη μας και καμάρι μας και μαγκιά της . Καλα τους έκανε κανονικά έπρεπε να κανει δολιοφθορά και στο αεροπλάνο μέτρο οποίο έρχονται .το θέμα ειναι γιατι όμως να γίνει η υποκλοπή και ποιον ωφελεί ; Δύσκολα ερωτήματα.δεν εχω απάντηση.επι της ουσίας τι θα αλλάξει στη διαπραγμάτευση η υποκλοπή ; Πλην μιας ίσως εσωτερικής ανατάσεως στο λαό τιποτ αλλο. Η κυβέρνηση ειναι πλήρως υποταγμένη στα κελεύσματα του κουαρτέτου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα έχει πολλά και πανίσχυρα χαρτιά στα χέρια της. Το θέμα είναι η στρατηγική της αντεπίθεσης.
    Οι αντίπαλοι της χώρας μας είναι κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα κόπρανα. Με ελάχιστη πίεση ερχόμενη άνωθεν, μπορούν να βουλιάξουν. Το θέμα είναι να σχεδιαστεί σωστά η εφαρμογή αυτής της πίεσης.

    Περι του Παύλου που τον λένε Paul, και στην υποκλοπή τον γράφουν κατ' εξεκολούθηση Poul, θέλω να παρατηρήσω ότι είναι καιρός οι αρβανιτοβλαχιές και η ποντιακή προχειρότητα να τελειώνουν για να μην γελάνε μαζί μας τα παρδαλά κατσίκια.

    Αντί να γελάνε τα παρδαλά κατσίκια καιρός να αρχίσουν το κλάμα καθώς εμείς πρέπει να τα κάνουμε θυσία για το ιερό Πεσάχ (που το μάθαμε ως Πάσχα).

    Τα παρδαλά κατσίκια, κατσίκες και τράγοι μετράνε μέρες. Παρά τη δική μας γελοιότητα και προχειρότητα, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και που είναι το προβλημα?Μακάρι η ΕΥΠ να έχει τετοιες δυνατότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.