5/4/16

Κάλεσμα για τη δημιουργία Πατριωτικού Δημοκρατικού Μετώπου

Η πολύμορφη κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας έχει οδηγήσει στην ακύρωση και υπέρβαση των παραδοσιακών πολιτικών διαχωρισμών. Η παλαιά αντίθεση ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά έχει λειανθεί και υποκατασταθεί από τη σύγκρουση ανάμεσα στην παγκοσμιοποίηση και στην πατρίδα. Ανάμεσα στη  πολυπολιτισμικότητα και την ενιαία εθνική ταυτότητα. Ανάμεσα στην ψευτοδημoκρατία της διαπλοκής και την πραγματική δημοκρατία. Ανάμεσα στους πλούσιους και κατέχοντες και στους λιγότερα έχοντες.
Σήμερα, η Ελληνική κοινωνία οφείλει  να αντλήσει χρήσιμα διδάγματα από τη δοκιμασία που διέρχεται και να ατενίσει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Να σταματήσει τον κατήφορο προς την αποσύνθεση και να προχωρήσει μπροστά, προς μια νέα προοπτική, με νέες συνθέσεις με δημοκρατικές και εθνικοπολιτικές προτεραιότητες. Τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα του λεγόμενου κοινοβουλευτικού τόξου ή της συστημικής αμφισβήτησης, είναι συνυπεύθυνα  για τη σύγχρονη Ελληνική τραγωδία και αδυνατούν να αποτελέσουν φορείς αποτελεσματικών διεξόδων. Η χώρα χρειάζεται μια νέα δυναμική, ενωτική, πλατιά  πολιτική έκφραση, που να  εκφράζει την αγωνία και θέληση της κοινωνίας για  ένα καλύτερο αύριο με επίκεντρο δύο βασικούς πυλώνες : την πατρίδα και τη δημοκρατία. Η έννοια της πατρίδας αποκλείει τον εθνομηδενισμό και αυτή της δημοκρατίας, τον φασισμό. Για τους λόγους αυτούς, απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης για τη δημιουργία ενός Πατριωτικού Δημοκρατικού Μετώπου προς όλες τις συλλογικότητες και τους ενεργούς πολίτες, που διατηρώντας τις επιμέρους ιδεολογικοπολιτικές τους θέσεις, συμφωνούν με τις ακόλουθες βασικές κατευθύνσεις:
·         Την προσήλωση στην πραγματική και ουσιαστική δημοκρατία και την προάσπιση της πατρίδας, που πλήττεται βάναυσα σήμερα όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και από το εσωτερικό της χώρας.
  • Τη στήριξη του ελληνοκεντρικού χαρακτήρα της χώρας μας, με αποτροπή της μαζικής εισβολής μεταναστών και μετατροπής της σε πολυπολιτισμική κοινωνία που αποκόπτεται από τις ιστορικές και πολιτισμικές της καταβολές
  • Τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης, με  διαγραφή, πάγωμα και ριζική αναδιάρθρωση του  χρέους, κρατικό έλεγχο των τραπεζών και με δεδομένο ότι, το νόμισμα υπηρετεί το συμφέρον της πατρίδας και όχι το αντίθετο.
  • Τη διαμόρφωση εξωτερικής πολιτικής με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον της χώρας
  • Την προώθηση της διαφάνειας, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, την εμπέδωση της αξιοκρατίας, της συλλογικής προσπάθειας και της προσωπικής ευθύνης
  • Τον έλεγχο του πόθεν έσχες του πολιτικού και ανώτερου στελεχιακού προσωπικού του κράτους τα τελευταία τριάντα χρόνια, με παραδειγματική τιμωρία των αποδεδειγμένα υπόλογων για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και  δημόσιας περιουσίας
  • Την ανόρθωση και εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης, του εθνικού συστήματος υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της παιδείας και έρευνας,
  • Την ενεργό περιφερειακή ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, των τεχνών και του ελληνικού πολιτισμού.
  • Τη δίκαιη κατανομή του εθνικού εισοδήματος, τη στήριξη των λιγότερο εχόντων, την αποτελεσματική  καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας, την  προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κοινωνικού κράτους
Ομάδα πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Πατριωτικού Δημοκρατικού Μετώπου


7 σχόλια:

  1. Η αστικη δημοκρατια δε βοηθαει,ουδεποτε υπηρξε πραγματικη αστικη ταξη στην Ελλαδα.
    Μονο μια παρασιτικη ταξη ολιγαρχων και νεοκοτζαμπασηδων αρχοντοχωριατων υπηρξε.
    Και οταν λεμε δημοκρατια,εννοουμε ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    Επισης δημοκρατια εννοουμε ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ και απελαση/ξενηλασια.
    Τι απο αυτα προτεινουν στην ομαδα πρωτοβουλιας ΠΔΜ;

    Υ.Γ Ο Φασισμος ειναι η εξελιξη της ρωμαικης Res Publica,παιδι της δημοκρατιας οχι εχθρος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Res Publica = Πολίτευμα κράτους, στο οποίο ο ανώτατος άρχων δεν είναι κληρονομικός.

      Όταν επεκράτησε ο φασισμός στην Ιταλία, η Ιταλία δεν ήταν Res Publica, αλλά βασίλειο.

      Τι εννοείς λέγοντας "Ο Φασισμος ειναι η εξελιξη της ρωμαικης Res Publica,παιδι της δημοκρατιας οχι εχθρος της";

      Διαγραφή
  2. "Η παλαιά αντίθεση ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά έχει λειανθεί και υποκατασταθεί από τη σύγκρουση ανάμεσα στην παγκοσμιοποίηση και στην πατρίδα."
    Ωραίο συμπέρασμα, άργησε 3 χρόνια, το έλεγε η Ένωση Εθνικών Δυνάμεων:
    http://olympia.gr/2013/05/25/ένωση-εθνικών-δυνάμεων-ιδρυτική-διακ/

    "Ανάμεσα στην ψευτοδημoκρατία της διαπλοκής και την πραγματική δημοκρατία."
    Να δεις ποιός το'λεγε από το 2011...
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2011/06/blog-post_6219.html

    "Τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης"
    Ανασυγκρότηση (= μηδένισε το κοντέρ να αρχίσουμε το πάρτυ από την αρχή) θέλει το βαθύ κράτος τού ΠΑΣΟΚ (= φέρε λεφτά άλλων να μοιράσουμε).
    Στη μεταπολίτευση δεν υπήρξε ποτέ συγκρότηση για να ζητάει κανείς ανασυγκρότηση. Συγκρότηση χρειάζεται.
    Όχι μόνο οικονομικής, αλλά και πολιτειακής και θεσμικής.
    Δηλαδή το update τής Εθνικής Αντιπρότασης τού 2012, πού ήδη ολοκληρώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν καταλαβεις και ποιοι (φαινονται απλα) ειναι οι διοργανωτες και που εργαζονται αυτοι τοτε Anaconda θα φυγεις τρεχοντας.Φιλε μου=καμμια ελπιδα απο ΠΟΥΘΕΝΑ=αντικειμενικοτατη και με γνωση αρκετη αυτη η διαπιστωση.Γνωριζω οτι καταλαβαινεις .Η Ελλαδα πλεον σερνεται στα τεσσερα οπως την καταντησαν καποιοι που τολμανε να διακηρυσουν "νεα" πολιτικα σχηματα "σωτηριας".Παρατηστε μας πλεον ολοι σας ,δεν θα κουβαλησει ο λαος παλι νερο στον δικο σας μυλο.ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΜΑΣ!!!!!

      Διαγραφή
  3. Δεν γράφει πως ερχόμαστε σε επαφή για να δούμε τι γίνεται και να συμμετάσχουμε. Σάββα περιμένω πληροφορίες. Με ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ?ΤΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ?ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ!ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πατριωτικο Δημοκρατικό Μετωπο
    Ακουγεται Εξαιρετικο . Μακαρι το κυματακι να γινει τσουναμι και να αναστηθει η Ελλαδα .
    Ειναι ευλογημενη η σημερινη ημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.