19/4/16

Δημόσια ομολογία Ερντογάν για την καταγωγή του...

Θέλοντας να δείξει ότι η εθνική καταγωγή λίγο μετράει στη χώρα του και ότι αξία έχει η μουσουλμανική πίστη, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη σε έναν διάλογο που είχε με τον πατέρα του πριν από χρόνια.
«Είχα ρωτήσει το συγχωρεμένο τον πατέρα μου αν είμαστε Λαζοί ή Τούρκοι. Μου είχε απαντήσει ότι κι αυτός, πιο παλιά, είχε κάνει την ίδια ερώτηση στον δικό του πατέρα. Κι εκείνος του είπε: Κοίτα, ο δικός μου παππούς μού είπε ότι όταν πεθάνουμε και πάμε στον άλλο κόσμο, θα μας ρωτήσουν σε ποιον θεό πιστεύεις, ποιος είναι ο προφήτης σου και ποια είναι η θρησκεία σου. Δεν θα μας ρωτήσουν για την εθνική μας καταγωγή.
Μετά από αυτά, όταν σε ρωτούν ποια είναι η εθνική σου καταγωγή, να λες ότι είσαι μουσουλμάνος και να τραβάς το δρόμο σου».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ερντογάν κατάγεται από το χωριό Ποταμιά του Ριζαίου, μια περιοχή όπου επί χιλιετίες κατοικούσαν Έλληνες και που ποτέ δεν εποικίστηκε από άλλα φύλα...

56 σχόλια:

  1. και ειναι τιμητικο για μας που ο διεθνης αυτος τρομοκρατης εχει ελληνικη καταγωγη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Giannis123,

    Κανείς δεν είπε οτι είναι τιμητικό. Απλώς (αν ισχύουν όσα ισχυρίζεται το άρθρο) ο Recep Tayyip Erdoğan επιβεβαιώνει πως οι γενίτσαροι (Ελληνόπουλα που απήχθησαν, ανατράφηκαν στην αγκαλιά του Σουλτάνου και γαλουχήθηκαν με το Ισλάμ), ήταν πολύ πιο φανατικοί ανθέλληνες από τους ίδιους τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί είναι ανθέλλην; την πατρίδα του υπερασπιζεται. γιατί έπρεπε να ειναι φιλελλην; Ήμαρτον πια που ολοι πρέπει να μας θαυμάζουν για την καταγωγή μας.

      Διαγραφή
    2. @ JOHN MAKR,

      Ξεκόλα, το ίδιο λέμε. Τα πάντα είναι θέμα ανατροφής. Προσωπικά είμαι υπέρ του Αμερικανικού πρωτύπου. Οι ανθρωποι εκεί, ασχέτως καταγωγής γαλουχούνται βάσει ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής. Αποτέλεσμα? Ασχέτως του (κακού) παρελθόντος, κίτρινοι, λευκοί, μαύροι, κόκκινοι, παρδαλοί αισθάνονται Αμερικανοί. Αμερικανοί! Να σου το θέσω αλλιώς: Όσο "Έλληνας" αισθανόταν ο (Ελληνικής καταγωγής) δντης της CIA George Tenet, άλλο τόσο "Αιγύπτια" αισθάνεται η μαθήτρια που αρίστευσε στο σχολείο της και παρήλασε ως παραστάτρια της Σημαίας. Κατά την ίδια λογική, ο Recep Tayyip Erdoğan, ασχέτως της "Έλληνας" του καταγωγής, ανατράφηκε ως Τούρκος και είναιαπόλυτως φυσιολογικό να συμπεριφέρεται ως Τούρκος - κάθε άλλο θα μου προκαλούσε έκπληξη.

      ...βέβαια, υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Μου έρχεται στο μυαλό το όνομα του Στηβ Λ, που είχε στην καρδιά του μια Πατρίδα και δεν την ξέχασε ποτέ.

      Διαγραφή
    3. ..."βέβαια, υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα"
      Αυτοι, οπως ειναι και λογικοτατο, αποτελουν για το κρατος μεσα στο οποιο ζουν και φορολογουνται μια πιθανη "πεμπτη φαλαγγα". Ας δουμε λοιπον καποια στατιστικα: Για τους τουρκους, το νουμερο αυτο πλησιαζει τα 20+ εκατομμυρια ψυχες σε συνολο 75 εκατομμυρια, δηλαδη σχεδον ενας στους 4! Για εμας, πιθανοι υποψηφιοι για κατι τετοιο ειναι καμια 3-5,000 "σλαυοφωνοι" που θελουνε να αυτοαποκαλουνται "μακεδονες", παντοτε με βαση τις ψηφους που βγαζει το "ουρανιο τοξο" του βοσκοπουλου, καθως και πανω κατω ΣΧΕΔΟΝ το συνολο οσων ακολουθουν την ισλαμικη "πιστη", ακριβως και μονο λογω της "πιστης" τους, καθως ειναι συνωνυμη καθε ολοκληρωτικης, επομενως και φασιζουσας ιδεοληψιας. Βαλε δηλαδη καμια 600αρια χιλιαδες ειτε λαθρο/ειτε νομιμους μεταναστες ειτε μειονοτικους της θρακης - και οχι μονο ...και βλεπουμε.Σχεδον ενας στους ΔΕΚΑ / κι ακομα λιγοτερο σε συνολο 11 περιπου εκατομμυριων δηλαδη. Γιαυτο εχουνε φαει τα λυσσιακα τους οι τουρκαλεουδες και πιανονται απο τα μαλια τους σαν τον πνιγμενο που παλευει να μεινει στην επιφανεια. Λογικοτατο.

      Διαγραφή
    4. @UNKNOWN
      Αμερικάνικο πρότυπο: Καταλαμβάνουμε μια νέα ήπειρο, εξοντώνουμε όσους ντόπιους αντιστέκονται τους υπόλοιπους τους αφομοιώνουμε και επειδή δεν έμειναν πολλοί να αφομοιωθούν φέρνουμε και άλλους άποικους (κατά προτίμηση από Ευρώπη) και δημιουργούμε εκ του μη όντως το αμερικάνικο έθνος!
      Τουρκικό πρότυπο: Καταλαμβάνουμε μια νέα γη, αφομοιώνουμε τους πολυπληθέστερους ντόπιους εφόσον όσους και να έσφαξαν υπήρχαν ακόμα αρκετοί και δημιουργούμε το τουρκικό έθνος με εντελώς νέα - ευρωπαϊκά - χαρακτηριστικά.
      Κακά τα ψέματα όχι μόνο ο Ερντογάν αλλά σχεδόν όλοι οι Τούρκοι είναι απόγονοι εκτουρκισμένων κατοίκων της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Στους περισσότερους όπου ο εκτουρκισμός έγινε πριν από 300 χρόνια η αρχική ρίζα έχει ξεχαστεί και δεν αναφέρεται καν. Στην περίπτωση του Ερντογάν είναι ακόμα ζωντανή η μνήμη της ελληνικής καταγωγής, άλλο αν την παρακάμπτει μέσω της πίστης

      Διαγραφή
    5. @Nikos : H περιγραφη που δινεις ειναι σωστη αν και μερικως η ορολογια που χρησιμοποιεις ειναι συζητησιμη. Πραγματικα κατα την περιοδο των σελτζουκων, εξισλαμιστηκε δια της βιας τις περισσοτερες φορες,το μεγαλυτερο μερος των βυζαντινων πληθυσμων της κεντρικης & νοτιας Μ.Ασιας. Οι πληθυσμοι αυτοι ηταν στην πλειοψηφια τους σχεδον αποκλειστικα ελληνοφωνοι, ως κληρονομοι της ελληνιστικης περιοδου, παροτι μη ελληνες στην καταγωγη οι περισσοτεροι. Ολοι τους ομως , αυτοποροσδιοριζονταν ως Ρωμαιοι/ρωμιοι. Πολιτες δηλαδη του ρωμαικου κρατους, καθως θεωρουσαν εαυτον ως τον μονο "νομιμο" συνεχιστη της ρωμαικης αυτοκρατοριας. "Ρουμ ορτοντοξ" τους αποκαλουν ακομη και σημερα οι τουρκοι, και με αυτο τον ορο δεν εννοουσαν αρχικα τους ελληνικης συνειδησης μειονοτικους, αλλα τους απογονους των ρωμαιων/ρωμιων που εκεινοι κατακτησαν και το κρατος των οποιων κατελησαν, και μονο στις τελευταιες δεκαετιες του 20ου αι. εχει γινει πληρης ταυτιση με το "ελληνικο" στοιχειο του βυζαντιου, αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα. Τον καιρο εκεινο μαλιστα, και για 1000+ περιπου χρονια που βασταξε συνολικα η Ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια, που σημερα ολοι αυθαιρετα αποκαλουν "βυζαντιο"(σημ:Κανεις απο κεινους δεν ηξερε ΚΑΝ τον ορο, αφου τον προτοεφευραν γερμανοι ιστοριογραφοι του 1550, καθως οι γερμανοι "καιγονταν"για τον προσετερισμο του Δυτικου κομματιου ως δηθεν συνεχιστες του με τον καρλομαγνο)ο ορος ελλην, ητο απαγορευμενος και συνωνυμος του ειδωλολατρη, και αν καποιος τον επικαλουνταν κινδυνευε μεχρι και με θανατο τουλαχιστον ως τον 12ο+ αι! οι ελληνικοφωνοι πληθυσμοι που αποτελουσαν και το σημαντικοτερο μερος πληθυσμιακα της Μ.Ασιας, δεν αποκαλουσαν φυσικα εαυτους ελληνες, οπως και δεν ειχαν οι περισσοτεροι απαυτους την παραμικρη ελληνικη εθνικη συνειδηση, τουλαχιστον μεχρι το 1200 οπου σημειωνονται οι πρωτες προσπαθειες συνδεσης με την ελληνιστικη περιοδο: Η ιστορια της αρχαιας ελλαδας, ηταν γνωστη μονο σε μερικους λογιους της εποχης που πρωτοι υποστηριξαν και διεδωσαν την εννοια του Γενους μολις λιγες δεκαετιες πριν την πτωση της Πολης, ωσπου μετα το 1650 και τον ερχομο του ελληνικου διαφωτισμου των παροικιων, -ειδικα μετα το ξεσπασμα της γαλικης επαναστασης- αρχιζει και αναδυεται ενας δυναμικοτατος πυρηνας επανελληνισμου, σαφως ομως διαφοροποιημενος ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ απο την "ρωμεικη" παραδοση και την ορθοδοξη πιστη! Και φτανουμε στη σημερινη κατασταση ξαφνικα, οπου ειδικα μετα το '70, ο λαος σπρωγμενος απο την λουμπεν παρακμιακη ψευδοκουλτουρα του δεξιου παρακρατους που γεννηθηκε ως αντιδραση απεναντι στην ηγεμονια της αριστερας και του ρευματος θεοδωρακη στα μουσικα ακουσματα, αρχιζει και υιοθετει ισλαμικα μουσικα μονοπατια, μεσα απο το αποκαλουμενο σκυλαδικο, που σηματοδοτει την αρχη της πολιτιστικης μας αυτοισλαμοποιησης, με οτι αυτο συνεπαγεται στη συνεχεια ως "λαος" και Ελληνικο "Εθνος"..

      Διαγραφή
    6. Δεν υπάρχει αρχαία Ελλάδα, Ελληνικός κόσμος ήταν

      Διαγραφή
    7. Σαφεστατα κ.παπαδοπουλε. Μαλιστα την Ελληνιστικη περιοδο γνωρισε και την μεγιστη εξαπλωση και επιρροη του.Κυριολεκτικα απο το γιβραλταρ και τη νικαια μεχρι την τυφλιδα και τις ινδιες..Αυτην ακριβως την κληρονομια διεθεταν και οι πληθυσμοι της Ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας, που απο το 1500 και μετεπειτα αυθαιρετα ονομαζουν βυζαντιο: Μια αυτοκρατορια ουσιαστικα ελληνιζουσα, αφου η επικρατουσα γλωσσα ηταν η κοινη αλεξανδρινη.Μια αττικιζουσα διαλεκτος δηλαδη. Οι πληθυσμοι της ποτε δεν υιοθετησαν την λατινικη παρα μονο σε γραφειοκρατικο επιπεδο, και αυτο μεχρι και περιπου τον 9ο αι. το πολυ - απο κει και μετα τα περισσοτερα κρατικα εγγραφα εκδιδονται στα ελληνικα.

      Διαγραφή
  3. Την εξήγηση της συμπεριφοράς των γενιτσάρων, των απογόνων τους και των εξισλαμισμένων τη δίνει ο Μουράτ Καραγιλάν στο παρακείμενο -οπτικά- βιβλίο "Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν".
    Σελ. 94 ή 95, αν θυμάμαι καλά.
    Διαβάστε το και θα καταλάβετε και τη δήλωση του Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πολυ θετικο ομως παρολα αυτα, οτι εχει αρχισει μια συζητηση εντος των τουρκικων μεσων τουλαχιστον για τον ρολο των γενιτσαρων και τις αιτιες που προκαλεσαν το ειδεχθες για τους περισσοτερους τουρκους λογιους φαινομενο, χωρις βεβαια και τις αντιδρασεις του κατεστημενου, με παραδειγμα προσφατες δηλωσεις της "πρωτης κυριας" συζυγου ερντογαν , για το τι καλα "σχολεια ζωης" ηταν τα...οθωμανικα χαρεμια - βεβαια γελουν και οι κοτες στην τουρκια αν μη τι αλλο, αλλα ειναι και ενδεικτικο προθεσεων μερικων αντιδραστικων και υπερσυντηρητικων κυκλων της γειτονος, καθως και δηλωτικο προθεσεων φυσικα.

      Διαγραφή
  4. Προ-πάππους Μπακάτογλου απο την Ποταμιά (σήμερα Guneysu στα Τούρκικα που σημαίνει νερό του νότου) Ριζαίου η Ριζούντας. Βέβαια στην περιοχή πέρα από το ποντιακό στοιχείο υπήρχαν πάντα οι Λαζοί που είναι εξισλαμισμένοι Μεγκρέληδες της αρχαίας Κολχίδας. Οι Χριστιανοί παρέμειναν δυτικά του Μπατούμ, αλλα με την ίδια γλώσσα μέχρι σήμερα.
    Τούρκος ερευνητής, για να στηρίξει το εύρημά του, παραθέτει στοιχεία από το φορολογικό αρχείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τους κατοίκους του χωρίου Ποταμιά και βρήκε τα στοιχεία του προπάππου το Erdogan, ότι ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών. Το επίθετο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis. Το φορολογικό βιβλίο στη στήλη εθνική καταγωγή έγραφε τη λέξη ‘Εξισλαμισθείς’ και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα.

    Το αρχείο είναι του 1850 και φαίνεται ότι ο προπάππος του Ερντογάν ήταν ο πιο πλούσιος, διότι όλοι οι χωριανοί πλήρωναν φόρους 20-30 γρόσια ο καθένας και ο προπάππος του Ερντογάν πλήρωσε 38 γρόσια. Η οικογένεια άλλαξε επίθετο το 1934, διότι η λέξη ‘Bakat’, που ήταν το επίθετο της οικογένειας, εθεωρείτο βρισιά, διότι όλοι οι Έλληνες αντάρτες αποκαλούνταν ‘Bakat’. Στον Πόντο, συνεπώς, η λέξη αυτή είχε τη σημασία Έλληνα αποστάτη, στασιαστή εναντίον των Τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελεια η αναλυση σου.Συγχαρητηρια για το βαθος των Ιστορικων δεδομενων που παρεθεσες!

      Διαγραφή
  5. Φυσιογνωμικά, ύψος, σωματότυπος, μαλλιά, παραπέμπει περισσότερο σε Γεωργιανό παρά σε Έλληνα του Πόντου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα τα στερεοτυπα ναλειπαν και τι στον κοσμο. Δηλαδη συγνωμη τωρα, αλλα πως συμπεριφερεται ενας γεωργιανος ηθελα ναξερα. Ιδιος ειναι ενας σταλιν μεναν σεβαρντνατζε; Ενας γερμανος; Ιδιος ειναι ενας χιτλερ με εναν Αειφελλ;με εναν Γκαιτε; Ιδιος ενας Λενιν με εναν Ρασπουτιν; με εναν Ντοστογιεφσκι;Και στην τελικη: ιδιος εισαι εσυ ή εγω με εναν χρυσαυγιτη;;Και απο που κι ως που;;

      Διαγραφή
    2. Ποια είναι τα στερεότυπα; Eίναι ψέμα δηλαδή ότι ο μέσος Πόντιος συμπεριφέρεται πιο συγκρατημένα, λογικότερα και πιο αρχοντικά από τον μέσο Γεωργιανό; Θα σταματήσουμε να πιστεύουμε σε αυτά που βλέπουν τα μάτια μας και θα πιστεύουμε μόνο σε αυτά που εκπορεύονται από θεωρητικούς λόγους άσχετα αν βιώνουμε άλλα πράγματα; Δηλαδή είτε ζεις σε μια Γεωργιανή κοινωνία είτε σε μια Ποντιακή είναι το ίδιο; Bρήκατε και εσείς παραδείγματα να αναφέρετε, Λένιν, Ρασπούτιν, Ντοστογιέφσκι, στην ίδια ομάδα ανθρώπων ανήκουν και ας κάναν διαφορετικά πράγματα στη ζωή τους

      Διαγραφή
    3. Βεβαιως και ειναι ψεμα. Εχεις την δυνατοτητα απο πρωτο χερι και εσυ ο ιδιος να ξερεις καποιους απο τον "μεσο ορο" απο αυτους ολους τους εθνοτικους πληθυσμους ωστε να μας αποδειξεις τα περι αντιθετου; διοτι οι αποδειξεις για οσα υποστηριζω εγω δινονται μεσα απο τη ζωη και το εργο των παραδειγματων μου καθως και απο οσους εεχω ευτυχησει να γνωρισω στην 50αχρονη πορεια μου στη ζωη. Και απο που και ως που δεχεσε οτι ο "μεσος ορος" καποιου λαου ειναι ντε και καλα δεμενος με συγκεκριμενα φαινοτυπικα ή και γονοτυπικα χαρακτηριστικα; υπαρχει επιμενω, καποια επιστημονικη αποδειξη περι αυτου του ισχυρισμου; απο που κι ως που ενας μεσος Ποντιος συμπεριφερεται διαφορετικα και πιο αρχοντικα, λογικοτερα και πιο συγκρατημενα απο εναν μεσο Γεωργιανο; τι ειναι ολοι αυτοι για σενανε ; στρατιωτακια αμιλητα ακουνητα και στον τοιχο κολλημενα ενα πραμα; Εγω ειχα στην αυλη μου την προσφυγοπουλα συμμαθητες του αδερφου μου απο το Τλιμπισι και μια χαρα ευγενικοτατα παιδια ητανε, παιδια που μεγαλωσανε διπλα σε ξαδερφια μας ποντιων συγγενων μας πουρθαν την ιδια εποχη απο τον καυκασο και το μπακου της παλαι ποτε σοβ.ενωσης απο εκτοπισμενους πληθυσμους επι σταλιν και δεν διεφεραν στο παραμικρο απο συμπεριφορα σε σχεση με εκεινα ή με εμας, μητε αυτα μητε οι γονεις τους παρεκτος μιας απιστευτης ντροπαλοσυνης οταν τους μιλαγε καποιος μεγαλυτερος, που ο ενας πατερας ηταν νηπιαγωγος, η μανα τους παιδι απο χωριο την ειχε η σοβιετικη πολιτεια σπουδασει μπλαρινα σε χοροδιδασκαλειο , ενας δευτεροξαδερφος μας που μιλαγε μονο ποντιακα στην αρχη, ηταν μελισσοκομος σε αγροτοσυνετερισμο και ειχες τα παιδια τους να μιλανε με το σεις και με το σας ενω η παιδεια που ειχαν απο το αντιστοιχο γυμνασιο απειχε ετη φωτος απο οτι μαθαιναμε εμεις στο τοτε λυκειο εκεινη την τοσο "φωτεινη" εποχη του καραμανλισμου του 77 και της πολυ πανου που μας ταιζαν τα τοτε ραδιοφωνα των μεσαιων τονους τα σκυλαδικα στη διαπασων, ενω τα παιδια εκεινα δεν ειχαν την παραμικρη επαφη με την "κουλουτουρα να φυγουμε" που τοσο εντεχνα καλλιεργουσε στις ψυχες μας το παρακρατος της δεξιας με τα πολιτιστικα κατακαθια της χουντας. Και μοναχα ξερανε μουσικες του μοτσαρτ και του στραβινσκι που μουκανε κι απιστευτη εντυπωση μαλιστα, γιατι ο δικος μας ξαδερφος στα 16 του την ψιλοεπεζε την λυριτσα του μια χαρα στα γλεντια μας ενω εκεινα τα ερμα δεν ξερανε κανενα σκοπο της δικιας τους "εθνικ" παραδοσης ή τουλαχιστον δεν τοδειχναν .βεβαιοτατα και οσα λες ειναι λαθος λοιπον.ταχω ζησει απο πρωτο χερι και το βαζω και στη φωτια για ανθρωπους σαν κι αυτους, του "μεσου ορου" οπως τους αποκαλεις.
      κι αν ακολουθησουμε τον δρομο των στεροτυπων που μας προτεινεις τοτε αργα η γρηγορα θα χαθουμε σε χαρακτηρισμους του στυλ οτι ο μεσος σκωτσεζος ειναι πιο τσιγκουνης ο μεσος γαλος πιο σωβινιστης, ο μεσος βρεττανος πιο λεχριτης,ο μεσος ρωσος πιο μεθυστακας ο μεσος γερμανος πιο ναζι και ο μεσος ελλην πιο σκυλας. και ανοιγουμε ετσι αθελα η μη ορθανοιχτα το δρομο για τον φασισμο και τον ρατσισμο σε ολο του το μεγαλειο

      Διαγραφή
    4. Μην λέμε ότι θέλουμε, εγώ δεν προτείνω τίποτα, και αφήστε στην άκρη τους φασισμούς, θα λέμε την βιωματική αλήθεια, και εμένα ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης είναι ο Γεωργιανός ο Οτάρ Ιοσελιάνι και βλέπω στις ταινίες του κοινά στοιχεία με εμάς αυτό όμως δεν θα σταθεί εμπόδιο για να μην διαπιστώνω ότι από μια Γεωργιανή κοινωνία μπορούν να ξεπηδήσουν επικίνδυνοι μαφιόζοι, από μια Τούρκικη ένας Τοπάλ Οσμάν και από μια Γερμανική ένας Χίτλερ, πράγμα που δεν είχε και δεν έχει την ελάχιστη πιθανότητα να συμβεί σε μια παραδοσιακή Ποντιακή κοινωνία, είναι άλλοι άνθρωποι και αυτή η διαπίστωση δεν είναι φασισμός, φασισμός είναι να εκμεταλλευτείς ή να βιαιοπραγήσεις εναντίον κάποιου αλλοεθνή επειδή ως αλλοεθνή τον θεωρείς κατώτερο. Μια Ποντιακή κοινωνία διαφέρει από μια Γεωργιανή, απο μια Ρώσικη, από μια Τούρκικη, από μια οποιαδήποτε αλλοεθνή κοινωνία όσο και αν υπάρχουν παντού καλοί και κακοί άνθρωποι, καλλιεργημένοι και ακαλλιέργητοι. Ο τύπος του Ερντογάν σε μορφή, χαρακτήρα, κίνηση, ταιριάζει στους Γεωργιανούς τύπους περισσότερο από ότι στους Ποντιακούς, ας το πω έτσι για να μην είμαι απόλυτος. Ειρήσθω εν παρόδω σκυλάδικα ακούει όλος ο κόσμος ασχέτως αν στο εξωτερικό τα λένε με άλλο όνομα, και από την άλλη πουθενά αλλού η καλή μουσική δεν έχει την απήχηση που έχε η καλή Ελληνική μουσική στον Ελληνικό λαό

      Διαγραφή
    5. Μερος1).

      Κ. Παπαδοπουλε, παρακαλω μην μπερδευετε τις εννοιες.Και εξηγγουμαι:Κατ'αρχην,φασισμος δεν ειν’απλα η ..εκμεταλλευση ή,η βιαιοπραγια εναντια σε ..αλοεθνεις λογω της θεωρουμενης "κατωτεροτητας" τους. Αυτο που περιγραφετε ειναι καραμπινατος ρατσισμος & δεν εχει την παραμικρη σχεση με τον φασισμο, που ανετοτατα δυναται να εμπεριεχει ΚΑΙ τον ρατσισμο ως πραξη , αλλα που παει πολυ μακρυτερα& βαθυτερα, καθως αποτελει ενα ολοκληρωτικο συστημα σκεψης, συμπεριφορας& δρασης, που επενεργει σ’ολες τις εκφανσεις της καθημερινοτητας& που φυσικα βρισκει προσφορο εδαφος μεσα απο πρακτικες ρατσιστικης θεωρησης των πραγματων, οπως αυτες που αθελα σας ελπιζω & μονο υποστηριζετε.Σε λιγο θα καταντησουμε ν'ανοιξουμε κουβεντα & για την ευγονικη ετσι οπως παμε, που αρχισε ακριβως απο παρομοιες "συμπεριφοροδηθεν" προσεγγισεις της απολυτου πλακας, & που πρακτικα συνετελεσε τα μεγιστα στον βαθμιαιο εκφασισμο ολων των δυτικων κοινωνιων μεχρι& την εναυση του Β'ΠΠ(ψαχτετο λιγο, θα παθετε πλακα, αρχιζει απο το τελος του 19ο αιωνα η ιστορια). Μη λεμε λοιπον κι οτι θελουμε! & πως ειναι δυνατο να υποστηριζει κανες οτι δεν ..προτεινει τιποτε, απτη στιγμη που υιοθετει τετοιου (ρατσιστικου οσο με αφορα) υφους στερεοτυπα για τους διαφορους λαους & τις κοινωνιες τους; Υπαρχει καποιο χειροπιαστο επιστημονικο συμπερασμα; Αποδειξη. Ομως ας το δουμε & αλιως το πραγμα: Συγκρινεις χωρες ολακερες , ανεξαρτητα κρατη & διακριτοτατα εθνη δεκαδων ή & εκαντονταδων ακομη εκατομμυριων ατομων ..με μια ολιγομελη συγκρητικα & πληρως ενσωματωμενη σε εμας κοινοτητα ανθρωπων, που ειναι οι αδερφοι ποντιοι! Απο που κι ως που μιλαμε για παρομοια μεγεθη; Ειναι οσο με αφορα, σα να συγκρινει κανεις 2 κιλα μηλα με 2 τονους ..αχλαδια! Δηλαδη ..ακομα & η διαφορα αριθμητικων μεγεθων μιλαει απο μονη της, αφου στατιστικα & να το δεις το πραμα, ειναι αρκουντως πιθανοτερο να βγουν πολλοι περισσοτερα καθηκια απο ενα πληθυσμο 30, 80 ή 150 εκατομμυριων ψυχων, σε σχεση με μια κοινοτητα ανθρωπων το πολυ 2-4 εκατομμυρια (με τους κρυφους μεσα) ..κι αυτα διασπαρτα στις 4 ακρες του οριζοντα & οχι & κατ'αναγκη το ιδιο ομοιογενη σε σχεση με γεωργιανους ή αλλους ΛΑΟΥΣ ! & οσον αφορα την επιμονη μου παραπανω σε .."κοινωνιες" : Δεν ειναι νοητο να μιλαμε για Ποντιακη "κοινωνια" , στον ιδιο βαθμο που μιλαμε για γεωργιανη, γερμανικη , τουρκικη ή ρωσικη "κοινωνια". Φανταζομαι οτι κατανοειτε την διαφορα οταν μιλαμε για "κοινωνιες" λαων ανεξαρτητων κρατων , σε αντιπαραβολη με "κοινοτητες" ατομων που ομως ΔΕΝ διαθετουν δικη τους κρατικη οντοτητα , αλλα εντασσονται ως υποσυνολλο σε μια μεγαλυτερη, οπως αντιστοιχα συμβαινει με τους κρητες, τους επτανησιους, τους μεσσηνιους κοκ που ζουν διασπαρτα στον ευρυτερο ελλαδικο χωρο , ή ακομη & στην αλλοδαπη.Και μη μου πειτε οτι αυτοι δεν ειχανε την "δικη τους" ιστορικη πορεια στο παρελθον, αμα ανεβει κανεις στην τσακωνια δεν θα καταλαβει χριστο απο την αρχαιοδωρικη διαλεκτο τους! Εδω φταναμε στο σημειο να τρωγωμαστε μεταξυ μας χιλιετιες πριν με τις αποικιες & τις μαλ*** του καθενος, μηδε ποντιων αποντων σας πληροφορω. Οι δε Ποντιοι, απο τον καιρο της πτωσης της Αυτοκρατοριας της Τραπεζουντας, επαψαν να αποτελουν κρατος & "κοινωνια" ακριβως οπως κι εμεις. Συρρικνωθηκαν σε κοινοτητες ελληνορθοδοξων περικυκλωμενοι απο αλλοφυλους πληθυσμους & εντος των κοινοτητων τους συνεχισαν ή περαιτερω διαφοροποιησαν τις πολιτισμικες τους ιδιαιτεροτητες - οπως & εμεις ,μια βαβυλωνια σκετη - που αρχισαμε να επανασυστηνουμε την ελληνικη Πολιτεια & κατεπεκταση & την ελλαδικη κοινωνια μας εδω & σχεδον 200 χρονια, πραγμα που φυσικα δεν εγινε κατορθωτο απο τους αδερφους ποντιιους, το μεγαλυτερο ποσοστο των οποιων & τελικα ενσωματωθηκε στην δικη μας & σε 3-4 γενιες δεν θα υπαρχει παρα μοναχα σαν απλη αναφορα ο αυτοπροσδιορισμος καποιου ως εχοντα "ποντιακη καταγωγη", η δε διαλεκτος θα ομιλειται απο ακομα λιγοτερο πληθυσμο.... (συνεχιζεται)

      Διαγραφή
    6. Μερος 2.

      Μα ακομη & μεσα στην ελληνικη κοινωνια λοιπον , αν & αναποσπαστο μερος της πλεον οι περισσοτεροι ποντιοι , το πολυ κανεις να μιλησει για μια ολο & πιο δυσδιακριτη "ποντιακη κοινοτητα" , για μια συνεχως φθινουσα "ποντιακη" κουλτουρα , μα οχι & για μια ατοφια & ανεξαρτητη "Ποντιακη κοινωνια". Καθως αυτη προυποθετει την υπαρξη διακριτου κρατους ωστε να εκφραστει αυτονομα, οπως εγινε με την κυπριακη κοινωνια.Για τραβε ρωτα τους τωρα, ποσοι απ'αυτους θελουν "επανεννωση" με την "μητερα πατριδα". Ελαχιστοτατοι. Οι περισσοτεροι μητε ζωγραφιστους δε θελουν να μας βλεπουν οι ανθρωποι , καθως "ειναι πολυ μακρια" κατα πως υποστηριζε & ο γεροκαραμαλης οταν τους εριχνε στα δοντια του Ατιλλα2.Και αυτο ποτε δεν το ξεχασε η κυπριακη ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Οι ποντιοι ειναι Ελληνες την καταγωγη & συνειδηση & ζουν ωστοσο αναμεσα μας μετα την ανταλλαγη των πληθυσμων, & χωρις τον παραμικρο διαχωρισμο που θα επιβαλλετο, αν ζουσαν εκτος ελλαδικου χωρου επιρροης, οπως πχ στην Υπερκαυκασια απ'οπου προερχονται & οι συγγενεις μου, για τους οποιους & σου ανεφερα ΤΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ διαθετω απο αυτους , αλλα & τους γεωργιανους γειτονους τους. Εντος λοιπον της πλαισιων που σου περιεγραψα , η ποντιακη κοινοτητα στην ιστορικη της διαδρομη , η οποια ολοενα & φθινει πολιτισμικα, γνωρισε & τους μελισσανιδηδες της, & τους ιωαννιδηδες της, & τους Σαββιδηδες της, & γενικα γεννησε αρκετα "μαργαριταρια" αναλογικα με το μεγεθος της , για να μηνκρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Η μηπως αυτοι δεν μετρανε για σενα ως "παραγωγα" των ποντιακων οπου γης κοινοτητων& της ποντιακης "κουλτουρας"! Αναφορικα δε, σε "ρωσοποντιακες" κοινοτητες; Ε-το αστυνομικο δελτιο εχει πολλακοις ασχοληθει με φυραματα του ποινικου κωδικα, ειδικα στη διακινηση ναρκωτικων, λευκης σαρκος & νυχτερινης προστασιας, οπως & την εκτελεση συμβολαιων ..που η ελλαδικη μας "κοινωνια" ανετοτατα θα μπορουσε να γεννησει - κατα πως & μια τουρκικη ή & μια ρωσικη αντιστοιχα.
      Το φταιξιμο κατ'εμε λοιπον κ.Παπαδοπουλε στις οποιες παραβατικες ή μη συμπεριφορες ατομων & ομαδων καθε διακριτης εθνοτικα προελυσης, μην το ψαχνετε στους ανθρωπους. Ψαχτετο καλυτερα μεσα στο οικονομικοπολιτικο συστημα που εκεινοι μεγαλωνουν, καθως & στο συστημα εκεινο που δινει ή οχι τις καταλληλες ευκαιριες & εργαλεια σε εναν ανθρωπο ασχετως προελευσης, προκειμενου εκεινος ειτε νανεβει στα ψηλοτερα βουνα και την κορυφωση του,ειτε να κατρακυλησει πισω στις σπηλιες & τη μιζερια του.Και ναι, ειναι & θεμα φασισμου τελικα, ιδιαιτερως αν δεν σ'αφηνουν δια της βιας να χρησιμοποιεις τα εργαλεια που χρειαζεσε.Και βρισκεται παντου, διαμορφωνει συνειδησεις, & ακομα & μεσα απο την ισλαμικη μουσικη των σκυλαδοξεφτιτελιων & του φρυγιου ρυθμου, καθως & του ΚΙΣΜΕΤ που αυτη διαχεει μεσα στην ψυχη ενος ανυποψιαστου ατομου, που κατα τα αλλα θελει να νομιζει πως ειναι ελευθερο να επιλεγει οτι εκεινο θελει, μα που στην ουσια εχει χασει καθε αισθηση ρυθμου μετρου & αισθητικης που πιθανως διεθετε, καθως & οτι πιθανως ακουσματα ειχε κληρονομησει απο τους προγονους του.Ειμαστε μια κοινωνια - ισως & η μοναδικη - που εχει κανει τετοιου ειδους πολιτισμικο χαρακιρι εδω & 50 χρονια. Διοτι σε καμια μα καμια απολυτως περιπτωση, δεν χωραει ενας Μπιθηκωτσης μαζι με εναν καρα & ενας τσιτσανης μαζι με εναν παντελιδη.Και αυτη η ποιοτητα λασπης που ακουγεται πλεον εδω δεν υπαρχει πουθενα στον δυτικο κοσμο, με εξαιρεση τα ισλαμικα γκετο, αξιοτιμε κ.Παπαδοπουλε.

      Διαγραφή
    7. Οι διαπιστώσεις δεν είναι φασιστικός προπηλακισμός όσο και αν δεν είναι αρεστές ή οι άλλοι διαφωνούν με αυτές.
      Aυτά που λέω για τους Πόντιους ισχύουν και για τους υπόλοιπους Έλληνες , η παραδοσιακή Ελληνική κοινωνία ήταν διαφορετική από την Τούρκικη, την Γεωργιανή ή την Ρώσικη, και ακόμα είναι. Αν είχατε ζήσει σε μια από αυτές τις κοινωνίες ή σε οποιαδήποτε άλλη θα το καταλαβαίνατε βαθύτερα, η ιδιοπροσωπία της Ελληνικής κοινωνίας γίνεται κατανοητή μόνο όταν ζήσεις σε κάποια άλλη κοινωνία,όχι μέσα στην αχλή των νεοελληνικών πόλεων.
      Οι "ρωσοποντιακες" κοινοτητες δεν είναι Ποντιακές, όσοι νεοπρόσφυγες έβγαιναν μέσα από παραδοσιακές Ποντιακές κοινότητες διέφεραν σε συμπεριφορά από τους υπόλοιπους και δεν παρουσίαζαν παραβατική συμπεριφορά συνήθως.

      Διαγραφή
    8. Επίσης η ποιότητα λάσπης υπάρχει στον ίδιο και μεγαλύτερο βαθμό στον δυτικό κόσμο

      Διαγραφή
    9. 1)

      Πρωτα απολα κ.Παπαδοπουλε, δεν προκειται για κανεναν φασιστικο προπηλακισμο ασχετως της οποιας διαφωνιας μας - οπου ειρησθω εν παροδω κανεις αν μη τι αλλο δεν χρησιμοποιησε καν τον ορο αποσο με βοηθα η μνημη μου - αλλα για τη ρεουσα πραγματικοτητα την οποια & βιωσαμε σε αναριθμητες περιπτωσεις γενοκτονιων που προκληθηκαν απαυτον ακριβως τον διχαστικο τροπο σκεψης: Η σφαγη ανω του 1,000,000 τουτσι & χουτου που αρχισαν απο ενα ραδιοφωνικο σταθμο με ακριβως αυτη την επιχειρηματολογια, οι ανελεητες διωξεις εβραιων & αθιγγανων απ'τους ναζι πουχαν αρχισει μεσω συγκεκριμενων ακροδεξιων περιοδικων πριν απτον μεσοπολεμο, οπως & οι εθνοτικες εκκαθαρισεις στη βοσνια & το κοσσοβο & αναριθμητες αλλες περιπτωσεις, ολες τους αρχισαν ακριβως απο τετοιου ειδους διαχωριστικους συγκριτησμους της πλακας & του υποκριπτοντος ρατσισμου που αυτες εκρυβαν.Η ιστορια μας εχει διδαξει οτι τυχον αποδωση συγκεκριμενων συμπεριφορων σε εθνοτικους πληθυσμους οδηγει στη σταδιακη στοχοποιηση τους & σε πολλες περιπτωσεις οι υπευθυνοι αυτων των θεσεων εφτασαν μεχρι & στο στησιμο στα 6 μετρα, αλλα φυσικα το κακο ειχε γινει. Εχει καλως, μπορειτε φυσικα οσο θελετε να επιμενετε στις θεσεις σας οι οποιες οσο με αφορα ειναι ακρως ρατσιστικες & ριχνουν νερο στο μυλο του φασισμου επιφεροντας οπως & σε ολες τις προηγουμενες περιπτωσεις στη συνεχεια σε χρονο μελλοντα οσα προανεφερα, θεσεις που φυσικα στοχοποιουν με τη σειρα τους τον οποιον εκφραστη τους απο τα διεθνη ποινικα δικαστηρια με οσες συνεπειες υπαρξουν & ηδη εχουν ηδη υπαρξει στο παρελθον οπως προανεφερα. Ο ανθρωπος γενιεται ελευθερος ευγενικος & απλοικος μας ελεγαν οι γαλλοι διαφωτιστες, ο ρουσσω πιο συγκεκριμενα. Προφανως & δεν συμμεριζεστε κατι τετοιο. Πιθανοτερο η ιδια η γαλλικη επανασταση να μη σας λεει το παραμικρο, πραγμα που δεν θα με εξεπληττε & δεν θελω να διανοουμαι ΚΑΝ , τι κοσμοθεωρια θα σας ευρισκε συμφωνο.

      Διαγραφή
    10. 2)

      Επιμενετε να αναφερεστε σε "παραδοσιακη κοινωνια" ενος λαου σκλαβωμενου επι σχεδον μιση χιλιετια τη στιγμη που σκλαβοι - ραγιαδες για να το θεσω πιο ωμα δεν διαθετουν καμια τετοια γιατι δεν τους επιτρεπεται απο τις καταστασεις να διαθετουν & το μονο που κουβαλουν ειναι η γλωσσα & η κουλτουρα που συνηθως προστατευονται μεσω της θρησκειας καθως κι ενα συλλογικο ασυνειδητο που περνα απο γενια σε γενια, κατι που μεσα στα συγχρονα αστικα πλαισια η δικη μας κοινωνια απλα πλεον εχει απεμπολησει ανεπιστρεπτει μεσα απο την ακριτη υιοθετηση των ξεφτιτελοισλαμικων ρυθμων & στη συνεχεια νοοτροπιας του κισμετ & του ωχαδερφισμου που την συνοδευει αρρηκτα.Σταση που προκαλει ανεπανορθωτη ζημια ως λαο ως κοινωνια & ως δυτικο κρατος δηθεν "δικαιου", αφου σταδιακα ισλαμοποιει το συλλογικο μας ασυνειδητο που αντεξε σχεδον μιση χιλιετια οθωμανοισλαμικης καταπιεσης. Το αν οι ρωσοποντιοι ειναι ή οχι ποντιακης καταγωγης δεν ειναι κατι που θα κρινετε εσεις ή εγω αλλα ο Νομος & οι αρμοδιες υπηρεσιες των οποιων οι διαπιστωσεις δεν εχουν την παραμικρη σχεση με οσα τραβηγμενα απο τα μαλια επικαλεισθε περι δηθεν μη γνησιου της ποντιακης τους καταγωγης. Οι απτον Σταλιν εκτοπισμενοι συγγενεις μου στο μπακου μια χαρα ρωσοποντιοι ειναι & δεν σας επιτρεπω τετοιου ειδους συκοφαντιες. Τα δε στατιστικα δειχνουν οτι η παραβατικοτητα αυτων των ομαδων ειναι υπαρκτοτατη, συμβαινει στατιστικα σε μεγαλυτερο βαθμο σε σχεση με τους ελλαδιτες λογω της οικτρης οικονομικης τους καταστασης & δεν εχουν να κανουν με καμια διαμορφωμενη συμπεριφορα μεσω καποιας εγγενους κουλτουρας ή μιας "κοινωνιας", που δεν υπηρχε καν αλλα τωρα διαμορφωνεται, ενω ειναι αποτελεσμα που προκυπτει απο καθαρα βιοποριστικους λογους, που & παλι μας οδηγουν στο συμπερασμα οτι για τα παντα φταιει το πολιτικο & οικονομικο συστημα & τιποτε αλλο, αντε & της αντιμετωπισης που τυγχανουν απο ενα παντελως ανοργανωτο & ασυντακτο κρατος, του οποιου οι πολιτες περηφανευονται για την "κουλουτουρα"τους, αυτη ντε, των σκυλαδικων & του "ξερεις ποιος ειμαιγω ΡΕ" & για -εδω ειναι η πλακα- τον πολιτισμο ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ δηθεν προγονων τους / ενω δεν κανουν το παραμικρο για να τους μοιασουν. Ολα τα υπολοιπα ειναι παραμυθια της χαλιμας & τροφη για τα οπου γης ακροδεξια χαπατα που προθυμως στη συνεχεια θα ακολουθησουν τον "Φυρερ" που τους αξιζει & φυσικα θα κοιμηθουν οπως εστρωσαν.Οσο για την λασπη, αυτη οποιασδηποτε ποιοτητας & ναναι,οπου & ναναι, παντοτε θα ΡΕΕΙ & θα βρωμισει τα παντα ετσι & την αφησεις να ξεχιλισει.

      Διαγραφή
    11. Θυμάμαι παλιότερα που λέγαν και πολύ σωστά ότι είναι ανόητο να θεωρείς Ναζιστές όλους τους Γερμανούς εξαιτίας του ναζιστικού τους παρελθόντος, κανείς όμως δεν μας εξηγεί γιατί στις ίδιες συνθήκες εξαθλίωσης οι λαοί επιδεικνύουν διαφορετικές συμπεριφορές, θα δείχναν την ίδια στωικότητα οι Γερμανοί αν περνούσαν αυτά που περνάει ο Ελληνικός λαός τα τελευταία έξι χρόνια; Aσφαλώς και όχι. Όσο και αν είναι ταμπού, όλες οι θεωρίες έχουν εν μέρει και μόνο εν μέρει δίκαιο, ακόμα και οι φυλετιστές, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην περίπτωση των Κούρδων, φτωχοί, βασανισμένοι αλλά πάντα χωρίς εγκληματικές δραστηριότητες.
      Και οι άλλοι λαοί των Βαλκανίων ραγιάδες ήταν, οι διαφορές όμως σε όλα βγάζουν μάτι.
      Άλλο ο Πόντιος νεοπρόσφυγας και άλλο ο ελληνοποιημένος, οι φρικτές σπείρες των Γεωργιανών δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεπηδήσουν από μια Ποντιακή κοινωνία όσο υποδουλωμένη και εξαθλιωμένη και αν ήταν.

      Διαγραφή
    12. Οντως κ.παπαδοπουλε,προσεγγισεις τυπου "οι γερμανοι ειναι ακροδεξιοι& φασιστες" ειναι ανοητες,μην πω& ολοκληρωτικες,καθως επικαλουνται τη θεωρια της "συλλογικης ευθυνης".Μην ξεχναμε οτι Μαρξ& Λουξεμπουργκ ησαν γερμανοι.Αρα,τουλαχιστον ΔΥΟ γερμανοι δεν ητο ακροδεξιοι,αν μη τι αλλο!οσον αφορα την συμπεριφορα μας, σ'αντιδιαστολη με των πχ ισλανδων, που χωσαν φυλακη τον πρωθυπουργο τους,που απλα,ΣΚΕΦΤΗΚΕ!μνημονιο;Χμ.Ειλικρινα αμφιβαλλω αν θεωρησαμε ποτε αυτο το κρατος "δικο μας",μην πω οτι καποιοι βλεπουμε στο μορφωμα αυτο περισσοτερο ενα προτεκτορατο, παρα ένα κρατος με θεσμους που πηγαζουν& υπηρετουν το λαο...επομενως,για τι διαολο να παλαιψεις,αφου η υποθεση ειν'απο χερι χαμενη κι αφου στα πραγματα παραμενουν οι ιδιοι & οι ιδιοι ολιγαρχες & γκοτζαμπασηδες παρεα με τα παιδια των γερμανοδοσιλογων του'40;Η οταν φιλελεδες τυπου μπογδανοπορδοσαλτε& ΣΙΑ ολημεροις προπαγανδιζουν υπερ ΕΕ/γερμανοευρω ανερυθριαστα,διχως τον παραμικρο αντιλογο απο διαφωνουντες, οπως εναν καζακη ή ενα βατικιωτη κανοντας μια απιστευτη πλυση εγκεφαλου & δημιουργωντας ενα κλιμα μυθριδατισμου στο συλλογικο ασυνειδητο ανευ προηγουμενου,μην πω &την επιδραση των ισλαμοσκυλοτραγουδων μ'ολο αυτο το βρωμερο κισμετ που σκορπανε στο υποβαθρο;Και,τα αποτελεσματα νομιζω φαινονται!πχ δες..τι κομματα ειναι στη βουλη αυτη τη στιγμη: Ο αλλος ανοιχτα βγαινει & λεει οτι μιλαει με την γερμανικη πρεσβεια,πως εχει "κοννε"στη γερμανια που θα μας βγαλει απ’το μνημονιο σε 3 μηνες...& υπαρχει κοσμος που ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙ,το διανοεισαι;Εδω ο κουλης,που καταφερε κι εδιωξε 600 ελληνιδες καθαριστριες & μετα εβαλε κολλητους του εργολαβους να παρουν τη δουλεια προκαλωντας 3πλασιο κοστος & φτασαμε να "καθαριζουν" ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ(!)μαυρα μεσανυχτα μεσα σε χωρους ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ..και τα χαπατα θελουν να τον κανουν& πρωθυπουργο-ειναι να τρελαινεσε!επομενως τι να περιμενεις απο τετοιο κοσμο;κι εν πασει περιπτωσει,παραβατικες συμπεριφορες δεν εχουν σχεση με φυλετισμους & αηδιες: Ενας λαος πουφτιαξε το'21&το ΕΑΜ ,καταντησε ενα καρο ζομπι απτην πλυση εγκεφαλου!Οι κουρδοι τωρα.Οταν στρατοπεδεψαν πισω απτο δημαρχειο το'04, θυμαμε,δεν κυκλοφορουσε γυναικα τριγυρω!Διαβαζα σχετικες αναφορες του αστ.δελτιου & εφριττα απτους βιασμους ,μην τρελαθουμε οτι δεν εχουν παραβατικες συμπεριφορες τετοιοι απελπισμενοι &κυριολεκτικα ζωοποιημενοι πληθυσμοι,ελεος δηλαδη!Το δελτιο βριθει εγκληματων απο τετοιους λαθρο.Εμας στο Αμερικα,βρωμοελληνες μας ανεβοκατεβαζαν οι φυλλαδες τους το'20-30 οταν ειχαμε τιναξει στον αερα τους δεικτες εγκληματικοτητας!Η ιδια ακριβως ιστορια ειχε παιχτει&σε βαρος μας!Και τελος παντων,οσο υπαρχει πολεμος,οσο υπαρχουν συμφεροντα&καθηκια του κερατα που ΖΟΥΝ απο αυτον& απ'την εκμεταλλευση ανθρωπων,παντα θα υπαρχουν κτηνωδεις συμπεριφορες απ’τους εξαθλιωμενους.Παντα η δραση,προξενει αντιδραση.Δεν μπορει εσυ νασαι μια χαρα βολεμενος στην χλιδα μεσα,κι ο αλλος διπλα να πειναει& νασε βλεπει-απλα ΔΕΝ γινεται,θα κανει μπαμ καποια στιγμη.Ειναι νομος της φυσης,κακα τα ψεματα.Το θεμα ειναι καποτε να τελειωνουμε με τα νεοφιλελε καθηκια που πατανε σε πτωματα& μ'ολους αυτους τους φουφουτους που υποστηριζουν ρατσιστικα σκατα για..ανωτερες "Uber ALLES" αρειες& παπαρειες φυλες απο σειριους, ΑλδεΒΑΡΑΝ(μαλακια)&ατλαντιδες,με δηθεν "αναφαιρετα δικαια αιματος" στους υπολοιπους/οπως&οσοι ηλιθιοι υποστηριζουν"εμφυτες" συμπεριφορες λογω λεει, "φυλετικων αιτιων"& συναφεις παπαροναζιστικες πιπες της πλακας,τη στιγμη που η γεννετικη εχει αποδειξει ακριβως τα αντιθετα!θεωριες & ιδεοληψιες που ως τωρα εχουν προκαλεσει την απολυτη δυστυχια& το χαμο εκατομμυριων αθωων ψυχων,που σε καθε αλλη περιπτωση θαχαν καθε δικαιωμα για μια θεση στον Ηλιο διχως διακρισεις, αλλα απλα ειχαν την τυχη να συναντησουν καποιο απο αυτα τα καθηκια,ή να πεσουν θυμα στα ειδεχθη σχεδια τους. Να ευχεστε μην τα συναντησετε ποτε κι εσεις λοιπον,οπως τα συναντησαν εκεινοι,μα &οι δικοι μας προγονοι.Ευτυχειτε!

      Διαγραφή
    13. Οι κοινωνίες διαφέρουν, αυτό βέβαια δεν πρέπει να γίνεται αιτία εκμετάλλευσης αλλά πάντως διαφέρουν. Μιας και αναφέρατε φυλές προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι πιο πολιτισμένες κοινωνίες έχουν μεγάλο αριθμό Αλπικών, Κεντρική Ευρώπη, Εβραίοι, Έλληνες στις καλές τους εποχές αλλά και τώρα.

      Διαγραφή
    14. Δε βαριεστε, οτι και ναναι απο αποψη καταγωγης δεν παραμενουν παρα απλοι ανθρωποι της διπλανης μας πορτας. Προσαρμοσμενοι και αυτοι στο περιβαλλον τους, στις ιδιαιτεροτητες της δικιας τους κοινωνιας και του δικου τους συλλογικου ασυνειδητου. Απο τους απλους ανθρωπους ας μην φοβομαστε κ.παπαδοπουλε.Απο τα κτηνη τους φασιστεςκαι ναζι οπως και τους καθε λογης φανατικους του καθε -ισμου θα πρεπει να φοβομαστε.Γιατι ειναι ικανοι για τα παντα ακομα και για τον πιο ανειπωτο τρομο με τον μειλιχιο και σοφιστικε λογο τους, και τοχουν αποδειξει αμετρητες φορες.Ευτυχειτε.

      Διαγραφή
  6. Από ότι είχα ακούσει από διαφορους λάζος είναι στην καταγωγή. Αλλα ο ίδιος μπορεί να ντρέπεται και να μην το λέει δημοσία. Επίσης είχα ακούσει ότι ο ozal ήταν κούρδος στην καταγωγή, μπορεί να είναι φήμες, δεν ξέρω.
    Αλλα ότι ο κεμάλ ήταν αλκοολικός και πούστης είναι σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μ αυτα ολα ψηλωσα κατα 10 εκατοστα.

      Διαγραφή
    2. @ DION,

      Τις πληροφορίες για τον κεμαλ τις γνωρίζεις από πρώτο χέρι ή τις διάβασες στις αναρτήσεις που έκανε ο ίδιος στο tweeter?

      Διαγραφή
  7. Στην δημοσια ομιλια ο ερντογουιν ,απεφυγε την λεξη ποταμιά και Ελληνας ενω το γνωριζει πολυ καλα.
    Φαινεται οτι οι τουρκοι προτιμουν τις λεξεις Λαζος ή Γεωργιανος αντι Ελληνας.
    Καποια στιγμη ομως,στα σιγουρα,θα κοιταξει τον εαυτον του στον καθρεφτη και θα σκεφθει πως καταντησε αιμοσταγης δολοφονος λαων , ενα τερας της ιστοριας, ενας καρκινογενης ογκος με δυτικο κοστουμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βαριεσε, ο φασιστας ΦΑΣΙΣΤΑΣ παραμενει οτι χρωμα και ναναι αποξω το δερμα. Σημασια εχει μεσα σου να μην εισαι ΜΑΥΡΟΣ. Ολα τα αλλα...

      Διαγραφή
  8. Λάζος είναι και η γυναίκα του από την Αραβία.Αυτό λένε τουλάχιστον οι Τούρκοι απλοί πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαντάζομαι ότι το πατριαρχείο το οποίο αποτελεί πέραν της θρησκευτικού την παλαιότερη δεξαμενή διπλωματικού και πολιτικοκοινωνικού υλικού για την περιοχή αυτή του κόσμου, θα έχει γνώση της όποιας πραγματικότητας.
    επίσης:
    -Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2010, ειχε αποκαλυφτεί, πάλι από την εφημερίδα Radikal, ότι ο Μεσούτ Γιλμάζ που κατάγετε από την Τραπεζούντια του Πόντου, είναι ποντιόφωνος και μάλιστα μαζί με τον αδελφό του, Τουργκούτ Γιλμάζ, αλλά και με την γυναίκα του, Μπερνά, μιλούσε στην ποντιακή γλώσσα. Το εκπληκτικό είναι πως το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να… τον παρακολουθούν για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έλεγε στις μεταξύ τους ιδιωτικές συνομιλίες, ενώ είχε φακελωθεί σαν …ελληνικής ποντιακής καταγωγής.
    http://oodegr.co/oode/istoria/o8wmanoi/katagwgi_tourk_igesias_1.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξυπακουεται οτι ολοι αυτοι στο πατριαρχειο στους οποιους και αναφερεσε, δεν ειναι παρα ΤΟΥΡΚΟΙ δημοσιοι υπαλληλοι αλλα και Πολιτες, ταυτοχρονα. Και ο νοων...

      Διαγραφή
  10. Οι Λαζοί δεν ήταν Έλληνες. Είναι φυλή που προέρχεται άπο την Ασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή τί μας ενδιαφέρει από που, και γιατί, και το πως, κατάγεται αφού το γεγονός είναι ότι είναι Πρόεδρος της Τουρκίας και από την εποχή που ήταν και Πρωθυπουργός υποστήριζε σθεναρά όπως και σήμερα τα πάγια εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας και έχει υιοθετήσει και το "πνεύμα" Οζάλ και τις θεωρητικές απόψεις Νταβούτογλου περί νεο-Οθωμανισμού;;;;
    Τούρκος Σουνίτης Μουσουλμάνος είναι από όπου και να κατάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστοτατος. Αλιως θαμασταν αναγκασμενοι να σχολιαζουμε και την καταγωγη των καραμανληδων και δε βλεπω φυσικα να συμφερει κανεναν μια τετοια ιστορια παρα τουρκους εθνικιστες που ουτως ή αλλως κανουνε κρα για τετοιες ιστοριες.

      Διαγραφή
    2. Όχι δα, μάτια έχουμε και βλέπουμε, μια χαρά Ελληνικά χαρακτηριστικά έχουν οι Καραμανλήδες με τις όποιες προσμίξεις γίναν στην Ανατολή όπως και στα Βαλκάνια βεβαίως

      Διαγραφή
    3. Και λοιπον τι εγινε κι αν σου κανουνε κολπακια τα ματια σου κ παπαδοπουλε;Ο λαος μας λεει "απεξω κουκλα κι απο μεσα ΠΑΝΟΥΚλΑ", ναχεις υποψη σου. Και εξηγουμαι: Ολοι οι λαοι της μεσογειακης λεκανης ανακατευονται μεταξυ τους για χιλιετιες τωρα, ενω νεοι πληθυσμοι μπαινουν απο παντου μεσα στη γενετικη τους δεξαμενη συνεχως. Τοσο, που πλεον οι οποιες διαφορες τους εχουν καταντησει σε πολυ μεγαλο βαθμο ακαθοριστες , πχ οι δολιχοκεφαλοι αποτελουν σχεδον το 95% ολων των ανθρωποτυπων της μεσογειου.Υπαρχουν κουρδοι και συριοι πχ, που ειναι τοσο ξανθοι και γαλανοματηδες που αντε ξεχωρα τους απο τους αντιστοιχους ιταλους του μιλανο ή τους ελβετους γειτονους τους. Εδω, οι βησιγοτθοι ειχανε αποικησει μεχρι και το μαροκο για κοντα 300 χρονια, για να μην αναφερουμε τις αποικιες μας απτην πορτογαλλια μεχρι την ταυριδα και τα παραλια ακομα και της ιδιας της ...ινδιας, οπως πληροφορουμαστε απτον νόνο! Τον ιδιο μεσο καυκασιο φαινοτυπο μπορει σε μαγαλο βαθμο κανεις να συναντησει απτο γιβραλταρ ως το Καιρο την βαγδατη και το μπακου επομενως. Σημασια για μενα λοιπον, δεν εχει τι μουρη κουβαλαει ο καθενας μας αλλα το πως αισθανεται / α, και επισης, τι ψυχη κουβαλαει μεσα του εννοειται. Το πως νιωθει και αυτοπροσδιοριζεται ο καραμαλης και ο καθε καραμαλης ειναι το ζητουμενο. Και ο τουρκος πρωθυπουργος ντεμιρελ, ειναι φτυστος με τον απεναντι γειτονα μας , μαλιστα καναμε και πλακα και τον φωναζαμε και ετσι , αλλα και παλι τι εγινε τωρα,θα θεωρουμε ελληνικης προελευσης εκεινον ή ..τουρκικης προελευσης τον γειτονα μου - μην τρελαθουμε δηλαδη! Εδω ενας φιλος ειχε θειο κρητικο, που ητανε αμα τον εβλεπες φτυστος ο ετζεβιτ!Ειχε παντρευτει μαλιστα μια καταξανθη ποντιακης καταγωγη και το παιδι τους καμια σχεση με τον ιδιο, ξανθο βγηκε, τα παιδια του ή τα εγγονια του πιθανως να βγαλουνε κανα καινουργιο "ετζεβιτ" τι θα τον καναμε αυτον, θα τον καιγαμε; Βρισκουμε τετοιους καυκασιους τυπους, διασπαρτους σε ολα τα πλατη και μηκη της τουρκιας, της συριας , του ιραν, τι θα γινει θαρχισουμε να λεμε το μακρι μας και το κοντο μας για τον καθενα απο δαυτους; Σημασια εχει επομενως τι αισθανοταν ο ιδιος ο ντεμιρελ και πως αυτοπροσδιοριζοταν ο ιδιος, οπως και το πως αυτοπροσδιοριζεται ο καθενας στην τελικη, και αυτο αποτελει αναφαιρετο δικαιωμα οχι μονο για αυτον, αλλα &των παιδιων του απο τον ιδιο. Η μονη εξαιρεση -που ειναι απο τις πλεον μαυρες σελιδες στην ιστορια της ανθρωποτητας- σε κατι τετοιο, αποτελεσε η αρπαγη δεκαδων χιλιαδων παιδιων σλαβικης κατα πλειονοτητα καταγωγης απο το φασιστικο καθεστως των Ναζι για "γερμανοποιηση", καθως και των οθωμανων με το παιδομαζωμα για "τουρκοποιηση"(Και ναι, μια χαρα φασιστικο και ρατσιστικο καθεστως ειχε στησει η Υψηλη πυλη τοσους αιωνες στην πλατη των υποδουλων λαων). Εγω ειχα καθηγητη στη σχολη ο οποιος ητανε πομακος στην καταγωγη και μουσουλμανος στο θρησκευμα ομως δηλωνε και αισθανοταν ελλην πολιτης ενω γινοταν ..τουρκος οταν του ελεγες για πλακα εστω οτι οι μειονοτικοι πληθυσμοι της θρακης ειναι τουρκοι (που δεν ειναι ολοι τους εννοειται παροτι κανουμε οτιδηποτε περναει απο το χερι μας ωστε να τους τουρκεψουμε εμεις οι ιδιοι) Κατι τετοια βρισκουν και εκμεταλευονται οι τουρκικες μυστικες υπηρεσιες. Και δεν αποτελει και κανενα μυστικο. Εδω το '04 με τη νικη του καραμαλη τζουνιορ αναφερθηκε εκτεταμενα στα ελληνικα δελτια ειδησεων οτι το τουρκοχωρι απ'οπου καταγεται η φαρα των καραμαλεων πηγε κι εστησε ...τρικουβερτο γλεντι γιατι λεει εγινε "συντοπιτης" τους πρωθυπουργος της ελλαδας για δευτερη φορα - προσμετρουσαν βλεπεις και τον γεροκαραμαλη στη λιστα. και λοιπον;χεστους πατοκορφα και προχωρα μπροστα, φασιστομαλακες ρατσιστες και κομπλεξικοι που υπερετουν ναζιστικες αντιληψεις περι "φυλετισμου" "αιματος" και τα ρεστα , παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν σ'αυτο τον κοσμο, τι να κανουμε τωρα. Εδω δεν αλλαζουν μυαλα ουτε οταν στηνονται απτον οηε μπροστα στο αποσπασμα στο τελος, θα χαλαμε τη ζαχαρενια μας; οχι βεβαια: Απλως θα παταμε τη σκανδαλη και θα προχωραμε στον επομενο!

      Διαγραφή
    4. Στους Ελληνικούς πληθυσμούς πάντα κυριαρχούσαν οι βραχυκέφαλοι, δεν κατοικούσαν μόνο δολιχοκέφαλοι στην Μεσόγειο.
      Ο Καραμανλής, ο Πόντιος και ο οποιοσδήποτε άλλος, πέρα του ότι αισθάνεται Έλληνας έχει και Ελληνικό αίμα με τις όποιες προσμίξεις γίναν οι οποίες γίναν εντός του Ελληνικού τρόπου ζωής.

      Διαγραφή
    5. Στο βαθμο που το ομόγλωσσο και ομόδοξο μεταξυ ενος πληθυσμου ειναι εδραιωμενο και υπαρκτο θα συμφωνησω μαζι σου κ.παπαδοπουλε οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση διασπασης της λεγομενης εθνικης συνοχης του και επομενως κατω απο αυτη την εννοια η συνεχεια της ελληνικοτητας ειναι δεδομενη, ενω φυσικα το ιδιο ισχυει και για τις υπολοιπες εθνοτικες ομαδες. Ασχετως τωρα, αν ο συγκεκριμενος πολιτικος καραμαλης , ΔΕΝ επιτελεσε το παραμικρο εθνικο εργο, αντιθετα ηταν μια ζωη πιονι των γερμανων κρυπτοναζι, αφου τον εκβιαζαν συνεχως λογω της δοσιλογικης του συνεργειας στον καιρο της κατοχης με τους ναζι οδηγωντας τον σε πραξεις εθνικης προδοσιας (διαβαστε και λιγο κουκουνα ή και ...τραιανου, μπορει να ειναι εθνικιιστης και ασφαλιτης ο τυπος αλλα ξερει πραγματα απο πρωτο χερι για τον γερο και ΟΧΙ μονο) οπως η αμεση συνεργεια του στην αποκρυψη των γερμανικων οφειλων για σχεδον 70 χρονια, η αποφυλακιση του σφαγεα μερτενς και η εισχωρηση της ελλαδας στην κρυπτοναζιστικη τοτε ονομαζομενη ΕΟΚ που οδηγησε στο τελος στην υιοθετηση ακομα και κρυπτογερμανικου χρεωγραφου ως "εθνικο" νομισμα που οδηγει τη χωρα πλεον με μαθηματικη ακριβεια στην εθνικη καταστροφη, που τοσο απο το 45 καιμετα επιζητουσαν οι νεοναζι απογονοι του χιτλερ και των ομοιων του εξαιτιας του ρολου μας στην καταστροφη του 3ου ραιχ - και ο νοων νοειτω. Οσο για τον ελληνικο πληθυσμο σχετικα με το θεμα της "φυλετικης" και "κεφαλικης"του καταστασης εχουν εκδοθει σχετικες μελετες απο τις οποιες προκυπτει οτι κυριως οι Βορειοι λαοι καθως και οι μεσογειακοι αποτελουνται στην πλειονοτητα τους απο δολιχοκεφαλικους ανθρωποτυπους >70% , με τον βραχυκεφαλισμο (κεφαλικος δεικτης <65-70) να αντιπροσωπευει λαους κυριως ασιατικης προελευσης οπως πχ οι πασης φυσης μογγολοειδεις,κατι φυσικα που ισχυει και για τον ελλαδικο χωρο, οπου υπαρχει επικρατηση του καυκασιου ανθρωποτυπου και μεσοκεφαλισμος / δολιχοκεφαλισμος σε ποσοστο ανω του 80% του ελλαδικου πληθυσμου (http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe-map6a.jpg) . Οσο για το δηθεν "ελληνικο" αιμα , εξυπακουεται οτι δεν υπαρχει η παραμικρη βιολογικη διαφορα οποιουδηποτε αιματοτυπου στον ελλαδικο χωρο απο τους αντιστοιχους των αυστραλιανων αβοριγων, που μας χωριζουν 50,000+ χρονια ξεχωριστης γενετικης εξελιξης και μπορει ανετοτατα η μια ομαδα να δεχτει μεταγγιση αιματος απο την αλλη, η δε διαφοροποιηση του γενετικου μας υλικου ειναι μικροτερη του 0,01%, ενω η συνολικη διαφοροποιηση του Homo Sapiens απο τον χιμπατζη εχει βρεθει να ειναι μολις στο 1% μετα την αποσπαση μας απο τον κοινο προγονο πριν 15,000,000 χρονια. Η μεγαλυτερη επιμειξια κατα τους περισσοτερους γενετιστες (πχ ριπλευ μπαξτον και μπεικερ) συνετελεσθη με την καθοδο των (καυκασιοι γεννοτυποι) δωρικων φυλλων που πλημμυρισαν τις μεσογειακες περιοχες και εκτοτε αδιακοπα συμβαινουν συνεχεις επιμειξιες μεταξυ των μεσογειακων ανθρωποτυπων και αυτο φυσικα ειναι πολυ καλο καθως η εξελιξη του ειδους εχει απολυτη αναγκη την υπαρξη πολυμορφιας γενετικων τυπων στη γενετικη μας δεξαμενη ωστε να αποφευγονται επιμειξιες που οδηγουν σε γενετικες ασθενειες τυπου μεσογειακης αναιμιας.

      Διαγραφή
    6. Οι Ίωνες που είναι το άλφα και το ωμέγα του Ελληνικού πληθυσμού περισσότερο Αλπικοί βραχυκέφαλοι ήταν παρά Μεσογειακοί.
      Με το μάτι παρατηρώντας διαπιστώνει κανείς ότι οι περισσότεροι Έλληνες, από την Μακεδονία και την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη, βραχυκέφαλοι είναι, αν όλοι αυτοί έχουν Ασιάτικη καταγωγή τότε ας αλλάξουμε τον γεωγραφικό χάρτη και ας βάλουμε στη θέση του σημερινού αυτόν που ίσχυε πριν εκατομμύρια χρόνια

      Διαγραφή
    7. Μα εννοειται φυσικα , και συμφωνω μαζι σας οτι η ευφυια δεν εχει με τιποτε να κανει με το ..σχημα ενος κεφαλιου- και πως το σημαντικοτερο πραγμα ειναι οτι κουβαλαει κανεις ΜΕΣΑ στο κρανιο του και οχι ..τριγυρω αποαυτο.Τα παντα ρει οπως ξερουμε ωστοσο :Σε χιλια χρονια μπορει να κυριαρχουν στο χωρο καποιο αλλο φαινοτυπικο χαρακτηριστικο. Η,ακομα, αυριο μεθαυριο καποιος τρελος ..."ιστης", παταει ενα κουμπι και ο Χομο σαπιενς αποδεικνυεται οχι και τοσο "σαπιενς" τελικα, αφου αποδεκατιζεται μεχρι εξαφανισεως απο προσωπου γης.. Τι να τα κανω κ.παπαδοπουλε τοτε τα μνημεια και τον πολιτισμο των αρχαιων ιωνων,μακεδονων,σπαρτιατων και αθηναιων; (που οι τουρκαλεουδες βαφτιζουν οσους ζουσαν στην ιωνια και "ρωμαιους" ειρησθω εν παροδω χεχεεε) που να τα βαλω; χμ- θαλεγα που αλλα ας οψεται..

      Διαγραφή
  12. Ακόμα και ο τρόπος που μιλάει και κινεί το σώμα του παραπέμπει σε Γεωργιανό, οι εξισλαμισμένοι Έλληνες του Πόντου έχουν μια αύρα Ελληνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. .....όταν πεθάνουμε και πάμε στον άλλο κόσμο, ὁ Θεός θά βάλει τόν καθένα ἐκεῖ ὅπου πρέπει.....
    Κανείς δέν θά ρωτήσει τόν Ἐρντογκάν σε ποιον θεό πιστεύει, ποιός είναι ο προφήτης του και ποια είναι η θρησκεία του.
    Θά ψάχνει τότε τόν πατέρα του καί τόν παπποῦ του, πού εἶπαν ἀνοησίες, γιά νά τούς ζητήσῃ τόν λόγο πού τόν ὁδήγησαν σέ λάθος ζωή, ἀλλά θά εἶναι ἀργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Σοκρατεσ Αλεχανδρίνοσ,

      Θα είναι "αργά" για τι πράγμα? Έτσι κι αλλιώς, θα έχει 72 παρθενες να τον κρατούν απασχολημένο, που καιρός για ερωτήσεις...

      Διαγραφή
  14. Και αφού για τον Ερντογάν μιλάμε ας αναφέρουμε την πρωτοβουλία της βρετανικής εφημερίδος The Spectator. Ως απάντηση στην υποχώρηση της Γερμανίας όσον αφορά το αίτημα του Ερντογάν για διώξη κάποιου Γερμανού κωμικού για ένα ποίημα που διάβασε η βρετανική εφημερίδα προσφέρει το ποσό 1000 λιρών σε όποιον γράψει το πιο προσβλητικό ποίημα για τον Ερντογάν.

    Υπάρχει εδώ στα Αγγλικά η είδηση από το Russia Today.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι επειδή ήρθαν στην περιοχή μερικές χιλιάδες τούκροι εξαφανίστηκαν τα εκατομμύρια των ελλήνων που υπήρχαν στην περιοχή χιλιάδες χρόνια πριν.

    @John Makr συγνώμη ρε φίλε που σου χαλάω το τρολάρισμα περί ελληνικής φυλής και που τουρκέψαμε και τα σχετικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σορυ αλλα θα διαφωνησω. Δεν μιλαμε για εκατομμυρια ελληνων της περιοχης, αλλα για εκατομμυρια ελληνοφωνων της περιοχης. Οι ιδιοι πληθυσμοι της μικρασιας πριν την αλεξανδρινη περιοδο (που εμειναν εντελως πολιτισμικα και γλωσσικα ανεπαφοι απο την ρωμαιοκρατια ) πιθανως ναταν ενα κραμα περσοφωνων, ελληνοφωνων ή οτιδηποτε αλλο -όφωνων μπορει κανεις να φανταστει, απλουστατα γιατι η περιοχη παντοτε της μικρασιας μεχρι το βαθος της ανατολιας, ηταν κατω απο την μποτα καποιου ισχυρου της εποχης. Ηρθαν καμια 15αρια χιλιαδες τουρκοφωνοι μετα τον Ηρακλειο, εσφαξαν βιασαν σκοτωσαν με τη σειρα τους εκατονταδες χιλιαδες ΑΛΛΟφωνους της τοτε Ανατολικης Ρωμαικης αυτοκρατοριας - που τοτε ΟΛΟΙ αυτοι οι πληθυσμοι θεωρουσαν οτι αποτελουσανε μελη της- ...και μας προεκυψε το κρατος των Σελτζουκων τουρκων με ζωη 4+ αιωνων που βασιστηκε στη συστηματικη γενοκτονια των αλλοεθνων πληθυσμων και την κλοπη γυναικοπαιδων, και κατοπιν ηρθαν καπακι οι οθωμανοι τουρκοι εφαρμοζοντας τις ιδιες και απαραλλαγες πρακτικες , ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ σε πληροφορω. Γιαυτο αστο το επιχειρημα περι "ελληνικων" πληθυσμων κατα μερος.Ελληνοφωνοι πληθυσμοι ζουσανε σε απιστευτα μηκη και πλατη του τοτε κοσμου λογω της επιρροης μας απο την Αλεξανδρινη κυριως περιοδο.Μαλιστα, ετσι και ελεγες οτι ησουνα "ελλην" εκεινη την εποχη, και μεχρι τουλαχιστον τους χρονους του Πληθωνα Γεμιστου, το πιθανοτερο να σε ειχαν σταυρωσει οι ιδιοι οι ελληνοφωνοι χριστιανοι του Ανατολικου Ρωμαικου κρατους, που εμεις λανθασμενα και εντελως αυθαιρετα σημερα, εξαιτιας ενος γερμαναρα ιστορικου του 1500, αποκαλουμε ΒΥΖΑΝΤΙΟ, και μαλιστα τη στιγμη που δεν ηταν τιποτε παραπανω η παρακατω απο αμεσοι κληρονομοι της ελληνιστικης περιοδου στην οποια ολοι μετειχαν, ειτε ελληνες ειτε ελληνοφωνοι.Και παντως , οπωσδηποτε οχι Λατινοι!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.